Είναι καλοκαίρι και όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιού και κήπου περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τη λαμπρότητα των καλοκαιρινών λουλουδιών και να ακούσετε στη σιωπή τα πουλιά που τραγουδούν ή το αεράκι μέσα από τα φύλλα. Ο κήπος μετατρέπεται στο αγαπημένο μέρος για εκατομμύρια ανθρώπους που θέλουν να νιώθουν την εγγύτητα στη φύση κάθε μέρα. Για να κάνουμε τη διαμονή σας στο ύπαιθρο ακόμα πιο ευχάριστη, σας δίνουμε συνεχώς, στους πιστούς αναγνώστες μας, έξυπνες συμβουλές και ενδιαφέρουσες ιδέες για το πώς να κάνετε τον κήπο, το μπαλκόνι ή τη βεράντα ακόμα πιο όμορφο, ελκυστικό και φιλόξενο. Σήμερα παίρνουμε ένα διακοσμητικό γρασίδι στο επίκεντρο της προσοχής μας. Τα παρακάτω είναι σχετικά με το γρασίδι καθαρισμού λαμπτήρων και πώς να το φροντίσετε έξω στο κρεβάτι του κήπου ή στην κατσαρόλα στο μπαλκόνι. Εάν θέλετε επίσης να δώσετε στον εξωτερικό σας χώρο μια γραφική πινελιά, τότε μπορείτε να φυτέψετε το υπέροχο διακοσμητικό γρασίδι έξω. Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές φροντίδας για το χόρτο καθαρισμού λαμπτήρων παρακάτω.

 Στα τέλη του καλοκαιριού μέχρι την άφιξη του χειμώνα, είμαστε ενθουσιασμένοι από το γρασίδι που καθαρίζει τις λάμπες με τις θαμνώδεις, απαλές αιχμές λουλουδιών.

Pennisetum στα τέλη του καλοκαιριού, θαμνώδεις, απαλές αιχμές λουλουδιών, πλούσια, στενά πράσινα φύλλα

Ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με το γρασίδι καθαρισμού λαμπτήρων

Το διακοσμητικό γρασίδι με το βοτανικό όνομα Pennisetum alopecuroides είναι σπάνιο για εμάς, αν και έχει υψηλή διακοσμητική αξία για τον κήπο και το μπαλκόνι. Το Pennisetum προέρχεται αρχικά από την Ανατολική Ασία και την Αυστραλία, όπου αναπτύσσεται στη φύση σε ηλιόλουστες πεδιάδες.

Στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, το ελκυστικό γρασίδι ήρθε στην Ευρώπη. Στη Γερμανία είναι επίσης γνωστό ως φτερό τρίχωμα. Αυτό το όνομα οφείλεται στις ταξιανθίες που μοιάζουν με πινέλο του διακοσμητικού γρασιδιού. Το γρασίδι καθαρισμού λαμπτήρων είναι ένα ισχυρό και ανθεκτικό πολυετές. Σχηματίζει υπέροχο, ξεπερασμένο φύλλωμα τον Απρίλιο κάθε έτους. Αυτό κάνει το διακοσμητικό γρασίδι πολύ εντυπωσιακό. Αλλά γίνεται ακόμα πιο όμορφο στα τέλη του καλοκαιριού όταν εμφανίζονται οι υπέροχες αιχμές των λουλουδιών του. Αυτά μπορούν να έχουν χρώμα λευκό, ροζ ή καφέ. Το λεγόμενο μαύρο γρασίδι καθαρισμού λαμπτήρων με τα σκοτεινά, σχεδόν μαύρα αυτιά του είναι πολύ ελκυστικό. Όλα τα είδη χλόης από φτερά τριχών μεγαλώνουν έως 150 εκατοστά και δίνουν εξαιρετική έμφαση έξω.

 Το Pennisetum στην πλήρη άνθιση του

Pennisetum σε πλήρη άνθηση στον κήπο, καταπράσινα λουλούδια που μοιάζουν με ακίδες

 Οι ροζ αιχμές των λουλουδιών είναι πραγματικά εντυπωσιακές στον κήπο.

Λάμπα καθαριστικό γρασίδι ροζ λουλούδι αιχμές ένα πραγματικό μάτι στον κήπο ύψος περίπου 150 εκατοστά

Σημαντικές συμβουλές φροντίδας για το γρασίδι καθαρισμού λαμπτήρων

Πριν ξεκινήσουμε με τις πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας για αυτό το ελκυστικό διακοσμητικό γρασίδι, θέλουμε να τονίσουμε ξανά τα ακόλουθα. Το γρασίδι με φτερά δεν μπορεί μόνο να διακοσμήσει τον κήπο σας και να χρησιμεύσει ως εντυπωσιακό έξω. Φαίνεται επίσης όμορφο στον κάδο και έχει υψηλή διακοσμητική αξία στο μπαλκόνι ή τη βεράντα. Αλλά αν θέλετε να το φυτέψετε σε κουβά ή γλάστρα, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε μια μεγαλύτερη ζαρντινιέρα. Για παράδειγμα με όγκο τουλάχιστον 20 λίτρα. Υπάρχουν επίσης μερικές μορφές νάνου αυτού του διακοσμητικού γρασιδιού που αισθάνονται επίσης καλά σε μικρότερα δοχεία στο αίθριο ή στο μπαλκόνι.

Διαφορετικά, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συμβουλές για συντήρηση:

 Το ελκυστικό διακοσμητικό γρασίδι κόβει επίσης μια ωραία φιγούρα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Το καθαρότερο χόρτο λαμπτήρων σε ένα μεγάλο τσιμεντένιο δοχείο στον κήπο με βότσαλα είναι ένα αξιοθέατο στον βραχόκηπο

  • 1) Τοποθεσία, χρόνος φύτευσης

Το γρασίδι καθαρισμού λαμπτήρων αρέσει στους ηλιόλουστους χώρους, εκεί είναι που αισθάνεται πιο άνετα. Η θέση του πρέπει επίσης να είναι καλά προστατευμένη, για παράδειγμα δίπλα σε τοίχο ή τοίχο σπιτιού. Εκεί το διακοσμητικό φυτό ευδοκιμεί υπέροχα και μας παρουσιάζει τα στενά πράσινα φύλλα του και τις όμορφες αιχμές των λουλουδιών για μήνες. Το χώμα πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο, με ουδέτερο έως όξινο pH και επαρκή θρεπτικά συστατικά. Μπορούμε μόνο να προτείνουμε ότι το γρασίδι με πούπουλα θα μπορούσε να κάνει μια μεγάλη προσθήκη σε κάθε βραχόκηπο.

Εάν θέλετε να φυτέψετε ξανά το διακοσμητικό γρασίδι, κάντε το την άνοιξη. Ο καλύτερος χρόνος για φύτευση είναι όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι ακόμα κάτω από 15 βαθμούς C και το έδαφος έχει επαρκή υγρασία. Το φυτό σχηματίζει νέες ρίζες μέχρι το καλοκαίρι και εμφανίζει όμορφες αιχμές λουλουδιών στα τέλη του καλοκαιριού. Αν θέλετε να φυτέψετε το γρασίδι σε ένα κουβά ή γλάστρα, η άνοιξη είναι και πάλι η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε.

Το διακοσμητικό γρασίδι αισθάνεται πιο άνετα σε ένα ηλιόλουστο σημείο στον κήπο.

Το Pennisetum στον κήπο σε ένα ηλιόλουστο σημείο χρειάζεται πολύ νερό το καλοκαίρι

  • 2) Νερό και λίπανση

Το γρασίδι καθαρισμού λαμπτήρων πρέπει να ποτίζεται τακτικά από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, αποφύγετε την υγρασία του εδάφους και τις παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας. Αν και το Penninsetum είναι ένα πολύ στιβαρό και εύκολο στη φροντίδα φυτό, χρειάζεται αρκετό νερό, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού έως και 5 λίτρα ανά φυτό. Εάν το διακοσμητικό γρασίδι δεν ποτίζεται αρκετά, θα πάρει κίτρινες άκρες στο μίσχο. Αυτό είναι ένα σημάδι για όλους τους λάτρεις της κηπουρικής να ποτίζουν πιο συχνά αυτό το διακοσμητικό φυτό.

Είτε στη μπανιέρα είτε στο κρεβάτι του κήπου, το διακοσμητικό γρασίδι χρειάζεται λίπανση μία φορά κάθε δύο έως τρεις μήνες. Χρησιμοποιήστε ένα οργανικό λίπασμα κήπου που υποστηρίζει την ανάπτυξη του διακοσμητικού φυτού και εντείνει την ανθοφορία. Για το γρασίδι καθαρισμού λαμπτήρων σε γλάστρες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό λίπασμα για φυτά μπαλκονιού.

 Στο δοχείο μπορείτε να συνδυάσετε το γρασίδι καθαρισμού λαμπτήρων με το Sedum.

Το γρασίδι καθαρισμού λαμπτήρων σε μια κατσαρόλα σε συνδυασμό με το Sedum είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό βλέμμα έξω

  • Διαχειμάζουμε, πολλαπλασιάζουμε, κόβουμε

Το διακοσμητικό γρασίδι είναι καλά ανθεκτικό και μπορεί να μείνει έξω όλο το χρόνο. Το χειμώνα του αρέσουν οι θερμοκρασίες μεταξύ 5 και 10 βαθμών C, αρκετό φως και υγρασία του εδάφους. Είναι προτιμότερο να μην ποτίζετε το δημοφιλές διακοσμητικό γρασίδι τους κρύους μήνες, γιατί πολύ νερό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη και σήψη των ριζών. Εάν διατηρείτε το γρασίδι σε γλάστρες ή μπανιέρες, μπορείτε να το μεταφέρετε στον χειμερινό κήπο ή σε άλλες κατάλληλες χειμερινές συνοικίες μαζί με άλλα φυτά σε γλάστρες πριν από τον πρώτο παγετό. Την άνοιξη τα φυτά επιστρέφουν έξω.

Το διακοσμητικό γρασίδι είναι ανθεκτικό φυτό.

Pennisetum Διακοσμητικό γρασίδι υψηλής διακοσμητικής αξίας στο δοχείο Eye-catcher στον εξωτερικό χώρο

 Ωστόσο, το ετήσιο γρασίδι δεν επιτρέπεται να αδρανοποιήσει έξω.

Το καθαρότερο γρασίδι Pennon στο ετήσιο φυτό προτιμά να ξεχειμωνιάσει στον χειμερινό κήπο

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θέλουμε να σας δώσουμε δύο επιπλέον συμβουλές. Από τη μία πλευρά, το γρασίδι καθαρισμού λαμπτήρων μπορεί να αυξηθεί διαιρώντας το. Η άνοιξη είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτό.

Η τελευταία συμβουλή φροντίδας ισχύει μόνο για παλαιότερα φυτά. Αυτά πρέπει να κλαδευτούν την άνοιξη, λίγο πριν από την εκκόλαψη. Κόψτε το διακοσμητικό γρασίδι περίπου στο πλάτος ενός χεριού πάνω από το έδαφος. Στη συνέχεια, περιμένετε για ένα καταπράσινο πράσινο τις επόμενες εβδομάδες! Οι ελκυστικές αιχμές λουλουδιών έρχονται επίσης τον Αύγουστο!

Ακολουθήστε τις συμβουλές φροντίδας μας και θα φροντίσετε με επιτυχία αυτή τη σπανιότητα στον δικό σας κήπο.

Τα καταπράσινα λουλούδια Pennisetum και οι ακίδες είναι σπάνια στον κήπο

 Πλούσια πρασινάδα και λουλούδια που μοιάζουν με ακίδες.

Τα καταπράσινα λουλούδια Pennisetum και οι ακίδες είναι σπάνια στον κήπο

Έτσι φαίνονται τα λουλούδια του διακοσμητικού γρασιδιού στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Pennisetum λουλούδια σαν ακίδα στα τέλη Σεπτεμβρίου