φωτισμός καναπές σχεδιασμού σπιτιού μπροστά από το τζάκι

Πώς να επιλέξετε τον σωστό φωτισμό για το σαλόνι σας

Ως το κέντρο της ζωής και του διαμερίσματος, το σαλόνι χρησιμοποιείται με ποικίλους τρόπους. Είτε βλέπετε τηλεόραση, χαλαρώνετε, γράφετε, διαβάζετε, ακούτε μουσική, διασκεδάζετε επισκέπτες ή παίζετε παιχνίδια – κάθε δραστηριότητα απαιτεί διαφορετικές απαιτήσεις από τις συνθήκες φωτισμού. Τα περισσότερα από αυτά λοιπόν δεν θα τα βγάλουν πέρα ​​με μια μόνο πηγή φωτός.

Μάλλον, τουλάχιστον τρία φώτα είναι κατάλληλα για ένα μέσο σαλόνι με εμβαδόν 20 τετραγωνικών μέτρων. Επιπλέον, με τον σωστό φωτισμό το σαλόνι μπορεί να τοποθετηθεί στη σκηνή και να δημιουργηθεί μια ζεστή ατμόσφαιρα. Με απλά κόλπα μπορείτε επίσης να βυθίσετε το σαλόνι σας σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό η ιδέα του φωτισμού να είναι καλά μελετημένη και προσεκτικά σχεδιασμένη. Επειδή η χωρική επίδραση καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον βαθμό φωτισμού, το παιχνίδι των σκιών και τον τύπο των λαμπτήρων.

Καναπές φωτισμού που αποδίδει πορτοκαλί

Μείγμα λαμπτήρων για διαφορετικές απαιτήσεις

Περίπου ο σωστός φωτισμός Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε για το σαλόνι, θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές συνδέσεις για το τεχνητό φως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προγραμματιστούν μερικές πρόσθετες πρίζες για ένα νέο κτίριο. Και στην περίπτωση των υφιστάμενων κτιρίων, οι επικείμενες εργασίες ανακαίνισης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση πρόσθετων συνδέσεων στο σαλόνι. Δεδομένου ότι κάθε δραστηριότητα απαιτεί διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, ένα μείγμα λαμπτήρων με διαφορετικά χρώματα φωτός και αντοχές πρέπει να κατανέμεται σε ολόκληρο το δωμάτιο στο σαλόνι.

Λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας, λάμπα αλογόνου & Co.

Αφού απαγορεύτηκαν σταδιακά οι συμβατικοί λαμπτήρες, πολλοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν το πρόβλημα να μην γνωρίζουν ποιους εναλλακτικούς λαμπτήρες να χρησιμοποιήσουν. Ενώ η φωτεινότητα των λαμπτήρων καθορίζεται από την ισχύ τους, οι τιμές των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας είναι εντελώς νέα περιοχή για πολλούς. Ο αρχικός λαμπτήρας 60 watt αντικαθίσταται από έναν λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας 11 watt.

φωτισμός-εξοικονόμηση ενέργειας

Εάν θέλετε επίσης να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα, θα πρέπει να επιλέξετε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας σε “ζεστό λευκό”. Για φωτεινό σημείο, ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται λαμπτήρες αλογόνου. Οι σωστοί λαμπτήρες για ο σωστός φωτισμός διατίθενται μεταξύ άλλων από την ηλεκτρονική πύλη Mueno.

Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα με νησιά και τόνους φωτός

Τα δωμάτια που φωτίζονται πλήρως χωρίς σκιά μπορούν να βρεθούν σε πολλούς τόσο άβολα όσο το δωμάτιο ενός γιατρού ή η αίθουσα αναμονής. Ωστόσο, αυτή η θλιβερή ατμόσφαιρα μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί. Εάν δημιουργηθούν νησιά φωτός, δηλαδή ορισμένες περιοχές φωτίζονται πιο έντονα από άλλες, το δωμάτιο φαίνεται πολύ πιο άνετο. Επιπλέον, οι όμορφες λεπτομέρειες ή τα πράγματα που έχουν ιδιαίτερη αξία πρέπει να εστιαστούν και να ξεκινήσουν με ελαφρές πινελιές. Επιπλέον, οι πηγές φωτός πρέπει να προστατεύονται όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε το μάτι να μπορεί να περιφέρεται στο δωμάτιο ανενόχλητα και το μάτι να μην τυφλώνεται από ένα ξαφνικό σημείο φωτός. Ειδικά οι κουλουριασμένοι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας αναπτύσσουν την πλήρη φωτεινότητά τους μόνο κάτω από ένα αμπαζούρ.

φωτιστικό λαμπτήρα εξοικονόμησης ευρώ ευρώ