Μετά τις υπέροχες διακοπές, επιστρέφει στη δουλειά! Τώρα πρέπει να σκεφτείτε ξανά πώς να κάνετε καλύτερα τις καθημερινές σας εργασίες. Πολλοί από εμάς δουλεύουμε από το σπίτι και περνάμε ώρες καθισμένοι στον υπολογιστή. Or ίσως έχετε ένα ιδιαίτερο χόμπι που σας δένει με το γραφείο σας. Αν σερφάρετε στο διαδίκτυο κατά καιρούς, χρειάζεστε ένα ωραίο μέρος για να τοποθετήσετε το φορητό υπολογιστή σας, έτσι δεν είναι; Για να μην νιώθετε σχεδόν «ασφυκτικά» σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και όλα τα πράγματα στο γραφείο σας καταθλίβουν, αποφασίσαμε σήμερα να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο γραφείο. Όπως γνωρίζετε, η εργασιακή ατμόσφαιρα στο γραφείο σας πρέπει να τονώσει τη δημιουργικότητά σας. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να τακτοποιήσετε το γραφείο σας και μόνο τότε να ξεκινήσετε τη δουλειά! Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας δώσουμε πρακτικές συμβουλές για το πώς οι επαγγελματίες καθαρίζουν το γραφείο. Σίγουρα ο καθένας μπορεί να μάθει κάτι από αυτό.

Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι ένα ακατάστατο γραφείο είναι ένα σημάδι δημιουργικής και καινοτόμου σκέψης

δροσερή-ιδέα-για-γραφείο-γραφείο

  • Τι αποκαλύπτει το γραφείο για εσάς προσωπικά?

Τακτοποιημένο ή βρώμικο; Στο γραφείο ή στο σπίτι, ο χώρος εργασίας μιλάει πολύ για τον χαρακτήρα των ανθρώπων που εργάζονται εκεί. Τα αρχεία συσσωρεύονται σε μερικά γραφεία, υπάρχουν άδεια φλιτζάνια καφέ και τσαγιού, στυλό υπάρχουν παντού. Με τους άλλους όλα είναι καλά οργανωμένα, τίποτα περιττό δεν φαίνεται.

Ναι, οι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί και οι χώροι εργασίας σας φαίνονται το ίδιο διαφορετικοί. Μερικοί άνθρωποι στοιβάζουν ό, τι χρειάζονται πάνω από τα γραφεία τους που θέλουν να έχουν συνεχώς μπροστά τους. Ένας μινιμαλιστής διατηρεί πάντα το γραφείο του τακτοποιημένο και τακτοποιημένο. Μερικοί τύποι προτιμούν να απλώνονται στο γραφείο γιατί το τραπέζι δεν τους αρκεί. Οι ανοιχτοί και δημιουργικοί άνθρωποι φέρνουν μικρά προσωπικά στοιχεία στο γραφείο τους, ώστε να νιώθουν άνετα και να εμπνέονται. Και σε ποια ομάδα ανήκετε; Έχετε αναγνωρίσει προσωπικά τον εαυτό σας ως έναν συγκεκριμένο τύπο;?

«Λιγότερο είναι περισσότερο» λένε οι μινιμαλιστές

Φτιάξτε μόνοι σας το γραφείο σας

Ο «κανόνας του Αϊζενχάουερ» σας βοηθά να καθαρίσετε πολύ το γραφείο σας

ωραία ιδέα για το στήσιμο ενός μικρού γραφείου

  • Τακτοποιήστε το γραφείο – δημιουργήστε τάξη στο χώρο εργασίας γρήγορα

 

Η δοκιμασμένη μέθοδος, γνωστή και ως «κανόνας του Αϊζενχάουερ», είναι να χωρίσετε το γραφείο ή το πάτωμα σε 4 πεδία και να τα καθαρίσετε δεξιόστροφα. Σίγουρα θα βρείτε πολλά στο τραπέζι που πρέπει να πεταχτούν για 100%. Αυτό λοιπόν ανήκει στο πεδίο 1. Στο δεύτερο πεδίο, στοιβάζονται έγγραφα που πρέπει να προωθηθούν σε άλλους συναδέλφους. Στο πεδίο 3 πρέπει να οργανώσετε τις εργασίες σας και τα σχετικά έγγραφα για τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Το πεδίο 4 περιλαμβάνει όλα όσα μπορείτε ή πρέπει να κάνετε σήμερα.

Συμβουλή ειδικού: Μην δημιουργείτε άλλα πεδία και μάλλον περιοριστείτε στα τέσσερα πιο απαραίτητα. Αυτό θα σας επιτρέψει να τακτοποιήσετε το γραφείο σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η εργασία συνεχίζεται όπως επιθυμείτε σε ένα καθαρό γραφείο

ιδέες γραφείου

 

  • Psychυχολογικές πτυχές του καθαρισμού του γραφείου

Η εκκαθάριση του γραφείου έχει πολλές θετικές πλευρές. Ξαφνικά θα εκπλαγείτε πόσο ελεύθερο χώρο έχετε. Το γραφείο σας είναι τακτοποιημένο και όλα όσα χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή είναι εύκολο να βρεθούν ή βρίσκονται ακριβώς μπροστά στα μάτια σας. Όλα αυτά σας δίνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και τονώνουν τη δημιουργικότητά σας. Επιπλέον, ξεφορτώνεσαι όλα όσα σε επιβαρύνουν! Θα απαλλαγείτε από το πραγματικό χάος και θα μπορείτε να αναδιατάξετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας. Αυτό αφήνει μεγάλη ελευθερία για την εφευρετικότητά σας και εμπνέει την καινοτόμο σκέψη σας! Τώρα μπορείτε να δείτε, η εργασία σε ένα καθαρό γραφείο είναι μια ευχαρίστηση! Και μπορεί να γίνει με μικρά βήματα, έτσι δεν είναι?

Όλοι θέλουν να εργαστούν σε ένα γραφείο που είναι οργανωμένο έτσι, σωστά;?

ιδέες γραφείου

Μικρές λεπτομέρειες συνθέτουν τη δημιουργική ατμόσφαιρα στο γραφείο

Τακτοποιημένες μικρές λεπτομέρειες στο γραφείο

Το γραφείο σας λέει πολλά για την προσωπικότητά σας

φτιάξτε το δικό σας γραφείο

Δημιουργήστε τις δικές σας ιδέες και παραδείγματα γραφείου

Μπορείτε επίσης να εργαστείτε δημιουργικά σε ένα απλά επιπλωμένο γραφείο στο σπίτι

Καθαρίστε το γραφείο σας, δουλέψτε δημιουργικά

 τραπέζι εργασίας ιδεών