Εδώ και αρκετό καιρό, οι ταπετσαρίες έχουν επιστρέψει σίγουρα στη μόδα. Αυτή η ευέλικτη επένδυση τοίχου όχι μόνο έχει πολλά πρακτικά πλεονεκτήματα, αλλά εντυπωσιάζει επίσης με τα απίστευτα υπέροχα μοτίβα και τα οπτικά εφέ. Ανάλογα με το στυλ επίπλωσης που προτιμάτε και τις προσωπικές σας προτιμήσεις, μπορείτε πάντα να βρείτε τη σωστή ταπετσαρία για τους τέσσερις τοίχους σας. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμα και οι πιο όμορφες και ακριβές δημιουργίες ταπετσαρίας θα πρέπει να στερεώνονται τέλεια στον τοίχο, έτσι ώστε να επιτυγχάνουν το πλήρες αποτέλεσμα τους. Και για αυτό, εκτός από τη σωστή τεχνολογία, χρειάζεστε και τη σωστή πάστα ταπετσαρίας. Στις ακόλουθες γραμμές θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτό καθώς και χρήσιμες συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν πολύ όταν κάνετε ταπετσαρία.

οδηγίες επικόλλησης ταπετσαρίας για το σχεδιασμό τοίχων

Δεν είναι όλες οι επικολλήσεις ταπετσαρίας ίδιες

Παλαιότερα φτιαγμένο από ζωικά απόβλητα ή, πιο συγκεκριμένα, από κόλλα κόκκαλων, σήμερα η πάστα ταπετσαρίας αποτελείται αποκλειστικά από φυτικά συστατικά. Τα βασικά συστατικά είναι η κυτταρίνη, το άμυλο και το νερό. Μπορείτε να αγοράσετε πάστα σε τελείως τελική κατάσταση καθώς και κόκκους, σκόνη ή συμπύκνωμα για ανάμειξη ή αραίωση σε εξειδικευμένα καταστήματα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει η καλύτερη πάστα, γιατί υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τη βέλτιστη αντοχή κόλλησης και πρόσφυση στον τοίχο. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι η υφή του τοίχου, ο χώρος διαβίωσης και ο τύπος ταπετσαρίας. Η τελευταία όψη καθορίζει το βάρος και το Διαπερατότητα υδρατμών η επένδυση τοίχου. Όλοι οι καθοριστικοί παράγοντες για την επιλογή της σωστής πάστας ταπετσαρίας.

Χρησιμοποιήστε σωστά την επικόλληση ταπετσαρίας

Συνήθως, τα ρολά ταπετσαρίας έχουν πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το ποια πάστα είναι η καλύτερη για αυτόν τον τύπο ταπετσαρίας. Εάν έχετε αμφιβολίες, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από έναν επαγγελματία πριν από την αγορά. Όταν επιλέγετε την πάστα ταπετσαρίας, θα πρέπει σίγουρα να τη χρησιμοποιήσετε Υψηλής ποιότητας προϊόντα και μην τσιγκουνεύεστε στο λάθος τέλος.

Η βασική αρχή της ταπετσαρίας

Η ταπετσαρία δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Παρ ‘όλα αυτά, θα πρέπει να προετοιμάσετε αυτό που χρειάζεστε εκ των προτέρων και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και συμβουλές.

Υλικά και εργαλεία:

 • Ταπετσαρία
 • Κάδος γεμάτο νερό
 • σφουγγάρι
 • Πάστα ταπετσαρίας
 • Δίσκος βαφής
 • Επικόλληση κυλίνδρου, βούρτσα
 • Σπάτουλα ταπετσαρίας για λείανση
 • Ευρεία σπάτουλα ή ευθεία άκρη
 • Βοηθητικό μαχαίρι / κοπτικό με φρέσκες λεπίδες
 • Πνευματικό επίπεδο
 • Μετροταινία
 • ψαλίδι
 • μολύβι

οδηγίες επικόλλησης ταπετσαρίας εργαλεία

Έτσι λειτουργεί:

 • Προετοιμάστε τον τοίχο

Αρχικά, εξασφαλίστε μια καθαρή διαδρομή προς τον τοίχο και αφαιρέστε τα καλύμματα διακόπτη, τα φώτα και τα έργα τέχνης. Mayσως χρειαστεί να εξομαλύνετε τυχόν ρωγμές ή χτυπήματα με κάποιο πληρωτικό. Ωστόσο, εάν δεν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ξεκινήσετε την ταπετσαρία.

 • Μετρήστε και κόψτε το πρώτο μήκος ταπετσαρίας

Αφού μετρήσετε τον τοίχο, προσθέστε άλλα 8 έως 12 ίντσες και κόψτε το πρώτο κομμάτι ταπετσαρίας.

 • Εφαρμόστε την επικόλληση ταπετσαρίας

Θα πρέπει να αναμίξετε και να προετοιμάσετε την πάστα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Στη συνέχεια, αν θέλετε, ρίξτε το σε ένα δίσκο βαφής και κυλήστε το στον τοίχο με τη βοήθεια του κυλίνδρου πάστας.

Υπόδειξη: Για τις γωνίες και τις άκρες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για να καλύψετε εντελώς τον τοίχο με πάστα.

Εφαρμόστε σωστά την επικόλληση ταπετσαρίας

 • Ξεκινήστε με το πρώτο σας ρολό ταπετσαρίας

It’sρθε η ώρα για χαρτί! Συνδέστε το πρώτο σας κομμάτι ταπετσαρίας και χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο κατά μήκος μιας άκρης για να βεβαιωθείτε ότι η ταπετσαρία είναι καλά ευθυγραμμισμένη. Βασικά έχετε ένα μικρό παράθυρο χρόνου για να μετακινήσετε εύκολα την ταπετσαρία. Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε ότι είναι πραγματικά κακή ευθυγράμμιση, είναι καλύτερο να το αφαιρέσετε εντελώς πρώτα και στη συνέχεια να το ξαναβάλλετε στον τοίχο.

 • Ομαλή και κομψή

Μόλις η ταπετσαρία σας είναι καλά ευθυγραμμισμένη και επίπεδη, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ταπετσαρίας για να αφαιρέσετε τις φυσαλίδες αέρα και να εξομαλύνετε τις άκρες. Στη συνέχεια, περάστε το με ένα υγρό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια πάστας. Χρησιμοποιήστε το μαχαίρι / κόπτη χρησιμότητας για να σκοράρετε και κόψτε την περίσσεια ταπετσαρίας στο πάνω και κάτω μέρος.

 • Επαναλαμβάνω

It’sρθε η ώρα για το δεύτερο ρολό ταπετσαρίας, μετά το τρίτο και ούτω καθεξής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το καθένα σωστά, ώστε να ταιριάζει καλά με τις ραφές.

συμβουλές επικόλλησης ταπετσαρίας

Επιλέξτε την τέλεια ταπετσαρία για το σπίτι σας και βρείτε τη σωστή επικόλληση ταπετσαρίας για αυτό. Με λίγη εξάσκηση και δημιουργικότητα, σίγουρα θα πετύχετε την ταπετσαρία και θα δημιουργήσετε μια νέα, φρέσκια ατμόσφαιρα για να καθυστερήσετε και να χαλαρώσετε. Καλή διασκέδαση και καλή τύχη!

επικόλληση ταπετσαρίας ταπετσαρία στο σαλόνι