Όλο και περισσότεροι άνθρωποι λαχταρούν τον δικό τους όμορφα σχεδιασμένο εξωτερικό χώρο. Οι σχάρες βεράντας από ξύλο δημιουργούν ένα δεύτερο σαλόνι στην εξοχή, μια όαση χαλάρωσης ως αντίθετη κίνηση στην ταραχώδη καθημερινότητα.

Η τάση προς τα καλύμματα ταράτσας από αληθινό ξύλο ή προϊόντα που μοιάζουν με ξύλο συνεχίστηκε αμείωτη για αρκετά χρόνια. Οι μακριές σανίδες, που τονίζουν την ευρυχωρία του εξωτερικού χώρου, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους παθιασμένους σχεδιαστές κήπων. Για τους ελαφρύτερους τύπους ξύλου, απαιτούνται λάρις, ακακία, τέφρα και έλατα Ντάγκλας · για τα σκούρα καλύμματα, ιδιαίτερα ανθεκτικά πολύτιμα ξύλα από τροπικά γεωγραφικά πλάτη, καθώς και αυτοφυή ξύλα που έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία. Λόγω της τεράστιας πυκνότητας του ξύλου τους, τα τροπικά πολύτιμα ξύλα βαθμολογούνται με υψηλή ανθεκτικότητα και υπέροχες σκούρες, κοκκινωπό-καφέ αποχρώσεις.

ξύλινη βεράντα μονοκατοικία με έπιπλα κήπου από μπαστούνι

Προστατέψτε και συντηρήστε τις ξύλινες βεράντες

Η εκτεθειμένη ξύλινη βεράντα αλλάζει με την πάροδο του χρόνου ως αποτέλεσμα του καιρού. Η υπεριώδης ακτινοβολία από το φως του ήλιου διαχωρίζει την καφετί λιγνίνη κυτταρίνης και η βροχή την ξεπλένει. Η ξύλινη βεράντα γίνεται γκρι και γίνεται πιο επιρρεπής σε μόλυνση από φύκια και μύκητες. Εμπειρογνώμονες όπως οι Ελβετοί ειδικοί επιφάνειας συναντούν αυτή τη φυσική διαδικασία Παρκέ Graf με σωστή προστασία επιφάνειας και ετήσια φροντίδα του ξύλου.

Οι ειδικοί στη βεράντα αντιμετωπίζουν τις πραγματικές ξύλινες βεράντες αφού έχουν στρωθεί με ένα βασικό έλαιο κορεσμού πόρων, το οποίο έχει επίσης προστατευτική δράση έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας, καθώς και των φυκών και μυκητιακών προσβολών..

Διατηρήστε τον κήπο με ξύλινες βεράντες με βεράντα

Καθαρισμός και επαναλίπανση την άνοιξη

Συνιστάται μια ήπια ανακαίνιση της ξύλινης βεράντας μετά τους αγχωτικούς χειμερινούς μήνες. Η βεράντα καθαρίζεται με ένα φιλικό προς το περιβάλλον καθαριστικό ξύλου από ειδικούς λιανοπωλητές (π.χ. WOCA External Cleaner) χρησιμοποιώντας μια βούρτσα καρβιδίου του πυριτίου που λειτουργεί με μηχανή. Αυτές οι ειδικές τρίχες καθαρίζουν το ξύλο σε βάθος χωρίς να καταστρέφουν την επιφάνεια. Μετά από αρκετό χρόνο στεγνώματος, οι ειδικοί ξαναφτιάχνουν την προστασία επιφάνειας. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φυσικό γκριζάρισμα της βεράντας, οι ειδικοί χρησιμοποιούν συχνά λάδια με χρωστικές χρωστικές, τα οποία σκληραίνουν στους πόρους του ξύλου και δίνουν στη βεράντα την αρχική της ομορφιά.

ξύλινο κατάστρωμα καταστρώματος σχεδιασμός κήπου

Ο καθαρισμός και η επαναλίπανση της βεράντας μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα από ειδικευμένους τεχνίτες. Εξειδικευμένες εταιρείες όπως η Graf Parkett προσφέρουν εξοπλισμό και μηχανήματα προς ενοικίαση και πωλούν κατάλληλα προϊόντα για καθαρισμό και επαναλίπανση.

 σωστή φροντίδα για ξύλινο δάπεδο καλυμμένο τραπέζι φαγητού και καρέκλες

  

σωστή φροντίδα για ξύλινες βεράντες σανίδες δαπέδου κήπων