Συνήθως υπάρχει πολύ λίγος χώρος στο μπάνιο. Η ανακαίνιση, η ανακαίνιση ή η πλήρης ανακαίνιση του μπάνιου είναι επομένως πάντα ένα αριστούργημα. Για να εφαρμόσετε ένα καλό σχέδιο για ένα μπάνιο, χρειάζεστε όχι μόνο ειδικευμένους τεχνίτες αλλά και την απαραίτητη αλλαγή. Για να μην ξεπεραστεί το κόστος, είναι σημαντικό να προγραμματίσετε προσεκτικά εκ των προτέρων. Ένα σημείο είναι πάντα απαραίτητο, ακόμη και στο μικρότερο μπάνιο: αποθηκευτικός χώρος. Ένα μπάνιο δεν είναι πλέον μόνο λειτουργικό. Τα μοντέρνα μπάνια είναι οάσεις ευεξίας. Μια τέλεια ατμόσφαιρα μπάνιου δεν απαιτεί μόνο πρακτική επίπλωση, έπιπλα μπάνιου και αξεσουάρ παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, όπως όμορφα υλικά, άνετες πετσέτες ή ζεστό φως.

επίπλωση του μπάνιου

Απεικόνιση 1: Όταν σχεδιάζετε το μπάνιο, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε αρκετό χώρο αποθήκευσης και επιλογές πάγκου, έτσι ώστε τα προϊόντα περιποίησης, τα αξεσουάρ και οι πετσέτες να μην βρίσκονται μόνο στο μπάνιο.

Έπιπλα μπάνιου για τον προσωπικό σας ναό ευεξίας

Σήμερα, ένα μοντέρνο μπάνιο είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για προσωπική περιποίηση σώματος. Είναι επίσης ένα μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση. Το ντους με κεφαλή ντους ψιλής βροχής ή υδρομασάζ, κομψά εξαρτήματα στην ανεξάρτητη μπανιέρα ή ένα ντουλάπι καθρέφτη σας προσκαλούν στο πρόγραμμα ομορφιάς. Αυτό μετατρέπει το καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης σώματος σε ένα τελετουργικό ευεξίας. Ένα μπάνιο μπορεί να μετατραπεί σε ιδιωτικό σπα με έπιπλα μπάνιου και αξεσουάρ που ταιριάζουν. Κομψά πουφ από αδιάβροχο υλικό καθώς ράφια, μικρά σκαμπό και συρταριέρες από ξύλο δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Έπιπλα μπάνιου από ξύλο σε φυσικούς τόνους ενισχύουν το ζεστό αποτέλεσμα. Τα μικρά καλάθια είναι κατάλληλα για να μην υπάρχει χάος με τα πολλά διαφορετικά προϊόντα περιποίησης. Οι δεσμοί μαλλιών, οι σωλήνες κρέμας, οι μάσκες μαλλιών και οι χτένες μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν.

έπιπλα μπάνιου

Απεικόνιση 2: Τα «πλωτά» έπιπλα μπάνιου που βρίσκονται στο πάτωμα προσδίδουν στο μπάνιο μια ευάερη ατμόσφαιρα. Επίσης, καθιστά ευκολότερο να σκουπίζετε το πάτωμα βρεγμένο.

Τα έπιπλα μπάνιου για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο κάνουν το μπάνιο πιο πρακτικό

Πολλά μπάνια στερούνται αποθηκευτικού χώρου. Η τοποθέτηση ντουλαπιών τοίχου ή αξεσουάρ μπάνιου δεν είναι πάντα τόσο εύκολη σε μπάνια με πλακάκια, επειδή τα πλακάκια διάτρησης έχουν τις παγίδες τους. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τον ιδιοκτήτη σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα εάν το Πλακάκια έχουν τρύπες στο τέλος. Υπάρχουν ιδέες για αποθηκευτικούς χώρους και φθηνά έπιπλα μπάνιου για τα οποία κανείς δεν χρειάζεται να ανοίξει τρύπες. Υπάρχουν επιλογές κόλλησης που μπορούν αργότερα να αφαιρεθούν χωρίς ίχνος και να διατηρηθούν πολύ καλά.

Τα μικρά δοχεία σε ρολό είναι φθηνά έπιπλα μπάνιου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο ως αποθηκευτικός χώρος, αλλά και ως καθίσματα. Συχνά υπάρχει επίσης έλλειψη αποθηκευτικού χώρου στο ντους. Υπάρχουν κρεμαστά καλάθια ως λύση που μπορούν να κρεμαστούν στο διαμέρισμα του ντους ή που μπορούν να βρεθούν στο μίξερ – επίσης χωρίς τρύπες στα πλακάκια. Υπάρχουν επίσης κομψά αυτοκόλλητα για το χώρο πλύσης, όπως στεγνωτήρα μαλλιών και θήκες για πετσέτες, διανομείς σαπουνιού και ράφια.

κομψή επίπλωση μπάνιου

Επένδυση δαπέδου – ένα σημαντικό θέμα στο σχεδιασμό του μπάνιου

Στο μπάνιο, η επένδυση δαπέδου, όπως και τα έπιπλα μπάνιου, πρέπει να πληροί ειδικές απαιτήσεις. Η υγρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή εκεί, υπάρχει συνεχής υδρατμός στον αέρα και σε περίπτωση περιστασιακών μικρών ατυχημάτων, το νερό του ντους ή του μπάνιου έρχεται στο πάτωμα. Το κλασικό στο μπάνιο είναι τα κεραμίδια. Αλλά τα μοντέρνα καλύμματα δαπέδου ανοίγουν πολύ περισσότερες επιλογές για ατομικό σχεδιασμό μπάνιου, όπως φελλό, βινύλιο, laminate ή πέτρινο χαλί.

έπιπλα μπάνιου δάπεδο χαλί μπάνιου

Ένα πολύχρωμο, ζεστό και χνουδωτό χαλί μπάνιου μπορεί να είναι ένα ελκυστικό βλέμμα. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα στο μερικώς υγρό πάτωμα του μπάνιου χάρη στην αντιολισθητική επίστρωση στο πίσω μέρος. Ένα όμορφο χαλί μπάνιου κάνει το μπάνιο πλήρες. Απλώνει μια σπιτική ατμόσφαιρα και εξασφαλίζει ζεστά πόδια.

Εικόνα 1: Pixabay © shadowfirearts (CC0 Public Domain) Εικόνα 2: Pixabay © PIX1861 (CC0 Public Domain)

     μικρές ιδέες για διακόσμηση μπάνιου