Οι κορεάτισσες είναι γνωστές για το λαμπερό δέρμα τους. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτό; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την κορεατική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Αυτό αποτελείται από 10 βήματα και με την πρώτη ματιά φαίνεται λίγο επίπονο και τρομακτικό. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να εγκαταλείψετε το άψογα όμορφο δέρμα. Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα και τα 10 βήματα της κορεατικής φροντίδας του δέρματος και να τα προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες. Πρόκειται για την επίτευξη μιας υγιούς λάμψης από μέσα. Και αν χρειαστεί λίγο περισσότερο, τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο μακροπρόθεσμα. Εμπιστευτείτε μας και δοκιμάστε τους κορεατική περιποίηση δέρματος ρουτίνα!

Η κορεατική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος αποτελείται από 10 βήματα

Ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι

Οι γυναίκες της Κορέας χρησιμοποιούν συνήθως δύο τύπους αφαίρεσης μακιγιάζ. Ξεκινάτε με ένα καθαριστικό με βάση το πετρέλαιο για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ με βάση το λάδι, το SPF και άλλους μολυσματικούς παράγοντες. Αυτό επιτρέπει στο δέρμα να καθαρίζεται χωρίς κόπο. Αυτό αφαιρεί επίσης τα τελευταία ίχνη μάσκαρα.

Ντεμακιγιάζ με βάση το νερό

Η επακόλουθη εφαρμογή ενός ντεμακιγιάζ με βάση το νερό αφαιρεί τυχόν υπολείμματα και αφήνει το δέρμα ελαστικό. Το κλειδί για την καλή περιποίηση του δέρματος είναι να βρείτε ένα κατάλληλο, απαλό προϊόν που δεν θα στεγνώσει το δέρμα σας.

Τονωτικό προσώπου

Τα κορεατικά τονωτικά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ενυδατώνουν το δέρμα μετά τον καθαρισμό και να εξισορροπούν το pH του δέρματος με φυσικό τρόπο.

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Αν και τα αποστάγματα έχουν διαφορετικά ιξώδη, τείνουν να είναι λίγο πιο ρευστά και λιγότερο συμπυκνωμένα από τους ορούς. Ο κύριος σκοπός τους είναι να ενυδατώσουν το δέρμα και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους ορούς που ακολουθούν.

Οροί και αμπούλες

Αυτά τα προϊόντα είναι γεμάτα με ενεργά συστατικά που είναι προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε τύπου δέρματος. Μπορείτε να προσαρμόσετε καλύτερα την προσωπική σας ρουτίνα περιποίησης δέρματος σε αυτό δοκιμάζοντας διαφορετικά προϊόντα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε σειρά, αλλά γενικά χρησιμοποιούνται πιο παχιά προϊόντα στη συνέχεια.

Ενυδατικές κρέμες

Μια ενυδατική κρέμα προσαρμοσμένη στον τύπο του δέρματός σας δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα ευεργετικά συστατικά που μόλις εφαρμόσατε στο δέρμα σας γίνονται ακόμη πιο αποτελεσματικά και δεν μπορούν απλά να εξατμιστούν.

Κορεάτικη περιποίηση δέρματος όμορφη ρουτίνα δέρματος

Κρέμες ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό και αφυδατωμένο πιο εύκολα, γι ‘αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια κρέμα που φροντίζει και προστατεύει ειδικά την περιοχή των ματιών.

Αντηλιακό

Τα αντηλιακά είναι πολύ δημοφιλή στην Κορέα, και δικαίως. Ολοκληρώστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας κάθε πρωί είτε με ειδικό αντηλιακό είτε με κρέμα BB με αντιηλιακό παράγοντα.

Φλούδες

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, μη ερεθιστικό scrub 2-3 φορές την εβδομάδα για να ενθαρρύνετε τον κυτταρικό κύκλο, να ανοίξετε τους φραγμένους πόρους, να επιτρέψετε καλύτερη απορρόφηση του προϊόντος και να διατηρήσετε το δέρμα νεανικό. Οι Κορεάτες χρησιμοποιούν συχνά peeling gommage για να αφαιρέσουν το νεκρό δέρμα με ένα μείγμα εκχυλισμάτων φυτών και φρούτων.

κορεατικά προϊόντα ρουτίνας περιποίησης του δέρματος

Μάσκα φύλλων

Οι μάσκες φύλλων μιας χρήσης περιέχουν τα ίδια ενεργά συστατικά με τους ορούς. Το πλεονέκτημά τους, ωστόσο, είναι ένα επιπλέον στρώμα ενυδάτωσης που έχει ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα. Ένα καλό οπλοστάσιο με μάσκες φύλλων σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη ρουτίνα σας ανάλογα με το πώς αισθάνεστε στο δέρμα σας.

Μάσκες διανυκτέρευσης

Η αναγέννηση του δέρματος συμβαίνει κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ενώ κάποιος κοιμάται και οι μάσκες κατά τη διάρκεια της νύχτας αξιοποιούν στο έπακρο αυτή τη διαδικασία. Συσκευασμένα με ενεργά συστατικά, αισθάνονται σαν κρέμες και παραμένουν στο δέρμα όλη τη νύχτα. Χρησιμοποιήστε τα 2-3 φορές την εβδομάδα στη θέση της κανονικής σας ενυδατικής κρέμας και ξυπνήστε με λαμπερό όμορφο δέρμα!

Συμβουλές για την περιποίηση της Κορέας 10 βήματα

Αυτή είναι λοιπόν η κορεατική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος που αποτελείται από 10 απλά βήματα. Ας ελπίσουμε ότι σας αποκαλύψαμε το κορεατικό μυστικό για το όμορφο δέρμα. Ακολουθήστε τις συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω και ξεχάστε τις ατέλειες μια για πάντα.