Το τεχνητό γρασίδι είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο προϊόν. Όταν εγκαθίσταται σωστά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα πιθανά σημεία, από δάπεδα σε βεράντες οροφής έως καλύμματα καθισμάτων. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή παπουτσιών. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να στρώσετε τεχνητό γρασίδι σε ένα μπαλκόνι.

71K496YORtL._AC_SL1000_

Ο τεχνητός χλοοτάπητας στα μπαλκόνια είναι ένα πολύ δημοφιλές δάπεδο αυτές τις μέρες, και όχι χωρίς καλό λόγο. Για τους ανθρώπους που ζουν σε ένα διαμέρισμα, το μπαλκόνι ή η βεράντα είναι το μόνο μέρος όπου μπορούν να απολαύσουν καθαρό αέρα και ήλιο, ακριβώς από το σπίτι τους. Έτσι, η τοποθέτηση του τεχνητού δαπέδου μπορεί πραγματικά να φωτίσει μια κατά τα άλλα ζοφερή περιοχή. Και μερικά φυτά σε γλάστρες μπορούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε μπαλκόνι σε μια ζεστή όαση ευεξίας.

Μπαλκόνι-Τεχνητό-Γκαζόν-1

Τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο μπαλκόνι

Σε γενικές γραμμές, η τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα σε μπαλκόνια και αίθρια είναι σχετικά απλή εργασία. Τα περισσότερα μπαλκόνια έχουν κατάλληλο δάπεδο από σκυρόδεμα, είναι σχετικά επίπεδα και έχουν καλή αποστράγγιση. Αυτό είναι ένα ιδανικό υπόστρωμα για την τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα. Υπάρχουν όμως πάντα εξαιρέσεις. Στη συνέχεια, θα μάθετε τι πρέπει να προσέξετε στο μπαλκόνι / βεράντα σας πριν τοποθετήσετε ή τοποθετήσετε νέο τεχνητό χλοοτάπητα.

Μπαλκόνι-Τεχνητό-Γκαζόν-7-600x400

Απαιτήσεις για την τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα:

  1. Ελέγξτε την επιφάνεια στην οποία θέλετε να τοποθετήσετε τον τεχνητό χλοοτάπητα

Σε ποια επιφάνεια θέλετε να στρώσετε το γκαζόν?

Τεχνητό γρασίδι για τη βεράντα είναι τόσο ευέλικτο που μπορεί να τοποθετηθεί σε σκυρόδεμα, πλακόστρωτα, τούβλα, ξύλινο κατάστρωμα ή σχεδόν οποιαδήποτε άλλη σκληρή επιφάνεια. Εάν το τοποθετείτε σε ξύλινο κατάστρωμα, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ των σανίδων, διαφορετικά το ξύλο θα σαπίσει.

  1. Είναι το υπόγειό σας επίπεδο?

Ο τεχνητός χλοοτάπητας δεν πρέπει να τοποθετείται σε ανώμαλη επιφάνεια, διαφορετικά θα δημιουργηθούν φυσαλίδες αέρα στο γρασίδι, δημιουργώντας μια άνιση εμφάνιση. Εάν η επιφάνειά σας είναι ανώμαλη, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα αφρώδες πάχος πάχους 6 mm. Εάν έχετε επίπεδη επιφάνεια, η τοποθέτηση του τεχνητού χλοοτάπητα πάνω του δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα.

γρασίδι

  1. Πόσο μεγάλο είναι το μπαλκόνι σας?

Εάν έχετε πολύ μεγάλο μπαλκόνι, σας συνιστούμε να καλύψετε μόνο ένα μέρος του μπαλκονιού με τεχνητό χλοοτάπητα (με τη μορφή τετραγώνου ή κύκλου). Αυτό αποτρέπει ένα "πράσινη υπερφόρτωση" και σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να χωρίσετε το μπαλκόνι σας σε διαφορετικούς χώρους. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο για φυτά σε γλάστρες, χώρο μπάρμπεκιου και χώρο παιχνιδιού.

  1. Το δάπεδο σας έχει καλή αποστράγγιση;?

Εάν η αποστράγγισή σας είναι κακή, το νερό μπορεί να συσσωρευτεί όταν βρέχει, κάτι που είναι κακό για την επιφάνεια του τεχνητού χλοοτάπητα. Η μόνη θεραπεία είναι να τακτοποιήσετε την αποστράγγιση πριν από την τοποθέτηση του γκαζόν.

maxresdefault

Πώς τοποθετείται ο τεχνητός χλοοτάπητας-ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Εάν θέλετε να τοποθετήσετε τεχνητό χλοοτάπητα σε σκληρή επιφάνεια (σκυρόδεμα, κεραμικά πλακίδια), ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες για την τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα:

  1. Υπολογίστε το ύψος και το μήκος

Πριν τοποθετήσετε τον τεχνητό χλοοτάπητα στο έδαφος, καθορίστε το πλάτος και το μήκος στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί.

  1. Καθαρίστε την περιοχή

Πριν από την εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα, καθαρίστε καλά την περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι τέλεια επίπεδη και ότι όλα τα υπολείμματα έχουν αφαιρεθεί.

863922e5-3d85-4aee-a78a-c62d86295fce .__ CR0,137,1043,645_PT0_SX970_V1 ___

  1. Τοποθέτηση του τεχνητού χλοοτάπητα

Δεδομένου ότι ο τεχνητός χλοοτάπητας διατίθεται σε ρολά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το απλώσετε σε μια συγκεκριμένη περιοχή και να το τοποθετήσετε στη σωστή θέση. Σημειώστε ότι ο προσανατολισμός του γκαζόν πρέπει να είναι στην ίδια κατεύθυνση για κάθε μεμονωμένο ρολό.

Αφήστε τον τεχνητό χλοοτάπητα να καθίσει για περίπου 24-48 ώρες για να αποφύγετε τις ρυτίδες. Μετά την περίοδο ανάπαυσης, κόψτε το γκαζόν με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τα ρολά πρέπει να μετρηθούν προσεκτικά, να κοπούν και να τοποθετηθούν το ένα μετά το άλλο.

Εάν χρησιμοποιείτε τεχνητό χλοοτάπητα σε ξύλινη επιφάνεια όπως π.χ. Αν το στρώσετε σε μια ξύλινη βεράντα, για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το γκαζόν σας με κόλλα ή ταινία ή με καρφιά.

Μπαλκόνι-Τεχνητό-Γκαζόν-16

Θέλετε μόνο να τοποθετήσετε τεχνητό χλοοτάπητα προσωρινά;?

Or, για μια πιο διακοσμητική εμφάνιση, μπορείτε απλώς να στρώσετε τον τεχνητό χλοοτάπητα, φροντίζοντας να ασφαλίσετε τις άκρες του, έτσι ώστε ο άνεμος να μην το σηκώνει. Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα βάζοντας έπιπλα κήπου ή γλάστρες.

Μετατρέψτε το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας σε μια πράσινη όαση ευεξίας και απολαύστε πλήρως το καλοκαίρι!

sztuczna-trawa-na-μπαλκόνι-trawa-tarasowa-sztuczna