Τι είναι η pop art?

Το κίνημα Pop Art γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία στα μέσα της δεκαετίας του 1950. αυτό το νέο στυλ μετατράπηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή καλλιτεχνικά κινήματα με τα χρόνια. Θεωρείται ως εξέγερση ενάντια στον πομπώδη αφηρημένο εξπρεσιονισμό διαχωρίζοντας ορισμένα αντικείμενα από το αρχικό τους πλαίσιο και συνδυάζοντάς τα με άλλα άτυπα αντικείμενα προκειμένου να επιτευχθεί μια εντελώς νέα κατανόηση του υλικού. Οι διάφορες οπτικές πτυχές της μαζικής επικοινωνίας – τηλεόραση, περιοδικά και κόμικ – χρησιμεύουν ως έμπνευση για τους καλλιτέχνες της Pop Art. Μέσα από αυτή την αντίληψη, οι καλλιτέχνες δίνουν έμφαση στην επιστροφή της υλικής πραγματικότητας στην καθημερινότητά μας. Οι πολύχρωμες και υπέροχες εικονογραφήσεις δημιουργούν έναν νέο τρόπο σκέψης, επειδή επικεντρώνονται σε μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα που προφανώς έχει ξεχαστεί εδώ και καιρό: όλοι θα έχουν τα 15 λεπτά της φήμης τους! Τι γίνεται όμως όταν αυτά τελειώσουν?

Pop Art Artist – Andy Warhol ως ο κύριος εκπρόσωπος του κινήματος Pop Art

Άντυ Γουόρχολ

Χάρη στα εμβληματικά αριστουργήματά του στην κουλτούρα της Pop Art, ο Andy Warhol κέρδισε γρήγορα το παρατσούκλι Πάπας (ή Βασιλιάς) της Pop Art και έγινε ο κύριος εκπρόσωπος του κινήματος Pop Art στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Πολλές προσωπικότητες, διάφοροι πρωταγωνιστές από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και τυπικά αμερικανικά προϊόντα της καταναλωτικής κοινωνίας ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη στα έργα του.

Η διεγερτική δύναμη των εικόνων του δημιούργησε μια εντελώς νέα τέχνη αντίληψης και αντίληψης της τέχνης. Αν και οι εικονογραφήσεις του επικρίθηκαν σκληρά εκείνη την εποχή, εξακολουθούν να μας προκαλούν το ενδιαφέρον σήμερα και να ενθαρρύνουν την αφηρημένη σκέψη μας. Εδώ είναι το TOP 3 από τα παγκοσμίως διάσημα έργα τέχνης του:

  • Το αυτόματο πορτρέτο του είναι μέρος μιας παγκοσμίου φήμης σειράς πορτρέτων που δημιούργησε περίπου ένα χρόνο πριν από το θάνατό του. Τα πέντε έργα τέχνης διαφέρουν μόνο στα χρωματιστά σχέδιά τους – κόκκινο, πράσινο, μπλε, μοβ και κίτρινο αποτελούν την παλέτα της σειράς πορτρέτων του. Η απεικόνιση του ήδη κουρασμένου γλύπτη με τη μοναδική περούκα θεωρείται ως ένα πραγματικό σύμβολο της λαϊκής τέχνης του 20ού αιώνα!

Pop Art Artist – Andy Warhol και τα πορτρέτα του αυτοκινήτου του σε διαφορετικά χρώματα

πορτρέτο αυτοκινήτου andy wharhol

πορτρέτο αυτοκινήτου andy

  • Η σειρά των δοχείων σούπας Campbell του Warhol αποτελείται από 32 διαφορετικούς πίνακες ζωγραφικής – ένας για κάθε έναν από τους 32 διαφορετικούς σούπες που πουλούσε η εταιρεία εκείνη την εποχή. Thisταν αυτό το αριστούργημα που έκανε το κίνημα Pop Art το κορυφαίο καλλιτεχνικό κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα του 20ού αιώνα. Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για την εικονογράφηση και το εμπορικό κύκλο των εικονογραφήσεων προκάλεσε αρχικά έντονη οργή και ανοιχτές κατηγορίες εναντίον της φιλοσοφίας της Pop Art. Οι επακόλουθες συζητήσεις για τη φύση και την ηθική των έργων αυτού του είδους έκαναν τον Andy Warhol τον πιο διάσημο καλλιτέχνη της Pop Art όλων των εποχών!

Pop Art Artist – Τα κουτιά σούπας Campbell συμβολίζουν τη βασική ιδέα της τέχνης Pop Art

κουτάκια σούπας καλλιτέχνη ποπ τέχνης

αριστούργημα καλλιτέχνη της ποπ τέχνης

  • Όταν πέθανε η Merilyn Monroe τον Αύγουστο του 1962, ο Warhol δημιούργησε το μεγαλύτερο αριστούργημά του τις επόμενες εβδομάδες – 50 απεικονίσεις της ηθοποιού, όλες βασισμένες σε μία από τις φωτογραφίες της από την ταινία Niagara (1953). Στα αριστερά, 25 από τις εικόνες είναι σε φωτεινά, πολύχρωμα χρώματα, ενώ η άλλη μισή από τα δεξιά είναι χρωματισμένη σε ασπρόμαυρο και χαρακτηρίζεται από το φαινόμενο εξασθένισης που είναι κοινό στην τέχνη. Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, αυτή η έντονη χρωματική αντίθεση συμβολίζει την αντιφατική ηθική του σταρ του κινηματογράφου. Αυτή η αναπαράσταση ονομάστηκε το τρίτο πιο σημαντικό έργο τέχνης στη σύγχρονη λαϊκή τέχνη όλων των εποχών από τον The Guardian.

Pop Art Artist – Το πιο διάσημο αριστούργημα του Warhol

marylin monroe pop art

μουσείο merylin monroe andy wharhol

Pop Art design στο σπίτι σας

Στις μέρες μας, η Pop Art είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καλλιτεχνικά κινήματα και οι εκθέσεις Pop Art απολαμβάνουν αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, αυτή η κίνηση τέχνης μπορεί επίσης να ενσωματωθεί στον εσωτερικό σχεδιασμό, έτσι ώστε αυτά τα πολύχρωμα και ασυνήθιστα έργα να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και να δώσουν στο σπίτι σας μια πινελιά υπερβολής. Τα πολύχρωμα μοτίβα μπορούν όχι μόνο να κρεμαστούν στον τοίχο με τη μορφή εικόνας, αλλά μπορούν επίσης να εισαχθούν μέσω διαφορετικών υφασμάτων, όπως ταπετσαρίες, μαξιλαροθήκες, χαλιά ή ακόμη και κλινοσκεπάσματα. Να είστε γενναίοι όταν πρόκειται για την επίπλωση του σπιτιού σας, να σπάσετε τα όρια του συμβατικού σχεδιασμού και να δημιουργήσετε το δικό σας καλόγουστο καταφύγιο!

Προσκαλέστε τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της Pop Art και τα αριστουργήματά τους στο σπίτι σας!

σχεδιασμός καλλιτεχνών ποπ αρτ

σαλόνι ποπ αρτ

Δώστε την έμφαση του εσωτερικού σας σχεδιασμού σε ένα πολύχρωμο αριστούργημα Pop Art με ένα ισχυρό μήνυμα

pop art εικόνα

Οι καλλιτέχνες της Pop Art έχουν κερδίσει μια θέση στο σπίτι σας;?

διακόσμηση pop art

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και απολαύστε το αποτέλεσμα μετά

pop art design house

Οι καλλιτέχνες της Pop Art και οι καινοτόμες ιδέες τους θα προσελκύσουν την προσοχή όλων

σπίτι σχεδιασμού pop art

Θα σχεδιάζατε το σαλόνι σας με αυτόν τον τρόπο?

εσωτερική διακόσμηση pop art

Pop Art Design – Με τα κατάλληλα χρώματα δημιουργείτε μια εντυπωσιακή εμφάνιση

ποπ αρτ καινοτόμος

Οι ιδέες σχεδιασμού pop art μας

εσωτερική διακόσμηση pop art kuenslter

pop art διακόσμηση

Pop Art Artist – Κρεμάστε τον διάσημο Mickey Mouse του Warhol στο σαλόνι

pop art δημιουργώντας τέχνη

Δημιουργήστε μια καλλιτεχνική αίσθηση και κάντε όλους να ζηλέψουν τον προσωπικό σας τρόπο ζωής

pop art διακόσμηση σαλονιού

Η κουζίνα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε αριστούργημα Pop Art …

pop art της κουζίνας

… ή ακόμα και την τουαλέτα!

μπάνιου pop art

Οι επόμενες εικόνες είναι μερικές ιδέες για αυτοκόλλητα τοίχου Pop Art και άλλα αξεσουάρ 

υπνοδωμάτιο pop art

κρεβατοκάμαρα pop art

pop art wall

σπιτι ποπ αρτ

διακόσμηση pop art

μαξιλαροθήκες pop art

μαξιλάρι pop art

σχέδιο καλλιτέχνη ποπ αρτ

Pop Art Artist – ένα καφέ με στυλ Pop Art

ποπ τέχνη καφέ

Παρακάτω είναι η ευκαιρία σας να θαυμάσετε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και εμβληματικά έργα της Pop Art!

Θα ξεκινήσουμε με τον Μίκυ Μάους του Warhol

mickey mouse andy warhol

καλλιτέχνης της ποπ τέχνης

τέχνη της ποπ τέχνης

καλλιτέχνης pop art

ποπ αρτ φιλί