Η ράγα με εικόνες είναι ένα ειδικό ράφι τοίχου για την παρουσίαση έργων τέχνης με κορνίζες, φωτογραφίες, ίσως και βιβλία, περιοδικά, δίσκους μουσικής, μικρά φυτά σε γλάστρες και άλλα διακοσμητικά. Σε γενικές γραμμές, αποτελείται από μια λωρίδα τοίχου με κρεμάστρες για στερέωση, μια στενή βάση και μια άκρη που εμποδίζει την πτώση της διακόσμησης. Σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς τοίχους εικόνων, χρειάζεται μόνο να ανοίξετε δύο τρύπες στον τοίχο για να κρεμάσετε μια ράγα εικόνας. Χρειάζεστε περισσότερα μόνο εάν σκοπεύετε να κρεμάσετε περισσότερες από μία ράγες εικόνας. Η ζημιά ελαχιστοποιείται και ένας ολόκληρος κόσμος δυνατοτήτων στυλ ανοίγεται σε εσάς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε ένα καλούπι εικόνας. Στο σημερινό άρθρο θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα αγαπημένα μας παραδείγματα και να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές.

Η γραμμή εικόνας είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τον τοίχο φωτογραφιών

Διακοσμήστε λωρίδες εικόνας - ιδέες και συμβουλές για δημιουργικές ιδέες διακοσμήσεων τραπεζαρίας σε τοίχο

Αφήστε τη φαντασία του σχεδιαστή σας ελεύθερη

Διακοσμήστε τη γραμμή εικόνων - ιδέες και συμβουλές για μια δημιουργική εναλλακτική λύση δημιουργικού τοίχου φωτογραφιών τοίχου

Διακοσμήστε τη γραμμή εικόνων με γνώμονα την ευελιξία και την πρακτικότητα

Μια προεξοχή εικόνας είναι ένα εκπληκτικά ευέλικτο ράφι τοίχου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει σχεδόν κάθε χώρο στο σπίτι σας. Δεν είναι ογκώδες, απαιτεί λίγο χώρο στον τοίχο και ως εκ τούτου είναι ιδανικό για μικρά διαμερίσματα. Τα καλούπια εικόνας έχουν κομψό, μοντέρνο, μινιμαλιστικό σχεδιασμό που ταιριάζει στα περισσότερα σύγχρονα εσωτερικά στυλ.

Η διακόσμηση που εμφανίζεται σε αυτό μπορεί να αλλάζει τακτικά για να προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση, εποχή ή προτίμηση για αλλαγές σχεδιασμού. Ακόμα και μικρές αλλαγές μπορούν να αλλάξουν εντελώς την οπτική επίδραση στο δωμάτιο. Δεδομένου ότι οι περισσότερες ράγες εικόνας είναι επίσης κατασκευασμένες από ξύλο, μπορείτε να το βάψετε ξανά σε όποιο χρώμα θέλετε.

Δημιουργήστε μια ζεστή μικρή γωνιά ανάγνωσης παραμυθιών με παιδικά βιβλία

Διακοσμήστε τη γραμμή εικόνων - ιδέες και συμβουλές για δημιουργικό σχεδιασμό τοίχου παιδικό δωμάτιο ιδέες γωνιών ανάγνωσης

Διακόσμηση της λωρίδας εικόνας - ιδέες και συμβουλές για ένα δημιουργικό σχεδιασμό τοίχων μικρές ιδέες λευκού ραφιού

Το μέγεθος και το μήκος της λωρίδας εικόνας καθώς και ο όγκος της εκθεσιακής διακόσμησης εξαρτώνται κυρίως από το δωμάτιο που θέλετε να διακοσμήσετε με αυτό. Μεγαλύτεροι τοίχοι όπως αυτός πάνω από τον καναπέ στο σαλόνι, το τραπέζι στην τραπεζαρία ή το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο μπορούν όλοι να επωφεληθούν από μακρύτερες ή στοιβαγμένες λωρίδες εικόνας. Τα μικρότερα μοντέλα είναι πιο κατάλληλα για δωμάτια με μικρότερους ελεύθερους τοίχους, όπως το διάδρομο ή το μπάνιο.

Εκτός από την ευελιξία του, μια ράγα εικόνας είναι επίσης πολύ πρακτική. Παρά τη στενή βάση, η άκρη εμποδίζει την πτώση πολύτιμων πλαισίων και διακοσμητικών στο πάτωμα. Οι ιδιοκτήτες γάτας επίσης θα διαπιστώσουν γρήγορα ότι οι τετράποδοι φίλοι τους δυσκολεύονται να φτάσουν πράγματα στο ράφι και να τα πετάξουν στο πάτωμα. Μερικοί λάτρεις της γάτας έστησαν ακόμη και μερικές προεξοχές εικόνας ειδικά για τις τίγρεις του σπιτιού τους, στις οποίες μπορούν εύκολα να ανέβουν. Αυτό μπορεί να αποφύγει πολλές συγκρούσεις συμφερόντων στο σπίτι. Αν εξακολουθείτε να φοβάστε μην πέσει η κορνίζα, στερεώστε την στον τοίχο με κάποια κόλλα.

Τα έργα τέχνης και οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν χρώματα που χρησιμοποιούνται στο υπόλοιπο εσωτερικό

Διακοσμήστε λωρίδες εικόνας - ιδέες και συμβουλές για έναν δημιουργικό σχεδιασμό τοίχου πολύχρωμο boho chic

Τα παιδιά και οι ενήλικες θέλουν να διαβάζουν εδώ

Διακοσμήστε τη γραμμή εικόνων - ιδέες και συμβουλές για δημιουργικό σχεδιασμό τοίχου παιδική γωνιά ανάγνωσης μεγάλων και μικρών

Διακοσμήστε τη λωρίδα εικόνας σε σχέση με τα υπόλοιπα έπιπλα

Όπως συμβαίνει με κάθε νέο έπιπλο ή διακόσμηση, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το υπόλοιπο ντεκόρ. Η νέα σας μπάρα εικόνας θα πρέπει να ταιριάζει απρόσκοπτα στο περιβάλλον της, να την διακοσμεί και να τονίζει, αλλά να μην προσελκύει υπερβολική προσοχή.

Κατά την ταξινόμηση των έργων τέχνης, των φωτογραφιών και άλλων διακοσμήσεων, επιλέξτε αυτά που έχουν χρώματα, μοτίβα και σχήματα που υπάρχουν ήδη στο δωμάτιο. Σκεφτείτε το στυλ επίπλωσης που προτιμάτε.

Εάν το διαμέρισμά σας τείνει προς το θαλάσσιο στυλ, επιλέξτε τέχνη και φωτογραφίες που δείχνουν τη θάλασσα, τις βάρκες ή τα πλοία και το κορδόνι τους. Αν προτιμάτε ένα μοντέρνο βιομηχανικό στυλ, επιλέξτε διακόσμηση σε ουδέτερη παλέτα χρωμάτων. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από αστικά τοπία και μηχανές είναι τέλειες για αυτήν την εγκατάσταση. Μην ξεχάσετε ούτε το πλαίσιο. Εάν θέλετε να διακοσμήσετε τη γραμμή εικόνας με σύγχρονο τρόπο, επιλέξτε λευκά ή μαύρα πλαίσια με απλές γραμμές. Αν προτιμάτε vintage στυλ, επιλέξτε παλιά κουφώματα από μασίφ ξύλο με ευαίσθητα χαρακτικά.

Επιλέξτε ένα θέμα καθοδήγησης για τη διακόσμησή σας

Διακόσμηση της γραμμής εικόνας - ιδέες και συμβουλές για μια δημιουργική γιορτή γαμήλιου σχεδιασμού τοίχου

Τα πλαίσια παίζουν εξίσου σημαντικό διακοσμητικό ρόλο με το περιεχόμενο

Διακοσμήστε τη γραμμή εικόνων - ιδέες και συμβουλές για ένα δημιουργικό σχεδιασμό τοίχου μινιμαλιστικό ραβδί deko

Εκτός από τα χρώματα και τα σχέδια, σκεφτείτε αν θέλετε ή όχι να επιλέξετε ένα θέμα για τη διακόσμησή σας. Σε πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού αρέσει να αλλάζουν τα καλούπια των εικόνων τους τακτικά για να ταιριάζουν στη διάθεσή τους, την εποχή ή την περίσταση. Για παράδειγμα, όταν πλησιάζει η ημέρα του γάμου σας, εκθέστε ρομαντικές και αξέχαστες φωτογραφίες της προετοιμασίας, των φίλων και της οικογένειάς σας. Αν θέλετε να αλλάξετε τη διακόσμησή σας για κάθε εποχή, σκεφτείτε τα τυπικά χρώματα και μοτίβα της.

Με την πρώτη ματιά, η επένδυση σε διάφορες εκτυπώσεις και έργα τέχνης σε τακτική βάση μπορεί να φαίνεται δαπανηρή. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε εικόνες HD, να τις επεξεργαστείτε όπως θέλετε, στη συνέχεια να τις εκτυπώσετε σε φωτογραφικό χαρτί και να τις πλαισιώσετε. Πολλοί καλλιτεχνικά ταλαντούχοι ιδιοκτήτες σπιτιών με πολύ συγκεκριμένες προτιμήσεις επίσης συχνά επιλέγουν να σχεδιάσουν απλά αυτό που χρειάζονται. Αντλήστε έμπνευση από τον υπάρχοντα σχεδιασμό του σπιτιού σας και την επιθυμητή οπτική ατμόσφαιρα.

Μικρές κόκκινες πινελιές ζωντανεύουν αυτή την ουδέτερη διάταξη

Διακόσμηση λωρίδων εικόνας - ιδέες και συμβουλές για ένα δημιουργικό σχεδιασμό τοίχου μοντέρνο σημείο εστίασης σύγχρονο

Τα ουδέτερα, μοντέρνα στυλ επίπλωσης επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από τη μεταλλική διακόσμηση και τα φυτά σε γλάστρες

Διακοσμήστε τη γραμμή εικόνας - ιδέες και συμβουλές για δημιουργική σχεδίαση τοίχων ασπρόμαυρων φωτογραφικών ιδεών

Διακοσμήστε λωρίδες εικόνας χρησιμοποιώντας μια απλή τεχνική

Οι προεξοχές της εικόνας και τα ράφια γενικά μπορούν εύκολα να πλημμυρίσουν από διακοσμητικά. Το επιθυμητό αποτέλεσμα, δυστυχώς, χάνεται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη:

Αρχικά, ταξινομήστε τα διακοσμητικά σας κατά μέγεθος. Ανάλογα με το μήκος της γραμμής εικόνας, θα πρέπει να έχει ένα έως το πολύ τρία κεντρικά σημεία εστίασης. Αυτός ο ρόλος αναλαμβάνεται συνήθως από μεγάλα καρέ. Μετακινήστε το σημείο εστίασης στο πλάι, γιατί η ασυμμετρία είναι ο καλύτερός σας φίλος εδώ. Μικρότερες διακοσμήσεις τοποθετούνται στη συνέχεια γύρω από αυτά τα μεγάλα πλαίσια.

Εναλλακτικά, μπορείτε να διακοσμήσετε τη γραμμή εικόνας σύμφωνα με τον κανόνα του 3. Τρία μεγάλα σημεία εστίασης, τρία καρέ μεσαίου μεγέθους, τρεις μικρότερες εικόνες, τρία μικρά αγαλματίδια, τρία μικρά φυτά. Για να συνδέσετε τα πάντα απρόσκοπτα, επικαλύψτε μικρά κομμάτια των πλαισίων, αφήνοντας μικρά κενά μεταξύ ορισμένων τμημάτων. Φανταστείτε έναν ζωγράφο να οργανώνει και να σχεδιάζει μια νεκρή φύση.

Δημιουργήστε οπτικό ενδιαφέρον προσθέτοντας αρκετά σημεία προφοράς. Κουρτίνες μικρές γιρλάντες, κολιέ με μαργαριτάρια ή κρεμαστά φυτά. Κολλήστε μερικές καρτ ποστάλ ή στιγμιαίες φωτογραφίες με ταινία washi. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τα σχέδιά σας. Δηλαδή, αυτό φέρνει τη ζωή σε μια κατά τα άλλα βαρετή ρύθμιση.

Επιλέξτε μοτίβα και εικονογραφήσεις που σας δίνουν κίνητρο και σας κάνουν ευτυχισμένους

Διακοσμήστε τη γραμμή εικόνων - ιδέες και συμβουλές για δημιουργικό σχεδιασμό τοίχου τακτοποιήστε σωστά τη γραμμή φωτογραφιών

Πώς θα διακοσμήσετε τη δική σας γραμμή εικόνων; Υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες και ιδέες που μπορούν να διακοσμήσουν το εσωτερικό σας με μια ποικιλία δημιουργικών και μοναδικών τρόπων.

Δοκιμάστε να σχεδιάσετε τη γραμμή εικόνας για να πείτε μια ιστορία

Διακόσμηση λωρίδων εικόνας - ιδέες και συμβουλές για δημιουργικό σχεδιασμό τοίχου για λευκό διακριτικό γάμου

Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα να αφήνουν τα βιβλία τους μακριά αφού τα διαβάσουν

Διακοσμήστε λωρίδες εικόνας - ιδέες και συμβουλές για ένα δημιουργικό σχεδιασμό τοίχων βιβλία ιδεών διακόσμησης παιδικού δωματίου

Οι τεχνίτες μπορούν επίσης να κατασκευάσουν οι ίδιοι ένα μίνι κάγκελο εικόνας με λίγο ξύλο

Διακοσμήστε τη γραμμή εικόνων - ιδέες και συμβουλές για ένα δημιουργικό σχεδιασμό τοίχου μίνι περβάζι παραθύρου φωτογραφιών

Δημιουργήστε έναν κομψό τοίχο προφοράς γεμάτο έργα τέχνης

Διακοσμήστε λωρίδες εικόνας - ιδέες και συμβουλές για ένα δημιουργικό σχεδιασμό τοίχου μοντέρνο σαλόνι βιομηχανικό

Πολλοί σχεδιαστές επιλέγουν να ξεκινήσουν με τη διακόσμηση τοίχων από το πάτωμα

Διακοσμήστε λωρίδες εικόνας - ιδέες και συμβουλές για δημιουργικό σχεδιασμό τοίχων

Οι παλιοί δίσκοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν ως υπέροχοι vintage διακοσμήσεις

Διακοσμήστε λωρίδες εικόνας - ιδέες και συμβουλές για δημιουργικό σχεδιασμό τοίχου rollwagen wanddeko ideen

Λεπτά παστέλ χρώματα κυριαρχούν σε αυτήν τη διακόσμηση του υπνοδωματίου

Διακοσμήστε λωρίδες εικόνας - ιδέες και συμβουλές για δημιουργικές ιδέες διακόσμησης κρεβατοκάμαρας με τοίχο

Οι σκοτεινοί τοίχοι φέρνουν όλα τα έπιπλα και τη διακόσμησή σας στο προσκήνιο

Διακοσμήστε τη γραμμή εικόνων - ιδέες και συμβουλές για δημιουργικό σχεδιασμό τοίχων μαύρες ιδέες κομψές ιδέες

Διακοσμήστε λωρίδες εικόνας - ιδέες και συμβουλές για έναν δημιουργικό σχεδιασμό τοίχων ιδεών ντεκό σαλόνι μοντέρνα μοντέρνα