Πώς να σχεδιάσετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο που έχει κεκλιμένες οροφές?

Ο σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας είναι ένα λεπτό αλλά πολύ ευχάριστο θέμα, γιατί εδώ βρίσκεται ο ιδιωτικός σας χώρος, όπου έχετε πρόσβαση μόνο εσείς και λίγοι εκλεκτοί. Ποιος δεν ονειρεύεται ένα τεράστιο υπνοδωμάτιο με κρεβάτι με ουρανό, ντουλάπα και όλα τα διακοσμητικά; Or μήπως το καμαρίνι θα ήταν ακόμα καλύτερο; Μετά καμαρίνι … γιατί το δωμάτιό σου είναι το δωμάτιό σου!

Ας επιστρέψουμε σιγά σιγά στην πραγματικότητα και ρίξουμε μια γρήγορη ματιά γύρω μας: Μικρό διαμέρισμα, υψηλό ενοίκιο και όλα αυτά σε ένα παλιό κτίριο. Έχετε νοικιάσει ένα όμορφο, νέο διαμέρισμα κάτω από τη στέγη και πρόκειται να δημιουργήσετε ένα εντελώς νέο έπιπλο στο υπνοδωμάτιο ή να το σχεδιάσετε. Για μια εβδομάδα σκεφτόσασταν τι είδους ντουλάπια θα μπορούσαν να πάνε με αυτούς τους κεκλιμένους τοίχους, πόσο μάλλον να βρείτε ντουλάπια για τις κεκλιμένες οροφές. Και θέλετε αυτό το μικρό δωμάτιο να είναι το υπνοδωμάτιό σας; Μα ναι!

Ο σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου μπορεί να είναι πραγματικά ωφέλιμος 

Σχεδιάστε ένα μικρό υπνοδωμάτιο7

Χωρίς φόβο! Και πάλι δουλέψαμε εδώ στη σύνταξη και σήμερα θέλουμε απλώς να ασχοληθούμε με το θέμα του πώς να σχεδιάσουμε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Αγαπάμε τις προκλήσεις και είμαστε πάντα σε θέση να βοηθήσουμε με δημιουργικές λύσεις. Σήμερα έχουμε επίσης την καλή πρόθεση να μεταφέρουμε δυνατότητες και ιδέες και ελπίζουμε πολύ ότι οι αναγνώστες μας θα συνεχίσουν να είναι ικανοποιημένοι με τη συμβολή μας.

Ας πούμε ότι πραγματικά στέκεστε μπροστά από το άδειο δωμάτιο που μόλις βάφτηκε φρέσκο ​​λευκό. Τα μόνα άλλα πράγματα που βλέπετε στο δωμάτιο είναι τα παράθυρα, οι κεκλιμένες οροφές και επίσης το καλό παρκέ με το οποίο είναι στρωμένο το πάτωμα. Ο σχεδιασμός του κεκλιμένου δωματίου είναι λίγο δύσκολο αν δεν μπορείτε να δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα. Αλλά αν ψάχνετε για μια πρόκληση, έχετε να κάνετε με μία από τις μεγαλύτερες στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης.

Σχεδιάστε ένα μικρό υπνοδωμάτιο7

Ένα πράγμα θα έπρεπε να σας έχει γίνει σαφές – σε αυτό το δωμάτιο δύσκολα θα μπορέσετε να μπείτε στη γιγαντιαία ντουλάπα της γιαγιάς από μασίφ ξύλο. Αυτό το υπνοδωμάτιο απαιτεί έπιπλα που είναι φτιαγμένα για τις μάζες του. Και με τι θέλουμε ή πρέπει να ξεκινήσουμε;?

Μια βασική αρχή στο σχεδιασμό των μικρών δωματίων είναι η βέλτιστη χρήση του χώρου. Εδώ είναι σημαντικό να αντιληφθούμε πιο σοβαρά τους κάθετους χώρους και επίσης τις μικρές κόγχες πίσω από τις πόρτες.

Με σωστό σχεδιασμό, οι κεκλιμένες οροφές μπορεί να είναι ιδιαίτερα γοητευτικές 

σχεδιάστε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Σκεφτείτε τις ενσωματωμένες ντουλάπες με συρόμενες πόρτες, κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο και ξεχωριστά σχεδιασμένα ράφια για τα βιβλία ή τα DVD σας! Οι επιφάνειες καθρέφτη και τα φωτεινά αντικείμενα θα μπορούσαν να διευρύνουν οπτικά το δωμάτιο εάν κατευθύνονται κατάλληλα.

Σίγουρα έχετε λίγο χώρο πίσω από την πόρτα όπου μπορεί να δημιουργηθεί η τέλεια βιβλιοθήκη. Ακόμα κι αν αυτό έχει μήκος μόνο 25 ή 30 εκατοστά, μπορείτε να αντισταθμίσετε τη χρήση του ράφι στο βάθος και το ύψος του δωματίου. Κάθε φορά που κλείνετε την πόρτα του υπνοδωματίου σας και κοιτάτε γύρω σας θα παρατηρήσετε μια έξυπνα σχεδιασμένη γωνιά πίσω από την πόρτα που είναι απλά δροσερή.

Στη συνέχεια, σκεφτείτε πώς ακριβώς θέλετε να είναι η ντουλάπα σας. Για αυτό χρειάζεστε το βαθύτερο σημείο στο δωμάτιο. Είναι επίσης ένα πλεονέκτημα εάν δεν υπάρχει παράθυρο στην περιοχή και δεν υπάρχουν επίσης πλαγιές. Θα ήθελα να συστήσω μια ντουλάπα με συρόμενες πόρτες, τα μπροστινά της οποίας καθρεφτίζονται. Όπως είπα, αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου και προσφέρει ένα ντουλάπι και καθρέφτη σε ένα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το χώρο πάνω από το ντουλάπι μέχρι την οροφή για αποθήκευση. Βαλίτσες, κιβώτια κινήσεων ή ακόμη περισσότερα διαμερίσματα για καπέλα, αξεσουάρ ή χριστουγεννιάτικα στολίδια μπορούν να στοιβάζονται εκεί και να αποθηκεύονται με λογικό τρόπο.

Σχεδιάστε ένα μικρό υπνοδωμάτιο3

Το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο μπορεί και πρέπει να καταλαμβάνει τον πιο σημαντικό χώρο, ανάλογα με το τι επιτρέπει ο χώρος. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε το στη μέση με την ωραία επιλογή να μπορείτε να κοιτάξετε έξω από το παράθυρο από το κρεβάτι. Με την επιτυχή τοποθέτηση, θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε την ανατολή του ήλιου το πρωί χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείτε. Αυτό θα ήταν πραγματικά ωραίο! Ας μείνουμε όμως στην επίπλωση του δωματίου!

Ακριβώς όπως με την ντουλάπα, δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα πολύ μεγάλο κρεβάτι με στολίδια ή ογκώδη στοιχεία. Τα κρεβάτια με επιπλέον χώρο αποθήκευσης είναι τα καλύτερα. Τα αδιάκριτα συρτάρια κάτω από το κρεβάτι είναι πραγματικά όπλα θαύματος για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης χώρου. Περιέργως, δεν έχετε δει τίποτα από αυτά στις αγορές επίπλων για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά στο Διαδίκτυο μπορείτε ακόμη και να ανακαλύψετε πολλά περισσότερα από απλά κρεβάτια και ακόμη και να βρείτε μια κατάλληλη λύση για τις κεκλιμένες στέγες μαζί με το εσωτερικό σχεδιαστές.

Οι καθρέφτες μεγεθύνουν οπτικά το δωμάτιο 

Σχεδιάστε ένα μικρό υπνοδωμάτιο5

Ό, τι άλλο χρειάζεστε ή πρέπει να σκεφτείτε για την κρεβατοκάμαρά σας, μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ. Καλά νέα για τους κυνηγούς ευκαιρίας: με τακτικά μειωμένα προϊόντα, μπορείτε να αγοράσετε πραγματικά καλά αντικείμενα σε χαμηλές τιμές. Στον ιστότοπο θα βρείτε λάμπες, ντουλάπια κομοδίνου, κουφώματα με στρώματα, στρώματα, κουφώματα με κουκούλες και ακόμη και πολυτελή ελατήρια με κουτιά.

Θα μπορούσατε να πείτε ότι το μικρό υπνοδωμάτιο είναι ήδη αρκετά γεμάτο με κρεβάτι και ντουλάπα, αλλά περιμένετε και δείτε γιατί δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.

Η σκέψη της επίπλωσης που εξοικονομεί χώρο δεν ήταν λάθος και τώρα θα πρέπει να σκεφτείτε να κερδίσετε φως. Το καλύτερο φως της ημέρας πρέπει να πέσει στην ντουλάπα με τον καθρέφτη μπροστά. Αναζητήστε αντικείμενα που θα αντανακλούν το φως και έτσι θα κάνουν το δωμάτιο πιο φωτεινό. Αρκετές μικρές πηγές φωτός που διανέμονται στο δωμάτιο φωτίζουν διάφορες μικρές περιοχές, πράγμα που σημαίνει ότι το δωμάτιο μπορεί να γίνει αντιληπτό ως λίγο πιο ευρύχωρο ξανά. Θα ήταν καλό αν μπορούσατε πάντα να κόβετε τα φώτα σε διαφορετικά σημεία. Τα εύκαμπτα φώτα LED είναι ιδανικά εδώ.

Ένας σχεδιασμός δωματίου μπορεί επίσης να είναι επιτυχής μέσω χρωματικών αντιθέσεων

σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου 5

Ο έμμεσος φωτισμός δημιουργεί μια πολύ πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο 

Το ζεστό και απαλό φως ενός ματ φωτιστικού κομοδίνου γεμίζει το υπνοδωμάτιό σας με μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Αντί για μια κρεμαστή λάμπα, μπορείτε να πάρετε ένα πλυντήριο δωματίου. Κοστίζει λίγο περισσότερο, αλλά η ένταση του φωτός είναι ρυθμιζόμενη και κερδίζετε μια μεγάλη ποικιλία από διαθέσεις φωτισμού.

Λύσεις εξοικονόμησης χώρου από τους επαγγελματίες του χώρου

Σχεδιάστε ένα μικρό υπνοδωμάτιο2

Το μικρό υπνοδωμάτιο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε την πολυτέλεια 

Σχεδιάστε ένα μικρό υπνοδωμάτιο6

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από το κρεβάτι εξοικονομεί χώρο και κερδίζει περισσότερο χώρο 

Σχεδιάστε ένα μικρό υπνοδωμάτιο3

Αφήστε τον εαυτό σας να ονειρευτεί και κάντε το όνειρο πραγματικότητα!

Σχεδιάστε ένα μικρό υπνοδωμάτιο9