Ακόμα και τον παγωμένο χειμώνα υπάρχουν ήπιες μέρες, το θερμόμετρο ανεβαίνει μερικούς βαθμούς πάνω από το μηδέν και τότε ξέρετε ότι η άνοιξη δεν είναι πια μακριά! Ελπίζουμε για πιο ζεστό καιρό και καλύτερη διάθεση σύντομα! Η φύση προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν και μας δίνει πολλή χαρά, μας ενθαρρύνει και μας δείχνει τα πιο όμορφα πρώιμα λουλούδια της. Τα πρώτα λουλούδια βαρετά μέσα από την παχιά κουβέρτα του χιονιού προαναγγέλλουν την άνοιξη! Έξω στον κήπο ή στους τέσσερις τοίχους σας σε γλάστρες ή κουτιά, θα βγείτε από το έδαφος στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου και θα κάνετε νεύμα στην άνοιξη! Έχουμε ήδη αναφέρει για τα τρία αγαπημένα μας ανάμεσα στα πιο όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια. Σήμερα θέλουμε να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά σε τυπικά πρώιμα λουλούδια. Στη σημερινή ανάρτηση θα βρείτε ενδιαφέροντα γεγονότα για χιονονιφάδες, κρόκους και βιολέτες με κέρατα. Υπάρχουν επίσης πρακτικές συμβουλές φροντίδας και όμορφες ιδέες διακόσμησης με ανοιξιάτικα λουλούδια. Κολλήστε με αυτό!

Οι πρώτοι προάγγελοι της άνοιξης είναι εδώ!

Πρώιμες ανθισμένες χιονοστιβάδες

Σίγουρα αναρωτιέστε πώς οι πρώτες ανθοφορίες αψηφούν το κρύο του χειμώνα; Το κάνουν χάρη στα καλά ανεπτυγμένα όργανα αποθήκευσης, τους κόνδυλους, τους βολβούς ή τα ριζώματα τους. Αυτά χρησιμεύουν ως πραγματικές πηγές ενέργειας και παρέχουν στα ανοιξιάτικα λουλούδια σημαντικά θρεπτικά συστατικά και άλατα. Δηλαδή, οι ίδιες οι πρώιμες ανθοφορίες γνωρίζουν πολύ καλά πώς να αντέξουν την εποχή του παγετού.

Επιπλέον, όλα αναπτύσσονται σε ηλιόλουστες τοποθεσίες, έχουν πυκνό φύλλωμα και χαμηλή ανάπτυξη. Αυτοί οι προάγγελοι της άνοιξης είναι ανθεκτικοί στον παγετό και φροντίζονται εύκολα, μεγαλώνουν μόνο λίγα εκατοστά πάνω από το έδαφος, αλλά έχουν όμορφα μικρά λουλούδια που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους. Οι εικόνες για αυτό το άρθρο σίγουρα θα σας πείσουν!

 Όταν οι χιονοστιβάδες ανθίζουν, ο χειμώνας θα τελειώσει σύντομα.

Ανθίζουν χιονάτες

  • Πρώτες πρώιμες ανθοφορίες: μικρές, λεπτές χιονοστιβάδες

Οι Snowdrops είναι οι πρώτες πρώιμες ανθοφορίες που προαναγγέλλουν την άνοιξη κάθε χρόνο. Τα μικρά λευκά άνθη ανήκουν στο γένος Amaryllis και ανατρέχουν σε μια μακρά ιστορία ανάπτυξης. Alreadyταν ήδη γνωστά στην αρχαιότητα, όταν εκτιμήθηκαν οι θεραπευτικές τους ιδιότητες. Το επιστημονικό του όνομα Galanthus προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις gala (γάλα) και anthus (λουλούδι). Οι χιονονιφάδες είναι ευρέως διαδεδομένες στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη καθώς και σε ορισμένες ασιατικές χώρες. Εδώ μαζί μας βρίσκονται ήδη υπό την προστασία της φύσης.

 Οι χιονονιφάδες κόβουν επίσης μια λεπτή φιγούρα στο βάζο και τα ευαίσθητα γαλακτολευκά τους λουλούδια τραβούν αμέσως την προσοχή όλων.

Βάζο νωρίς ανθισμένο snowdrop

Αυτά τα πρώιμα λουλούδια συνήθως αναπτύσσονται ελεύθερα στον κήπο, φυτεύονται απευθείας στο έδαφος και σχηματίζουν ένα όμορφο χαλί από λευκά λουλούδια. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να θαυμάζουν τα γαλακτολευκά τους λουλούδια στο σπίτι και να τα φροντίζουν σε γλάστρες. Οι χιονονιφάδες διακοσμούν το σπίτι σας και αναπνέουν πολλή χαρά και καλή διάθεση τις κρύες μέρες του χειμώνα. Μπορεί όλοι να χρειάζονται κάτι τέτοιο στα τέλη Ιανουαρίου, σωστά; Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτά τα ευαίσθητα πρώιμα λουλούδια στο συνημμένο βίντεο.

  • Οι κρόκοι πρέπει να φυτευτούν το φθινόπωρο

Αν θέλετε να ξεκινήσετε τη νέα ανοιξιάτικη περίοδο με πολύχρωμο τρόπο, τότε σίγουρα θα πρέπει να έχετε μερικούς κρόκους στον κήπο. Αυτά τα πρώιμα λουλούδια είναι διαδεδομένα σε όλη τη χώρα επειδή τους αρέσουν οι μέτριες θερμοκρασίες. Είναι γνωστά περίπου 100 είδη κρόκου. Είναι πολύ καλά γνωστά στη νότια Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολή, ακόμη και στην Κίνα. Οι κρόκοι δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις για τις συνθήκες του εδάφους τους και είναι εύκολα προσαρμόσιμοι. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγεται η κατάκλυση νερού και η σήψη.

Παρά τις χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, οι πολύχρωμοι κρόκοι προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα στον κήπο

Κρόκοι που ανθίζουν νωρίς

Θα πρέπει να φυτέψετε τους βολβούς κρόκου το φθινόπωρο εάν θέλετε να θαυμάσετε τα όμορφα λουλούδια αυτών των πρώιμων ανθών στον κήπο πριν από την αρχή της άνοιξης. Οι κρόκοι δείχνουν μια πλούσια παλέτα χρωμάτων, τα άνθη τους έχουν χρώμα σε καθαρό λευκό, κορεσμένο κίτρινο ή εντυπωσιακό μπλε ή μοβ. Έξω στον κήπο μπορούν να δημιουργήσουν υπέροχες πιτσιλιές χρώματος στο γκαζόν, αλλά πολλαπλασιάζονται κάθε χρόνο και στη συνέχεια αντιπροσωπεύουν υπέροχα χαλιά χρώματος. Αυτά μπορούν να συγκριθούν μόνο με ένα μαγευτικό θέαμα σε υπέροχους εξωτερικούς χώρους.

Τα κορεσμένα χρώματα των κρόκων είναι ιδιαίτερα όμορφα

Βιολέτες κρόκοι

 Οι βιολέτες με κέρατα είναι ευγενικά καλοδιατηρημένες

Βιολέτες με κέρατα πρώιμης ανθοφορίας

  • Βιολέτες με κέρατα – τραβούν τα βλέμματα από την πρώτη κιόλας ματιά

Περίπου 500 τύποι λουλουδιών ανήκουν στην οικογένεια βιολετί, συμπεριλαμβανομένης της χαριτωμένης πρώιμης ανθοφορίας Viola cornuta. Αυτές είναι μικρότερες από τις γνωστές πανσέδες κήπου και αντιπροσωπεύουν μια μίνι εκδοχή τους. Μέσα από τις διασταυρώσεις και την αναπαραγωγή, έχουν εμφανιστεί διάφορα νέα είδη κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, τα οποία μας εκπλήσσουν συνεχώς με τα ατελείωτα χρώματα και σχήματα τους. Οι περισσότερες βιολέτες με κέρατα είναι μακρόβιοι και ανθεκτικοί. Δεν μεγαλώνουν πολύ, μόνο περίπου 6 εκατοστά πάνω από το έδαφος. Τα λουλούδια είναι εντυπωσιακά όμορφα, περίπου 3 εκατοστά σε διάμετρο, αλλά τα υπέροχα χρώματα τους προαναγγέλλουν αμέσως τη νέα ανοιξιάτικη περίοδο. Η παλέτα χρωμάτων κυμαίνεται από τις ευαίσθητες παστέλ αποχρώσεις του ροζ και του μπλε έως τα κορεσμένα χρήματα έως το σκούρο μοβ που φαίνεται ακαταμάχητο. Μπορείτε να θαυμάσετε αυτή τη θάλασσα χρώματος έξω για μήνες.

Μεγάλες κλίσεις και μοτίβα χρώματος είναι δυνατές με τα κέρατα βιολετί λουλούδια

Πανέμορφες κλίσεις και μοτίβα

Οι κέρατες βιολέτες ανθίζουν την άνοιξη, σε καλό καιρό από τον Απρίλιο ή και νωρίτερα. Μερικές ποικιλίες μπορούν στη συνέχεια να καμαρώνουν τα όμορφα χρώματα τους όλο το καλοκαίρι, ενώ άλλες έχουν μια δεύτερη περίοδο ανθοφορίας το φθινόπωρο. Τα λουλούδια των βιολέτων με κέρατα χαρακτηρίζονται από διαφορετικές κλίσεις χρωμάτων και σχέδια, γι ‘αυτό συνήθως δίνουν εξαιρετικές πινελιές στο παρτέρι. Αν τα φυτέψετε δίπλα σε άλλες πρώιμες ανθοφορίες, θα έχετε πραγματικά τραβήγματα ματιών για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε στο κρεβάτι του κήπου είτε στο λουλουδάκι στο μπαλκόνι. Τα ωραία σχήματα και τα όμορφα χρώματα τους δεν μπορούν ποτέ να αφήσουν κανέναν αδιάφορο! Φροντίστε σωστά αυτά τα πρώιμα ανθισμένα λουλούδια και απολαύστε την αφθονία του χρώματος τους κάθε μέρα!

Και έχετε ήδη βρει το αγαπημένο σας ανάμεσα στα πρώτα λουλούδια που παρουσιάζονται εδώ?

 Αυτά τα όμορφα λουλούδια μπορούν να φωτίσουν οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού ή του κήπου σας

Πρώιμη ανθοφορία όμορφη

 Οι σκούρες μοβ κέρας βιολέτες εκπέμπουν κομψότητα και πολυτέλεια

 Οι κερατώδεις βιολέτες εκπέμπουν κομψότητα και πολυπλοκότητα

Οι κρόκοι στην αφθονία του ιώδους χρώματος

Κρόκους νωρίς ανθίζει

  Αν θέλετε να μεγαλώσετε αυτά τα πρώιμα λουλούδια στο σπίτι ……..

Κρόκοι που ανθίζουν νωρίς στο σπίτι

Οι κερατώδεις βιολέτες στο χρώμα δίδυμο κίτρινο-ιώδες είναι πολύ δημοφιλείς σε όλους τους οπαδούς του κήπου.

Βιολετί κίτρινο ιώδες κέρατο νωρίς ανθισμένο πολύ δημοφιλές

Οι χιονονιφάδες σε ένα ποτήρι είναι μια εξαιρετική ιδέα διακόσμησης για το σπίτι

Πρόωρη άνθηση στο σπίτι

 Μικρά, χιονισμένα λουλούδια που κουνάνε προς την άνοιξη

Μικρά λευκά άνθη νωρίς στην άνθιση

Απολαύστε την ομορφιά της φύσης έξω

Κρόκοι που ανθίζουν νωρίς Ομορφιά της φύσης