Ο βενετσιάνικος γύψος είναι ο όρος για έναν πολύ εξελιγμένο τύπο σχεδιασμού τοίχων, τον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να λάβετε υπόψη για ευγενή δωμάτια. Άλλα κοινά ονόματα είναι οι όροι Stucco Veneziano και τεχνική ενετικής διάσπασης. Η ιστορία του βενετσιάνικου γύψου ανάγεται στον 18ο αιώνα. Παρ ‘όλα αυτά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέροχα σε μοντέρνα δωμάτια. Αυτό ακριβώς δείχνουν οι εικόνες μας! Μάθετε περισσότερα για την κατάλληλη εφαρμογή στο εσωτερικό, αλλά και για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας!

Ο βενετσιάνικος γύψος μπορεί να φαίνεται μοντέρνος και κλασικός ταυτόχρονα

Τοίχος προφοράς σε γκρι χρώμα - βενετσιάνικο γύψο

Μια ακριβή τεχνολογία που σπάνια συναντάται σε ζωντανούς χώρους

Το βενετσιάνικο γύψο θεωρείται από πολλούς σχεδιαστές ως κάτι που είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ιδιαίτερα ευγενή δωμάτια. Μπορείτε να το δείτε σε ξενοδοχεία και ακριβά εστιατόρια, σε αντιπροσωπευτικά κτίρια. Έτσι, εάν αποφασίσετε να το κάνετε αυτό στο σπίτι, έχετε επίσης πολύ υψηλές απαιτήσεις για τον υπόλοιπο εσωτερικό σχεδιασμό.

Αυτή η τεχνική διαχωρισμού δεν μπορεί να εκτελεστεί από κανέναν. Για αυτό χρειάζεστε έμπειρους ειδικούς και η δουλειά τους είναι ακριβή. Τα καλά νέα είναι ότι μόλις εκτελεστεί το στόκο veneziano, είναι πραγματικά εύκολο να το φροντίσετε.

Το Stucco Veneziano είναι το στοιχείο συγκόλλησης σε αυτό το εκλεκτικό σχέδιο

Μώλωπες στον τοίχο - βενετσιάνικο γύψο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σχεδόν καμία σκόνη δεν μαζεύεται στις επιφάνειες με το Stucco Veneziano και δεν χρειάζεται μετά να φρεσκάρετε αυτήν την επιφάνεια. Παρ ‘όλα αυτά, συνιστάται η εφαρμογή ενός προστατευτικού στρώματος κεριού αμέσως ή μετά. Αυτό θα κάνει τον ενετικό γύψο να φαίνεται πιο ευγενικό και θα διατηρήσει επίσης την ποιότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι αυτή η ιταλική τεχνική διάσπασης συνδυάζει τη μεγάλη ανακούφιση με μια υπέροχη λάμψη. Αυτό είναι που το κάνει τόσο μοναδικό. Διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, όπως κολώνες, καθώς και περίπλοκες γωνίες και κόγχες μπορούν να σχεδιαστούν υπέροχα σύμφωνα με την ίδια αρχή. Το κύριο μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή αυτής της τεχνικής διάσπασης. Δυστυχώς, ο ενετικός γύψος δεν μπορεί ακόμα να συνδυαστεί με διακόσμηση στον ίδιο τον τοίχο.

Με το βενετσιάνικο γύψο, θα μπορούσατε επίσης να μετατρέψετε έναν τοίχο σε ένα highlight στο δωμάτιο

Παράθυρα με τοίχους - βενετσιάνικο γύψο - υπέροχες ιδέες

Ιστορία και παραδοσιακή εφαρμογή

Το βενετσιάνικο γύψο δεν είναι ακριβώς αυτό που βλέπετε στα διαμερίσματα και τα σπίτια των απλών ανθρώπων. Αυτή η τεχνική χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε κυρίως σε παλάτια και κάστρα. Στη σύγχρονη εποχή είναι χαρακτηριστικό για εξαιρετικά ξενοδοχεία και εστιατόρια του υψηλότερου επιπέδου. Ωστόσο, μέσω των σύγχρονων τεχνικών και της μεταφοράς γνώσεων σχετικά με αυτές, διευρύνεται και ο τομέας εφαρμογής. Έτσι μπορείτε να βρείτε όλο και πιο κοινά διαμερίσματα στα οποία επιλέγετε αυτόν τον τύπο διακόσμησης τοίχων.

Βλέπουμε τον ενετικό γύψο σε πολύ μοντέρνα χρώματα 

Σχεδιασμός κίτρινου τοίχου Stucco Veneziano ενετικό γύψο

Ενετικός γύψος – μοντέρνα σπιτική εφαρμογή

Το βενετσιάνικο γύψο είναι κατάλληλο για χώρους διαβίωσης στους οποίους θέλετε να συνδυάσετε μινιμαλισμό και πολυτέλεια. Υπάρχουν πολλά μοντέρνα χρώματα στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η τεχνική, όπως φαίνεται από τα παραδείγματά μας. Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν επίσης ταπετσαρίες που μιμούνται αυτήν την τεχνική και διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση τους στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ αισθητό και επομένως θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με το υπόλοιπο εσωτερικό. Ο συνδυασμός αρκετών αποχρώσεων είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Η τεχνολογία δημιουργεί ιδιαίτερα ενδιαφέροντα εφέ.

Πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και τώρα επίσης διαμερίσματα έχουν χτιστεί στο Stucco Veneziano 

Αποχρώσεις του γκρι -καφέ - βενετσιάνικο γύψο

Τοίχοι με έμφαση και ανάδειξη μεμονωμένων περιοχών τοίχων

Η χρήση της βενετσιάνικης τεχνολογίας σε τοίχους με έμφαση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Η προσπάθεια δεν είναι τόσο μεγάλη και όμως ολόκληρο το δωμάτιο είναι εκλεπτυσμένο και φέρθηκε σε υψηλότερο επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό ότι σε αυτή την περίπτωση το χρώμα και η υφή αυτού του τοίχου συμπληρώνουν με κάποιο τρόπο τη συνολική έννοια της διακόσμησης. Πολλά τέτοια παραδείγματα φαίνονται στις εικόνες μας. Ο ίδιος κανόνας ισχύει επίσης όταν χρησιμοποιείτε τη βενετσιάνικη τεχνική για να τονίσετε διαφορετικές περιοχές του τοίχου. Ορισμένες κόγχες, ορισμένες περιοχές στον τοίχο και σε ορισμένες περιπτώσεις το ταβάνι μπορούν να κατασκευαστούν με αυτό.

Ένας υπέροχος τοίχος προφοράς στο στόκο Veneziano

Κλασική διακόσμηση τοίχου σαλονιού με βενετσιάνικο γύψο

Εκτέλεση τοίχων από στόκο Veneziano στα δωμάτια

Φυσικά, μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε ολόκληρα δωμάτια και χώρους με βενετσιάνικο γύψο στους τοίχους. Αυτή η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για μοντέρνους, ανοιχτούς χώρους διαβίωσης. Η ιταλική τεχνική διαχωρισμού ενοποιεί και βελτιώνει ταυτόχρονα ολόκληρη την ιδέα του σχεδιασμού. Επιπλέον, το δωμάτιο θα φαίνεται πάντα γεμάτο και διακοσμημένο με γούστο, ακόμη και αν μοιράζετε μια μικρή ποσότητα επίπλων εκεί. Αυτό, σε συνδυασμό με το λαμπερό αποτέλεσμα, καθιστά αυτή τη βενετσιάνικη τεχνική ιδιαίτερα δημοφιλή για το σχεδιασμό τοίχων, ακόμη και για τις σύγχρονες έννοιες διαβίωσης.

Μεταξύ άλλων, μοντέρνα μεταλλικά χρώματα θα μπορούσαν να συνδυαστούν στο σχεδιασμό χρωμάτων της τεχνολογίας gap

Κόκκινες και πορτοκαλί προφορές - βενετσιάνικο γύψο

Μια άλλη πολύ μοντέρνα και ελκυστική ιδέα

ανοιχτό γκρι αποχρώσεις - βενετσιάνικο γύψο

ιδέες κρεβατοκάμαρας - βενετσιάνικο γύψο

βενετσιάνικο γύψο - γκρι χρώμα

Ο σχεδιασμός τοίχου στο στόκο veneziano ταιριάζει επίσης με τις υπερσύγχρονες έννοιες διαβίωσης 

Ενετικός γύψος - γκρίζες ιδέες

Ενετικός γύψος - ιδέα για ένα μοντέρνο δωμάτιο

Ενετικός γύψος - ενδιαφέρον σχέδιο σε γκρι και λευκό

Το Stucco Veneziano βελτιώνει αυτό το δύσκολο σχέδιο κάτοψης

Ενετικός γύψος - δύσκολο σχέδιο γωνιακού τοίχου

Ενετικό γύψο - αποχρώσεις του μωβ

Ενετικός γύψος - πολύ λευκός σχεδιασμός τοίχων

Λίγες ακόμη εμπνεύσεις για βενετσιάνικο γύψο σε μοντέρνα χρώματα

βενετσιάνικο γύψο - ασημί και λαμπερό

Ενετικός γύψος - υπέροχος σχεδιασμός από ξύλο

Ενετικός γύψος - υπέροχες κοκκινωπές αποχρώσεις

Ενετικός γύψος - υπέροχο χρώμα σε ανοιχτό λευκό

Ο συνδυασμός τοίχων σε διαφορετικά χρώματα μπορεί να λειτουργήσει τόσο καλά

Γωνιά βενετσιάνικου γύψου σε ροζ και μοβ

Ενετικός γύψος (20)

Βενετσιάνικο γύψο - χρώματα - πορτοκαλί και κίτρινο

Ενετικός γύψος - γαλάζιος σχεδιασμός τοίχου

Ενετικός γύψος - τραχύς σχεδιασμός τοίχων

Ο ενετικός γύψος μπορεί να βρεθεί σε δωμάτια με διαφορετικές λειτουργίες

βενετσιάνικη τεχνική διάσπασης γύψου στόκος veneziano

Ενετικός γύψος Stucco Veneziano - Δύο σπουδαίοι άνθρωποι

βενετσιάνικο γύψο στόκος veneziano νιπτήρα

Σχέδιο τοίχου βενετσιάνικου γύψου σε μοβ

βενετσιάνικο γύψο - όμορφο μοντέρνο χρώμα σε μπεζ