φωτιστικό κρεβατοκάμαρας εξειδικευμένο shabby chic

Πολύτιμες συμβουλές ειδικών – πώς να επιλέξετε τη σωστή λάμπα υπνοδωματίου

Ανεξάρτητα από το αν έχετε μια μικρή κόγχη ύπνου ή μια κύρια σουίτα, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε το δωμάτιο για περισσότερο από έναν υπνάκο. Τι πιστεύετε για τα σκοτεινά δωμάτια; Είναι σίγουρα καλά για ύπνο. Αλλά με λίγο περισσότερο φως με το σωστό Φωτιστικό κρεβατοκάμαρας θα μπορείτε να προσθέσετε κάποιες επιπλέον δραστηριότητες εκεί.

Οι παραλλαγές για τον βασικό φωτισμό είναι πολλαπλές και διαφέρουν από “βασικές” έως πολύ έντονες. Μπορούν να εμφανιστούν τόσο πολύ υποτονικά όσο και πραγματικά δραματικά.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη σωστή χρήση του Φωτιστικά κρεβατοκάμαρας να μάθω? Εδώ είναι μερικές συμβουλές του Αμερικανική Ένωση Φωτισμού (ALA – American Lighting Association).

Να είστε προσεκτικοί με τα διαφορετικά μεγέθη

κρεβατοκάμαρα φωτιστικό χαρτί ορθογώνιο

Το βήμα που πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε φωτισμό είναι να καθορίσετε το μέγεθος του δωματίου. Μετρήστε αυτό και πάρτε τα δεδομένα μαζί σας όταν ψωνίζετε. Αυτό θα βοηθήσει τους ειδικούς να επιλέξουν τις σωστές λάμπες για εσάς.

Προσδιορίστε το ύψος

Τα υπνοδωμάτια συνήθως δεν είναι πολύ ψηλά. Επιπλέον, χρειάζεστε κυρίως φως εδώ για ανάγνωση. Επομένως, οι ψηλοί λαμπτήρες δεν είναι απαραίτητα το σωστό εδώ. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φως για να μετακινηθείτε.

Κάντε το δωμάτιο να λάμπει

φωτιστικό κρεβατοκάμαρας με εσοχές λαμπτήρες σχεδιαστών

Πρώτα αποφασίστε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε στο υπνοδωμάτιο και, στη συνέχεια, προχωρήστε στην επιλογή των λαμπτήρων. Οι οικιακοί υπολογιστές, οι ραπτομηχανές και οι κόγχες ανάγνωσης χρειάζονται διαφορετικούς τύπους φωτισμού. Τα σεντόνια, από την άλλη, χρειάζονται πιο φωτεινά.

Η πιο ελαφριά πλευρά

Αποφύγετε τα αμπαζούρ ή τα φώτα που είναι πολύ αδιάβροχα. Διαφορετικά, το υπνοδωμάτιό σας θα είναι πολύ σκοτεινό. Ένας τέτοιος φωτισμός φαίνεται άνετος, αλλά κάθε άλλο παρά λειτουργικός είναι.

Όταν αγοράζετε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, αναζητήστε μια παραλλαγή που έχει ελαφρώς διάχυτο σχήμα

φωτιστικό κρεβατοκάμαρας επιτραπέζιο φωτιστικό τοίχου

Δείτε αν ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αρκετά άνετα. Αυτή υποτίθεται ότι είναι μια βολική και όχι αγγαρεία, όταν είστε στο κρεβάτι.

Τοποθεσία εγκατάστασης

Μην εγκαταστήσετε κανένα Φωτιστικά κρεβατοκάμαρας ακριβώς πάνω από το κρεβάτι. Ενστικτωδώς τα κοιτάς όταν είσαι στο κρεβάτι. Το άμεσο φως από ψηλά δεν είναι τόσο άνετο όσο αυτό στο επίπεδο του κεφαλιού.

Περισσότερα είναι περισσότερα

Κανένας λαμπτήρας κρεβατοκάμαρας δεν μπορεί να είναι τόσο ευχάριστος όσο ο συνδυασμός λαμπτήρων χειρός και μόνιμα τοποθετημένων. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πολύ φως σε ένα μέρος είναι άβολο και κραυγαλέο.

Κατά τη γνώμη τους, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αρκετές πηγές φωτός με μικρότερη ισχύ

φωτιστικό κρεβατοκάμαρας ασιατικό στυλ εντοιχισμένο φωτιστικό οροφής επιτραπέζιο φωτιστικό

Φως για συντονισμό

Η δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας με το φως είναι ιδιαίτερα σημαντική στην κρεβατοκάμαρα. Επομένως, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε την επιλογή εγκατάστασης λαμπτήρων.

Φωτισμός ντουλαπιού

Λίγα πράγματα είναι τόσο απογοητευτικά όσο οι σκοτεινές ντουλάπες. Αλλά αν επιλέξετε να τα ανάψετε, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί: σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εγκαταστήσετε θερμούς λαμπτήρες. ο Φωτιστικό κρεβατοκάμαρας πρέπει να απέχει μια ορισμένη απόσταση από την άκρη της ράβδου και το πάνω ράφι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εδώ θα πρέπει να επιλέξετε τα φώτα νέον.

Εάν χρησιμοποιείτε σωστό χρωματιστό σωλήνα, θα μπορείτε να κάνετε την ατμόσφαιρα στο ντουλάπι ιδιαίτερα ζωντανή.

Φωτιστικό ανάγνωσης κρεβατιού

Κινούμενα σετ φώτων δίπλα στο κρεβάτι επιτρέπουν στους λάτρεις της ανάγνωσης μεγάλη ευελιξία. Σε αυτή την περίπτωση, όταν ψωνίζετε, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ικανότητα της εγκατάστασης να ταιριάζει στο γούστο σας.

Ο έλεγχος φωτός στο κέντρο του κεφαλαριού θα σας επιτρέψει να σβήσετε τη λάμπα δίπλα στον σύντροφό σας χωρίς να τον ενοχλείτε

κρεβατοκάμαρα επιτραπέζιο φωτιστικό κρεβατοκάμαρας σε σχήμα κύβου

Ρύθμιση ισχύος

Φανταστείτε να πατάτε ένα κουμπί στο πλάι και να ανάβετε και να σβήνετε τα φώτα. Αυτό δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα με τις ανεπτυγμένες τεχνολογίες.

Υπάρχουν ήδη τηλεχειριστήρια με υπέρυθρες λυχνίες που το κάνουν πολύ εύκολο.

Τώρα μπορείτε να ασχοληθείτε με τις λάμπες εξίσου εύκολα όπως με την τηλεόραση ή άλλες συσκευές

κρεμαστό φωτιστικό κρεβατοκάμαρας φωτιστικό κυλινδρικό γυαλί

Το σωστό φωτιστικό υπνοδωματίου – λίστα ελέγχου για φωτισμό στο υπνοδωμάτιο

Η American Lighting Association (ALA) σας συμβουλεύει να κάνετε στον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις κατά τη διαδικασία επιλογής του σωστού φωτισμού για την κρεβατοκάμαρά σας:

  1. Μπορείτε να δείτε αρκετά καλά για να αλλάξετε τα ρούχα σας?
  2. Έχετε τον σωστό φωτισμό στην ντουλάπα?
  3. Υπάρχουν μεμονωμένα φώτα σε κάθε πλευρά του κρεβατιού?
  4. Υπάρχει μια λάμπα πάνω από το κεφάλι σας?
  5. Έχω αρκετό φως για να προσδιορίσω με ακρίβεια τα χρώματα των ρούχων μου?
  6. Έχω το σωστό φως δίπλα στην πόρτα?
  7. Εγκατέστησα αρκετές πρίζες κατά την κατασκευή / ανακαίνιση?
  8. Μπορώ να εξοπλίσω τις σκοτεινές γωνίες με φορητές πηγές φωτός;?
  9. Εγκατέστησα ένα ροοστάτη πάνω από το κρεβάτι?
  10. Έχω αρκετό φως εκεί που βάζω το μακιγιάζ μου;?

Η εύρεση του κατάλληλου φωτισμού για την κρεβατοκάμαρά σας είναι μια πολύ σημαντική εργασία

φωτιστικό κρεβατοκάμαρας απλίκες συμμετρικές

Πιστεύατε ότι επιλέγοντας το Φωτιστικό κρεβατοκάμαρας είναι ένα σοβαρό και δύσκολο έργο; Έχεις δίκιο σε αυτό! Αλλά αν ακολουθήσατε τους κανόνες σε αυτό το άρθρο, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο άσχημα.