Όταν ο καιρός είναι καλός, όλοι θέλουν να περνούν περισσότερο χρόνο έξω, να νιώθουν και να απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα και το πράσινο της φύσης από κοντά. Σίγουρα θα αισθάνεστε με τον ίδιο τρόπο, γι ‘αυτό εστιάζουμε τώρα την προσοχή μας σε όλα τα είδη θεμάτων που σχετίζονται με το σχεδιασμό του κήπου. Κάθε μέρα αναφέρουμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης στον δικό σας κήπο. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πολλές πρακτικές συμβουλές που μπορούν να σας εμπνεύσουν να σχεδιάσετε τον δικό σας εξωτερικό χώρο. Με μια διαδικτυακή έρευνα θα βρείτε επίσης έξυπνες συμβουλές για το πώς να επιλέξετε στρατηγικά το μέρος για ένα μικρό νησί γαλήνης και ποια έπιπλα ταιριάζουν εκεί. Το ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής παραμένει πολύ επίκαιρο, επειδή κάθε ιδιοκτήτης κήπου θέλει να χαλαρώσει έξω ανενόχλητος ή να γιορτάσει με φίλους και οικογένεια. Έχουμε ήδη ασχοληθεί με αυτές τις πτυχές του σχεδιασμού κήπου σε διάφορα άρθρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να αφιερώσουμε τη σημερινή συνεισφορά στο σχεδιασμό μιας μικρής όασης έξω.

Αυτό μοιάζει σχεδόν με παραμύθι, αλλά είναι αληθινό!

Όαση στον κήπο

Στις μέρες μας δεν είναι μόνο μοντέρνο αλλά και πολύ πρακτικό να μεταφέρεις το ζεστό σαλόνι έξω το καλοκαίρι. Η αυστηρή οριακή γραμμή μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού εξαφανίζεται και κάποιος προσπαθεί να επιτύχει μια ομαλή μετάβαση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού κατά το σχεδιασμό του κήπου. Αυτή η τάση είναι πιθανό να παραμείνει τα επόμενα χρόνια.

Έχετε δημιουργήσει μια θέση στον κήπο όσο πιο άνετα γίνεται για να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στους τέσσερις τοίχους σας. Στην όαση στον κήπο προσπαθείτε για την ίδια σπιτική άνεση και άνεση που έχετε ήδη στο εσωτερικό. Τα επικαλυμμένα έπιπλα κήπου τίθενται εδώ υπό αμφισβήτηση, οι πολυέλαιοι, τα φώτα των νεράιδων και τα πολλά κεριά τονίζουν τη γοητεία του εξωτερικού χώρου. Λιθόστρωτα ή πλακόστρωτα μονοπάτια οδηγούν στην πλατεία. Αλλά αυτό που κάνει την επιθυμητή άνεση έξω είναι τα επιλεγμένα υλικά και τα χρώματα του κήπου. Θα μάθετε πώς να τα αντιμετωπίσετε σε μια στιγμή!

 Πρώτα απ ‘όλα, καθορίστε τη σχεδιαστική ιδέα για την όαση στον κήπο.

Εξωτερική όαση τζάκι κουζίνας στον κήπο

  • Πρώτα πρέπει να καθορίσετε τη σχεδιαστική ιδέα για την όαση σας στον κήπο.

Θα θέλαμε να σας συμβουλέψουμε να λάβετε την απόφαση εκ των προτέρων τι ακριβώς θέλετε να σχεδιάσετε στον κήπο σας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για να διαλέξετε από εδώ. Μερικοί ιδιοκτήτες κήπων θέλουν μια πραγματική όαση ηρεμίας έξω, άλλοι θέλουν μια ανενόχλητη γωνιά ανάγνωσης. Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που επιλέγουν μια ζεστή τραπεζαρία έξω ή μια εξωτερική κουζίνα ή μπαρ στον κήπο. Θα μπορούσατε επίσης να συμπεριλάβετε ένα τζάκι στη σχεδιαστική ιδέα και να εισαγάγετε ένα άλλο κουτί με ρουστίκ άνεση στον κήπο σας. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η διαδικασία σχεδιασμού είναι ελαφρώς διαφορετική, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα ικανοποιητικό: Έχετε ένα μέρος όπου μπορείτε να αποσυρθείτε όπως θέλετε ή όπου προτιμάτε να γιορτάσετε με φίλους.

Ένα μπαρ στον κήπο δεν είναι κακή ιδέα ….

Όαση στον κήπο Κάντε τα μπαρ στον κήπο πρακτικά και ελκυστικά

 … ή προτιμήστε ένα τζάκι με πολλά καθίσματα γύρω?

Οι ανοιχτές εστίες δημιουργούν μια όαση ηρεμίας στον κήπο

 Άνετα έπιπλα εξωτερικού χώρου και πολλά πράσινα φυτά δημιουργούν την ήρεμη ατμόσφαιρα.

Η όαση στο ύπαιθρο δημιουργεί άνετα έπιπλα εξωτερικού χώρου

  • Τα φωτεινά χρώματα και το πολύ πράσινο κάνουν τη μικρή σας όαση ακόμα πιο ελκυστική

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια μικρή όαση ηρεμίας σε εξωτερικούς χώρους, επιλέξτε φωτεινά και ελκυστικά χρώματα. Είναι γνωστό ότι έχουν θετική επίδραση στον ψυχισμό μας και σκορπούν πάντα μια χαρούμενη διάθεση. Το παραπάνω παράδειγμα εικόνας το επιβεβαιώνει μόνο. Απλά έπιπλα κήπου με ελαφριά ταπετσαρία, ένα διακριτικά μοκέτα σε λευκό και μπλε χρώμα, μια κομψή κρεμαστή καρέκλα και η επιθυμία σας για ένα ζεστό εξωτερικό χώρο έχει ήδη εκπληρωθεί. Επιπλέον, θα μπορούσατε να σκεφτείτε κατάλληλες διακοσμήσεις για τη μικρή σας όαση στον κήπο, οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα σε ολόκληρη την ιδέα του σχεδιασμού. Για παράδειγμα, κομψά κρεμαστά φωτιστικά και διακοσμητικά αντικείμενα από χαλκό είναι πραγματικά εντυπωσιακά που εκφράζουν πραγματικά το στιλ και το γούστο σας. Ξεχάσαμε κάτι; Όχι, γιατί χωρίς όμορφα αειθαλή φυτά, ο σχεδιασμός αυτού του νησιού απόλυτης ηρεμίας δεν θα ήταν πλήρης.

Πολλά πράσινα φυτά είναι απαραίτητα σε κάθε υπαίθριο καταφύγιο.

  • Ο ρόλος των φυτών στη δημιουργία της υπαίθριας όασης

Perhapsσως έχετε έναν πράσινο αντίχειρα μόνοι σας ή μάλλον βασίζεστε στις δεξιότητες των ανθοκόμων και των σχεδιαστών κήπων; Και στις δύο περιπτώσεις, μετράνε μόνο τα καλά αποτελέσματα, δηλαδή η μικρή όαση έξω πρέπει να είναι πάντα ελκυστική και ελκυστική. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε αειθαλή φυτά και όμορφα λουλούδια που θα διευκολύνουν την απρόσκοπτη μετάβαση από το σπίτι στο εξωτερικό. Είναι γνωστό ότι το πράσινο ηρεμεί τα μάτια και την ψυχή. Έχει τεράστια και μόνο θετική επίδραση στην ευημερία μας. Για παράδειγμα, σκεφτείτε αειθαλείς παλάμες ή κρεμασμένες φτέρες. Πρώτον, φαίνονται υπέροχα ως διακόσμηση και δεύτερον, δημιουργούν τη σύνδεση μεταξύ κήπου και σπιτιού με έναν πολύ κομψό τρόπο. Σας συμβουλεύουμε λοιπόν να συμπεριλάβετε πράσινα φυτά στο σχεδιασμό της όασης της ηρεμίας σας. Είναι απολύτως απαραίτητες για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους!

Ποτέ δεν μπορείτε να έχετε αρκετά από αυτά τα πράσινα φυτά!

πράσινα φυτά στις σκάλες

 Αυτά τα πράσινα φυτά είναι πραγματικά έργα τέχνης της φύσης!

Όαση στον κήπο, πράσινα φυτά δημιουργούν πραγματικά έργα τέχνης της φύσης

 Η απόλυτη αρμονία στο σχεδιασμό του κήπου είναι η σειρά της ημέρας!

Δημιουργήστε μια όαση ηρεμίας έξω και επιτύχετε τέλεια αρμονία

  • Περισσότερες λεπτομέρειες που οδηγούν σε μια όαση ηρεμίας έξω

Δεν έχετε την εντύπωση ότι η όαση σας στον κήπο έπρεπε να ενσωματωθεί στο πράσινο, έτσι δεν είναι; Διάφορες πιτσιλιές χρώματος είναι σίγουρα ευπρόσδεκτες εδώ. Μπορείτε να προσθέσετε πολύχρωμες πινελιές με πολύχρωμα διακοσμητικά μαξιλάρια σε έπιπλα εξωτερικού χώρου ή να έχετε υπέροχα ανθισμένα λουλούδια κήπου σε άμεση γειτνίαση. Αυτά ενισχύουν την αγροτική άνεση του κήπου σας και φέρνουν πολλή γοητεία σε αυτόν, γι ‘αυτό είναι απαραίτητο!

 Οι υπέροχες ανθισμένες πετούνιες και άλλα όμορφα λουλούδια κήπου σηματοδοτούν το μονοπάτι.

Μονοπάτι κήπου

Τέλος, θέλουμε επίσης να επιστήσουμε την προσοχή σας στον φωτισμό της όασης σας στο ύπαιθρο, γιατί σίγουρα θα θέλετε να περάσετε πολλά ευχάριστα βράδια εκεί τα βράδια. Κομψά φωτιστικά κήπου, ενσωματωμένος φωτισμός ή φωτάκια νεράιδας; Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ της όασης του κήπου σας. Και μην ξεχνάτε να προσπαθείτε πάντα για τέλεια αρμονία στο σχέδιο, γιατί αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εσωτερική σας γαλήνη και γαλήνη.

Σας ευχόμαστε έναν επιτυχημένο σχεδιασμό μιας όασης ηρεμίας στον κήπο και έναν όμορφο και γεμάτο περιόδους καλοκαίρι!

 Η σημασία του καλά επιλεγμένου εξωτερικού φωτισμού είναι τεράστια.

Όαση εξωτερικού φωτισμού

Κατάλληλος εξωτερικός φωτισμός για τα ζεστά σας βράδια έξω

Κατάλληλος εξωτερικός φωτισμός

Τα μονοπάτια του κήπου πρέπει επίσης να είναι καλά φωτισμένα.

Φωτισμός κήπου Φωτίστε μονοπάτια κήπου

 … και βάλε σωστά

Δημιουργήστε ιδέες σχεδιασμού κήπου μονοπατιών κήπου

… ή να είναι ενσωματωμένο στο πράσινο!

Ιδέες σχεδιασμού κήπου

 Ο ενσωματωμένος φωτισμός κήπου χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο.

Ενσωματωμένος φωτισμός κήπου

 Γύρω από το τζάκι θα μπορούσατε να κάνετε μια μακρά συνομιλία με φίλους για ένα μπουκάλι κρασί το βράδυ.

Σχέδιο κήπου ανοιχτό τζάκι

 Πάγκοι στο πράσινο φαίνονται δελεαστικοί!

Ιδέες σχεδιασμού κήπου μικρή όαση ηρεμίας