Ο σχεδιασμός μεγάλων δωματίων με έναν συναρπαστικό τρόπο και η επίπλωσή τους όμορφα και άνετα είναι σε πολλές περιπτώσεις μια σημαντική πρόκληση που υποτιμάται επανειλημμένα. Οι άνθρωποι που ζουν σε διαμερίσματα με μικρότερα δωμάτια συχνά φαντάζονται ότι η ρύθμιση του δωματίου είναι πολύ πιο εύκολη όταν τα δωμάτια είναι μεγαλύτερα. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση. Στο επόμενο άρθρο ρίχνουμε φως στο θέμα "Σχεδιάστε αποτελεσματικά μεγάλους χώρους" από όλες τις πλευρές και προχωρήστε στις πιο σημαντικές πτυχές λεπτομερώς.

Προγραμματίστε απλόχερα από την αρχή

Πρώτα απ ‘όλα, χρειάζεστε τη σωστή ιδέα για τον χώρο διαβίωσης. Σκεφτείτε τη χρήση και τη διαίρεση των δωματίων πριν αρχίσετε να επιλέγετε χρώματα και έπιπλα. Κατά την επίπλωση μικρότερων δωματίων, συνήθως κάνουμε αυτές τις σκέψεις και τα σχέδια εντελώς αυτόματα, επειδή όλα τα έπιπλα θα πρέπει τελικά να ταιριάζουν στο μικρό δωμάτιο. Στην περίπτωση μεγάλων δωματίων, είναι ακόμα πιο σημαντικό να σχεδιάζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα από την αρχή. Διαφορετικά διατρέχετε τον κίνδυνο τα έπιπλά σας ή το δωμάτιο να καταλήξει να μοιάζει με εκθεσιακό χώρο – κρύο και άβολο.

ιδέες επίπλωσης μεγάλων χώρων

Τα μεγαλύτερα δωμάτια χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις ως τραπεζαρίες και σαλόνια και συνήθως φανταζόμαστε αυτή τη χρήση όταν μιλάμε για μεγάλα δωμάτια. Για παράδειγμα, ένα μπάνιο μπορεί επίσης να κάνει μια άβολη και υπερμεγέθη εντύπωση, παρόλο που είναι σχετικά μικρό στα 14 τετραγωνικά μέτρα. Ακόμα και ένα υπνοδωμάτιο 25 τετραγωνικών μέτρων μπορεί να εκληφθεί ως άβολο ή πολύ μεγάλο με μια δυσμενή διάταξη δωματίου και επιλογή χρώματος. Η λειτουργία που πρέπει να εκπληρώσει ένα δωμάτιο παίζει σημαντικό ρόλο και πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τον προγραμματισμό σας.

Χωρίστε μεγάλα δωμάτια και μειώστε τα οπτικά

Διαχωριστικό δωματίου όπως οθόνες είναι μια πραγματική ευλογία όταν πρόκειται για οπτικό σχεδιασμό και μείωση του μεγέθους των μεγάλων δωματίων. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε συρόμενα πάνελ ή κουρτίνες ως διαχωριστικά δωματίων. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, τα paravents και τα μπουφέ είναι η καλύτερη λύση για την οπτική μείωση του χώρου και τη διαίρεσή του σε αρκετές περιοχές. Γίνεται ιδιαίτερα συναρπαστικό, ωστόσο, με διαχωριστικά δωματίων ύψους μεταξύ 1,30 και 1,40 μέτρων. Όταν στέκεστε, αισθάνεστε όλο το μέγεθος του δωματίου. Ωστόσο, μόλις καθίσετε, το μεγάλο δωμάτιο γίνεται μια ζεστή μικρή περιοχή. Όταν χωρίζετε το δωμάτιο χρησιμοποιώντας οθόνες ή μπουφέδες, μπορείτε να είστε πολύ δημιουργικοί και να δημιουργήσετε, για παράδειγμα, ένα μικρό νησί στο δωμάτιο στο οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε.

μεγάλα δωμάτια διαχωριστικά δωματίων ξύλο

Ενδιαφέρουσες διακοσμήσεις εντείνουν τις ζώνες

Με ενδιαφέρον Διακοσμήσεις μπορείτε να ενισχύσετε τις μεμονωμένες ζώνες στο δωμάτιο. Αυτά περιλαμβάνουν διακοσμητικά στοιχεία όπως:

  • εικόνες
  • Λαμπτήρες
  • σκαμνί
  • Βάζα δαπέδου
  • αξεσουάρ
  • Δεύτερο βασικό σημείο

Μπορείτε να ενοποιήσετε οπτικά τοπία καθισμάτων σε ένα νησί με μεγάλο χαλί. Συγκεκριμένα, ένα διαφορετικό δάπεδο ή χαλί εξασφαλίζει μια σαφή διάταξη δωματίου που γίνεται σαφώς αντιληπτή από το υποσυνείδητό μας. Στο παρελθόν, αυτό ενισχύθηκε, για παράδειγμα, με όμορφα ένθετα, αλλά στις μέρες μας τα χαλιά είναι το απλούστερο και φθηνότερο μέσο επιλογής. Αλλά μπορείτε επίσης να ανοίξετε τη γωνία του τζακιού ή την τραπεζαρία με πλακάκια για να δώσετε στο δωμάτιο μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πινελιά. Επιπλέον, πουφ, σκαμπό, παλιές βαλίτσες ή βάζα δαπέδου είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για τον διαχωρισμό των επιμέρους ζωνών του δωματίου μεταξύ τους.

υπνοδωμάτιο σαλόνι έστησε μεγάλους χώρους

Δώστε μια προσωπική πινελιά με χρώματα

Παρόμοια με το σχέδιο του δαπέδου, μπορείτε να σχεδιάσετε μεγάλα δωμάτια εξίσου καλά δουλεύοντας με διαφορετικά χρώματα και τόνους. Οι μπεζ αποχρώσεις ή το φιμέ λευκό κάνουν τα μεγάλα δωμάτια να φαίνονται μικρότερα. Μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση ενός εξαιρετικά μεγάλου δωματίου βάφοντας τις πιο στενές πλευρές του δωματίου σε πιο σκούρο χρώμα. Βασικά, είναι σκόπιμο να σχεδιάσετε μεγαλύτερα δωμάτια με χρώματα που τραβάτε μέχρι την οροφή, για παράδειγμα για να διαχωρίσετε ορατά το σαλόνι από την τραπεζαρία.

μεγάλοι χώροι σαλόνι τραπεζαρία

Φως και υφάσματα

Τα παράθυρα είναι μεγάλες περιοχές που μπορείτε επίσης να χρωματίσετε. Ειδικά στα σύγχρονα κτίρια κατοικιών με υπερμεγέθη παράθυρα, τα δωμάτια φαίνονται ακόμη μεγαλύτερα γιατί το υποσυνείδητό μας αντιλαμβάνεται και τον εξωτερικό χώρο. Οι κουρτίνες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες ως διακόσμηση για μεγάλους χώρους με παράθυρα. Διάφορα μοντέρνα και ελαφριά σχέδια είναι διαθέσιμα εδώ, τα οποία σας δίνουν την ευκαιρία να αρωματίσετε οπτικά το δωμάτιο με υφάσματα ανάλογα με την εποχή. Είναι εξίσου σημαντικό να υπάρχουν διαφορετικές πηγές φωτός στις μεμονωμένες ζώνες δωματίων. Ειδικά σε μεγάλα δωμάτια, είναι σημαντικό να υπάρχουν αρκετές πηγές φωτός. Αυτό αυτόματα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο επειδή οι αχρησιμοποίητες περιοχές μετακινούνται στο παρασκήνιο.

δημιουργήστε μεγάλα, άνετα δωμάτια

συμπέρασμα

Με τη σωστή διακόσμηση και μια συστηματική προσέγγιση, είναι σχετικά εύκολο να κάνετε τα μεγάλα δωμάτια συναρπαστικά και άνετα. Με τον σωστό σχεδιασμό και διακόσμηση χρώματος, μπορείτε να εντείνετε το αποτέλεσμα των μεμονωμένων ζωνών δωματίου και να ενισχύσετε την εμφάνισή τους.

λεπτό εσωτερικό μεγάλα δωμάτια