Το καλοκαίρι έρχεται με πολύ ήλιο και φέρνει ένα ελαφρύ θαλασσινό αεράκι. Εάν αυτή τη στιγμή σκέφτεστε ή ονειρεύεστε τις επόμενες διακοπές σας στις ακτές της Μεσογείου αντί να είστε στο γραφείο στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης, θα καταλαβαίναμε πολύ καλά την επιθυμία σας. Το ίδιο νιώθουμε και αυτές τις ζεστές μέρες. Υπάρχουν όμως έξυπνα κόλπα στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εισαγάγουμε αυτή την αίσθηση των διακοπών στο σπίτι μας. Πρώτα απ ‘όλα, εννοούμε το κλασικό μπλε-άσπρο δίδυμο χρώματος, το οποίο συνδέεται πάντα με την καλοκαιρινή περίοδο. Το γαλανόλευκο μοιάζει τόσο διαχρονικό που μάλλον δεν θα βγει ποτέ από τη μόδα. Αν βασίζεστε σε ναυτικά χρώματα και σχήματα στο εσωτερικό σας, θα νιώσετε μια φρέσκια αίσθηση στους τέσσερις τοίχους σας, που σας επιτρέπει να επιπλέετε στα σύννεφα. Όχι, καλύτερα να πω, θα ένιωθες σαν στο σπίτι σου σαν διακοπές και δεν θα έπαιρνες τα πάντα πολύ στα σοβαρά και θα χαλαρώσεις σωστά.

Στις διακοπές όπως στο σπίτι πρέπει να έχετε ηρεμία και ησυχία.

Σκεπαστή βεράντα μπλε και άσπρο

Έχουμε ήδη γράψει πολλά άρθρα για τα χρώματα και τις επιδράσεις τους στον ιστότοπό μας. Για τους ειδικούς μας, αλλά σίγουρα και για όλους τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, ένα είναι σίγουρο: το μπλε και το λευκό ταιριάζουν πολύ και σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό χρωματικό δίδυμο. Για παράδειγμα, σε ένα μοντέρνο εσωτερικό, οι μπλε τοίχοι θυμίζουν την ήρεμη θάλασσα και τον πλατύ ουρανό και αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη.

Ένα καθαρό, απλό λευκό χρησιμεύει ως έγχρωμη προσθήκη και δίνει σε κάθε ατμόσφαιρα μεγαλύτερο οπτικό πλάτος. Στη σημερινή ανάρτηση θα βρείτε τα πιο όμορφα παραδείγματα φωτογραφιών για διαφορετικά δωμάτια σε μπλε και άσπρο. Αυτοί οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί από γνωστούς σχεδιαστές και μαγεύουν με την απλότητα και τη φινέτσα τους ταυτόχρονα. Μείνετε συντονισμένοι και αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί για ένα καλοκαιρινό εσωτερικό σε μπλε και λευκό!

 Το κλασικό δίδυμο χρώμα μπλε και άσπρο ταιριάζει σε κάθε εσωτερικό και κάθε στυλ επίπλωσης.

Σαλόνι μπλε και άσπρο καναπέ χαλί πολυθρόνας

  • Ο συνδυασμός χρωμάτων μπλε και άσπρο έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα

Το διαχρονικό δίδυμο χρωμάτων εγγράφεται τέλεια σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους και ταιριάζει με διαφορετικά στυλ επίπλωσης. Όποτε χρησιμοποιείται, αποπνέει μια ιδιαίτερη ισορροπία και συνδέει όλα τα επιμέρους στοιχεία επίπλωσης μεταξύ τους. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών εκτιμούν αυτές τις ιδιότητες του συνδυασμού χρωμάτων μπλε και άσπρο και συχνά σχεδιάζουν την κρεβατοκάμαρά τους σε αυτά τα δύο χρώματα. Ένα ωραίο παράδειγμα ενός πολύ επιτυχημένου σχεδιασμού υπνοδωματίου μπορείτε να βρείτε στην επόμενη εικόνα. Το μπλε χαλί είναι σε οπτική αρμονία με τα διακοσμητικά μαξιλάρια στο κρεβάτι. Τα χιονισμένα ράφια τοίχων, το ταβάνι και οι τοίχοι αντιστοιχούν στο λευκό στρώμα κρεβατιού. Μερικές προφορές σε ορείχαλκο και γραφίτη προσθέτουν στην οπτική ισορροπία στο δωμάτιο. Όλοι θα ήθελαν να κοιμηθούν εδώ, σωστά;?

 Ένα υπνοδωμάτιο για να ερωτευτείτε! Μπλε και λευκό σε συνδυασμό με γραφίτη και μερικά ορειχάλκινα εφέ.

Ελκυστικά εφέ ορειχάλκινου μπλε και λευκού υπνοδωματίου

 Σε αυτό το υπνοδωμάτιο μπορεί κανείς να ονειρευτεί μακρινά θαλάσσια ταξίδια.

Υπνοδωμάτιο σε εξοχικό στυλ εξοχικά δίπλα στη θάλασσα θαλάσσια στοιχεία μπλε-άσπρο γκρι

Ο συνδυασμός μπλε-λευκού χρώματος φαίνεται επίσης εκπληκτικός στο σαλόνι. Ένα σετ μπλε ναυτικού μπορεί να συνδυαστεί με ένα χαλί στην ίδια απόχρωση. Οι τοίχοι του δωματίου παραμένουν λευκοί ώστε να έχετε άφθονο χώρο για να διακοσμήσετε. Μην ξεχάσετε να μοιράσετε άνετα διακοσμητικά μαξιλάρια και στα δύο βασικά χρώματα του εσωτερικού σας εδώ και εκεί. Voila!

Ανοιχτό και πολύ στιλάτο σαλόνι σε θαλάσσια χρώματα.

Σαλόνι θαλάσσια χρώματα βασιλικό μπλε πούλμαν χαλί λευκοί τοίχοι όμορφη εικόνα

 Δημιουργήστε αντιθέσεις και δημιουργήστε ένα αποτέλεσμα WOW.

Αντιθέσεις μπλε και λευκού στο μπάνιο, γεωμετρικά σχήματα εφέ WOW

  • Παίξτε με την αντίθεση του μπλε και του λευκού

Οι αντιθέσεις έχουν πάντα ισχυρή επίδραση στον εσωτερικό σχεδιασμό. Εάν μπορείτε να παίξετε καλά με αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικά σχέδια. Το χρωματικό δίδυμο μπλε και άσπρο ταιριάζει υπέροχα στο μοντέρνο μπάνιο. Εδώ δεν υπάρχουν όρια, γιατί μπορείτε ελεύθερα να επιλέξετε κομψά έπιπλα μπάνιου σε μπλε και λευκό και ασορτί αξεσουάρ όπως εσείς επιθυμείτε. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε κάτι μοναδικό με τα σχήματα: λωρίδες, κύκλοι ή τρίγωνα – αποφασίζετε σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

 Ένα μπλε και λευκό μπάνιο μπορεί να είναι πολύ φιλόξενο και άνετο.

Μπάνιο μπλε και άσπρο ταπετσαρία με ενδιαφέρον μοτίβο πολύ φιλόξενη και ζεστή

Μεμονωμένα έπιπλα σε μπλε του ουρανού μπορούν να δώσουν μια φρέσκια πινελιά στην εντελώς λευκή κουζίνα. Γιατί να μην δοκιμάσετε πρώτα μερικές καρέκλες τραπεζαρίας σε αυτή τη λεπτή απόχρωση; Το αποτέλεσμα WOW δεν αργεί να έρθει.

Αυτό το υπερυψωμένο σχέδιο κουζίνας σε λευκό χωρίζεται από γαλάζιες καρέκλες τραπεζαρίας.

Σχεδιασμός κουζίνας σε λευκό

Στην κουζίνα έχετε πολλά περιθώρια για να δώσετε ελεύθερο έλεγχο στη δημιουργική σας τέχνη. Εάν οι πάγκοι εργασίας σας είναι από αλάβαστρο και οι μονάδες τοίχου είναι γυαλιστερά λευκές, τότε οι μονάδες βάσης μπορεί να είναι μπλε ναυτικού και να παρέχουν οπτικό βάθος. Το δίδυμο χρώμα μπλε-άσπρο είναι εδώ στο σπίτι!

Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από τη συλλογή εικόνων μας και μην φοβάστε περαιτέρω πειράματα με τον κλασικό συνδυασμό χρωμάτων μπλε και άσπρο, αλλά τώρα με μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό!

Το μπλε και το λευκό ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό το ανοιχτό σαλόνι κουζίνας και δημιουργούν μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Ανοιχτή κουζίνα-σαλόνι μπλε και άσπρο μια χαλαρή ατμόσφαιρα πολύ ελκυστική εσωτερική διακόσμηση

 Ένα θαλάσσιο διακοσμητικό στοιχείο μπορεί να φέρει μια καλή διάθεση διακοπών στο σπίτι.

Μοντέρνα μπλε και άσπρη θαλάσσια διακόσμηση κουζίνας

 Ποιος λέει ότι η κουζίνα δεν μπορεί να σχεδιαστεί σε μπλε και άσπρο?

Μοντέρνο νησί κουζίνας

Κουζίνα γαλάζιο με λευκό

ανοιχτή μοντέρνα κουζίνα μπλε και άσπρη καφέ δρομέας κουζίνας

Μπλε και άσπρα πλακάκια κουζίνας σε έγχρωμο ντουέτο με λεπτό μοτίβο πίσω τοίχου κουζίνας

 Βασιστείτε σε αντιθέσεις σε θαλάσσιο στυλ!

Η κουζίνα έρχεται σε αντίθεση με ντουλάπια κουζίνας σκούρο μπλε λευκό θαλάσσιο στυλ

Το μικρό μπάνιο μπορεί να γίνει τόσο ελκυστικό.

Μικρό μπάνιο ελκυστικά σχεδιασμένο με μπλε και άσπρες τοιχογραφίες

 … ή με γαλάζια κεραμίδια σε μοτίβο κλίμακας?

Μικρό λευκό μπάνιο ως βασικό χρώμα, γαλάζια κεραμίδια σε μοτίβο κλίμακας

Το μπλε και το λευκό στις πολυάριθμες αποχρώσεις του κάνουν το υπνοδωμάτιο φιλόξενο …

Μπλε και άσπρο διαφορετικές αποχρώσεις ζεστό υπνοδωμάτιο φαίνεται πολύ ελκυστικό

 … και το κάνει να δείχνει πολύ στιλάτο.

Κομψά επιπλωμένο υπνοδωμάτιο σε μπλε και λευκό θαλάσσιο στιλ

Αυτό το άνετο υπνοδωμάτιο σε μπλε και λευκό αποπνέει αυτή την αίσθηση των διακοπών!

 όμορφη αίσθηση διακοπών μπλε και άσπρη κρεβατοκάμαρα

 Το θαλάσσιο στυλ είναι επίσης ευπρόσδεκτο στο παιδικό δωμάτιο του αγοριού!

Παιδικό δωμάτιο αγοριού σε βασιλικό μπλε και λευκό θαλάσσιο στυλ

 Και εκεί που σου αρέσει να ξεκουράζεσαι ….

Μπλε και άσπρη βεράντα

Το μπλε ναυτικό φαίνεται επίσης ελκυστικό στην πρόσοψη ενός εξοχικού σπιτιού, ειδικά όταν η αέτωστη οροφή τονίζεται με λευκό.

Ναυτικό μπλε πρόσοψη