Τα αποτελεσματικά μέτρα στη συντήρηση του ιδιωτικού νοικοκυριού μας εξοικονομούν χρόνο και νεύρα. Για μερικούς ανθρώπους, ο καθαρισμός και η αυτοοργάνωση είναι πολύ πιο εύκολο από ότι για άλλους. Τις περισσότερες φορές, έχουν μια σειρά από μυστικά κόλπα για το σπίτι. Θα θέλατε να έχετε περισσότερα από αυτά; Θα έπρεπε! Με υπέροχα οικιακά κόλπα μπορείτε να λύσετε δύσκολα προβλήματα γρήγορα και ομαλά. Οι ακόλουθες 11 συμβουλές αφορούν την απομάκρυνση των οσμών και των κολλώδους τσίχλας, τον απλό καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων, τη βρύση της κουζίνας, το ψυγείο, καθώς και την αποθήκευση φρέσκων προϊόντων και άλλες κοινές προκλήσεις της καθημερινής ζωής στο νοικοκυριό. Διαβάστε οπωσδήποτε!

Με δημιουργικά οικιακά κόλπα, ο καθαρισμός είναι πολύ πιο εύκολος

συμβουλές για το σπίτι μοντέρνες ιδέες διαβίωσης

11 εξαιρετικά αποτελεσματικά και χρήσιμα κόλπα για το σπίτι

1. Αφαιρέστε τους λεκέδες λίπους με λίγη κιμωλία

Έχετε ωραία ρούχα με λεκέδες λίπους στην ντουλάπα σας; Δεν χρειάζεται απαραίτητα να τα πετάξετε ή να τα ανακυκλώσετε.

Μπορείτε ακόμα να φορέσετε πολλά από αυτά καλύπτοντας τα βρώμικα σημεία με κιμωλία σε σκόνη. Αφήστε το για μισή ώρα και απορροφήστε το λίπος. Αφαιρέστε τη σκόνη και πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο.

Η λευκή κιμωλία σε σκόνη χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους στο νοικοκυριό

κιμωλία οικιακά κόλπα καθαρισμού

2. Καθαρίστε τις βρύσες της κουζίνας με λεμόνι

Συχνά έχουμε να αντιμετωπίσουμε λιπαρές βρύσες κουζίνας. Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί τα αγγίζουμε συχνά ενώ ετοιμάζουμε φαγητό. Ως αποτέλεσμα, κολλάνε και άλλοι τύποι βρωμιάς. Ως αποτέλεσμα, τα εξαρτήματα δεν λάμπουν όπως θα θέλαμε. Σε αυτή την περίπτωση, απλά κόψτε μερικές φέτες λεμονιού και χρησιμοποιήστε τις για να γυαλίσετε τα εξαρτήματα. Στη συνέχεια, πρέπει να το σκουπίσετε με ένα υγρό, καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας.

Με λεμόνια και ζάχαρη θα μπορούσατε να καθαρίσετε τις ξύλινες επιφάνειες από τις μυρωδιές

λεμόνι νοικοκυριά κόλπα ιδέες τάσεις

3. Αφαιρέστε τις μυρωδιές από τις ξύλινες επιφάνειες με λεμόνι και ζάχαρη

Η αίσθηση της καθαριότητας δεν προέρχεται μόνο από την εμφάνιση. Η ουδετερότητα του αρώματος είναι απαραίτητη για την ευημερία. Οι ξύλινες επιφάνειες απορροφούν τις μυρωδιές των τροφίμων που είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε. Στην περίπτωση της σανίδας κοπής, αυτό μπορεί να προκαλέσει ανάμειξη των μυρωδιών των διαφορετικών προϊόντων. Αυτό επηρεάζει επίσης αρνητικά τη γεύση! Υπάρχουν οικιακά κόλπα που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την περίπτωση. Μπορείτε να αναμίξετε χυμό λεμονιού με ζάχαρη. Απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια, αφήστε το να σταθεί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε με τη μαλακή πλευρά ενός σφουγγαριού.

Τα μικρά παιδικά παιχνίδια μπορούν να καθαριστούν στο πλυντήριο πιάτων

μικρά παιχνίδια για παιδιά

4. Πλύνετε μικρά παιχνίδια στο πλυντήριο πιάτων

Έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι που λερώνουν τα παιχνίδια τους. Η απολύμανση αυτών είναι ιδιαίτερα σημαντική. Υπάρχουν πολλά υπέροχα οικιακά κόλπα για να το κάνετε αυτό με το πλυντήριο πιάτων. Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορείτε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα παιχνίδια σε αυτό ταυτόχρονα.

Μπορείτε να καθαρίσετε μεταλλικά πιάτα και μαχαιροπίρουνα με αλάτι και μαγειρική σόδα

σόδα αλατιού εξαιρετικός καθαρισμός

5. Καθαρίστε τα αποχρωματισμένα πιατικά και τα μαχαιροπίρουνα από μέταλλο με μαγειρική σόδα και αλάτι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και αλάτι για να καθαρίσετε μεταλλικά σκεύη και μαχαιροπίρουνα εάν έχουν αποχρωματιστεί με την πάροδο του χρόνου από τα προϊόντα και άλλες επιρροές. Μικρές κανάτες ή γλάστρες πρέπει να γεμίζουν με νερό. Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και αλάτι ανά μισό λίτρο. Αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και καθαρίστε με ένα σφουγγάρι. Μπορείτε να τυλίξετε το εξωτερικό των ταψιών και κατσαρόλων καθώς και μαχαιροπίρουνα σε αλουμινόχαρτο γεμάτο αλάτι και μαγειρική σόδα. Περιμένετε 30 λεπτά και ξεπλύνετε! Μπαφάρουμε!

Ο αλεσμένος καφές και οι κόκκοι του καφέ είναι ένα καθολικό φάρμακο για τις άσχημες μυρωδιές

ο καφές εναντίον μυρίζει οικιακά κόλπα

6. Χρησιμοποιήστε κόκκους καφέ ή υπολείμματα καφέ για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές από το ψυγείο

Τα οικιακά κόλπα ενάντια στις μυρωδιές στο ψυγείο είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα. Τώρα έχουμε ετοιμάσει ένα για εσάς. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε από πού προέρχεται η μυρωδιά και αν όλο το φαγητό είναι ακόμα βρώσιμο. Αφαιρέστε τυχόν χαλασμένα προϊόντα. Έχετε τώρα δύο επιλογές: Αφήστε ένα ή περισσότερα φλιτζάνια γεμάτα κόκκους καφέ εκεί για μερικές ώρες. Εάν η μυρωδιά είναι ακόμα εκεί, προχωρήστε ως εξής: Μπορείτε να αδειάσετε το ψυγείο, να καλύψετε όλες τις επιφάνειες με υπολείμματα καφέ, να το αφήσετε για μισή ώρα και να το σκουπίσετε απαλά.

Τα παγάκια έχουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων στο νοικοκυριό

ιδέες για παγωτό παγάκια

7. Αφαιρέστε τις τσίχλες από τα πέλματα των παπουτσιών ή των μαλλιών

Έχετε πάγο στην κατάψυξη; Στη συνέχεια, έχετε επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αφαίρεση της τσίχλας από τα πέλματα των ποδιών σας ή ακόμα και από τα μαλλιά σας. Συνδέστε τα παγάκια στην τσίχλα και αφήστε τα να στερεοποιηθούν. Μετά από αυτό, είναι πολύ πιο εύκολο να το αφαιρέσετε.

Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

συμβουλές για το σπίτι καθαρισμός οικιακών κόλπων

8. Καθαρίστε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή με μια οδοντόβουρτσα

Θα θέλατε να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας πραγματικά καλά και εύκολα; Κάντε το με μια απλή οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Με αυτό μπορείτε να φτάσετε σε δύσκολα μέρη όπου συγκεντρώνεται σκόνη, υπολείμματα φαγητού και άλλα πράγματα.

Ζεστάνετε νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για να διευκολύνετε τον καθαρισμό

φούρνο μικροκυμάτων γεμάτο νερό

9. Καθαρίστε το φούρνο ή το φούρνο μικροκυμάτων με ένα μπολ γεμάτο νερό

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε την ανάγκη καθαρισμού του φούρνου και του φούρνου μικροκυμάτων σε τακτική βάση. Διαφορετικά, υπολείμματα λίπους και άλλης βρωμιάς θα κολλήσουν σε αυτό. Στερεώνονται και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Εάν αφήσετε ένα μπολ γεμάτο νερό για λίγα λεπτά, θα μετατραπεί σε ατμό. Η υγρασία κάνει τα υπολείμματα λίπους και άλλων τύπων βρωμιάς πιο ρευστά. Στη συνέχεια, μπορείτε να σκουπίσετε τα πάντα σχετικά εύκολα.

Χρησιμοποιήστε μια παλιά κάλτσα για να καθαρίσετε τις περσίδες παραθύρων

οικιακά κόλπα καθαρισμού παραθύρων συμβουλές για το σπίτι

10. Καθαρίστε τις περσίδες παραθύρων με μια παλιά κάλτσα

Τα οικιακά κόλπα για ξεσκόνισμα είναι επίσης πολύ χρήσιμα. Υπάρχουν περίπλοκα πράγματα όπως ο καθαρισμός των περσίδων παραθύρων. Θα μπορούσατε να φορέσετε μια μικρή βαμβακερή κάλτσα σαν γάντι. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα μέσω των περσίδων με αυτό. Έτσι θα τα ξεσκονίσετε εύκολα.

Αυτό το κόλπο σας επιτρέπει να διατηρείτε τα μπαχαρικά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

συμβουλές για το σπίτι οικιακά κόλπα προϊόντα

11. Διατηρήστε τα μπαχαρικά φρέσκα με τη βοήθεια παγάκια

Τα δημοφιλή πράσινα μπαχαρικά όπως ο μαϊντανός, ο δυόσμος και ο άνηθος δεν είναι πλέον φρέσκα και ζουμερά μετά από μερικές ημέρες. Ακόμα και το καλύτερο ψυγείο δεν βοηθά. Ωστόσο, μπορείτε να τα μοιράσετε σε ένα μπολ ανάμεσα σε παγάκια και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Έχουν ακόμα καλή γεύση μετά από μερικές εβδομάδες.

Αν γνωρίζετε καλά οικιακά κόλπα, όλα λειτουργούν ευκολότερα! Πολλές ιδέες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε άλλους τομείς καθαρισμού σπιτιού. Με τον καιρό, θα γνωρίσετε καλύτερα τις ιδιότητες των απλών οικιακών προϊόντων. Σίγουρα θα αναπτύξετε τα δικά σας κόλπα στο σπίτι.

Σας ευχόμαστε ότι μπορείτε να επιτύχετε αβίαστα την τέλεια καθαριότητα και άνεση στην καθημερινή ζωή.