Σχεδιασμός τοίχου με εικόνες: βάλτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες στο προσκήνιο 

Στην εποχή των smartphone και των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, λαμβάνουμε συνεχώς στιγμιότυπα, τα οποία στη συνέχεια εξαφανίζονται στα βάθη του σκληρού δίσκου. Ακόμα και οι ιδιαίτερα επιτυχημένες ηχογραφήσεις από διακοπές, οικογενειακές γιορτές ή ταξίδια με φίλους συνήθως καταλήγουν σε ένα φάκελο στον υπολογιστή και μετά τραβούν λίγη προσοχή. Υπάρχουν υπέροχες ευκαιρίες για να βάλετε τις πιο όμορφες εικόνες στο προσκήνιο στο σπίτι. Είτε ως καμβάς μεγάλης μορφής, δημιουργικό κολάζ ή κλασική σειρά – δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία όταν πρόκειται για το σχεδιασμό τοίχων φωτογραφιών.

Απαιτείται λίγη προετοιμασία

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να εξετάσετε ποιο θέμα θα θέλατε να δείτε στον τοίχο: οικογενειακές φωτογραφίες στην τραπεζαρία; Εικόνες τοπίου στο σαλόνι; Στιγμιότυπα στο μπάνιο; Όλα είναι εφικτά αρκεί τα μοτίβα να έχουν ομοιόμορφη διάθεση. Τότε η συνολική εντύπωση είναι αρμονική και απλά νιώθεις σαν στο σπίτι σου σε αυτό το δωμάτιο.

Ο αριθμός και το μέγεθος των εικόνων πρέπει να ταιριάζουν με το μέγεθος του δωματίου. Όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερες μπορεί να είναι οι εικόνες – αυτό δημιουργεί χώρο. Ωστόσο, θα πρέπει στη συνέχεια να περιοριστείτε σε μερικά μοτίβα. Οι μεγάλες φωτογραφίες είναι επίσης κατάλληλες για μεγάλα έπιπλα, έτσι ώστε οι αναλογίες να είναι σωστές και οι εικόνες να μην κατακλύζονται οπτικά από τα έπιπλα. Τα χρώματα των εικόνων πρέπει επίσης να ταιριάζουν με την επίπλωση.

Το σωστό υλικό

Πέρασαν οι εποχές που οι αγαπημένες σας φωτογραφίες μπορούσαν να αναπτυχθούν μόνο σε φωτογραφικό χαρτί: Σήμερα υπάρχουν αμέτρητες διαδικασίες και υλικά που μετατρέπουν στιγμιότυπα ή πορτραίτα διακοπών σε πραγματικούς τραβηγμένους οφθαλμούς. Η φθηνότερη επιλογή είναι οι αφίσες · η υψηλής ποιότητας κορνίζα τους δίνει μια αριστοκρατική πινελιά. Διαφορετικές εκδόσεις μπορούν να βρεθούν για παράδειγμα στο Close Up.

Μια άλλη παραλλαγή είναι η εκτύπωση σε καμβά, η οποία είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για φωτογραφίες τοπίου ή αφηρημένα μοτίβα. Μια εναλλακτική λύση είναι οι φωτογραφίες στο Alu-Dibond, για παράδειγμα WhiteWall προσφορές. Με αυτήν την τεχνική, το μοτίβο τυπώνεται σε πλάκα αλουμινίου, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικό. Οι παραστάσεις κυμαίνονται από ματ έως γυαλιστερό.

Τα πιο όμορφα κρεμαστά

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κλείσετε τις μεγάλες μεμονωμένες φωτογραφίες. Κατά την επισύναψη πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία είναι περίπου στο ύψος των ματιών. Εξαιρέσεις, ωστόσο, επιβεβαιώνουν τον κανόνα: Μπορεί να φαίνεται εξίσου καλό να τοποθετείτε μεγάλες εικόνες στην κάτω περιοχή του τοίχου. Είναι καλύτερο να έχετε κάποιον που θα σας βοηθήσει να το εγκαταστήσετε, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές παραλλαγές χωρίς να χτυπάτε καρφί στον τοίχο κάθε φορά.

Ειδικά όταν ομαδοποιούνται πολλές εικόνες, όπως η κλασική Πετρούπολη κρεμασμένη, θα πρέπει να δοκιμάσετε τη ρύθμιση εκ των προτέρων, ώστε να μην φαίνεται χαοτική στο τέλος. Στην περίπτωση ενός τοίχου με εικόνα, είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε μεγάλες φωτογραφίες στη μέση και να ομαδοποιήσετε τις μικρές γύρω τους. Εάν τα εξωτερικά άκρα του πλαισίου είναι ομοιόμορφα και τα πλαίσια εικόνας ταιριάζουν μεταξύ τους ως προς το χρώμα, έχετε μια αρμονική συνολική εικόνα.

Περαιτέρω επιλογές για το σχεδιασμό τοίχων:

  • Παρουσιάστε φωτογραφίες στις γραμμές εικόνων και απλώς αντικαταστήστε τις εάν είναι απαραίτητο
  • Τοποθετήστε εικόνες στο πάτωμα, σε μπουφέδες ή σε ράφια
  • Ομαδοποιήστε πολλές μικρές φωτογραφίες σε ένα μεγάλο κολάζ

Δικαιώματα εικόνας:

Εικόνα 1: Flickr Πράσινος jinkazamah CC BY 2.0 Επιφυλάσσονται ορισμένα δικαιώματα

Εικόνα 2: Flickr Studio Wall καβαλέτο Wicker Paradise CC BY 2.0 Επιφυλάσσονται ορισμένα δικαιώματα

Εικόνα 3: Flickr Στιγμιότυπα από το σπίτι: Βοσγγέσπαρης διακόσμηση8 πουρνάρι CC BY 2.0 Επιφυλάσσονται ορισμένα δικαιώματα

Εικόνα 4: Flickr Αγαπώ: White Brick Walls διακόσμηση8 πουρνάρι CC BY 2.0 Επιφυλάσσονται ορισμένα δικαιώματα