Οι ορτανσίες είναι αναμφίβολα τα αγαπημένα μας φυτά κήπου. Μπορούν να καλλιεργηθούν και να φροντιστούν στο κρεβάτι του κήπου ή στην μπανιέρα στο μπαλκόνι ή τη βεράντα. Με τη σωστή φροντίδα, αυτά τα φυτά θέλουν να δείχνουν τα υπέροχα λουλούδια τους και να μας χαροποιούν χρόνο με τον χρόνο. Ωστόσο, ορισμένοι χόμπι κηπουροί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα – οι ορτανσίες τους δεν ανθίζουν! Έχουν πολύ λίγα λουλούδια το καλοκαίρι και δεν μπορείτε πραγματικά να περιμένετε μια θάλασσα από λουλούδια, κάτι που είναι στην πραγματικότητα κοινό με τις ορτανσίες. Σε αυτή την περίπτωση, το ερώτημα που προκύπτει συχνά είναι: Πώς μπορώ να κάνω τις ορτανσίες μου να ανθίσουν; Πριν βρείτε την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να ερευνήσετε διεξοδικά τις ιδιότητες και τις ανάγκες φροντίδας αυτών των όμορφων λουλουδιών κήπου. Μόνο τότε θα μπορούσατε να κάνετε μικρά βήματα και να κάνετε τις ορτανσίες να ανθίσουν. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ανθίσουν ξανά οι ορτανσίες σας. Κολλήστε το και ενημερωθείτε!

 Πώς μπορώ να ανθίσω τις ορτανσίες μου?

Ορτανσίες ανθίζουν όμορφο κήπο πράσινο γκαζόν μια λωρίδα ανθισμένων ορτανσίες διαφορετικών χρωμάτων

 Αυτά τα υπέροχα λουλούδια είναι μια απόλαυση για τα μάτια και την ψυχή!

Οι ορτανσίες που ανθίζουν φέρνουν υπέροχα λουλούδια σε γαλάζιο και ροζ απόλαυση για τα μάτια και την ψυχή

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ερασιτέχνες κηπουροί για τις ορτανσίες?

Οι ορτανσίες έχουν το βοτανικό όνομα Υδραγεία και κατάγονται από την Αμερική και την Άπω Ανατολή. Αυτοί είναι αειθαλείς διακοσμητικοί θάμνοι για τον κήπο και το μπαλκόνι. Είναι πολύ φυλλώδη το καλοκαίρι και ρίχνουν τα φύλλα τους το χειμώνα. Το γένος ορτανσίας περιλαμβάνει διάφορα είδη. Για παράδειγμα, η ορτανσία macrophylla από την Ιαπωνία, η οποία είναι γνωστή στα γερμανικά ως ορτανσία του αγρότη, είναι πολύ δημοφιλής σε εμάς. Δεδομένου ότι οι ταξιανθίες των μεμονωμένων ειδών ορτανσίας διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, υπάρχουν επίσης ορτανσίες πλάκας, ορτανσίες πανικέ, ορτανσίες αναρρίχησης και ορτανσίες δρυός και χιονοστιβάδα. Τα σφαιρικά άνθη των περισσότερων ειδών ορτανσίας είναι εντυπωσιακά, τα χρώματα των οποίων κυμαίνονται από λευκό και απαλό ροζ έως κόκκινο και μοβ έως λεπτό μπλε. Εάν οι ορτανσίες σας βρίσκονται σε ένα ηλιόλουστο μέρος σε εξωτερικούς χώρους και έχουν αρκετό ήλιο κάθε μέρα, θα σας ενθουσιάσουν με τα όμορφα λουλούδια τους κάθε χρόνο. Το χρώμα των λουλουδιών, από την άλλη πλευρά, εξαρτάται από το pH του εδάφους.

Ακολουθήστε τις δημοφιλείς συμβουλές φροντίδας που θα σας βοηθήσουν να ανθίσουν τις ορτανσίες σας.

Ορτανσίες ανθίζουν ροζ λουλούδια σε μερικώς σκιασμένο σημείο κάτω από ένα δέντρο

Επιπλέον, πρέπει να ποτίζετε καλά τα όμορφα λουλούδια του κήπου, ειδικά το καλοκαίρι οι ορτανσίες χρειάζονται αρκετό νερό. Το σωστό κλάδεμα είναι επίσης μια σημαντική προϋπόθεση για το αν τα λουλούδια θα δείξουν την υπέροχη ανθοφορία τους τον επόμενο χρόνο ή όχι. Εάν οι ορτανσίες σας δεν ανθίζουν, οι λόγοι για αυτό πρέπει να εντοπιστούν στα λάθη σας στη φροντίδα αυτών των ομορφιών του κήπου. Or κάντε κάτι που μπορεί να κάνει τις ορτανσίες να ανθίσουν. Μπορείτε να βρείτε τις συμβουλές μας για αυτό στην παρακάτω επισκόπηση.

Οι μπλε ορτανσίες φέρνουν πολύ χρώμα και φυσική γοητεία σε κάθε κήπο ή εξωτερικό χώρο.

Το να κάνετε τις ορτανσίες να ανθίζουν με καλά περιποιημένα μπλε λουλούδια στον κήπο φέρνουν πολύ χρώμα και φυσική γοητεία

 Τι μπορείτε να κάνετε για να ανθίσουν οι ορτανσίες;?

Δυστυχώς, ορισμένοι χόμπι κηπουροί αποτυγχάνουν να φροντίσουν σωστά τις ορτανσίες τους, γι ‘αυτό και δεν ανθίζουν. Αυτό είναι σίγουρα απογοητευτικό, αλλά μπορεί να αλλάξει. Παρακάτω είναι δοκιμασμένες συμβουλές και κόλπα για το πώς να κάνετε τις ορτανσίες σας να ανθίσουν. Και ζήστε μια υπέροχη θάλασσα από λουλούδια στον δικό σας κήπο!

1) Επιλέξτε μια μερικώς σκιασμένη θέση για τις ορτανσίες

Η τοποθεσία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις ορτανσίες. Αυτά τα όμορφα λουλούδια κήπου αρέσει σε μερική σκιά. Προσοχή όμως εδώ! Πολύ λίγος ήλιος έχει επίσης αρνητική επίδραση στο σχηματισμό λουλουδιών. Τα φυτά χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε τη θέση των ορτανσιών σας έτσι ώστε ο ήλιος να λάμπει πάνω του για μισή μέρα. Συνιστάται να αποφεύγετε τον φλογερό μεσημεριανό ήλιο. Ένα πολύ σκιερό και σκοτεινό μέρος είναι επίσης δυσμενές, επειδή χωρίς αρκετό ήλιο η ορτανσία δεν ανθίζει. Για να μην συμβεί αυτό σε εσάς, πρώτα απ ‘όλα επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία για τα όμορφα λουλούδια.

 Μια μερικώς σκιασμένη τοποθεσία στον κήπο θα ήταν ιδανική για ορτανσίες.

Ορτανσίες ανθίζουν υπαίθριο καθιστικό κομψά έπιπλα εξωτερικού χώρου λευκά ορτανσία λουλούδια σε μερική σκιά

2) Η σωστή λίπανση μπορεί να κάνει τις ορτανσίες να ανθίσουν

Εκτός από αρκετό νερό, οι ορτανσίες πρέπει να γονιμοποιούνται κάθε δύο εβδομάδες, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στο κρεβάτι του κήπου ή στην μπανιέρα. Με μονόπλευρη ή χωρίς λίπανση, αυτά τα λουλούδια κήπου θα ανθίσουν. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό λίπασμα. Για παράδειγμα, θα πρέπει σίγουρα να περιέχει αρκετό φώσφορο, γιατί αυτό είναι σημαντικό για το σχηματισμό λουλουδιών. Παρεμπιπτόντως, τα φυτά χρειάζονται επίσης άζωτο για να ευδοκιμήσουν. Ως χόμπι κηπουρός, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ροκανίδια για να κάνετε το έδαφος πλούσιο σε άζωτο. Εάν το έδαφος περιέχει αρκετό φώσφορο και άζωτο, οι ορτανσίες σας θα αναπτυχθούν και θα ανθίσουν μια χαρά!

 Εάν το χώμα του κήπου περιέχει αρκετό φώσφορο και άζωτο, μπορεί να κάνει τις ορτανσίες να ανθίσουν.

Οι ορτανσίες κάνουν τα ροζ λουλούδια να ανθίζουν στον κήπο με pH, ιδανική τοποθεσία

 Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο λίπασμα για να βοηθήσετε τις ορτανσίες σας να αναπτυχθούν καλά και να ανθίσουν υπέροχα.

Ορτανσίες ανθίζουν λεωφόρο όμορφα λουλούδια και στις δύο πλευρές σε ροζ και μπλε όμορφη θέα

3) Η ανθοφορία των ορτανσιών εξαρτάται από τον τρόπο που κόβονται?

Οι πιο σημαντικές ερωτήσεις κατά τη φροντίδα των λουλουδιών κήπου είναι: Τι κάνω λάθος και πώς μπορώ να κάνω τις ορτανσίες μου να ανθίσουν; Ο σχηματισμός του λουλουδιού εξαρτάται από τον τρόπο κοπής του; Και εδώ είναι η απάντηση! Ναι, αν κόψετε λανθασμένα τις ορτανσίες, θα περιμένατε μάταια τα όμορφα λουλούδια τους! Το είδος ορτανσίας είναι επίσης σημαντικό εδώ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλαδέψετε τις παλιές ταξιανθίες και να αφήσετε νέα ζευγάρια μπουμπουκιών. Επιπλέον, δεν έχετε παρά να αφαιρέσετε το παλιό, ξεραμένο ξύλο. Στην περίπτωση των ορτανσιών πιάτων και αγροκτημάτων, οι ταξιανθίες τοποθετούνται στο νέο ξύλο το προηγούμενο έτος. Εάν, ωστόσο, αφαιρέσετε κατά λάθος τους νέους βλαστούς ενώ κλαδεύετε το λουλούδι στα τέλη του χειμώνα, τότε λογικά το λουλούδι δεν θα φέρει κανένα νέο λουλούδι το καλοκαίρι.

Επιπλέον συμβουλή: Μόνο οι ποικιλίες «Για πάντα & Ever »και« Endless Summer »μπορούν να μειωθούν πολύ. Σχηματίζουν νέους οφθαλμούς την ίδια χρονιά!

 Με την κατάλληλη φροντίδα, η ορτανσία θα ανθίζει κάθε καλοκαίρι.

Κάνοντας ορτανσίες να ανθίζουν νεαρή γυναίκα που μεταφυτεύει Η σωστή φροντίδα θα φέρει όμορφα λουλούδια

 4) Προστατέψτε τις ορτανσίες σας από αργούς παγετούς

Οι ορτανσίες έχουν την ικανότητα να προστατεύουν τα μπουμπούκια τους και τα ανοιγμένα άνθη τους από τον παγετό και τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν μέσω των βράκτων το χειμώνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ανθοκόμοι λένε ότι το κρύο του χειμώνα συνήθως δεν βλάπτει τον σχηματισμό λουλουδιών! Ωστόσο, μερικές φορές έχουμε αργούς παγετούς την άνοιξη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα βράκτια που είναι ήδη ανοιχτά. Στη συνέχεια, το κρύο διαπερνά τα λουλούδια και μπορεί να τα καταστρέψει. Επομένως, ανάλογα με τον καιρό και την περιοχή, πρέπει να προστατέψετε τις ορτανσίες από τον παγετό την άνοιξη. Αυτό είναι ένα έξυπνο μέτρο που μπορεί να κάνει ή τουλάχιστον να βοηθήσει την ορτανσία να ανθίσει.

 Με τα λουλούδια τους, οι ορτανσίες σας ευχαριστούν για τον κόπο και τη φροντίδα σας.

Ορτανσίες ανθίζουν όμορφα μπλε λουλούδια το φυτό του κήπου ευχαριστώ για τη φροντίδα

 5) Αποφύγετε την ανάπτυξη μυκήτων

Μπορεί να συμβεί μια δυσάρεστη μυκητιακή προσβολή και να οδηγήσει στη λεγόμενη σήψη του οφθαλμού του βοτρύτη. Μόνο οι ορτανσίες στα χειμερινά τους διαμερίσματα επηρεάζονται πραγματικά. Με λιγότερη κυκλοφορία αέρα, αναπτύσσεται ένα γκρίζο καλούπι που καλύπτει τα μπουμπούκια του βλαστού. Ως αποτέλεσμα, πεθαίνουν και το επόμενο καλοκαίρι η ορτανσία δεν έχει λουλούδια. Σας συμβουλεύουμε, λοιπόν, να ξεχειμωνιάσετε τις ορτανσίες σας σε ένα καλά προστατευμένο μέρος, όπου υπάρχει καλός αερισμός και χωρίς έντονες διακυμάνσεις θερμοκρασιών. Αυτό αποφεύγει τον σχηματισμό μυκήτων και συνεπώς οδηγεί σε νέα λουλούδια το επόμενο καλοκαίρι.

 Οι ορτανσίες στην μπανιέρα μπορούν να ξεχειμωνιάσουν σε προστατευμένο μέρος σε εξωτερικούς χώρους.

Φέρτε ορτανσίες να ανθίσουν. Αδρανοποιήστε τις ορτανσίες στην μπανιέρα σε ένα προστατευμένο μέρος μπροστά από την μπροστινή πόρτα

Διαβάστε προσεκτικά τις συμβουλές μας και ακολουθήστε τις. Με αυτό, μπορείτε πραγματικά να κάνετε τις ορτανσίες σας να ανθίσουν. Σας το ευχόμαστε! Περάστε υπέροχο χρόνο κάθε καλοκαίρι στον κήπο γεμάτο υπέροχα λουλούδια ορτανσίας!

 Τώρα ξέρετε πώς να δημιουργήσετε υπέροχα λουλούδια, σωστά;?

Οι ορτανσίες ανθίζουν, τα καταπράσινα φύλλα και τα λευκά λουλούδια είναι ένα όμορφο θέαμα

Οι ορτανσίες είναι χωρίς αμφιβολία οι ντίβες ανάμεσα στα καλλωπιστικά δέντρα.

Ορτανσίες ανθίζουν υπαίθριο καθιστικό ψάθινες πολυθρόνες δίπλα σε όμορφες ορτανσίες υπέροχα λουλούδια ρομαντική ατμόσφαιρα

 Μια τέτοια λαμπρότητα λουλουδιών προσελκύει πάντα την προσοχή όλων.

Ορτανσίες ανθίζουν φράχτη κήπου πολλές ορτανσίες υπέροχα μπλε λουλούδια που τραβούν τα βλέμματα

 Υπέροχη διακόσμηση κήπου σε γαλάζιο χρώμα!

Ορτανσίες ανθίζουν καλάθι με μπλε λουλούδια υπέροχη διακόσμηση κήπου

 Οι ορτανσίες κόβουν επίσης μια λεπτή φιγούρα στον θάμνο των λουλουδιών!

Οι ορτανσίες ανθίζουν φέρνουν όμορφα λουλούδια δεμένα μεταξύ τους για να σχηματίσουν έναν θάμνο λουλουδιών

 Εκπλήξτε το αγαπημένο σας πρόσωπο με ένα κομψό μπουκέτο!

Οι ορτανσίες που ανθίζουν φέρνουν έκπληξη ένα κομψό μπουκέτο με μπλε ορτανσίες και ροζ τριαντάφυλλα