Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο γεγονός για όλους τους εμπλεκόμενους όταν το νεογέννητο παιδί κάνει το πρώτο του ιερό βήμα. Είναι μια μεγάλη μέρα για το άτομο που θα βαφτιστεί, τους γονείς του, τους νονούς, καθώς και για τους φίλους και την οικογένεια. Το χριστιανικό βάπτισμα είναι ένα σημαντικό μέρος των ιερών μυστηρίων και σηματοδοτεί τη δέσμευση στη χριστιανική πίστη και την εισαγωγή του ατόμου που πρόκειται να βαπτιστεί στην εκκλησία.

Οι γονείς πρέπει φυσικά να προγραμματίσουν καλά αυτήν την ημέρα έτσι ώστε να είναι απόλυτα επιτυχημένη. Οι καλεσμένοι, από την άλλη πλευρά, σκέφτονται κατάλληλα Δώρα βάπτισης. Το παρακάτω άρθρο δείχνει τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν διοργανώνετε μια πραγματικά ωραία τελετή βάπτισης.

βαπτιστική εκκλησία τελετή βάπτισης

Η τελετή βάπτισης της εκκλησίας

Η πρώτη σημαντική απόφαση αφορά την εκκλησία στην οποία θα γίνει η βάπτιση. Οι γονείς μπορούν, για παράδειγμα, να επιλέξουν την παραδοσιακή εκκλησία στον τόπο κατοικίας τους. Έτσι το νεογέννητο παιδί μπορεί επίσης να βαφτιστεί από τον ίδιο πάστορα που παντρεύτηκε τους γονείς. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν αυτό ένα όμορφο σύμβολο και μπορούν έτσι να διατηρήσουν μια μακρά οικογενειακή παράδοση.

Ο πάστορας ευλογεί το παιδί κατά τη βάπτιση βουτώντας ή ρίχνοντας νερό πάνω στο παιδί. Με τις λέξεις: "στο όνομα του πατέρα, του γιου και του αγίου πνεύματος" εν τω μεταξύ το παιδί βαφτίζεται.

βάπτιση τελετουργία νερού εκκλησίας

Επιπλέον, πραγματοποιούνται και άλλες παραδοσιακές τελετουργίες, όπως το χρίσμα με λάδι χρίσματος ή το άναμμα της λαμπάδας βάπτισης. Το λευκό φόρεμα που φοράει το άτομο που πρόκειται να βαπτιστεί συμβολίζει τη φιλία του Θεού.

τελετή βάπτισης εκκλησία βάπτιση λαμπάδα βάπτισης

Οι νονοί παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη βάπτιση. Κουβαλάτε το άτομο που θα βαφτιστεί στην τελετή και έτσι συνάπτετε έναν ισόβιο δεσμό μαζί του. Στη θρησκευτική ανατροφή του χορηγού παιδιού, αυτά έχουν υποστηρικτικό αποτέλεσμα και είναι πάντα στο πλευρό του ατόμου που πρόκειται να βαπτιστεί.

τελετή βάπτισης εκκλησία νεογέννητου παιδιού

Ο οργανωτικός τομέας

Υπάρχουν πολλές διατυπώσεις που σχετίζονται με το βάπτισμα. Για την εγγραφή απαιτούνται τα ακόλουθα έγγραφα:

  • Πιστοποιητικό γέννησης και πιστοποιητικό εγγραφής του βαπτιζόμενου
  • Πιστοποιητικό βάπτισης για νονούς και γονείς
  • Ενδεχομένως πιστοποιητικό γάμου εκκλησίας και πιστοποιητικό πολιτικού γάμου των γονέων

Για να αποφύγετε το περιττό άγχος την ημέρα της τελετής βάπτισης, θα ήταν σκόπιμο να αποκτήσετε όλα αυτά τα έγγραφα εγκαίρως. Θα πρέπει επίσης να κάνετε άλλα σημαντικά πράγματα εκ των προτέρων για να είστε τέλεια προετοιμασμένοι.

Τώρα που έχετε καθορίσει μια ημερομηνία για το βάπτισμά σας στην εκκλησία, ήρθε η ώρα να στείλετε τις προσκλήσεις στους καλεσμένους. Όταν συγκεντρωθούν όλες οι υποσχέσεις, μπορείτε εύκολα να βρείτε το σωστό μέρος όπου πραγματοποιείται η τελετή βάπτισης μετά την εκκλησία. Οι χαρούμενες γιορτές θα συνεχιστούν σε ειρήνη με την οικογένεια και τους φίλους.

Διακόσμηση τραπεζιού εστιατορίου για πάρτι βάπτισης

Η ατομική νότα της βάπτισης

Για τη βάπτιση στην εκκλησία χρειάζεστε όχι μόνο τις μεσιτείες και τους αναγνώστες τους, αλλά και ένα φόρεμα βάπτισης σε λευκό και ένα κερί βάπτισης. Με αυτόν τον τρόπο, στην όμορφη και κλασική τελετή μπορεί να δοθεί μια ατομική ατμόσφαιρα. Τα σωστά τραγούδια που θα τραγουδηθούν μαζί θα πρέπει επίσης να επιλεγούν εκ των προτέρων. Οι λεπτομέρειες της τελετής συνήθως διευκρινίζονται σε μια προσωπική συνομιλία με τον πάστορα.

Ο φωτογράφος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Για να μην υπάρχει χάος που μπορεί να αποφευχθεί κατά τη βάπτιση, θα πρέπει να προσληφθεί ένας επαγγελματίας φωτογράφος για να απαθανατίσει τέλεια αυτήν την ξεχωριστή μέρα για το μέλλον.

τελετή βάπτισης στην εκκλησία

Μετά τη βάπτιση στην εκκλησία, συνεχίζεται στο χαλαρό μέρος της ημέρας, το οποίο περνάει σε ένα γεύμα με φίλους και οικογένεια. Τα δωμάτια πρέπει να διακοσμηθούν ανάλογα. Μια τούρτα βάπτισης είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα.

 όμορφη γιορτή βάπτισης διακόσμηση τραπεζιού

τελετουργικό βάπτισης της εκκλησίας taiffeier