Οι εποχές κατά τις οποίες η ξύλινη επένδυση τοίχων συνδέονταν μόνο με ρουστίκ στυλ επίπλωσης έχουν παρέλθει. Σήμερα μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία από ξύλινα πάνελ τόσο για τους τοίχους όσο και για τις οροφές, όχι μόνο για το σαλόνι και την τραπεζαρία, αλλά και για όλα τα υγρά δωμάτια στους τέσσερις τοίχους σας. Έτσι μπορείτε πάντα να διακοσμήσετε το σπίτι σας σύμφωνα με το γούστο και το στυλ σας και ταυτόχρονα να επωφεληθείτε από τις μοναδικές ιδιότητες του ξύλου. Επειδή το ξύλο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα φυσικά υλικά στη διαβίωση και την επίπλωση και μας δίνει όλο και περισσότερη άνεση καθώς και 100 % άνεση διαβίωσης.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τα ξύλινα πάνελ σας?

Εκτός από το δικό σας γούστο, υπάρχουν μερικά σημαντικά κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε τα κατάλληλα ξύλινα πάνελ για την επένδυση τοίχων. Τι οπτικό αποτέλεσμα θέλετε να επιτύχετε; Σε ποιο δωμάτιο πρέπει να τοποθετηθούν τα πάνελ; Τι έπιπλα έχετε εκεί ή σκοπεύετε να αγοράσετε;?

Τα λεγόμενα πάνελ τοίχου από ξύλο μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι επίσης κατασκευασμένα από συμπαγές και ακόμη και παλιό ξύλο. Ιδιαίτερα προτιμούνται είδη ξύλου όπως οξιά, βελανιδιά, πεύκο, έλατο και ακακία. Το νούμερο 1 υλικό από ξύλο για επένδυση τοίχων παραμένει σαφώς το υλικό μεταφοράς MDF (Micro Density Fiber). Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πυρήνας MDF υψηλής ποιότητας καλύπτεται στη συνέχεια με διακοσμητική μεμβράνη σε ξύλινη εμφάνιση της επιλογής σας.

ξύλινα πάνελ mdf μοντέρνα επένδυση τοίχων

Οπτικά, θα πρέπει να είναι σαφές εκ των προτέρων ποια χρώματα, σχήματα και υφές σας ταιριάζουν περισσότερο. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι τα ανοιχτόχρωμα ξύλα τείνουν να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και τα σκοτεινότερα ξύλα το κάνουν να φαίνεται λίγο μικρότερο. Ο κόκκος παίζει σημαντικό ρόλο στα ξύλινα πάνελ και γενικά στην επένδυση δαπέδου, οροφής και τοίχου. Αν λοιπόν τα έπιπλά σας είναι βασικά κατασκευασμένα από ξύλο ή με ξύλινη όψη, τότε θα πρέπει να ταιριάξετε με τον ίδιο τον εαυτό σας τους χρωματικούς τόνους και τον κόκκο με μεγάλη ακρίβεια. Διακοσμήσεις και χρώματα που είναι πολύ διαφορετικά και συνοπτικά σε ένα μέρος μπορούν γρήγορα να οδηγήσουν σε οπτική αναταραχή και να διαταράξουν την άνεση του δωματίου.

ιδέες από σαλόνι με ξύλινη επένδυση τοίχων

Επιπλέον συμβουλή: Αποφύγετε το οπτικό "Επίδραση σάουνας"! Σε καμία περίπτωση μην καλύπτετε τους τοίχους και την οροφή σας με ξύλινα πάνελ, διαφορετικά το δωμάτιο θα φαίνεται πολύ μπλοκαρισμένο και αποπνικτικό.

Γιατί να επιλέξετε ξύλινα πάνελ τοίχου;?

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Εδώ θα θέλαμε να απαριθμήσουμε τα πιο σημαντικά από αυτά. Τα πάνελ τοίχου είναι βασικά:

  • θερμομόνωση και ήχο
  • ανθεκτικό και ανθεκτικό
  • αντιστατικό και εύκολο στη φροντίδα
  • χρώμα αρμονικό
  • κατάλληλο για υγρά δωμάτια
  • εύκολο στη συναρμολόγηση

Με τα κατάλληλα πρόσθετα στοιχεία, όπως π.χ. Β. Ακραίες λωρίδες, η επένδυση του τοίχου στρογγυλοποιείται και σχεδιάζεται ξεχωριστά όπως επιθυμείτε. Για μια επιτυχημένη συναρμολόγηση των ξύλινων πάνελ, φυσικά, απαιτούνται τα κατάλληλα αξεσουάρ – πάνελ υποδομής, πένσες συναρμολόγησης κ.λπ..

Εδώ και αρκετό καιρό, το πολύ εύκολο plug-in συγκρότημα γλώσσας και αυλάκωσης έχει καθιερωθεί, συχνά με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Fit-fix-Schnellmontagesystem® συνδυάζεται. Αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο σε μια μοντέρνα ζωντανή ιδέα με επένδυση τοίχου από ξύλο ή με ξύλινη εμφάνιση.

σκούρα πάνελ τοίχου ξύλο mdf

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η τοποθέτηση των ξύλινων πάνελ για την επένδυση τοίχων. Κάθε παραλλαγή τοποθέτησης δίνει στο δωμάτιο μια διαφορετική αίσθηση. Για παράδειγμα, εάν τα πάνελ είναι τοποθετημένα οριζόντια, το δωμάτιο φαίνεται αμέσως πολύ ευρύτερο. Ευθυγραμμισμένα κατακόρυφα, οι αρμοί των πάνελ τοίχου παρέχουν περισσότερη οπτική ευελιξία και ύψος. Η διαγώνια εγκατάσταση, από την άλλη πλευρά, φέρνει περισσότερο δυναμισμό και ποικιλία στο δωμάτιο. Έτσι, σκεφτείτε προσεκτικά εκ των προτέρων πού βρίσκονται οι προτεραιότητές σας και τι δυνατότητες έχουν οι χώροι διαμονής σας.

Μπορείτε, φυσικά, τόσο στο χώρο όσο και αγοράστε τα αντίστοιχα πάνελ τοίχου online.

Οι έμπειροι πάροχοι σε αυτόν τον τομέα έχουν συχνά μια ποικιλία που σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες σας. Πολυάριθμες διακοσμήσεις, χρώματα και υφές περιμένουν να ανακαλυφθούν και να επιλεγούν.

Κατά την αγορά, αναζητήστε πάντα ένα αξιόπιστο οικολογικό σήμα, όπως π.χ. "Ο γαλάζιος άγγελος" για παράδειγμα, καθώς και επαρκείς συμβουλές και υψηλή ποιότητα με βέλτιστη σχέση τιμής-απόδοσης. Προστατέψτε τη φύση και την υγεία σας και δημιουργήστε ένα άνετο κλίμα δωματίου για εσάς και την οικογένειά σας!

   επένδυση τοίχου mdf πάνελ τοίχου σκούροι