Αν θέλετε να βρείτε την εσωτερική σας ισορροπία και να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς, τότε μπορείτε να κάνετε κάτι καλό για το σώμα και την ψυχή σας. Με μια σάουνα στο σπίτι, σύντομα θα φτάσετε στο στόχο σας. Εκεί μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς ανενόχλητοι για μερικές ώρες και να απολαύσετε μια πραγματική εμπειρία αίσθησης. Μια σάουνα στο σπίτι σας δίνει την τέλεια ευκαιρία να έχετε μια σάουνα στο σπίτι μετά από χρόνο και αναψυχή. Για όλους τους λάτρεις της σάουνας, είναι η δική τους όαση ευεξίας, όπου μπορείτε να απολαύσετε 15 λεπτά απόλαυσης στον ατμό μετά από κάθε αγχωτική εργάσιμη ημέρα. Μια ήσυχη σάουνα στο σπίτι έχει πολλές θετικές πτυχές για την υγεία σας. Προωθεί την κυκλοφορία σας και ταυτόχρονα φέρνει το σώμα και την ψυχή σε αρμονία. Ένα ατμόλουτρο καθαρίζει, φροντίζει και χαλαρώνει. Αυτό θα σας κάνει να νιώσετε υγιείς και σε καλή διάθεση. Μειώνετε με επιτυχία το άγχος και βλέπετε θετικά τον κόσμο γύρω σας. Εάν μια σάουνα στο σπίτι θα ήταν κάτι και για εσάς, μπορείτε να το μάθετε στις επόμενες γραμμές.

 Πηγαίνετε στη σάουνα! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ξεφύγετε από το συνηθισμένο άγχος της καθημερινής ζωής για μικρό χρονικό διάστημα!

Σάουνα στο σπίτι Πάρτε έναν πέτρινο τοίχο σάουνας, ξύλινους πάγκους πίσω από έναν γυάλινο τοίχο, κομψό σχεδιασμό

Δεδομένου ότι είναι εντελώς αδύνατο να καλύψουμε τα πάντα για τη σάουνα στο σπίτι σε ένα μόνο άρθρο, σήμερα θα επικεντρωθούμε μόνο στις θετικές επιπτώσεις της στην υγεία. Εξηγούμε επίσης σε ποιους δεν επιτρέπεται να μπουν στη σάουνα. Στο επόμενο άρθρο σχετικά με τις σάουνες στο σπίτι, θα σας ενημερώσουμε για την ιστορία των σάουνων, τους τύπους των σάουνων, τους κανόνες στο ατμόλουτρο και πολλά άλλα.

Κολλήστε με αυτό!

 Η όαση της ευημερίας στους τέσσερις τοίχους σας!

Μοντέρνος σχεδιασμός σάουνας από ξύλο, πολύ φιλόξενος, πραγματική όαση ευεξίας

Η σάουνα στο σπίτι και οι θετικές επιδράσεις της στο σώμα και την ψυχή

Οι ειδικοί στη σάουνα, καθώς και όλοι οι λάτρεις της σάουνας, εκτιμούν τα οφέλη μιας σάουνας στο σπίτι. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να τονιστεί ότι απολαμβάνετε να έχετε σάουνα στο σπίτι είτε μόνοι σας είτε με αγαπημένα πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε τις φρικτές τιμές και τους άλλους ανθρώπους γύρω σας, όπως συμβαίνει σε μια δημόσια σάουνα. Μπορείτε επίσης να πάτε στη σάουνα στο σπίτι κατά την κρίση σας και ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο σας. Αλλά πρώτα και κύρια είναι οι θετικές επιπτώσεις που έχει η σάουνα στο σπίτι στην υγεία σας. Συνοψίζουμε συνοπτικά αυτά για εσάς:

 Ο ιδρώτας στη σάουνα είναι υγιής!

Ο κλασικός σχεδιασμός της σάουνας από ξύλινες πετσέτες μπάνιου που ιδρώνει είναι υγιής

 1) Κάθε επίσκεψη στη σάουνα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η συνεδρία της σάουνας πρέπει να διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά. Κλείνει ιδρωμένος στο ζεστό ξύλινο δωμάτιο και μετά δροσίζεται στο ντους. Αυτή η διαδικασία ενισχύει και εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό θα βελτιώσει τη γενική υγεία σας και θα σας κάνει να νιώσετε καλά και να παραμείνετε σε φόρμα.

Κάθε θαυμαστής της σάουνας αισθάνεται σαν στο σπίτι του εδώ!

Σάουνα στο σπίτι σάουνα έξτρα καλός φωτισμός φιλόξενη ατμόσφαιρα αισθάνονται καλά

 2) Πώς να αποτρέψετε πιθανά κρυολογήματα

Οι υψηλές θερμοκρασίες στη σάουνα δεν δίνουν την ευκαιρία σε βακτήρια και ιούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σάουνα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τους χειμερινούς μήνες. Επιπλέον, είναι σημαντικό για όλους να αντισταθμίσουν την επίθεση των ιών ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Μπορείτε να αποτρέψετε τα κρυολογήματα και τις ιογενείς λοιμώξεις με την επίσκεψη τακτικά στη σάουνα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται στη σάουνα λόγω της ξηρής ζέστης που επικρατεί εκεί. Ωστόσο, αυτό αλλάζει θετικά τους αμυντικούς μηχανισμούς του σώματος σχηματίζοντας περισσότερα δολοφονικά κύτταρα στο αίμα. Για παράδειγμα, ο αυξημένος αριθμός τίτλων ιντερφερόνης στο αίμα αυξάνει την άμυνα του σώματος και αποτρέπει τις λοιμώξεις.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στη σάουνα στο σπίτι σκοτώνουν ιούς και βακτήρια.

Σάουνα στο σπίτι υγιής σάουνα στο σπίτι Οι ιοί και τα βακτήρια σκοτώνουν τις υψηλές θερμοκρασίες

3) Η κυκλοφορία και ο μεταβολισμός σας θα ενισχυθούν

Εάν θέλετε να παραμείνετε σε καλή υγεία για πολλά χρόνια ή θέλετε να χάσετε βάρος με υγιή τρόπο, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πηγαίνετε τακτικά στη σάουνα. Ο ιδρώτας στη σάουνα και η ψύξη στη συνέχεια βελτιώνουν την κυκλοφορία σας. Το καρδιαγγειακό σύστημα διεγείρεται, η αρτηριακή πίεση επίσης και το σώμα σας τροφοδοτείται καλύτερα με οξυγόνο. Επίσης, ενισχύει το μεταβολισμό σας, έτσι ώστε να χάσετε μερικά κιλά με υγιή τρόπο.

Όταν επισκέπτεστε τη σάουνα, μπορείτε να λιώσετε τα περιττά κιλά.

Σάουνα στο μπάνιο Μπανιέρα στα αριστερά Ντους στα δεξιά όταν επισκέπτεστε τη σάουνα Αφήστε τα κιλά να λιώσουν και να χάσετε βάρος με υγιή τρόπο

4) Η συνεδρία της σάουνας έχει αισθητά θετική επίδραση στο δέρμα

Οι γυναίκες εκτιμούν ιδιαίτερα τη θετική επίδραση που έχουν οι επισκέψεις στη σάουνα στο δέρμα τους. Λόγω της θερμότητας, το δέρμα τροφοδοτείται με περισσότερο αίμα και επίσης καλύτερα τροφοδοτείται με οξυγόνο. Κατά τη διάρκεια της επακόλουθης ψύξης, τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται ξανά. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, το δέρμα φαίνεται πιο φρέσκο, καθαρό, πιο όμορφο και υγιές. Όποιος έχει ξηρό δέρμα μπορεί να αισθανθεί τη διαφορά μετά από κάθε συνεδρία σάουνας. Το δέρμα γίνεται λείο, απαλό και ελαστικό χάρη στην υψηλή υγρασία στο ατμόλουτρο. Κάθε γυναίκα καταπολεμά τις ρυτίδες και άλλα χαρακτηριστικά του δέρματος σε πρώιμη ηλικία. Εν ολίγοις, οι τακτικές επισκέψεις στη σάουνα αναζωογονούν και βελτιώνουν την επιδερμίδα του δέρματός σας.

 Δεν είναι πρόβλημα να συνδυάσετε την ευεξία και την ευεξία με μια καλλυντική περιποίηση του δέρματος του προσώπου στη σάουνα.

Σάουνα στο μπάνιο Wellness wellbeing Καλλυντική περιποίηση του δέρματος του προσώπου

Ποιος θα προτιμούσε να κάνει χωρίς σάουνα;?

Τώρα γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα μιας σάουνας στο σπίτι. Ωστόσο, οι κανονικές σάουνες δεν είναι υγιείς για όλους. Οι ακόλουθες ομάδες πρέπει να αποφεύγουν τη σάουνα:

  • Εάν έχετε ήδη οξεία ασθένεια, για παράδειγμα κρυολόγημα, φλεγμονή, ανοιχτές πληγές ή άλλους τραυματισμούς, θα πρέπει να αποφύγετε τη σάουνα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υπερβολική υγρασία θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάστασή σας.
  • Εάν έχετε μια χρόνια ασθένεια όπως στεφανιαία νόσο, υψηλή αρτηριακή πίεση, άσθμα, νεφρική νόσο, υπερθυρεοειδισμό ή καρδιακή προσβολή, πρέπει να μιλήσετε ξανά με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε τη σάουνα. Γενικά, οι γιατροί συμβουλεύουν τους άρρωστους ανθρώπους να μην επισκέπτονται τη σάουνα!

Συνιστάται να ζητήσετε συμβουλές από το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε τη σάουνα.

Σάουνα Μικρή σάουνα στο σπίτι Πάρτε μια υγιή σάουνα στο σπίτι πριν πάτε στη σάουνα

  • Κατ ‘αρχήν, οι μέλλουσες μητέρες επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τη σάουνα μεταξύ της 12ης και της 30ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης εάν δεν έχουν επιπλοκές. Αλλά αν υποφέρετε από ζάλη και κυκλοφορικά προβλήματα, δεν έχετε δουλειά στο ατμόλουτρο. Η συμβουλή μας είναι: μιλήστε με τον γυναικολόγο σας, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
  • Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Σάουνας, τα παιδιά επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τη σάουνα μόνο από την ηλικία των τριών ετών εάν είναι υγιή. Δεν υπάρχουν άλλοι περιορισμοί ηλικίας, αλλά τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι χρειάζονται σίγουρα το πράσινο φως από το γιατρό τους πριν κάνουν θεραπεία σε μια σάουνα. Διαφορετικά θα προτιμούσαν να εγκαταλείψουν τη σάουνα!

 Τολμήστε να πάτε στη σάουνα με τα μούτρα είναι παράλογο!

Κλασικό παράθυρο σχεδιασμού της σάουνας, πρώτα ιατρική συμβουλή και μετά μετάβαση στη σάουνα στο σπίτι

Η σάουνα του σπιτιού μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για την υγεία σας εάν παρατηρήσετε τις πληροφορίες που παρουσιάζονται παραπάνω και δεν βιαστείτε να κάνετε την περιπέτεια να κάνετε σάουνα στο σπίτι. Στη σάουνα πρέπει να νιώθετε καλά, να αποτοξινώσετε και να καθαρίσετε το σώμα σας και να συμβιβαστείτε με τον εαυτό σας. Γιατί η υγεία και η εσωτερική μας ισορροπία είναι τα πιο σημαντικά!

 Αισθάνεστε αναγεννημένοι μετά από κάθε συνεδρία σάουνας.

Εξετάστε τα οφέλη της σάουνας για την υγεία για να αισθανθείτε αναγεννημένοι μετά από μια συνεδρία σάουνας

Η σάουνα στο σπίτι είναι υγιεινή ….

Σάουνα από ξύλο, κλασικός σχεδιασμός Η σάουνα στο σπίτι είναι υγιής

… και πρέπει να είναι διασκεδαστικό και για εσάς!

Σάουνα Κάνοντας σάουνα στο σπίτι Τα οφέλη για την υγεία σας είναι διασκεδαστικά

Ρετρό σάουνα στο σπίτι από ελαφρύ ξύλο, πετσέτες, μπανιέρες, παράθυρο

Σάουνα στο σπίτι σε ένα μικρό χώρο πίσω από έναν γυάλινο τοίχο, ξύλινα παγκάκια

Σάουνα στο σπίτι πίσω από έναν γυάλινο τοίχο δίπλα του, ντους, μπάνιο σε στυλ ρετρό