εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά μια μεγάλη πολύχρωμη συλλογή

Εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά – στιβαρή κομψότητα με bromeliads

Θέλετε να εισέλθετε στον κόσμο των βρωμιελαίων και να εξοικειωθείτε πραγματικά με αυτήν την οικογένεια τροπικών φυτών;?

Μπορούν να είναι μια σαγηνευτική αντίθεση με το τραπέζι σας ή να έχουν ένα πανέμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα οπουδήποτε.

Οι περισσότερες βρωμιελάδες έχουν υπερμεγέθη, δραματικά φύλλα που είναι ανθεκτικά σε πολύπλοκες εξωτερικές συνθήκες. Σε κάποιον αρέσουν αυτά τα φυτά λόγω της συναρπαστικής προσαρμοστικότητάς τους. Είναι επίσης ένα δημοφιλές δώρο.

Η bromeliad είναι μια ωραία και σχετικά μακράς διαρκείας εναλλακτική λύση στις συνθέσεις των κομμένων λουλουδιών

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά στο λόμπι

Τα τελευταία είναι ιδανικά για υπνοδωμάτια ή σε συνδυασμό με άλλα φυτά.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αγοράσετε μια απλή βρωμολεάδα Vriesea. Έχει εξωτικό τροπικό στιλ και συνδυάζεται τέλεια με μια κόκκινη καρέκλα. Πολλά από τα φυτά αυτού του είδους αναπτύσσονται στα κλαδιά και τους κορμούς ορισμένων δέντρων. Οι βράχοι είναι το φυσικό μέρος για την ανάπτυξή τους. Και εδώ είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον: Η bromellia ανήκει στην οικογένεια Bromeliaceae και ο πιο γνωστός συγγενής της είναι ο ανανάς.

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε την παραλλαγή Aechmea weilbachii. Έχει κόκκινους μίσχους και μοβ άνθη.

Σε αυτό το παράδειγμα, συνδυάστηκαν υπέροχα με πλακάκια χρώματος λεβάντας

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά μωβ λουλούδι μητρική μαργαριτάρι μικροσκοπικά πλακάκια δαπέδου

Τα λουλούδια του bromeliad δεν μπορούν να επιβιώσουν για περισσότερο από τρεις μήνες. Όσο καλύτερες είναι οι συνθήκες, τόσο περισσότερο θα απολαμβάνετε την ομορφιά τους.

Αυτό το είδος δεν μπορεί να ανθίσει ξανά. Η παρηγοριά των ιδιοκτητών είναι τα μικρά φυτά «κουτάβι» στη βάση τους. Αυτά εμφανίζονται μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της ανθοφορίας και από τα οποία μπορεί να αναδυθεί η επόμενη γενιά βρωμολεάδων.

Αφού φύγει το λουλούδι, μπορείτε ακόμα να απολαύσετε το ίδιο το φυτό για λίγο.

Η ομορφιά τους σε αυτή την περίοδο είναι φτιαγμένη από τα όμορφα πράσινα φύλλα και το σχήμα ροζέτας.

Ένα μαύρο μπολ χρησιμεύει ως το τέλειο σημείο για αυτά τα έντονα πράσινα φύλλα

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά πολύχρωμο καθρέφτη κουζίνας φρέσκο ​​στο νησί της κουζίνας

Συμβάλλει επίσης στην ομοιόμορφη εμφάνιση στο δωμάτιο με άλλα μαύρα αντικείμενα.

Οι Bromeliads σχηματίζουν ομάδες σε επιμήκη δοχεία και δημιουργούν μια μοναδική τροπική ατμόσφαιρα στην ατμόσφαιρα που φαίνεται.

Μπορείτε να τα δείτε εδώ Φυτό Guzmania rana

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά λουλούδια πορτοκαλιού ως φυτό δοχείο στο τραπέζι

Αυτό θυμίζει πολύ τζίντζερ. Αυτό προέρχεται από τη Νότια Αμερική, αλλά με κάποιο τρόπο δημιουργεί περισσότερο ασιατική αίσθηση.

Η προτίμηση στις βρωμοελιές είναι μια μάλλον σύγχρονη τάση από την άποψη πολλών ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, η φροντίδα τους ήταν πολύ δημοφιλής και γύρω στο 1800.

Εκείνη την εποχή συνέβη τυχαία, γιατί δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις τη διαφορά μεταξύ αυτών και των ορχιδέων.

Βρίσκετε τον ζωντανό τοίχο των βρωμελίων σε αυτήν την εικόνα τόσο συντριπτικό όσο εγώ; Θα μπορούσατε επίσης να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα σε μικρότερες μάζες.

Μια πλούσια πράσινη δημιουργία με μοβ τόνους

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά διακόσμηση ζωντανών τοίχων

Αλλά για να είστε επιτυχημένοι, πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά τις ανάγκες αυτών των φυτών. Καθώς αποκτάτε τις απαραίτητες γνώσεις, θα μπορούσατε να εργαστείτε σε μερικές δημιουργικές μίξεις βρωμελίων και άλλων φυτών.

Θέλετε να δείτε την παρακάτω εικόνα κάπου στο σπίτι σας;?

Θα μπορούσατε να ακουμπήσετε σε ένα τραπέζι σε έναν πλευρικό τοίχο και να τοποθετήσετε μια μονή βρωμιελιά σε αυτό

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά πέτρινο τοίχο και ελαφριά πολυθρόνα μπαστούνι

Αυτή η προσέγγιση αναδεικνύει επίσης πιο έντονα τα γύρω διακοσμητικά στοιχεία.

Βεβαιωθείτε ότι τα βρωμέλια έχουν αρκετό χώρο για τις ρίζες τους. Μπορείτε να κανονίσετε σε ασυνήθιστα κουτιά. Συχνά πρόκειται για σχήματα που είναι άτυπα και αδύνατα για άλλα φυτά.

Τα στιβαρά φυτά είναι επίσης πολύ λιτά

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά απλή και στιβαρή

Θα ήταν επίσης δυνατό να ομαδοποιηθούν πολλές βρωμιελάδες σε ένα γλάστρα. Στο κάτω μέρος ταιριάζουν υπέροχα με το τραπεζοειδές σχήμα. Τα λουλούδια είναι σαν μια υπέροχη αντανάκλαση των σύννεφων από τον πίνακα στον τοίχο.

Αυτός ο συνδυασμός της Regina Kurtz δίνει στο κατά τα άλλα πολύ ήσυχο δωμάτιο μια πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά σύγχρονη τέχνη τοίχου

Έξω, οι βρωμολεάδες μπορούν επίσης να φυτευτούν σε κρεβάτια από πέτρες. Γιατί δεν μπορείτε πραγματικά να το μεταφέρετε σε ένα εσωτερικό;?

Στο παράδειγμα εδώ έχουμε να κάνουμε με το είδος Nidularium

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά γκρι βότσαλα

Θέλετε να είστε ακόμα πιο δημιουργικοί;?

Συνδυάστε τις βρωμιέλες με άλλα φυτά.

Στην εικόνα, η βρωμιάδα τύπου Aechmea συνδυάστηκε υπέροχα με ένα φυτό Foxtail

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά τριών βαθμίδων συντριβάνι νερού ροζ λουλούδια

Μπορείτε επίσης να φυτέψετε bromeliads δίπλα στους κορμούς σχεδόν όλων των φοίνικων

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά δίπλα σε φοίνικα

Θα πρέπει να ενημερωθείτε για τις διάφορες ανάγκες σε νερό. Το ήδη αναφερόμενο είδος Aechmea είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και μπορεί να επιβιώσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα υπό διάφορες συνθήκες.

Μπορείτε να τα αναγνωρίσετε από το εντυπωσιακό ανοιχτό ροζ φύλλο εξωφύλλου. Αυτό μπορεί να επιβιώσει για περίπου 6 μήνες. Το μητρικό φυτό μπορεί επίσης να επιβιώσει για πολλά χρόνια.

Βασικές γνώσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των βρωμιελαδιών

Θερμοκρασία: Οι βρωμοελιές μπορούν να αναπτυχθούν σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Αλλά μεταξύ 12 και 29 μοίρες θα ήταν το ιδανικό.

Φως: ΛΑΜΠΡΌΣ! Το φιλτραρισμένο ή έμμεσο φως είναι η καλύτερη επιλογή για αυτά τα φυτά. Οι παραλλαγές με τα ξεπερασμένα, γκρίζα φύλλα αρέσουν περισσότερο στη ζεστασιά και τις ισχυρές ακτίνες του ήλιου. Nidularium, Vrieseas και Guzmania προέρχονται από το τροπικό τροπικό δάσος και μπορούν να επιβιώσουν σε πολύ σκοτεινές συνθήκες.

Νερό: Οι βρωμοελιές μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και σε αρκετά ξηρές συνθήκες. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να υγράνετε το χώμα ή να το αφήνετε να στεγνώσει εξαιρετικά μεταξύ των διαφορετικών ποτισμάτων. Πολύ νερό μπορεί να είναι επιβλαβές και ακόμη και να συμβάλει στη σήψη της ρίζας.

Για να αποφύγετε τη στασιμότητα και τη συσσώρευση ορυκτών, μπορείτε επίσης να χτυπήσετε το φυτό με φρέσκες σταγόνες νερού. Εάν αυτό είναι πολύ δύσκολο, ασφαλίστε την απαιτούμενη ποσότητα νερού πάνω από τη γη. Επίσης, σκεφτείτε την ποιότητα: επιλέξτε νερό βρύσης ή νερό της βροχής που έχει συλλεχθεί.

Η γη: Το εύφορο έδαφος θα συμβάλει σε καλύτερα αποτελέσματα.

Αναπαραγωγή: Σε αυτή την περίπτωση, η μακροπρόθεσμη γονιμοποίηση θα είναι πιο αποτελεσματική! Δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε περισσότερο από μία φορά το μήνα.

Ζεστά, διεγερτικά χρώματα για μια θετική στάση

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά όμορφη παλέτα χρωμάτων

Γενικές συμβουλές: Τα λουλούδια θα διαρκέσουν περισσότερο σε ψυχρότερη θερμοκρασία. Οι περισσότερες βρωμιελάδες μπορούν να αναπτυχθούν μέσα, αλλά βεβαιωθείτε ότι και οι δικές σας ανήκουν σε αυτήν την ομάδα. Κάντε το σταδιακά: εκτρέψτε τα λιγότερο απαιτητικά και στη συνέχεια τα πιο περίπλοκα είδη.

Η κατανομή: Αφού φύγουν τα πρώτα λουλούδια, θα εμφανιστούν άλλα μικρά εκτός από τα μητρικά φυτά. Ωστόσο, η ανάπτυξή τους θα διαρκέσει πολύ. Κάνε υπομονή!

Για περίπου 3 μήνες θα είστε το ένα τρίτο του μεγέθους του μητρικού φυτού. Σε αυτό το σημείο μπορούν να εφαρμοστούν κάπου χωριστά. Μετά από περίπου 6 μήνες, αυτά θα μπορούσαν επίσης να παράγουν λουλούδια.

Αλλες καταστάσεις:

Αερισμός: Σε αντίθεση με τα άλλα φυτά, οι βρωμοελάδες καθαρίζουν τον αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προειδοποιήσεις: Δεν προκαλούν αλλεργίες και σε καμία περίπτωση δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

Φυσικό περιβάλλον: Λατινική Αμερική μεταξύ Μεξικού και Βραζιλίας.

Τέλος, μια υπέροχη συμβουλή:

Πως μοιάζει? Αποφασίσατε να φυτέψετε bromeliad; Στη συνέχεια, έχουμε μια σημαντική συμβουλή για εσάς: Βάλτε τη βρωμελιάδα σε μια καθαρή πλαστική σακούλα και μαζί της ένα ώριμο μήλο. Κλείστε καλά τη σακούλα και κρατήστε την έτσι για περίπου δύο εβδομάδες. Ένα αέριο αιθυλένιο θα διαχωριστεί από το μήλο και στη συνέχεια τα βρωμέλια θα ανθίσουν πολύ πιο γρήγορα (στην περίπτωση αυτή διαρκεί από δύο έως τέσσερις μήνες)! Υπέροχη συμβουλή, έτσι δεν είναι?

Μεγαλοπρεπές και ασύγκριτο

εξωτική διακόσμηση με τροπικά φυτά σε υπέροχο ροζ χρώμα