Ειδικά όταν η κρύα περίοδος είναι προ των πυλών, θέλουμε να είναι ωραία και άνετα και πάλι στο σπίτι στους τέσσερις τοίχους μας. Οι μέρες επιτέλους κοντεύουν ξανά και περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο εκεί. Προκειμένου να δημιουργηθεί μια ζεστή ατμόσφαιρα, δεν υπάρχει συνήθως ανάγκη για πλήρη ανακαίνιση ή νέα ακριβά έπιπλα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μικρές κινήσεις αρκούν για να δημιουργήσουν ξανά την ατμόσφαιρα. Σας δείχνουμε πώς λειτουργεί.

Με λίγα απλά βήματα μπορείτε να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας

Διακόσμηση με κουβέρτες, μαξιλάρια και γούνες

Με άνετες κουβέρτες, πολύχρωμα μαξιλάρια καναπέδων και γούνες, δεν είναι μόνο πραγματικά άνετο στον καναπέ και στο τραπέζι φαγητού, αλλά μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να δώσετε κομψές πινελιές στα δωμάτιά σας. Είναι καλύτερο να ταιριάξετε το χρώμα των αξεσουάρ σπιτιού με τα υπόλοιπα έπιπλα στο δωμάτιο, ώστε να επιτύχουν μια ομοιόμορφη συνολική εμφάνιση. Στην περίπτωση της γούνας, για λόγους ευημερίας των ζώων, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πραγματική γούνα ζώων, αλλά γούνα απομίμησης. Αυτά έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι άοσμα. Όσον αφορά τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα υλικό για εύκολη φροντίδα, γιατί μια γουλιά κρασί ή καφέ είναι εύκολο να καταπιεί στον καναπέ. Τότε είναι πλεονεκτικό εάν μπορείτε να πλύνετε το υλικό στο πλυντήριο.

Διακόσμηση παραθύρων με κουρτίνες, πτυχωτές περσίδες & Co.

Τα γυμνά παράθυρα χωρίς κουρτίνες όχι μόνο βυθίζουν το δωμάτιο σε μια δροσερή ατμόσφαιρα, αλλά μπορούν ακόμη και να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον ήχο του δωματίου. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε επιλέγοντας μια κατάλληλη κουρτίνα παραθύρου. Από την κλασική κουρτίνα έως το πρακτικό ρολό μέχρι το μοντέρνο πτυχωτό blind, δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργική σας ελευθερία. Ειδικά οι πτυχωτές περσίδες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, καθώς όχι μόνο παρέχουν ιδιωτικότητα και προστασία από τον ήλιο, αλλά μπορούν επίσης να έχουν θετική επίδραση στο κλίμα του δωματίου μέσω των διαφορετικών χρωμάτων και υφασμάτων τους. Διαφορετικές παραλλαγές, είτε αδιαφανείς πτυχωτές περσίδες, σκούρες πτυχωτές περσίδες ή ειδικές θερμοπροστατευτικές περσίδες περσίδες μπορούν να βρεθούν, για παράδειγμα Πλισέ κατάστημα από την Jaloucity.

Ο φωτισμός μπορεί να δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας με λίγα απλά βήματα

Ο σωστός φωτισμός για τα δωμάτια

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με τον κατάλληλο φωτισμό στα δωμάτιά σας. Πρέπει πάντα να δίνετε προσοχή στη λειτουργικότητα και την ατμόσφαιρα των δύο σημείων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φως σε κάθε δωμάτιο για σημαντικές χρήσεις όπως το φαγητό. Για χαλαρές δραστηριότητες όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε περίπλοκο έμμεσο φωτισμό. Υπάρχουν επίσης εξαιρετικές επιλογές φωτισμού για ανάγνωση που υπερβαίνουν τα απλά φώτα κλιπ στο χώρο ανάγνωσης. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, για μια μεγάλη λάμπα τόξου που φωτίζει ακριβώς την περιοχή ανάγνωσής σας; Δοκιμάστε το, θα εκπλαγείτε από τα οφέλη αφενός και την πτυχή του σχεδιασμού αφετέρου.

Με λίγα απλά βήματα μπορείτε να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας

Φυτά εσωτερικού χώρου για φυσική αίσθηση

Πολλοί ειδικοί στο σχεδιασμό είναι της γνώμης ότι ένα δωμάτιο χωρίς φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι ένα πραγματικό δωμάτιο, άλλωστε, στερείται κάθε ζωντάνιας. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να παρέχετε μερικά πράσινα φυτά σε κάθε δωμάτιο για να φέρετε λίγη φυσική αίσθηση στο αντίστοιχο δωμάτιο. Επιπλέον, τα φυτά εξασφαλίζουν ένα ευχάριστο εσωτερικό κλίμα επειδή παράγουν οξυγόνο και έχει αποδειχθεί ότι φιλτράρουν τη σκόνη από τον αέρα. Αλλά ποια φυτά ταιριάζουν καλύτερα σε ποιο δωμάτιο; Εδώ είναι μερικές εμπνεύσεις:

  • Σαλόνι: οι πολύχρωμες ορχιδέες δημιουργούν μια αναζωογονητική αίσθηση
  • Κουζίνα: αγγεία με βασιλικό, ρίγανη ή μέντα
  • Υπνοδωμάτιο: αλόη βέρα και τόξο κάνναβη για έναν άνετο ύπνο
  • Μπάνιο: Einblatt και Efeutute, γιατί και αυτά ανέχονται καλά τα υγρά κλίματα
  • Παιδικό δωμάτιο: χρησιμοποιήστε μόνο μη τοξικά φυτά για παιδιά
  • Διάδρομος: Begonia ή παλάμη Kentia, γιατί επίσης περνούν με λίγο φως

Δημιουργήστε μια άνετη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας με μερικά απλά βήματα

Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα έγινε εύκολη

Μπορείτε να δείτε ότι δεν χρειάζονται πάντα μεγάλες αλλαγές ή πολλά χρήματα για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη, ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τις περισσότερες φορές πολλά μπορούν να επιτευχθούν με λίγα απλά βήματα και λίγα ευρώ. Με όλες τις διακοσμήσεις, βεβαιωθείτε ότι όλα είναι στο σωστό χρώμα. Σε αντίθεση με τα μικτά έργα και χρώματα, αυτό εξασφαλίζει επίσης μια ήρεμη αίσθηση και έτσι εκπέμπει αυτόματα μια χαλαρή ατμόσφαιρα στην οποία μπορείτε να νιώσετε καλά.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας με λίγα απλά βήματα

Υλικό εικόνας: © JalouCity Heimtextilien Vertriebs GmbH & ΣΙΑ Κ.Γ