Όποιος ενδιαφέρεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι σίγουρα καλά ενημερωμένος για τα αίτια και τις συνέπειες αυτής της διαδικασίας. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο πλανήτης μας έχει αλλάξει πολύ τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει επίσης μεγάλη συνενοχή για την κλιματική αλλαγή στη γη. Γι ‘αυτό θέματα όπως Ζήστε βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον πάντα επίκαιρο. Σίγουρα θέλετε να μάθετε τι μπορεί να γίνει σε αυτό το θέμα και πώς να κάνετε το σπίτι σας οικολογικό. Απλώς κολλήστε το και μάθετε περισσότερα γι ‘αυτό. Είναι το πιο ενδιαφέρον και δεν θα το μετανιώσετε!

 Ένα μοντέρνο σπίτι μπορεί να σχεδιαστεί για να είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Σπίτι ξύλινο πάτωμα ξύλινες σκάλες

Όλοι οι υποστηρικτές του φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου ζωής βρίσκονται στο σωστό μέρος μαζί μας σήμερα, γιατί στα παρακάτω παρουσιάζουμε έξυπνες συμβουλές για φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη ζωή. Θα σας δώσουμε μερικές έξυπνες ιδέες για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά στους τέσσερις τοίχους σας για να δημιουργήσετε μια βιώσιμη ατμόσφαιρα.

Αφορά ακόμα ανανεώσιμα υλικά, φρέσκο ​​πράσινο σε όλα τα δωμάτια και ενεργειακή απόδοση. Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο για μερικούς αναγνώστες μας πώς να ζουν φιλικά προς το περιβάλλον και να δημιουργούν μια βιώσιμη διακόσμηση σπιτιού. Ναι, οι συμβουλές που παρουσιάζονται εδώ στοχεύουν ακριβώς να σας βοηθήσουν σε αυτό το θέμα. Χάρη στις ιδέες εσωτερικού μας σχεδιασμού, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ ελκυστικό και μοντέρνο σπίτι όπου εσείς και η οικογένειά σας ζείτε με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο κάνετε τη μέτρια συμβολή σας ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως, γιατί αυτή είναι τελικά η προσωπική ευθύνη κάθε ατόμου στη γη.

 Η φιλικότητα προς το περιβάλλον είναι επίσης σημαντική για εσάς?

μοντέρνα σαλόνια από φυσικά υλικά

  • Συμβουλές για να ζείτε με έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο: χρησιμοποιήστε φυσικό ξύλο και άλλα φυσικά υλικά κατά την επίπλωση του σπιτιού σας

Η επίγνωση της βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον ζωής ξεκινά από τα υλικά που έχετε επιλέξει για την επίπλωση και το σχεδιασμό του σπιτιού σας. Για το βάψιμο των τοίχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα λατέξ, για παράδειγμα, επειδή αυτές είναι σίγουρα η πιο υγιεινή επιλογή. Τα χρώματα λατέξ εκπέμπουν λιγότερους ρύπους και οσμές. Υπάρχουν οικολογικά χρώματα τοίχων σε εξειδικευμένα καταστήματα που δεν περιέχουν αλλεργίες ή ρύπους που προκαλούν ασθένειες. Ο αέρας του δωματίου παραμένει καθαρός και χαλαρώνετε σε μια ευχάριστη και καθαρή ατμόσφαιρα.

 Πολύ ξύλο και φυσικά υλικά αποτελούν την ελκυστική και βιώσιμη ατμόσφαιρα σε αυτήν την κουζίνα

Τοίχοι πλακάκια πίσω τοίχου κουζίνας

Σας συνιστούμε να επιλέξετε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον για το δάπεδο. Ένα δάπεδο από μπαμπού, φελλό ή ξύλινα πάνελ είναι φθηνό και ανθεκτικό. Η επιφάνειά του είναι εύκολη στη συντήρηση, και είναι επίσης ηχοαπορροφητική και ανθεκτική στην υγρασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υλικά προέρχονται από ανανεώσιμη πηγή ή παράγονται με βιώσιμο τρόπο. Ζητήστε το όταν αγοράζετε!

 Το ξύλο χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα γιατί μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με άλλα υλικά.

μοντέρνο ξύλο κουζίνας σε συνδυασμό με φυσικά υλικά

Κατά την ανακαίνιση της κουζίνας σας, γυαλί, κεραμικά και μεταλλικά πλακάκια είναι χρήσιμα. Αυτά είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά και θα κάνουν κάθε splashback κουζίνας να φαίνεται υπέροχη. Είναι καλύτερο να ρωτήσετε έναν αντιπρόσωπο πωλήσεων στο τοπικό σας σπίτι ή στο κατάστημα πλακιδίων. Σίγουρα θα σας δείξει φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές splashback κουζίνας που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σας και ταιριάζουν απόλυτα με το στιλ και το γούστο σας. Φυσικά, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθούν φιλικές προς το περιβάλλον σανίδες δαπέδου, δοκάρια, κολώνες, παράθυρα, πόρτες, κονσόλες και άλλα δομικά υλικά, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο!

Η ανακύκλωση είναι και θα παραμείνει επίκαιρη!

Ζώντας με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο Ανακύκλωση υλικών που χρησιμοποιούνται σήμερα

  • Ζώντας με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο με ανανεώσιμα υλικά

Θέματα όπως το up- και η ανακύκλωση παραμένουν επίκαιρα. Αντί για συνθετικά υφάσματα, επιλέξτε περσίδες παραθύρων και υφάσματα ταπετσαρίας που είναι υφαντά από ανανεώσιμες πρώτες ύλες ή ανακυκλωμένες ίνες και βαμμένα με φυσικές βαφές. Τα καλά οικολογικά υλικά για διακόσμηση είναι το οργανικό βαμβάκι, το μαλλί, το λινό, το μπαμπού και η κάνναβη. Τα χαλιά από μαλλί, γιούτα, σιζάλ, φύκια και ανακυκλωμένα πλαστικά είναι ελκυστικά και ταιριάζουν με διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου.

 Υφάσματα και μοτίβα από τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 γιορτάζουν τώρα τη μεγάλη επιστροφή τους στο σχεδιασμό!

όμορφο σχέδιο υφασμάτων σαλονιού

Υφάσματα από τη δεκαετία του ’40 και του ’50 ή μοτίβα και χρώματα από τη δεκαετία του ’60 γιορτάζουν τη μεγάλη επιστροφή τους στο εσωτερικό. Σήμερα, τα vintage υφάσματα είναι το τέλειο υλικό για πολλές φιλικές προς το περιβάλλον συμβουλές διακόσμησης. Χρησιμοποιήστε ένα καλά συντηρημένο ύφασμα για να ξαναβάφετε τα έπιπλα ή να φτιάξετε νέες μαξιλαροθήκες, κουρτίνες ή καλύμματα καρέκλας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ράψετε μόνοι σας βαμβακερές κουρτίνες για την κουζίνα και να τις κάνετε σε στυλ ρετρό καφέ. Συνεχίστε να διακοσμείτε τους τοίχους στο σπίτι σας με έργα τέχνης σε ρετρό στιλ που εκπέμπουν νοσταλγία. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε μια φιλική προς το περιβάλλον ατμόσφαιρα που έχει έντονη έλξη.

Χρησιμοποιήστε αυτήν τη διαδικασία για να προσπαθήσετε να ενημερώσετε και να εξατομικεύσετε άλλα στοιχεία στο σπίτι σας, για παράδειγμα ξύλινα και μεταλλικά έπιπλα, κεφαλάρια κρεβατιών, τραπέζια, καρέκλες, συρταριέρες, καθρέφτες και βιβλιοθήκες θα μπορούσαν να έχουν νέο πρόσωπο, ειδικά με έντονα χρώματα. νέο ή ανακυκλωμένο υλικό, εικόνες Decoupage ή ασυνήθιστες απομιμήσεις. Όταν αναδιαμορφώνετε τα παλιά σας έπιπλα, παίρνετε προσιτά, φιλικά προς το περιβάλλον έπιπλα.

Η φιλική προς το περιβάλλον ζωή ξεκινά από το μυαλό σας και σας προσφέρει πολλούς τρόπους για να επανασχεδιάσετε το εσωτερικό σας.

Υφασμάτινα έπιπλα μοντέρνες ιδέες

Θέλετε να ανακαινίσετε την κουζίνα ή το μπάνιο σας σύντομα; Οι φιλικές προς το περιβάλλον επιφάνειες και τα βιώσιμα έπιπλα φέρνουν τη σύγχρονη αίσθηση σε κάθε δωμάτιο και έχουν μια διαχρονική εμφάνιση. Αγοράστε ντουλάπια από βιώσιμο ξύλο, όπως μπαμπού ή ευκάλυπτο, ή αποθηκεύστε τα παλιά σας ντουλάπια βάφοντάς τα. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλετε πολύ σε έναν νέο, φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής.

 Αειθαλή φυτά εσωτερικού χώρου, κομμένα λουλούδια και λουλουδάτες εικόνες φρεσκάρουν το υπνοδωμάτιο.

Εσωτερικά φυτά κόβουν λουλούδια λουλουδιών

  • Έξυπνες συμβουλές για φιλική προς το περιβάλλον ζωή: τα αειθαλή φυτά εσωτερικού χώρου είναι απαραίτητα στο μοντέρνο σπίτι!

Τα αειθαλή φυτά εσωτερικού χώρου έχουν καθιερωθεί ως must have στο σύγχρονο σπίτι. Αυτά μπορούν να αναπτυχθούν καλά σε σκοτεινές γωνίες χωρίς πολύ φως, να κάνουν κάθε δωμάτιο πιο άνετο και σπιτικό, να ανανεώσουν το μπάνιο και πολλά άλλα. Αποτελούν μόνο μέρος της οικολογικής διακόσμησης του σπιτιού γιατί τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ελκυστικά και πρακτικά. Είτε κρέμονται στο παράθυρο είτε διακοσμούν το περβάζι, στέκονται σε τραπέζι ή απευθείας στο πάτωμα, τα αειθαλή φυτά εσωτερικού χώρου διατηρούν πάντα τα πολυάριθμα πλεονεκτήματά τους. Φιλτράρουν τον αέρα του εσωτερικού χώρου, απομακρύνουν τις τοξίνες και απελευθερώνουν οξυγόνο έτσι ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας.

Εισάγετε μια φρέσκια πράσινη νότα και στην κουζίνα σας!

Πράσινη κουζίνα πράσινη κουζίνα splashback

Όταν μιλάμε για οικολογική διακόσμηση δωματίου, τότε πρέπει επίσης να αναφέρουμε τις ταπετσαρίες που δεν επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως αγοράσετε μια τοιχογραφία με λουλουδάτα μοτίβα, μια δροσερή ταπετσαρία φωτογραφιών ή προτιμάτε μια μη υφασμένη ταπετσαρία; Επιλέξτε χρώματα και κόλλες χωρίς εκπομπές. Αναζητήστε ταπετσαρίες φτιαγμένες από ανακυκλωμένο χαρτί και τυπωμένες με μοτίβα με βάση το νερό. Έτσι μένετε πάντα στην ασφαλή πλευρά!

Μια ταπετσαρία φωτογραφιών είναι το αδιαμφισβήτητο βλέμμα σε αυτό το δωμάτιο!

Σαλόνι όμορφη φωτογραφία ταπετσαρία ματιών

  • Η ενεργειακή απόδοση και η φιλική προς το περιβάλλον διαβίωση συμβαδίζουν

Αν και σήμερα ασχολούμαστε κυρίως με έξυπνες συμβουλές για φιλική προς το περιβάλλον εσωτερική διακόσμηση στο σύγχρονο σπίτι, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την πτυχή της ενεργειακής απόδοσης. Ως γνωστόν, η βιωσιμότητα και η ενεργειακή απόδοση πηγαίνουν μαζί και τα δύο ξεκινούν στην πραγματικότητα. Λάβετε υπόψη αυτό εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τις παλιές οικιακές σας συσκευές με νέες, πιο σύγχρονες και να ρωτήσετε για την βαθμολογία ενεργειακής απόδοσης πριν από την αγορά. Επιλέξτε φωτισμό εξοικονόμησης ενέργειας και λαμπτήρες LED για να μειώσετε τους λογαριασμούς ρεύματος. Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να το κάνετε αυτό στο άρθρο μας σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι. Όσοι θέλουν να αναλάβουν καλή θερμομόνωση του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης μπορούν φυσικά να βασιστούν σε υλικά οικολογικής μόνωσης όπως κάνναβη, λινάρι, κυτταρίνη και ξύλο. Αυτά τα υλικά είναι φυσικά και υγιεινά. Είναι βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον.

 Το σύνθημά μας στη ζωή πρέπει τώρα να είναι: Εξοικονομήστε ενέργεια!

φωτισμός LED σύγχρονης εγκατάστασης

Συμπέρασμα: Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι για να ζήσετε φιλικά προς το περιβάλλον. Από την επιλογή φυσικών υλικών και οικοδομικών υλικών φιλικών προς την υγεία έως την ανακύκλωση και τη θερμομόνωση, οι δυνατότητες είναι πραγματικά πολλές. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και εξοικονομήστε ενέργεια! Έτσι δημιουργούμε όλοι μαζί ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας!

Ανακαλύψτε τη γοητεία των παλιών επίπλων και κρατήστε τα στους τέσσερις τοίχους σας!

Έπιπλα κρεβατοκάμαρας λευκό κομμό μαύρο φωτιστικό

 Είναι η κουζίνα σας διαμορφωμένη με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο;?

Νιπτήρας κουζίνας ράφια κουζίνας μπαχαρικά φυσικά στοιχεία

Διακοσμήστε με προσοχή στη λεπτομέρεια και δημιουργήστε ένα ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι!

λευκός τοίχος από τούβλα μεγάλα κλαδιά αγγείου όμορφα διακοσμημένα