Για εμάς, κάθε δωμάτιο στο σπίτι είναι εξίσου σημαντικό και δεν πρέπει να υποτιμάται. Γι ‘αυτό δίνουμε αρκετή προσοχή στο διάδρομο και τον σχεδιασμό του. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν συμμερίζονται αυτήν την άποψη και πιστεύουν ότι ο διάδρομος δεν είναι καθόλου σημαντικός, δεν συμβάλλει τίποτα στο συνολικό σχεδιασμό των τεσσάρων τοίχων σας, περνάτε μόνο λίγο χρόνο εκεί, επομένως δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε πολύ χρόνο, χρήμα και προσπάθεια κατά το σχεδιασμό διαδρόμων. Μακριά από αυτό, λέμε, και θέλουμε να υποστηρίξουμε αυτήν τη θέση στις ακόλουθες γραμμές. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε σε κείμενο και εικόνες τυπικά λάθη που γίνονται κατά το σχεδιασμό του διαδρόμου και σημαντικές πτυχές δεν λαμβάνονται υπόψη. Στη συνέχεια, υπάρχει ένας μη πρακτικός διάδρομος, όπου υπάρχει περισσότερο χάος παπουτσιών και μπουφάν, αλλά λείπει η τάξη και η αρμονία. Ας ελπίσουμε ότι, μέχρι το τέλος του άρθρου, θα αλλάξετε γνώμη για αυτόν τον φαινομενικά ασήμαντο χώρο.

Μόλις μπείτε στο διάδρομο, όλοι νιώθουν σαν στο σπίτι τους εδώ.

Διάδρομος δημιουργούν τάξη και αρμονία ξύλινο δάπεδο πράσινο φυτό

  • Λάθος # 1 κατά το σχεδιασμό του διαδρόμου: είναι απλώς ένα δωμάτιο με τα πόδια!

Σίγουρα πολλοί άνθρωποι βλέπουν το διάδρομο ως ένα απλό δωμάτιο και δεν μπορούν να καθορίσουν σωστά τις λειτουργίες του. Ωστόσο, αυτό οδηγεί σε μεγάλα λάθη στο σχεδιασμό του διαδρόμου. Είμαστε της άποψης ότι ο διάδρομος είναι η τηλεφωνική κάρτα ολόκληρου του διαμερίσματος, οπότε πρέπει να σχεδιαστεί ως μέρος της συνολικής ιδέας επίπλωσης.

Δώστε προσοχή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, μην ξεχνάτε τις πόρτες και σκεφτείτε βασικά τον φωτισμό και τη διακόσμηση σε αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις μικρό, δωμάτιο. Ένας φωτεινός και καλά σχεδιασμένος διάδρομος θα κάνει μια μεγάλη πρώτη εντύπωση στους καλεσμένους σας και μπορεί να μιλήσει πολύ για το στιλ και το γούστο σας. Εν ολίγοις, ο διάδρομος εκφράζει την προσωπικότητά σας και ακριβώς για αυτόν τον λόγο πρέπει να σχεδιάσετε και να εκτελέσετε σωστά το σχεδιασμό του.

Επιλέξτε φωτεινά χρώματα για το σχέδιο του διαδρόμου που αντανακλούν το φως και δημιουργούν έναν ελκυστικό χώρο εισόδου!

Διάδρομος σχεδιασμός χαλί φωτεινά χρώματα

  • Λάθος # 2 στο σχεδιασμό του διαδρόμου: έπιπλα σε ένα μικρό χώρο; Οχι ευχαριστώ!

Το επόμενο τυπικό λάθος αφορά τη χρήση κατάλληλων επίπλων στο διάδρομο. Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιού πιστεύουν ότι ο διάδρομός τους είναι πολύ στενός, περιορισμένος, υπάρχουν δύσκολες γωνίες που είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει από την αναζήτηση έξυπνων λύσεων για το σχεδιασμό του διαδρόμου σας. Η συμβουλή μας θα ήταν: πρώτα μετρήστε το διάδρομο, είτε είναι μικρό είτε ευρύχωρο, και σχεδιάστε ένα σχέδιο για το πώς πρέπει να μοιάζει. Χρειάζεστε έναν πάγκο εκεί ή δεν έχετε χώρο για αυτό?

Ένας απλώς σχεδιασμένος πάγκος ταιριάζει επίσης στο μινιμαλιστικό διάδρομο.

Σχεδιάστε το διάδρομο - απλός πάγκος, μινιμαλιστικός σχεδιασμός δωματίου, πολύ γκρι σκυρόδεμα

 Ένα ενσωματωμένο γκαρνταρόμπα σας προσφέρει άφθονο αποθηκευτικό χώρο στο διάδρομο.

Σχεδιάστε το διάδρομο - ενσωματωμένο γκαρνταρόμπα με πολύ αποθηκευτικό χώρο

Τι θα λέγατε για ένα γκαρνταρόμπα όπου μπορείτε να κρεμάσετε όλα τα παλτά και τα σακάκια σας και αυτά θα εξαφανιστούν από τη θέα; Ένα ντουλάπι παπουτσιών είναι απαραίτητο σε κάθε διάδρομο, οπότε δεν θέλουμε να εξηγήσουμε περαιτέρω την αναγκαιότητά του. Αλλά πρέπει να δώσετε μια θέση για τις τσάντες, τις ομπρέλες και τα κλειδιά, έτσι ώστε ο διάδρομος να φαίνεται πραγματικά καλά σχεδιασμένος και να φαίνεται πάντα τακτοποιημένος. Το λογικό συμπέρασμα είναι: προγραμματίστε αρκετό χώρο αποθήκευσης και χρησιμοποιήστε κάθε γωνιά για αυτό. Συμφωνείς?

 Προσπαθήστε να κάνετε το διάδρομο όσο πιο απλό αλλά ελκυστικό γίνεται.

Σχεδιάστε διαδρόμους όσο το δυνατόν πιο απλούς αλλά ελκυστικούς λευκούς τοίχους απλή πάγκο διακοσμητική τοιχογραφία μαξιλαριού

  • Λάθος # 3: Ο φωτισμός και η διακόσμηση υποτιμώνται κατά το σχεδιασμό διαδρόμων

Όποιος υποτιμά τον φωτισμό και τη διακόσμηση στο διάδρομο ή τα θεωρεί ασήμαντα, κάνει ένα μεγάλο λάθος. Παρόλο που το φως καθώς και η κατάλληλη διακόσμηση είναι ισχυρά στοιχεία σχεδιασμού και μπορούν είτε να κάνουν ένα δωμάτιο άνετο και ελκυστικό είτε να το κάνουν να φαίνεται σκοτεινό και απωθητικό. Από αυτή την άποψη, θα ήταν καλύτερο να είχατε αρκετό φυσικό φως στο διάδρομο. Μπορεί να πλημμυρίσει στο δωμάτιο από ένα παράθυρο ή μια γυάλινη πόρτα και να το κάνει πιο φωτεινό. Αν βασίζεστε σε παστέλ αποχρώσεις στο σχεδιασμό των τοίχων, θα έχετε έναν πραγματικά ελκυστικό διάδρομο. Με αρκετό φως μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με πιο σκούρα χρώματα τοίχων και να επιτύχετε ένα αποτέλεσμα WOW.

Οπτική ψευδαίσθηση: οι λευκοί τοίχοι κάνουν το στενό διάδρομο να φαίνεται πιο φαρδύ.

Σχεδιασμός διαδρόμου λευκοί τοίχοι οπτική ψευδαίσθηση διάδρομος φαίνεται ευρύτερο

Πολύ φως της ημέρας και η σωστή διακόσμηση κάνουν το διάδρομο πολύ ζεστό

Οι διάδρομοι κάνουν πολύ το φως της ημέρας πολύ άνετο

Αλλά αν δεν έχετε αρκετό ή ακόμα και καθόλου φως ημέρας στο διάδρομο, πρέπει να σκεφτείτε τον αποτελεσματικό φωτισμό του δωματίου. Οι λαμπτήρες τοίχου και οι προβολείς είναι μια τέλεια λύση εδώ, επειδή δεν καταλαμβάνουν καθόλου χώρο και παρέχουν στοχευμένο φως στο διάδρομο. Σίγουρα θα βρείτε άλλες επιλογές για τον σωστό φωτισμό του διαδρόμου, αλλά ένα πράγμα είναι απολύτως βέβαιο: Δεν πρέπει να αφήνετε το διάδρομο στο σκοτάδι, προκαλεί άσχημη εντύπωση και σίγουρα δεν θα σας αρέσει με την πάροδο του χρόνου.

Διάδρομος σε μαύρο χρώμα και χωρίς φως ημέρας; Ναι, αυτός ο σχεδιασμός διαδρόμου προορίζεται για τους γενναίους.

Σχεδιασμός διαδρόμου μαύροι τοίχοι δωματίου φωτισμός κόκκινη τοιχογραφία προφοράς

 Χρησιμοποιήστε στοχευμένο φωτισμό στο διάδρομο και βάλτε ορισμένα αντικείμενα στο προσκήνιο

Σχεδιάστε διαδρόμους, στοχευμένο φωτισμό και τοποθετήστε ορισμένα αντικείμενα στο προσκήνιο

Η τελευταία πτυχή του σχεδιασμού του διαδρόμου που θέλουμε να εξετάσουμε σήμερα είναι η διακόσμηση. Λίγες φωτογραφίες από τις οικογενειακές σας διακοπές ή ένα υπαίθριο πικνίκ σίγουρα θα σας βάλουν στο κλίμα κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι το πρωί. Αλλά αν θέλετε να αναδείξετε πολλές από τις αναμνήσεις σας, τότε δημιουργήστε έναν φωτογραφικό τοίχο, συχνά θα σας τραβάει κάτω από το ξόρκι του και θα σας προκαλεί βαθιά συναισθήματα. Αν και ο διάδρομος είναι ένας μικρός χώρος στις περισσότερες περιπτώσεις, παρουσιάζει πολλές δυνατότητες όσον αφορά τη διακόσμησή του. Εάν έχετε αρκετό χώρο, τα πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου θα είναι ακριβώς εκεί και θα απλώσουν μια φρέσκια αίσθηση στην ατμόσφαιρα. Μην ξεχάσετε όμως να τα επιλέξετε σωστά, καθώς εκεί μπορεί να μην υπάρχει αρκετό φως ημέρας. Ευτυχώς, μπορείτε να επιλέξετε εκείνα τα φυτά εσωτερικού χώρου που φροντίζουν εύκολα και δεν θα πεθάνουν ποτέ και θα περάσουν με λίγο φως. Το Green, για παράδειγμα, είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο διάδρομο.

 Ο σχεδιασμός ενός φωτογραφικού τοίχου στο διάδρομο είναι πάντα μια εξαιρετική ιδέα!

Σχεδιάστε έναν διάδρομο, δημιουργήστε μια μεγάλη ιδέα

Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές και τα κόλπα μας θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε έναν άνετο και φιλόξενο διάδρομο και να αποφύγετε τυπικά λάθη. Η συντακτική ομάδα του Freshideen σας το εύχεται αυτό!

Πόσο σημαντικός είναι για εσάς ο φωτισμός στο διάδρομο?

Σχεδιάστε το διάδρομο - μια ενδιαφέρουσα ιδέα για φωτισμό δωματίου

 Φως ημέρας ή τεχνητός φωτισμός; Εσύ αποφασίζεις!

Σχεδιασμός διαδρόμου στενός χώρος τεχνητός φωτισμός ημέρας

Ο διάδρομος ταιριάζει απόλυτα στη συνολική επίπλωση του διαμερίσματος.

Ο διάδρομος δημιουργεί ένα στενό χώρο ως μέρος της συνολικής επίπλωσης του διαμερίσματος

 Το λευκό κάνει το στενό διάδρομο να φαίνεται πιο φαρδύ.

Σχεδιασμός διαδρόμου σχεδιασμός λευκών τοίχων σε λευκούς γκρι μαύρους τόνους

Σχεδιασμός διαδρόμου λευκό σχέδιο σε λευκό γκρι μαύρο τόνο

Δύο παραδείγματα σχεδιασμού διαδρόμου σε σκούρα χρώματα

Σχεδιασμός διαδρόμου σε σκούρα χρώματα αναζητώντας εφέ WOW

 Σχεδιάστε το διάδρομο αναζητώντας ένα αποτέλεσμα WOW

Μπορείτε να πειραματιστείτε με γεωμετρικά σχήματα στο διάδρομο

Σχεδιάστε το διάδρομο και πειραματιστείτε με γεωμετρικά σχήματα

Σχεδιάστε το διάδρομο με γεωμετρικά σχήματα

Σχεδιασμός διαδρόμου με ιδέες γεωμετρικών σχημάτων