Τι είναι ένα φυσικό σφουγγάρι και γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αντί για φθηνές παραλλαγές αφρών σφουγγαριών ή υφασμάτων; Αυτή είναι η σημερινή ανάρτηση.

Perhapsσως γνωρίζετε ήδη το σφουγγάρι λούφα και τα πλεονεκτήματά του. Αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα συμβατικά σφουγγάρια αφρού, αλλά όχι η μόνη. Τα φυσικά σφουγγάρια από τη θάλασσα ή εν συντομία θαλάσσια σφουγγάρια είναι ένα φυσικό προϊόν που υπερβαίνει πολλές φορές τις ιδιότητες των τεχνητά παραγόμενων σφουγγαριών μπάνιου. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα …

Φυσικό σφουγγάρι από τη θάλασσα

Φυσικό σφουγγάρι από τη θάλασσα Οφέλη από θαλάσσια σφουγγάρια

Τα θαλάσσια σφουγγάρια και τα οφέλη για την υγεία του δέρματος τους

Φυσικό σφουγγάρι από τη θάλασσα Σφουγγάρι θάλασσας

Τι είναι ένα φυσικό σφουγγάρι θάλασσας / θαλάσσιο σφουγγάρι?

Τα θαλάσσια σφουγγάρια υπάρχουν για εκατομμύρια χρόνια. Είναι παρόμοια με τα φύκια, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι θαλάσσια φυτά καθώς δεν αναπτύσσονται μέσω της φωτοσύνθεσης. Έτσι, τα θαλάσσια σφουγγάρια είναι πολυκύτταροι οργανισμοί που ταξινομούνται ως ζώα. Ωστόσο, δεν έχουν νευρικό, πεπτικό ή κυκλοφορικό σύστημα. Το σώμα σας αποτελείται από πόρους και κανάλια στα οποία κυκλοφορεί το νερό και αυτό σας δίνει οξυγόνο και τροφή.

Τα θαλάσσια σφουγγάρια χρησιμοποιήθηκαν από πολλούς πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων Αιγυπτίων, Ελλήνων και Ρωμαίων

Φυσικό σφουγγάρι από το κέλυφος της θάλασσας

Από τα 5000 είδη θαλάσσιων σφουγγαριών, λιγότερα από 12 συλλέγονται για εμπορική χρήση. Η συγκομιδή θαλάσσιων σφουγγαριών είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη βιομηχανία. Εάν συγκομιστούν σωστά, τα θαλάσσια σφουγγάρια θα αναπτυχθούν ξανά μέσα σε λίγα χρόνια και ο πληθυσμός τους θα αυξηθεί σημαντικά.

Τα φυσικά σφουγγάρια μπορούν να αναπτυχθούν ξανά μετά τη συγκομιδή, επομένως θεωρούνται βιώσιμος πόρος

Φυσικό σφουγγάρι από τη θάλασσα Οφέλη από τον καθαρισμό του θαλάσσιου σφουγγαριού

Επειδή τα θαλάσσια σφουγγάρια αναπτύσσονται, αναπαράγονται και επιβιώνουν ως φυτά, θεωρούνται από πολλούς φιλικά προς τα vegan

Φυσικά οφέλη από το σφουγγάρι της θάλασσας

Είναι θαλάσσια σφουγγάρια καλύτερα από συνθετικά σφουγγάρια?

Τα θαλάσσια σφουγγάρια είναι πάντα μια καλύτερη εναλλακτική λύση στα σφουγγάρια αφρού. Τα συνθετικά σφουγγάρια είναι κατασκευασμένα από προϊόντα πετρελαίου και περιέχουν τρικλοζάνη, μια αντιβακτηριακή χημική ουσία που μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στο νευρικό και ενδοκρινικό μας σύστημα.

Τα φυσικά σφουγγάρια προσφέρουν απαλό καθαρισμό και είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση

Καθαρό φυσικό σφουγγάρι από τη θάλασσα

Αντίθετα, τα φυσικά σφουγγάρια είναι βιοδιασπώμενα. Είναι υποαλλεργικά επειδή δεν περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες, τεχνητά συστατικά ή τοξίνες. Είναι πολύ απορροφητικά, αρκετά μαλακά και δεν απορροφούν οσμές.

Στην πραγματικότητα, τα φυσικά σφουγγάρια περιέχουν ένζυμα που εμποδίζουν την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Αυτό έχει θετική επίδραση στη διάρκεια ζωής τους και αν φροντίζονται καλά, μπορούν να διαρκέσουν για αρκετά χρόνια.

Τα θαλάσσια σφουγγάρια αναστέλλουν τα βακτήρια

Φυσικό σφουγγάρι θαλασσινό σφουγγαράκι σφουγγαράκι μεσογειακή διάθεση

Ένα φυσικό σφουγγάρι είναι πυκνό με απαλή, βελούδινη υφή, ιδανικό για απολέπιση και εξαιρετικό για ευαίσθητο δέρμα

Φυσικό σφουγγάρι λουτρό σφουγγάρι οφέλη Σφουγγάρι κολύμβησης θάλασσας

Τα θαλάσσια σφουγγάρια περιέχουν μέταλλα που είναι καλά για το δέρμα, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο και κάλιο. Είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος και παρέχουν μια ήπια απολέπιση έτσι ώστε το δέρμα να αισθάνεται φρέσκο ​​και απαλό. Η τραχιά επιφάνεια των φυσικών σφουγγαριών βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και διατηρεί τους πόρους απαλλαγμένους από ακαθαρσίες.

Τα φυσικά σφουγγάρια είναι εξαιρετικά μαλακά, γεγονός που τα καθιστά μια καλή επιλογή για άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Είναι επίσης κατάλληλα για το βρεφικό δέρμα. Επιπλέον, διαρκούν πολύ περισσότερο από τα συνθετικά σφουγγάρια.

Εξαιρετικό για το ευαίσθητο δέρμα των μωρών και των νηπίων

Φυσικό σφουγγάρι από τη θάλασσα Σφουγγάρι μωρού

Φροντίδα θαλάσσιων σφουγγαριών

Αφήστε το σφουγγάρι να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των χρήσεων. Είναι καλύτερο να το κρεμάσετε αντί να το στρώσετε σε επιφάνεια. Μην το βάζετε ποτέ σε στεγνωτήριο, φούρνο μικροκυμάτων, βραστό νερό ή λευκαντικό. Εάν το σφουγγάρι είναι λίγο ξεφτισμένο στις άκρες, απλώς κόψτε τυχόν χαλαρά μέρη με ψαλίδι.

Ένα φυσικό σφουγγάρι πρέπει επίσης να φροντίζεται σωστά

Φυσικό σφουγγάρι από το σφουγγάρι θαλασσινού μπάνιου

Ενώ τα φυσικά σφουγγάρια μπορούν φυσικά να εμποδίσουν την ανάπτυξη των βακτηρίων, δεν μπορούν να αποτρέψουν πλήρως αυτή τη διαδικασία. Για να απολυμαίνετε τακτικά το φυσικό σφουγγάρι, δοκιμάστε μία από αυτές τις μεθόδους:

  • Ανακατέψτε μαζί ¼ φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου και 1 φλιτζάνι νερό. Μουλιάστε το φυσικό σφουγγάρι για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.
  • Προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. (Το δέντρο τσαγιού είναι ένας αποτελεσματικός μικροβιοκτόνος παράγοντας). Μουλιάστε το φυσικό σφουγγάρι για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.
  • Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και μουλιάστε το σφουγγάρι για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε.
  • Διαλύστε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι νερό και μουλιάστε το σφουγγάρι για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Το σφουγγάρι του μπάνιου σας μπορεί να είναι σαν καινούριο για χρόνια

Φυσικό σφουγγάρι θάλασσας Οφέλη για τα θαλάσσια σφουγγάρια

Συνεχίστε με την τρέχουσα τάση να ζείτε με βιώσιμο τρόπο! Όταν επιλέγετε ένα φυσικό σφουγγάρι, κάνετε κάτι καλό για τον εαυτό σας καθώς και για ολόκληρο τον πλανήτη μας.

Επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα ενός φυσικού σφουγγαριού!

Φυσικά οφέλη από το σφουγγάρι θάλασσας Αγοράστε σφουγγάρι θάλασσας Οφέλη από φυσικό σφουγγάρι Καθαρίστε το σφουγγάρι θάλασσας Φυσικό σφουγγάρι οφέλη Συμβουλές θαλάσσιου σφουγγαριού