φροντίδα φυτών κρεμασμένο παράθυρο αέρα φυτών

Προτάσεις για τη φροντίδα των φυτών

Έχετε φέρει ποτέ ένα φυτό σε κακό τέλος; Μην το παίρνεις ως μομφή! Μου συνέβη αρκετές φορές. Ακόμα και με τα φυτά αέρα. Αν και αυτά είναι πραγματικά εύκολο να τα φροντίσετε, μπορούν επίσης να φιλοξενηθούν. Or ίσως εν μέρει είναι επειδή πιστεύουμε ότι δεν μπορούν να σπάσουν.

Έτσι ξεχνάμε γρήγορα να τα ποτίζουμε.

Αν όμως ακολουθήσουμε τον κανόνα του Φροντίδα φυτών μάθετε, τότε τα βοηθάμε να επιβιώσουν και να ψηλώσουν.

Φροντίστε τα φυτά σας

φυτά φροντίδα πορσελάνη γλάστρες αέρα φυτά

Πώς μπορείτε λοιπόν να διατηρήσετε τα φυτά του αέρα σε καλή υγεία; Πρέπει να ευδοκιμήσουν σε μια ευρεία περιοχή χωρίς άμεσο ηλιακό φως και πρέπει να βυθίζονται κατά καιρούς στο νερό. Είναι ελαφρύ; Λίγο πολύ … Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες!

Ωραία φυτά ως διακόσμηση

φυτά φροντίδα αέρα φυτά διακόσμηση

Φροντίστε τα φυτά αέρα

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι σχεδόν όλα τα φυτά αέρα που εμφανίστηκαν στο σημερινό άρθρο μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα Etsy. Ναι, αυτό είναι σίγουρα ένα καλό μέρος για να ψωνίσετε αεροπορικά φυτά. Μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε από φυτώρια, κέντρα κήπων και μερικές φορές ακόμη και από το τμήμα λουλουδιών του τοπικού παντοπωλείου σας.

Τα φυτά αέρα ως διακοσμήσεις τραπεζιών

φυτό χείλος ανθοδοχείο Πουλί και φτερό

Μια από τις πιο κοινές παρανοήσεις είναι ότι αυτοί οι τύποι φυτών τραβούν όλο τον αέρα που χρειάζονται. Πραγματικά χρειάζονται νερό! Εδώ είναι το πιο εντυπωσιακό σημάδι που τους λείπει: τα φύλλα αρχίζουν να κουλουριάζονται. Ένας άλλος σημαντικός κανόνας είναι να ποτίζετε τα φυτά αέρα βυθίζοντάς τα σε νεροχύτη, μπολ ή άλλου τύπου δοχείο.

Φροντίδα φυτών με νερό

φυτά φροντίδα πλωτό νεροχύτη

Είναι η ατμόσφαιρά σας κάπου σε ξηρό μέρος; Μπορείτε να ποτίσετε 2 έως 3 φορές την εβδομάδα για βέλτιστη φροντίδα. Η υγρή ατμόσφαιρα σας δίνει περισσότερο περιθώριο. Το μούλιασμα του φυτού για 15 έως 20 λεπτά είναι πολύ χρήσιμο. Μπορείτε επίσης να τα φρεσκάρετε μεταξύ των ποτισμάτων χάρη σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. [Φωτογραφία από Τρόπος ζωής και σχεδιασμός στο διαδίκτυο]

Αφήστε να στεγνώσει σε ένα πανί

φυτά φροντίδα αέρα φυτά διακόσμηση

Πριν τοποθετήσετε το φυτό αέρα στη γωνία, πρέπει να το αφήσετε να στεγνώσει σε καλά αεριζόμενο μέρος. Αυτό μπορεί να γίνει σε κατάλληλη επιφάνεια ή σε πανί. Μερικοί ειδικοί συνιστούν το φυτό να παραμείνει έτσι για μερικές ώρες. Αυτό θα αποτρέψει τη συσσώρευση νερού στις περιοχές που διογκώνονται και δεν θα σαπίσει.

Λευκό μακραμέ

λευκή γλάστρα μακραμέ Thrifted Made φροντίδα φυτών

Φαίνεται αρκετά, έτσι δεν είναι; Όμως, όταν πρόκειται για φυτά αέρα, υπάρχει ένας ατελείωτος όγκος πληροφοριών που βρίσκονται στο Διαδίκτυο. Μερικοί προτείνουν να ξεπλύνετε τα φυτά κάτω από τρεχούμενο νερό και άλλοι – να τα μουλιάσετε. Εάν επιλέξετε τη δεύτερη εναλλακτική λύση, θα πρέπει να περιμένετε 20 έως 30 λεπτά.

Λοιπόν, πώς ξέρετε τι είναι κατάλληλο για το φυτό; Θα μιλήσουμε επίσης για αυτό στο επόμενο μέρος του άρθρου.

Όμορφα κρεμαστά φυτά αέρα

γλάστρες φυτικής φροντίδας Χειροποίητα Σαμαρικά

Φροντίστε τα φυτά σας

Θυμάστε τι είπαμε νωρίτερα ότι τα τυλιγμένα φύλλα δείχνουν αφυδάτωση; Στην πραγματικότητα, είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο μπορείτε να μάθετε για το φυτό σας μόνο παρατηρώντας το.

Τα περισσότερα φυτά αέρα βρίσκονται σε δοχεία και όχι σε γλάστρες. Επομένως, μπορείτε να τα αφαιρέσετε χωρίς πολύ άγχος. Έτσι μπορείτε εύκολα να το πάρετε από τη μία πλευρά και να ελέγξετε ότι όλα είναι εντάξει. Τίποτα δεν εμποδίζει αυτό να συμβαίνει τακτικά.

Γεωμετρικό γυάλινο terrarium

γεωμετρικό terrarium Meg A Myers Designs

Όπως ήδη αναφέρθηκε, υπάρχουν γενικές οδηγίες για τη φροντίδα των φυτών. Αλλά δεν πρέπει να το συγχέετε με μια μαγική φόρμουλα. Συχνά κάποιος πρέπει να βασίζεται στην αρχή της «δοκιμής και του λάθους». Ένα ή δύο από αυτά αντέχουν εξαιρετικά και άλλα αρχίζουν να σαπίζουν.

Μερικοί μπορούν επίσης να αποδειχθούν πιο ανθεκτικοί από άλλους. Παρατηρήστε και μάθετε καθώς προχωράτε!

Γλάστρα σε μαύρο και άσπρο

γλάστρα Melissa Maya Κεραμική φροντίδα φυτών

Επιπλέον, μπορεί κανείς να πει τα εξής: εάν τα φυτά αέρα δεν αναπτυχθούν όπως αναμενόταν, αυτό μπορεί επίσης να οφείλεται σε έλλειψη φωτός. Μια άλλη εξήγηση θα ήταν η πολύ χαμηλή θερμοκρασία στην οποία αναπτύσσονται.

Τα φυτά αέρα μπορούν να επιβιώσουν σε εξωτερικούς χώρους. Θυμηθείτε ότι το άμεσο φως είναι καλύτερο για εσάς και ότι η καλύτερη θερμοκρασία είναι μεταξύ 10 και 30 μοίρες.

Χρωματιστή ομορφιά

φυτά αέρα στριμμένα στρέμματα φυτική φροντίδα

Μην φοβάστε να φροντίσετε τον κήπο με τα δέντρα σας. Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση των νεκρών φύλλων και την αποκοπή των άκρων των φυτών. Η σωστή φροντίδα των φυτών θα σας βοηθήσει να επιτύχετε καλή υγεία για τα φυτά σας.