Ένας καλός σχεδιασμός τοίχου συχνά υποτιμάται. Ο τοίχος είναι ο μεγαλύτερος χώρος ενός δωματίου και έχει σημαντική επίδραση στην επίδρασή του. Το δωμάτιο κάνει μια αρμονική εντύπωση μόνο αν ταιριάζει πραγματικά. Αλλά ειδικές προφορές είναι επίσης δυνατές με χρώματα, ταπετσαρία ή επιφάνεια με υφή. Τα δημιουργικά σχέδια τοίχων χρησιμοποιούνται επίσης όλο και πιο συχνά. Με αυτόν τον τρόπο, τα δωμάτια μπορούν να αναβαθμιστούν οπτικά και να κάνουν εντελώς νέα εντύπωση αλλάζοντας τον τοίχο. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να ομορφύνετε τους τέσσερις τοίχους σας.

Βρείτε το σωστό σχέδιο τοίχου

Τι να ψάξετε στα χρώματα

Βασικά, όταν πρόκειται για βαφή τοίχου, οι σκούροι τόνοι πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε δόσεις. Το πολύ ένας τοίχος στο δωμάτιο πρέπει να έχει έντονο χρώμα. Αν βάψετε όλους τους τοίχους έτσι, φαίνεται γρήγορα ζοφερή και περιοριστική. Ένας τοίχος σε γκρι ή ακόμη και μαύρο χρώμα έρχεται από μόνος του όταν υπάρχει έπιπλα από ξύλο ή λευκές εικόνες και φωτογραφίες μπροστά του. Αν θέλετε να είναι ανοιχτόχρωμοι, δεν χρειάζεται πάντα να χρησιμοποιείτε καθαρό λευκό. Είναι λιγότερο εύκολο να κουραστείτε από χρώματα κρέμας ή άμμου και, τελικά, δεν θέλετε να δημιουργήσετε ένα καθαρό δωμάτιο. Επιπλέον, οι λευκοί τοίχοι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι στη βρωμιά, η οποία στη συνέχεια μπορεί να φανεί καθαρά. Αν θέλετε να κάνετε τον τοίχο πιο πολύχρωμο, τότε θα πρέπει να τον βάψετε Χρώματα τα οποία δεν είναι τόσο έντονα και που απλώς προσαρμόζονται στο εσωτερικό. Ένα απαλό μπλε ή ένα απαλό κόκκινο ξεχωρίζουν λιγότερο καθαρά.

Βρείτε το σωστό σχέδιο τοίχου 2 Βρείτε το σωστό σχέδιο τοίχου 7

Σχεδιασμός τοίχου με ταπετσαρία: αυτές είναι οι τάσεις

Εάν δεν θέλετε να βάψετε και εξακολουθείτε να θέλετε να δημιουργήσετε ένα δημιουργικό σχέδιο τοίχου, η ταπετσαρία μπορεί να είναι χρήσιμη. Διάφορες εμφανίσεις μπορούν να δημιουργηθούν με αυτό, από κομψό και ακριβό έως ένα τροπικό συναίσθημα, όλα είναι πιθανά. Οι ταπετσαρίες μοτίβου ή σχεδίου είναι επίσης αυτή τη στιγμή στη μόδα. Υπό https://www.it-stone.de/ θα βρείτε επίσης μια μεγάλη ποικιλία από ταπετσαρίες από ψαμμίτη, που δίνουν στα δωμάτια μια εξαιρετικά εξαίσια πινελιά και που έρχονται στο δικό τους χάρη στην ασυνήθιστη αίσθηση και την αυθεντική πέτρινη εμφάνιση. Λόγω της ειδικής τρισδιάστατης δομής, ο εύκαμπτος ψαμμίτης φαίνεται απατηλά πραγματικός και αισθάνεται σαν πλήρης πέτρα. Ειδικά αν εργάζεστε με εντυπωσιακές ταπετσαρίες, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι μπορείτε να το κουραστείτε γρήγορα. Επομένως, δεν πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιούνται παντού στο σπίτι.

Βρείτε το σωστό σχέδιο τοίχου 3

Προσαρμόστε την ταπετσαρία στο δωμάτιο

Οι διακοσμητικές ταπετσαρίες πρέπει να είναι προσαρτημένες στον κεντρικό τοίχο του δωματίου και να τραβούν τα βλέμματα, αλλά ταυτόχρονα να αναδεικνύουν και την επίπλωση. Ακόμη και μια λωρίδα ταπετσαρίας μπορεί να είναι ένα όμορφο βλέμμα σε στενούς ή περιορισμένους χώρους. Τα μεγάλα δωμάτια πρέπει μάλλον να είναι επιπλωμένα με μονόχρωμη ή μόνο μικρή ταπετσαρία με μοτίβα. Οι ταπετσαρίες μοτίβου πρέπει πάντα να επιλέγονται προσεκτικά και να προσαρμόζονται στη λειτουργία του δωματίου. Σε ένα ευρύ σαλόνι, για παράδειγμα, κάθετες ρίγες ή ρόμβοι προσθέτουν μια ορισμένη κομψότητα. Οι ταπετσαρίες λουλουδιών πρέπει να ταιριάζουν με τον εσωτερικό σχεδιασμό και χρησιμοποιούνται κυρίως σε υπνοδωμάτια ή σαλόνια. Η ταπετσαρία μπορεί φυσικά να τοποθετηθεί και στο μπάνιο και την κουζίνα, αλλά αυτά πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Τα πλούσια μοτίβα ταπετσαρίας ιδιαίτερα δεν ενισχύουν οπτικά ένα δωμάτιο. Τα φυσικά οπτικά όπως η ταπετσαρία ψαμμίτη πάνω από όλα εξασφαλίζουν καλές αντιθέσεις και είναι πολύ ποικίλα.

Βρείτε το σωστό σχέδιο τοίχου 5

Δημιουργικές τεχνικές

Εάν ο σχεδιασμός του τοίχου είναι πολύ ασυνήθιστος, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ορισμένες τεχνικές βαφής, σπάτουλας ή σοβάτισμα. Αυτό δεν εξασφαλίζει μόνο μια ξεχωριστή εμφάνιση, αλλά και μια αίσθηση. Μπορείτε επίσης να καλύψετε τον τοίχο με λούστρο ή κερί, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επαγγελματίες για αυτό, καθώς αυτές οι τεχνικές δεν είναι τόσο εύκολες. Η τεχνική της μαρμαροποίησης είναι επίσης πολύ δημοφιλής, που σημαίνει βενετσιάνικη πλήρωση και λείανση των τοίχων. Ένα αδιαφανές χρώμα ασβέστη είναι εξευγενισμένο με μαρμάρινο γύψο. Ο λεπτός σοβάς ασβέστη μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει επιπλέον βελούδινες, αμμώδεις ή ματ υφές. Ανεξάρτητα από το πώς το κάνετε, τελικά ο σχεδιασμός του τοίχου μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο βλέμμα, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστεί στο μέγεθος του δωματίου και στο εσωτερικό.

Βρείτε το σωστό σχέδιο τοίχου 4