Όπως ήδη γνωρίζετε, μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες σχεδιασμού για το σπίτι σας στον ιστότοπό μας. Συχνά κοιτάμε επίσης έξω και επικεντρωνόμαστε στο σχεδιασμό του κήπου. Σήμερα θέλουμε να σας δείξουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο μεταξύ αυτών των δύο τομέων. Δεν είναι μυστικό ότι μια νέα τάση ζωής έχει ήδη εδραιωθεί, δηλαδή να ζει σε υπαίθριο χώρο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να μεταφέρουν τον χώρο διαβίωσης έξω. Έτσι προέκυψε η τελευταία τάση ζωής, το υπαίθριο σαλόνι. Αυτό αντιστοιχεί ακριβώς στις ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στον καθαρό αέρα και να νιώθουν τη φύση από κοντά. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε μικρές οάσεις ειρήνης και χαλάρωσης σε μπαλκόνια, βεράντες στον τελευταίο όροφο ή απευθείας προσαρτημένα στο σπίτι. Όταν ο καιρός είναι καλός, περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού εκεί και απολαμβάνετε τη θέα στον κήπο ή τη γύρω περιοχή. Αν θέλετε επίσης ένα υπαίθριο σαλόνι, τότε διαβάστε! Το πιο σημαντικό ακολουθεί!

 Το υπαίθριο σαλόνι είναι ένα μέρος για να χαλαρώσετε.

Υπαίθριο σαλόνι, ψηλός τοίχος από γυαλί, άνετα καθίσματα

Η άνεση του εσωτερικού δεν πρέπει σίγουρα να χαθεί εδώ.

Υπαίθριο σαλόνι κάτω από μια στέγη πάνω από τη βεράντα, μεγάλη άνεση, άνετα καθίσματα, ευρύχωρος σχεδιασμός δωματίου

Το υπαίθριο σαλόνι αντιπροσωπεύει μια μοντέρνα μετάβαση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ένα μοντέρνο υπαίθριο σαλόνι είναι προφανώς η στιλιστική προέκταση του σαλονιού και προσφέρει μια απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Αυτό είναι ένα άνετο μέρος για να νιώσετε καλά. Εκεί δεν χάνεις καθόλου την άνεση του εσωτερικού. Ένα υπαίθριο σαλόνι είναι επιπλωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το υψηλότερο επίπεδο άνεσης. Φυσικά, δεν πρέπει να λείπει ένας χώρος καθιστικού, ίσως τοποθετημένος κάτω από μια στέγη ή πίσω από γυάλινους τοίχους. Εδώ μπορείτε να οργανώσετε μικρά πάρτι με μέλη της οικογένειας και φίλους τις ζεστές μέρες. Ωστόσο, οι δροσερές νύχτες προορίζονται για ζεστές συναθροίσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε μια εξωτερική κουζίνα και να σχεδιάσετε μια εξωτερική τραπεζαρία. Τα χαλαρά απογεύματα δίπλα στην πισίνα μπορούν στη συνέχεια να συνδυαστούν με πλήρη χαλάρωση στο υπαίθριο σαλόνι. Οι δυνατότητες για εσωτερική-εξωτερική εμπειρία είναι πολλές. Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος, δηλαδή να μην μείνουμε κλειστοί ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους, αλλά να περάσουμε πολλές ευχάριστες ώρες έξω χωρίς να θυσιάσουμε την άνεση της ζωής.

 Ένα καθιστικό δίπλα στην πισίνα, ένα κάτω από τη στέγη! Μπορείτε να ζητήσετε κάτι περισσότερο;?

Υπαίθριο σαλόνι καλυμμένη βεράντα με καθιστικό σχεδιασμό άνετο μπαστούνι

Η θέα στο πράσινο της αυλής εκτείνεται στον ορίζοντα!

Υπαίθριο σαλόνι κομψή εσωτερική διακόσμηση κομψή κουζίνα με περαιτέρω θέα στην πίσω αυλή στον ορίζοντα

 Η λίστα ελέγχου μας για το σχεδιασμό ενός ζεστού υπαίθριου καθιστικού

Πριν διαβάσετε τη λίστα ελέγχου για ένα ζεστό υπαίθριο σαλόνι, ας τονίσουμε: Όλα είναι πιθανά εδώ! Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε έναν άνετο χώρο διαβίωσης στην ανοιχτή βεράντα σας ή στη μεγάλη πόλη στη βεράντα του τελευταίου ορόφου. Θα ήταν καλύτερο να έχετε έναν μεγάλο κήπο και να έχετε μια επέκταση σπιτιού ή μια πέργκολα. Όλα είναι σημαντικά, από την επιλογή της σωστής θέσης έως την επίπλωση, τον φωτισμό και το πράσινο. Επομένως, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε. Συνοψίσαμε τα βασικά για εσάς.

Η μετάβαση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού δεν έχει καθόλου κατώφλια, αλλά και οι δύο χώροι καθισμάτων είναι καλά διαχωρισμένοι μεταξύ τους

Υπαίθριο σαλόνι χωρίς κατώφλι μετάβαση μεταξύ εσωτερικά και εξωτερικά σαφώς καθορισμένων ζωνών φωτισμός φανάρι τοίχου

 1) Καθορίστε με σαφήνεια το χώρο καθιστικού

Θα πρέπει να οριοθετήσετε το υπαίθριο σαλόνι σας σαν ένα νησί ευημερίας. Επομένως, πρέπει να ορίσετε καλά την περιοχή και να την οριοθετήσετε από άλλες ζώνες. Μπορείτε να το επιτύχετε με ένα κατάλληλο χαλί, για παράδειγμα, και τα κατάλληλα έπιπλα σαλονιού. Ένας άνετος καναπές και δύο πολυθρόνες είναι αρκετές στις περισσότερες περιπτώσεις. Νιώστε άνετα εδώ και απλώστε μερικά μαξιλάρια και πουφ με μαλακή επένδυση εδώ και εκεί! Αυτός ο χώρος καθιστικού μπορεί επίσης να τοποθετηθεί μπροστά από ένα τζάκι αν θέλετε να μείνετε έξω στο υπαίθριο σαλόνι τα δροσερά βράδια.

Αυτό το μπαλκόνι μετατρέπεται σε ζώνη χαλάρωσης με απλά έπιπλα και χαλιά.

Υπαίθριο σαλόνι και μπαλκόνι με απλά έπιπλα που μετατρέπουν τα χαλιά σε ζώνη χαλάρωσης

 2) Μετατρέψτε το υπαίθριο σαλόνι σε μια πραγματική ζώνη χαλάρωσης

Σκεφτείτε προσεκτικά τι χρειάζεστε εκτός από άνετα καθίσματα στο υπαίθριο σαλόνι σας. Πάνω απ ‘όλα, αυτός ο χώρος πρέπει να σας προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία. Επομένως, τα πράσινα φυτά σε γλάστρες δεν είναι εκτός τόπου εδώ. Επιτρέπουν μια απρόσκοπτη μετάβαση στην εξωτερική περιοχή, όπου υπάρχει πολύ πράσινο. Επιπλέον, ορισμένες πρακτικές πτυχές πρέπει να συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό του υπαίθριου δωματίου. Για παράδειγμα, τι υλικό επιλέγετε για το πάτωμα; Πλακάκια ξύλου, σκυροδέματος ή δαπέδου; Θέλετε να αφήσετε τους τοίχους γυμνούς ή προτιμάτε να τους διακοσμήσετε με φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής; Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο υπαίθριο σαλόνι με το ίδιο στυλ με το εσωτερικό σας. Επειδή αυτές οι μικρές λεπτομέρειες θολώνουν τη διαφορά μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

 Μικρές λεπτομέρειες, όπως μια τοιχογραφία ή ένα χαλί που ταιριάζει, για παράδειγμα, συμβάλλουν πολύ στον προσωπικό σχεδιασμό του δωματίου.

Υπαίθριες τοιχογραφίες σαλονιού, ταιριαστά χαλιά, δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα με όμορφη θέα στο πράσινο

Οι ψηλοί τοίχοι από γυαλί επιτρέπουν την άφθονο φως της ημέρας να κατακλύζεται στο υπαίθριο σαλόνι.

Υπαίθριοι χώροι καθιστικού από πάτωμα έως οροφή γυάλινοι τοίχοι άνετοι καναπέδες ξύλινες τραπεζοκαρέκλες

3) Οθόνες φωτισμού, πρασίνου και ιδιωτικότητας στο υπαίθριο σαλόνι

Λέγεται συχνά ότι η καλύτερη ώρα έξω ξεκινά μόνο μετά το ηλιοβασίλεμα. Αυτό είναι σίγουρα αλήθεια, γι ‘αυτό χρειάζεστε επίσης κατάλληλο φωτισμό στο υπαίθριο σαλόνι. Είναι καλύτερο να ενσωματώσετε διαφορετικές πηγές φωτός, για παράδειγμα επιτραπέζιους και λαμπτήρες δαπέδου, ενσωματωμένους λαμπτήρες LED ή προβολείς. Οι ρομαντικοί ανάμεσά σας μπορούν να επιλέξουν φωτάκια νεράιδας και φαναράκια. Αυτά τα αξεσουάρ σπιτιού κάνουν τη μεγάλη τους είσοδο εδώ!

 Οι λευκές κουρτίνες είναι η τέλεια προστασία από τον ήλιο εδώ.

Υπαίθριο σαλόνι Ζώνη χαλάρωσης Άνετα λευκά έπιπλα Ανοιχτές λευκές κουρτίνες Αντιηλιακή προστασία

Ο ενσωματωμένος φωτισμός οροφής ταιριάζει απόλυτα με αυτή τη γενναιόδωρη σχεδιαστική ιδέα.

Υπαίθριο σαλόνι, ευρύχωρο δωμάτιο, ενσωματωμένος φωτισμός οροφής, ζεστή ατμόσφαιρα

 Στο υπαίθριο σαλόνι πρέπει να έχετε αρκετό φως τη μέρα και τη νύχτα.

Υπαίθριο σαλόνι, ενσωματωμένος φωτισμός οροφής, πολύ φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, περαιτέρω θέα στη θάλασσα

Θα θέλαμε να συζητήσουμε εν συντομία δύο σημεία που φέρνουν μια ξεχωριστή πινελιά σε κάθε υπαίθριο σαλόνι. Πρόκειται για τη φύτευση σε αυτό το δωμάτιο. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα φυτά σε πράσινη γλάστρα είναι απαραίτητα στον υπαίθριο χώρο διαβίωσης. Αλλά αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε έναν κάθετο κήπο. Έχουμε ήδη δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σχετικά με τα πλεονεκτήματά του σε πρακτικό και αισθητικό επίπεδο. Εδώ θέλουμε απλώς να τονίσουμε τη λειτουργία προστασίας της ιδιωτικής ζωής ενός πράσινου τοίχου. Αφενός, αυτό προστατεύει την ιδιωτικότητά σας από τα αδιάκριτα μάτια και τις ισχυρές ακτίνες του ήλιου. Από την άλλη πλευρά, διαχωρίζει τέλεια τις επιμέρους περιοχές μεταξύ τους χωρίς να διακόπτει τη μεταφορά στη φύση.

 Ένα όνειρο για μια πράσινη όαση προφανώς έγινε πραγματικότητα εδώ!

Υπαίθριο σαλόνι, κάθετος κήπος στα αριστερά, άνετα καθίσματα, ψηλοί τοίχοι από γυαλί, σκύλος, έννοια ευρύχωρου δωματίου

 Μια κομψή ομπρέλα σας προστατεύει από τον έντονο ήλιο έξω.

Υπαίθριο σαλόνι απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής ομπρέλας

Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το σαλόνι των ονείρων σας σε εξωτερικούς χώρους. Περάστε ευχάριστες ώρες εκεί γεμάτες ξεκούραση και χαλάρωση και μείνετε υγιείς!

 Δεν μπορούν όλοι να περιποιηθούν τον εαυτό τους σε ένα πολυτελές υπαίθριο σαλόνι.

Υπαίθριο σαλόνι Πολυτελής έννοια δωματίου Γκρι σετ καναπέδων, σκοτεινό πάτωμα επίσης corel σύρετε το διάνυσμα απεικόνισης

Υπαίθριο σαλόνι πολυτελές δωμάτιο ιδέα γενναιόδωρο δάπεδο γκρι μωσαϊκό ζεστό ξύλο χρώματα πολύ πράσινο έξω

Υπαίθριο σαλόνι και μπαλκόνι με απλά έπιπλα που μετατρέπουν τα χαλιά σε ζώνη χαλάρωσης

Υπαίθριο σαλόνι ευρύχωρο δωμάτιο έννοια Μαγευτικό ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού δύο πολυθρόνες άνετος καναπές στο παρασκήνιο τραπεζαρία πολλές καρέκλες

Υπαίθριοι τοίχοι από ψηλό γυαλί, άνετα καθίσματα με ζεστά χρώματα, θέα στον κήπο με πολύ πράσινο έξω

Υπαίθριο σαλόνι όμορφη εσωτερική διακόσμηση μέσα και έξω από άνετα έπιπλα ελκυστική ατμόσφαιρα χώρου χαλάρωσης

Υπαίθρια γυάλινα τζάμια μετάβασης στους μικρούς προβολείς κήπου στο ταβάνι