Γεια σας, αγάπη για τα λουλούδια! Σήμερα συνεχίζουμε τη σειρά άρθρων μας στα οποία σας παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες και σημαντικές συμβουλές φροντίδας για μια μεγάλη ποικιλία φυτών εσωτερικού χώρου και λουλουδιών κήπου. Δεδομένου ότι η χλωρίδα για τους τέσσερις τοίχους σας και τον εξωτερικό χώρο είναι εξαιρετικά πλούσια και ποικίλη και μας εκπλήσσει συνεχώς με τα μοναδικά σχήματα και τα υπέροχα χρώματα, οι πιθανές δημοσιεύσεις σχετικά με αυτό είναι σχεδόν ατελείωτες. Σήμερα ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά σε ένα τροπικό φυτό που διακοσμεί το εσωτερικό εξίσου καλά καθώς είναι ένα απαραίτητο διακοσμητικό στοιχείο στον κήπο. Σας αποκαλύπτουμε τη μοναδική γοητεία ενός εξωτικού που πολλοί άνθρωποι καλλιεργούν στο σπίτι. Ο ιβίσκος, που ονομάζεται επίσης κινεζικός ιβίσκος, κινέζικο τριαντάφυλλο ή κινέζικο τριαντάφυλλο, τώρα προσελκύει την προσοχή μας και αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Ελάτε μαζί μας και ανακαλύψτε το κινέζικο τριαντάφυλλο σε πλήρη άνθηση, με τα μοναδικά σχήματα και τα χρώματα που κόβουν την ανάσα. Βυθιζόμαστε αμέσως στον υπέροχο κόσμο του ιβίσκου!

Τα σκούρα πράσινα φύλλα δημιουργούν το τέλειο υπόβαθρο στο οποίο οι λεπτοί άνθη ιβίσκου έρχονται από μόνοι τους

Ο ιβίσκος ανθίζει ροζ

  • Ενδιαφέροντα γεγονότα για τον ιβίσκο

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 300 παγκοσμίως Είδος ιβίσκου πολύ γνωστό και καθένα από αυτά έχει τη δική του γοητεία και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτά τα όμορφα φυτά δεν βρίσκονται μόνο στις τροπικές περιοχές, όπου αναπτύσσονται κυρίως ως μικρότερα δέντρα, θάμνοι και φράχτες. Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα εδώ στη Γερμανία, ο ιβίσκος είναι επίσης ένα δημοφιλές φυτό.

Τους αρέσει να τα φροντίζουν έξω στη βεράντα ή στο μπαλκόνι σε μια κατσαρόλα ή κουβά ή διακοσμούν το περβάζι του παραθύρου στο εσωτερικό του.

Διαφορετικές έννοιες αποδίδονται στον ιβίσκο σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Στην Ευρώπη αυτό το φυτό είναι γνωστό ως “λεπτή, εύθραυστη ομορφιά”. Προέρχεται αρχικά από την Άπω Ανατολή και στις περιοχές καταγωγής του το κινέζικο τριαντάφυλλο αναφέρεται ως “απαλή άνθηση”. Στην Κίνα, το λουλούδι του ιβίσκου είναι σύμβολο της φήμης, της περιουσίας, της λαμπρότητας και της σεξουαλικής έλξης. Επίσης, επαινείται ιδιαίτερα στη Χαβάη και έχει εκλεγεί ακόμη και ως επίσημο λουλούδι του νησιωτικού κράτους. Στην ιστορία και την πολιτιστική παράδοση εκεί, το απαλό άνθος συμβολίζει τη βασιλική δύναμη και είναι σύμβολο σεβασμού.

 Τα λουλούδια σε σχήμα χοάνης σε έντονα χρώματα είναι μια απόλαυση για τα μάτια

Ιβίσκος λουλούδια

  • Μερικές σημαντικές συμβουλές φροντίδας για μακρά περίοδο ανθοφορίας ιβίσκου

Όσον αφορά την ανθοφορία και την ομορφιά, κανένα λουλούδι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον ιβίσκο. Τα σκούρα πράσινα φύλλα του έχουν σχήμα οδοντωτού φύλλου. Λαμπυρίζουν ελαφρώς και αποτελούν το καταλληλότερο φόντο για τα ευαίσθητα λουλούδια του ιβίσκου, μπροστά από τα οποία ξεδιπλώνουν τη λαμπρότητα τους. Το φάσμα χρωμάτων είναι ευρύ και εκτείνεται από λευκό έως απαλό ροζ έως κόκκινο και μοβ καρμίνιο. Υπάρχουν ακόμη ποικιλίες που είναι ακόμα πιο εμφανείς και έχουν λουλούδια σε κίτρινο και καφέ σκουριά. Ως ανθισμένο φυτό, ο ιβίσκος χρειάζεται ένα ηλιόλουστο σημείο μέσα και ένα καλά προστατευμένο σημείο έξω. Σε θερμοκρασίες μεταξύ 18 και 22 βαθμών C, αισθάνεται σαν πούδρα. Μόνο όταν το θερμόμετρο ανέβει πάνω από 15 μοίρες την άνοιξη, μπορείτε να φέρετε τον ιβίσκο έξω στη βεράντα ή το μπαλκόνι σας. Αλλά επιλέξτε ένα μέρος για αυτόν χωρίς άμεσο ηλιακό φως, επειδή το τρυφερό φυτό δεν του αρέσει ο λαμπερός ήλιος.

Ο ιβίσκος προτιμά ένα ηλιόλουστο μέρος, αλλά δεν του αρέσει ο λαμπερός ήλιος

Ο ιβίσκος της Κίνας αυξήθηκε

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού θα πρέπει να ψεκάσετε την αγαπημένη σας με νερό χωρίς ασβέστη. Ποτίζετε τακτικά, αλλά με μικρές ποσότητες νερού, και αποφύγετε τόσο την κατάκλυση όσο και τις ξηρές μπάλες. Ο κανόνας εδώ ισχύει: όταν το ανώτερο στρώμα χώματος έχει στεγνώσει, το κινέζικο τριαντάφυλλο πρέπει να ποτιστεί. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πάντα χλιαρό νερό για πότισμα. Λιπάνετε το γεράκι τριαντάφυλλου με οργανικά λιπάσματα και κομπόστ. Το κινέζικο τριαντάφυλλο θα σας ευχαριστήσει πολύ για τη φροντίδα σας. Μπορεί να ανθίζει συνεχώς από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο και να χαροποιεί τα μάτια και την ψυχή με τη μοναδική ομορφιά του.

Το γεράκι του κήπου προσελκύει πάντα την προσοχή όλων

Ιβίσκος γεράκι

  • Κόψτε τον ιβίσκο και αδρανοποιήστε

Αυτές οι δύο πτυχές της φροντίδας του ιβίσκου είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη σωστή ανάπτυξη του φυτού και των υπέροχων λουλουδιών του, γι ‘αυτό θέλουμε να τους δώσουμε επιπλέον προσοχή. Εάν διατηρείτε έναν ιβίσκο στον κήπο, τότε γνωρίζετε καλά – αυτός ο θάμνος κήπου είναι ανθεκτικός. Συνιστούμε να το κόψετε μόνο την άνοιξη. Στη συνέχεια, ο ιβίσκος φέρνει ισχυρούς βλαστούς και μεγαλώνει γρήγορα. Επίσης, προειδοποιήστε ότι τέτοια φυτά συχνά θα ψηλώσουν αλλά δεν θα ανθίσουν. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να κόβουμε το γεράκι μία φορά κάθε τρία χρόνια. Στη συνέχεια, μπορείτε να βασίζεστε σε όμορφα λουλούδια από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα φυτά ιβίσκου που αναπτύσσονται έξω μπορούν να επιβιώσουν το χειμώνα καλά σε ένα ζεστό μέρος έξω. Όταν ο ιβίσκος σας βρίσκεται στην κατσαρόλα, σας συνιστούμε να τον φέρετε μέσα και να τον αφήσετε σε ένα ηλιόλουστο σημείο στο σπίτι τους κρύους μήνες. Ωστόσο, το ευαίσθητο φυτό δεν μπορεί να ανεχθεί θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, αλλά σε θερμοκρασίες άνω των 15 βαθμών το κινέζικο τριαντάφυλλο μπορεί να ξεχειμωνιάσει μια χαρά. Ξεκινήστε την καμπάνια αδρανοποίησης στα τέλη Σεπτεμβρίου, επειδή το απαλό κινέζικο τριαντάφυλλο δεν ανέχεται πολύ καλά τις αλλαγές τοποθεσίας.

Για να μπορέσετε να θαυμάσετε αυτά τα ευαίσθητα λουλούδια, πρέπει να φροντίσετε σωστά τον ιβίσκο.

Υβίσκος

Φροντίστε το κινέζικο τριαντάφυλλο σας έτσι ώστε να μην πάρει καφέ κηλίδες στα φύλλα. Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι ο μύκητας των κηλίδων των φύλλων κάθεται πάνω του. Καταπολεμήστε το και αφαιρέστε τα κατεστραμμένα φύλλα. Τα μαραμένα φύλλα και τα λουλούδια πρέπει επίσης να συλλέγονται και να απορρίπτονται. Εάν υπάρχει έλλειψη νερού, τα ίδια τα φύλλα θα πέσουν, οπότε είναι σκόπιμο να ακολουθήσετε τις πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας.

Ο ιβίσκος σας ευχαριστεί για τη σωστή φροντίδα και σας δείχνει τα πιο όμορφα σχήματα και χρώματα! Κάθε θέαμα είναι πραγματική απόλαυση!

Είτε σε εσωτερικό είτε εξωτερικό χώρο, ο ιβίσκος μπορεί πάντα να σας εκπλήξει με τα εύθραυστα και όμορφα λουλούδια του

Ιβίσκος λουλούδι λεπτό ροζ

Όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου φαίνονται στα λουλούδια του κινέζικου τριαντάφυλλου

Ιβίσκος άνθος καρμίνου κόκκινο

Θαυμάστε τη λαμπρότητα του κινέζικου τριαντάφυλλου!

Ιβίσκος με ωραία σχήματα

Ο ιβίσκος είναι το αδιαμφισβήτητο βλέμμα σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους

υβίσκος

 Καθαρή ομορφιά από τη φύση!

Ιβίσκος καθαρή ομορφιά από τη φύση

Η φύση είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης!

Ιβίσκου Μπαλκόνι Ιδέες

Φυσική ομορφιά που θαυμάζεται κάθε μέρα

Ιβίσκος, ιδέες

 Τόση γοητεία κρύβεται σε ένα μικρό λουλούδι ιβίσκου!

λεπτή κινέζικη ανθοφορία

Το κινεζικό τριαντάφυλλο ανθίζει επίσης σε μπλε χρώμα …

Ιβίσκος κινεζικά ροζ μπλε λουλούδια ελκυστικά

 …. Και μπορεί να φαίνεται πολύ ελκυστικό σε κίτρινο χρώμα!

Ιβίσκος κινέζικο τριαντάφυλλο κίτρινο