συμβουλές για φωτισμό στο γραφείο ανοιχτού σχεδιασμού

Συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας

Τα έπιπλα γραφείου τυπικά απαιτούνται να είναι κυρίως αποτελεσματικά και πρακτικά. Όσον αφορά τον πιο αποτελεσματικό φωτισμό γραφείου, υπάρχουν μερικά βασικά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται: εξαιρετική χωρητικότητα φωτός, υγιές φάσμα φωτός και ευελιξία στη χρήση.

Εκτός από πολύ ισχυρά, τα φώτα που είναι εγκατεστημένα στα γραφεία μας πρέπει επίσης να έχουν πλήρες φάσμα φωτός, γι ‘αυτό και οι λαμπτήρες αλογόνου με την 100 % παραγωγή φωτός ημέρας έχουν αποδειχθεί επίσης ότι είναι η καλύτερη λύση για την υγεία των ματιών μας.

Υπάρχουν μερικές επιλογές για την εγκατάσταση φωτισμού που συνιστώνται ιδιαίτερα για την επέκταση των συνθηκών φωτισμού στο γραφείο. Οι λαμπτήρες πρέπει είτε να κατευθύνονται είτε να κατεβαίνουν προς την κατεύθυνση των επιφανειών εργασίας και έτσι να τους ακτινοβολούν άμεσα ή κοντά τους, αντίστοιχα. να κρεμαστεί από πάνω τους.

Κατά την επιλογή φωτισμού γραφείου, οι προσωπικές προτιμήσεις συνήθως μπαίνουν στο παιχνίδι μόνο αφού έχουν ήδη ληφθεί υπόψη ο προϋπολογισμός και οι τεχνικές απαιτήσεις. Ωστόσο, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις φωτισμού που έχουν σχεδιαστεί για το εργασιακό περιβάλλον ως στερεότυπες και καθαρά βιομηχανικές.

Εάν έχετε ένα ατελιέ ή ένα εργαστήριο για τον χώρο εργασίας σας, οι ισχυροί προβολείς που συνδέονται με συστήματα σχοινιών ή τα λεγόμενα κομμάτια είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Οι μεμονωμένοι προβολείς από το συνολικό σύστημα μπορούν να κατευθύνονται ξεχωριστά προς την επιθυμητή κατεύθυνση ή μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε να φωτίζουν οποιοδήποτε αντικείμενο στο δωμάτιο. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε μερικές από τις πιο καινοτόμες και μοντέρνες συμβουλές για φωτισμό γραφείου, οι οποίες απεικονίζουν τις διαφορετικές τάσεις και γεωμετρικά σχέδια στο φωτισμό του χώρου εργασίας.

Το Snake Light System, μια προσφορά Exenia

συμβουλές για φωτισμό στο σύστημα λαμπτήρων στο χώρο εργασίας σε μαύρο χρώμα

συμβουλές για φωτισμό στο σύστημα λαμπτήρων στο χώρο εργασίας σε μαύρο κοντινό πλάνο

Μεγάλη επιμήκης κρεμαστή λυχνία σε κόκκινο χρώμα

Συμβουλές για τον φωτισμό στο χώρο εργασίας που κρέμονται με κόκκινο χρώμα

Το σύστημα φιδιών με φώτα LED με χωνευτούς προβολείς – σχεδιασμός που μοιάζει με φίδι Λορέντζο Querci – καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικός και στιλάτος. Το σύστημα πίστας διαθέτει διακοσμητικό, οργανικά καμπύλο γραμμικό προφίλ, το οποίο διατίθεται σε λακαρισμένο μαύρο, λευκό ή κόκκινο χρώμα.

Για τυπικές εργασίες γραφείου, συνιστάται η χρήση δοκών εκκρεμούς, το οποίο θεωρείται επίσης ως το πιο συνηθισμένο και κοινό σύστημα φωτισμού. Είναι κρεμασμένα πάνω από την επιφάνεια εργασίας, τουλάχιστον όχι τόσο χαμηλά ώστε να θαμπώνουν, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να διαχέουν ομοιόμορφο φως στο χώρο πάνω από το γραφείο. Τα καλύτερα τέτοια συστήματα λαμπτήρων λειτουργούν με βάση διόδους εκπομπής φωτός ή LED.

Η λάμπα Talo που προσφέρει η Artemide

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας ανοιχτή κρεμαστή λάμπα γραφείου πολύ συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας, ανοιχτές κρεμαστές λάμπες γραφείουσυμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας talo κρεμαστή λάμπα

Ιδανική λύση και για την κουζίνα

συμβουλές για φωτισμό στο λαμπτήρα μακρύ παλτό στο χώρο εργασίας πάνω από την τραπεζαρία

Δουλεύοντας με στυλ

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας μακρύ κρεμαστό φωτιστικό σε λευκό χρώμα

Το φωτιστικό Talo ενσωματώνει ένα διαχρονικό σχέδιο. Αυτή η κομψή και κομψή κρεμαστή λάμπα σχεδιάστηκε από Νιλ Πούλτον, κάνει την τέλεια επιλογή όταν πρόκειται για κομψό φωτισμό γραφείου.

Titania Queen, η ιδιότροπη ομορφιά από το Luceplan

συμβουλές για φωτισμό μακράς κρεμαστής λάμπας σε κίτρινο νέον

Σχεδόν όπως στο Star Wars

συμβουλές για το φωτισμό στο χώρο εργασίας κόκκινο στο σκοτάδι

Συνεχίζει φουτουριστικά σε ροζ χρώμα

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας φουτουριστικό ροζ κρεμαστό φωτιστικό

Μια εκλεπτυσμένη κατασκευή για να θαυμάσετε

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας φουτουριστική κομψή κατασκευή

Δεν βλάπτει ποτέ να προσθέσετε υπερβολή στη σχάρα στη διάταξη του γραφείου και δεν χρειάζεται να είστε γκέικ για να απολαύσετε αυτήν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φωτιστική εγκατάσταση που σχεδιάστηκε από τους Paolo Rizzatto και Alberto Meda το 2005. Ο σχεδιασμός τους και η επιβλητική παρουσία τους μετατρέπουν το κάθισμα στο καλά φωτισμένο γραφείο σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Ο πρακτικός και ο μη συμβατικός συνδυασμός σε αυτό το σύστημα φωτισμού, το οποίο πήρε το όνομά του από την εκκεντρική βασίλισσα του Σαίξπηρ από το Όνειρο της Καλοκαιρινής Νύχτας και μπορεί να παραγγελθεί σε τρία τεράστια μεγέθη, για να σχηματίσει έναν εξαιρετικά επιτυχημένο συνδυασμό. Οι λάμαλες της δομής, που περιβάλλει τον πραγματικό λαμπτήρα, είναι λεπτές πλάκες αλουμινίου που αντανακλούν το φως και είναι εξοπλισμένες με έγχρωμα φίλτρα με σκοπό τον καλό φωτισμό του δωματίου. Το φως που αγγίζει την επιφάνεια εργασίας παραμένει λευκό σε όλες τις περιπτώσεις. Ένα πραγματικά διασκεδαστικό και εκπληκτικά καλά σχεδιασμένο έργο.

Neximo, μια κομψή προσφορά για το γραφείο σας από την TRILUX

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας λεπτές και λευκές συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας λεπτές και μαύρες

Αυτό το φωτιστικό LED είναι ένα νέο προϊόν του γερμανικού κατασκευαστή TRILUX, το οποίο εντυπωσιάζει με την απλή κομψότητα και τις ελκυστικές συμβουλές υψηλής τεχνολογίας. Οι πηγές διασποράς φωτός, που ακολουθούν το σχήμα ενός οργανικού μοτίβου, φαίνονται στην κάτω επιφάνεια του λεπτού σώματος, η οποία λάμπει με ένα εκλεπτυσμένο μοντέρνο σχέδιο. Η σχεδόν ψηφιακή εμφάνιση αυτού του συστήματος φωτισμού βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού Red Dot. Το φως Neximo, το οποίο είναι πολύ φθηνό για εργασίες γραφείου, εκπέμπεται από ισχυρούς λαμπτήρες LED σε ουδέτερα χρώματα και έχει σχεδιαστεί με διαχείριση εγκατάστασης, ώστε να μπορεί να μιμηθεί καλά το φάσμα του φωτός της ημέρας και να ρυθμιστεί μέσω ενός διακόπτη dimmer.

Shakti Sky, η μέγιστη απόδοση από την Κουνταλίνι

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας σε λευκό shakti

Πολύ κομψό πάνω από το νησί της κουζίνας

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας σε λευκό shakti για την κουζίνα

Εορταστική διάθεση Shakti

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας σε λευκό shakti

Απλό κρεμαστό φωτιστικό σε πορτοκαλί χρώμα

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας σε πορτοκαλί shakti

Εκτός από πολύ αποτελεσματική, η όμορφη γυάλινη δημιουργία του Marzio Rusconi Clerici από το 2003 τονίζει επίσης την ατμόσφαιρα στο γραφείο σας με στιλ και κομψότητα. Το πολύ ευεργετικό φως εκπέμπεται από δύο λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλλά διανέμεται με τη βοήθεια του κυλινδρικού κυλίνδρου από διάχυτο γυαλί, παρόμοιο με μια λωρίδα LED. Χάρη στο αέρινο και συμμετρικό σχήμα του, όπως οι ελαφρώς καπνιστές άκρες του γυάλινου σωλήνα, το κρεμαστό φως Shakti Sky έχει αποκτήσει την ιδιότητα ενός ποιητικού αριστουργήματος μεταξύ των λαμπτήρων γραφείου. Διαθέσιμο σε γυαλιστερό λευκό, μοντέρνο κόκκινο, κόκκινο μανίκι και ανιλίνη, αυτή η λάμπα σας προσφέρει σίγουρα τη βέλτιστη απόφαση.

Lisca H2, μια κρεμαστή λάμπα της Rotaliana

συμβουλές για φωτισμό κίτρινου κρεμαστού λαμπτήρα για την κουζίνα σας

Η κρεμαστή λάμπα σε μεταλλική έκδοση

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας μεγάλη μεταλλική κρεμαστή λάμπα

Εξαιρετικός φωτισμός για την ιδιωτική βιβλιοθήκη σας

συμβουλές για φωτισμό στη δουλειά βιβλιοθήκη λαμπτήρων

Απλό και μοντέρνο, μόνο με μια διακριτική λάμψη χρώματος – έτσι ορίστηκαν οι σχεδιαστές στα Rotaliana τα χαρακτηριστικά της πρότασής τους, πράγμα που είναι πράγματι ένας καλός τρόπος. Και αν προσθέσετε την πιο φευγαλέα πινελιά της γοητείας στην απλότητα της ορθογώνιας μπάρας LED, έχετε την τέλεια λύση για λίγο ανεπιτήδευτο χώρο γραφείου. Ο διαχύτης της ανάρτησης Lisca H2 είναι κατασκευασμένος από ανοδιωμένο αλουμίνιο με λεπτές εγκοπές και διατίθεται σε μοντέρνα χρώματα όπως κόκκινο, πράσινο, κίτρινο και μπλε καθώς και διαυγές λευκό. Η παραγωγή του κρεμαστού λαμπτήρα εκτίθεται σε δύο σειρές μοντέλων, με ισχύ ισχύος 28 και 54 watt η κάθε μία, έτσι ώστε να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες φωτισμού.

Tolomeo, η γκάμα των λαμπτήρων από το Artemide για το γραφείο σας

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας μικρή αποτελεσματική επιτραπέζια λάμπα λύσεων

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας ασημένια επιτραπέζια λάμπα

Μια πολύχρωμη επιλογή

συμβουλές για φωτισμό στους επιτραπέζιους λαμπτήρες στο χώρο εργασίας σε πολλά χρώματα

Ο λαμπτήρας Tolomeo – ο απαραίτητος λαμπτήρας κατ ‘εξοχήν για γραφίστες, τεχνικούς σχεδιαστές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και μηχανικούς – σχεδιάστηκε από τους Giancarlo Fassina και Michele de Lucchi. Παρά τον πιο βιομηχανικό σχεδιασμό του, αυτός ο λαμπτήρας έχει ένα αδιαμφισβήτητο όνομα επειδή πληροί όλες τις απαιτήσεις για φωτισμό γραφείου. Κανείς δεν θα μπορέσει να ρίξει ξανά την ευθύνη για ένα ημιτελές έργο στον φωτισμό. Η λάμπα γραφείου Tolomeo διατίθεται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και χαρούμενα χρώματα, με το ασημί ως κλασική παραλλαγή.

Nosy T, μινιμαλισμός και ευκολία από το Lightyears

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας πολύ ευέλικτες, λεπτές σε λευκό συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας σε φιλιγκράν σχέδιο σε μαύρο και άσπρο συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας λεπτές σε ασπρόμαυρο

Ο μινιμαλιστικός και κομψός λαμπτήρας Nosy T σχεδιάστηκε από τους Kasper Salto και Sigsgaard το 2008 ως συμβουλή φωτισμού για το γραφείο. Αυτός ο λαμπτήρας, βασισμένος σε μια φιλοσοφία προοδευτικής και διαχρονικής αισθητικής, που χαρακτηρίζεται από άπειρη ευελιξία, λεπτό σχεδιασμό και σχεδόν αόρατη κατασκευή, θυμίζει στιλιζαρισμένο, ελικοειδές και κυματιστό σχήμα φυτού. Καλά μελετημένη με κάθε λεπτομέρεια, ο λαμπτήρας Nosy-T, ο οποίος αναδεικνύει το αήττητο φως της πηγής αλογόνου, διαθέτει επίσης μικροσκοπικές περικοπές στη μικρή του σκιά, ώστε να μπορεί να εξαλειφθεί το υπερβολικό φως. Διατίθεται στα χρώματα του μινιμαλισμού: μαύρο και άσπρο.

Εάν εργάζεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή, η αντίθεση μεταξύ της οθόνης και του περιβάλλοντός της, ειδικά τη νύχτα, μπορεί να είναι πολύ αγχωτική, εξαντλητική και επιβλαβής για τα μάτια σας. Αυτή η πτυχή έχει μέχρι στιγμής παραμεληθεί σε μεγάλο βαθμό. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι υπάλληλοι γραφείου που εργάζονται ως πολυάσχολες μέλισσες έχουν συνηθίσει σε αυτούς τους τύπους αντίθετων επιδράσεων στο βαθμό που τελικά προτιμούν να μην ανάβουν ένα φωτιστικό γραφείου. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την υγεία σας, τουλάχιστον ένας συμβιβασμός θα ήταν επιθυμητός.

Tick ​​W0, καινοτομία από τη Rotaliana

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας ασυνήθιστο μοντέρνο

Ο οδοντωτός φωτισμός τοίχου – γκρο πλαν

συμβουλές για φωτισμό στο χώρο εργασίας ασυνήθιστο μοντέρνο κοντινό πλάνο

Με το Tick W0, η Rotaliana παρουσιάζει την πιο ασυνήθιστη λάμπα που θα μπορούσατε ποτέ να σκεφτείτε. Όπως το συνονόματό του, το τσιμπούρι, μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε – σε αυτή την περίπτωση σε τοίχους και οροφές σε σχεδόν οποιαδήποτε θέση.

Ο «λαμπτήρας τσιμπούρι» – μια πρόταση σχεδιασμού από τους Dante και Giovanni Lauda Donegani – είναι ένας λαμπτήρας πολύ κατάλληλος για εφαρμογή σε τοίχο, ο οποίος ξεχωρίζει λόγω της λεπτής ομορφιάς του όσον αφορά το εφέ φωτισμού και τον καθαρισμό του σε σχήμα. Το φως του, που εκπέμπεται από πηγή LED και σχηματίζει μια συμπαθητική «νησιωτική περιοχή» στον τοίχο, φωτίζει το δωμάτιο με διακριτικό και ευχάριστο τρόπο. Λόγω του μινιμαλιστικού και οικολογικού σχεδιασμού του, θα ήταν το ιδανικό ταίρι για κάθε γραφείο. Τα χρώματα παραγωγής είναι ασημί και λευκό, οπότε το λευκό μοντέλο μπορεί επίσης να είναι με κίτρινες ή πορτοκαλί επιφάνειες διάχυσης κατόπιν αιτήματος.

Αυτή η διακριτική αλλά πολύ λεπτή λαμπερή εφαρμογή τοίχου, εγκατεστημένη στον τοίχο πίσω από την οθόνη σας, μπορεί να είναι η πιο κομψή και απλή παραλλαγή για εσάς, προκειμένου να προστατέψετε τα μάτια σας όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας συνεχώς. Εάν αισθάνεστε ενοχλημένοι από έντονα φωτισμένες επιφάνειες, επιλέξτε μια μινιμαλιστική λάμπα χωρίς την επίδραση του άμεσου φωτός, αλλά τουλάχιστον φωτίστε τον διπλανό τοίχο για χάρη των ματιών σας.