καλοσχεδιασμένο ντουλάπι πλυσίματος τοίχου σχεδιασμού πράσινου τοίχου

6 συμβουλές για ένα καλά σχεδιασμένο μπάνιο

Ένα ουσιαστικό μέρος του σχεδιασμού είναι το πώς αναμιγνύουμε αντικείμενα διαφορετικών μεγεθών, βαρών, αναλογιών και σχεδίων μαζί. Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποιούν το πεδίο για να δημιουργήσουν ενδιαφέρον και ισορροπία. Δείτε τα έξι μπάνια παρακάτω και συνεχίστε να διαβάζετε τα σχόλιά μας.

Χρησιμοποιήστε παρόμοια σχήματα σε διαφορετικά μεγέθη

Καλά σχεδιασμένος καθρέφτης γύρου τοίχου μπάνιου, πετσέτες, νεροχύτης

Τα παρόμοια σχήματα – για παράδειγμα ορθογώνια και τετράγωνα ή κύκλοι και εξάγωνα – σε διαφορετικά μεγέθη είναι ενδιαφέροντα και μετακινούν το μάτι επιδέξια στο δωμάτιο.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μπάνια, όπου τα τετράγωνα και τα τετράγωνα πλακάκια είναι χαρακτηριστικά, αυτό το μπάνιο έχει κυκλικά στοιχεία – εξαγωνικά πλακάκια, στρογγυλούς καθρέφτες και στρογγυλά στρώματα μπάνιου. Έτσι έχετε ένα διασκεδαστικό και μινιμαλιστικό περιβάλλον.

Τα λευκά εξαγωνικά κεραμίδια στους τοίχους, το πάτωμα και η ματαιοδοξία κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Παίξτε με ένα υλικό

καλά σχεδιασμένα πλακάκια μπάνιου σκούρο γκρι σχέδιο τοίχου

Η επιλογή ενός βασικού υλικού για το συνδυασμό χρωμάτων του μπάνιου σας εναρμονίζει τα στοιχεία σε μια ευχάριστη εμφάνιση.

Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα εφαρμογής ενός κύριου υλικού για ηρεμία. Τα μεγάλα πλακάκια 30 επί 60 εκατοστά μειώνουν τον αριθμό των γραμμών αρμολόγησης και το δωμάτιο φαίνεται να επεκτείνεται. Η απλότητα ενός υλικού κάνει την παρουσία του έργου τέχνης στο δωμάτιο – το ασημένιο κεφάλι βοδιού – πραγματικά εντυπωσιακή.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα υλικών και επίπλων

καλά σχεδιασμένη ντουλάπα πλακιδίων μπάνιου κλασική μπανιέρα

Ο μετασχηματισμός μεταξύ των μεγεθών των επίπλων και των υλικών συνδέει τα μεμονωμένα μέρη του δωματίου με διαφορετικούς τρόπους.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα κλίμακας σε αυτό το κλασικό μπάνιο. Το μέγεθος αλλάζει από το πάτωμα στο ταβάνι, με τα ψάθινα πλακάκια στο πάτωμα, τα μεσαία πλακάκια του μετρό για την επένδυση και το μεγάλο στεγνό τοίχο επένδυσης μέχρι την οροφή.

Ο σχεδιασμός του παραθύρου συνδέεται με το ψάθινο πλακόστρωτο δάπεδο μέσω μοτίβου και αναλογιών. Και επειδή το ταβάνι είναι πολύ ψηλό, το ψηλό ξύλινο συρταριέρα βρίσκεται στο σωστό μέρος δίπλα στη μπανιέρα – συνδέει το δωμάτιο από το πάτωμα στο ταβάνι.

Φτιάξτε συλλογές

καλά σχεδιασμένο μπάνιο κόκκινο λευκό μπλε χρώματα συνδυασμένα φωτιστικά τοίχου

Τα ομαδοποιημένα αντικείμενα της ίδιας έκτασης φέρνουν ρυθμό και διαφορετικότητα. Μην ξεχνάτε τη σχέση ανάμεσα στην απάτη και τη ματαιοδοξία στο μπάνιο.

Δεδομένου ότι ο καθρέφτης του τραπεζιού και του τραπεζιού έχουν το ίδιο πλάτος, οι απλίκες πρέπει να έχουν το ίδιο πλάτος. Αντί για ένα μεγάλο οριζόντιο φωτισμό, ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε μια συλλογή από τρεις απλίκες τοίχου πάνω από τον καθρέφτη, έτσι ώστε ο ρυθμός και η δύναμη του αριθμού τρία να είναι εκεί.

Όταν εργάζεστε με ένα υλικό, χρησιμοποιείτε διαφορετικά μεγέθη

καλά σχεδιασμένος νεροχύτης μπάνιου από ξύλο μπανιέρας ρουστίκ

Οι ξύλινες σανίδες στο πάτωμα και στον τοίχο σε αυτό το υπέροχο μπάνιο είναι ένα μέγεθος, οι σανίδες στον τοίχο ματαιοδοξίας είναι πιο στενές και οι σανίδες οροφής μεταξύ των δοκών είναι ακόμα πιο διαφορετικές.

Η χρήση του ίδιου υλικού σε διαφορετικά μεγέθη – ένα τέχνασμα με διαστάσεις – έκανε αυτό το μπάνιο απλά όμορφο.

Χρησιμοποιήστε σχήματα σε αντίθεση

καλά σχεδιασμένα πλακάκια μπάνιου μαύρη καμπίνα ντους μπανιέρας

Μερικές φορές η χρήση του ίδιου σχήματος μπορεί να φέρει αρμονία και μερικές φορές η χρήση διαφορετικών σχημάτων μπορεί να δημιουργήσει μια καλή αντίθεση.

Σε αυτό το δημιουργικό μπάνιο, τα μικρά λευκά πλακάκια δαπέδου έρχονται σε αντίθεση με τα γυαλιστερά κεραμικά πλακάκια τοίχου 10 επί 10 εκατοστά. Η τοιχογραφία μπορεί να εντυπωσιάσει μέσα στην ασπρόμαυρη παλέτα.

Θα χαρούμε πολύ να δούμε και τα αποτελέσματά σας για το τέχνασμα της κλίμακας. Υποβάλετε τις φωτογραφίες σας ως σχόλιο παρακάτω

καλά σχεδιασμένο ντουλάπι πλυσίματος τοίχου καθρέφτη μπανιέρας μπάνιου

Υπερσύγχρονο σχέδιο μπάνιου

Καλά σχεδιασμένα πλακάκια μπάνιου αποχρώσεις του καφέ ντουλάπι ράφι τοίχου    Γκρι συνδυασμός χρωμάτων στο μπάνιο    καλοσχεδιασμένος νιπτήρας μπάνιου γυαλιστερό αρθρωτό ντουλάπι τοίχου