Η άνοιξη είναι προ των πυλών, οι θερμοκρασίες σιγά σιγά γίνονται πιο ζεστές και φυσικά αυτό απαιτεί μεγάλες βόλτες με τον σκύλο. Το παλτό πρόκειται να αλλάξει, τα φυτά και τα έντομα ξυπνούν και γεμίζουν τον αέρα με μυρωδιές και κίνηση – τι ώρα να είσαι σκύλος. Για να απολαύσει πλήρως ο τετράποδος φίλος σας αυτή την εποχή του χρόνου, ακολουθούν μερικές συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σκύλων την άνοιξη.

5 πρακτικές συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σκύλων την άνοιξη

Έρχεται η άνοιξη 5 συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σκύλων

Η άνοιξη είναι ώρα αλλεργιών

Ας ξεκινήσουμε με ένα μάλλον ενοχλητικό θέμα: αλλεργίες σε σκύλους. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα σκυλιά μπορεί να είναι αλλεργικά όχι μόνο σε ορισμένα συστατικά της ζωοτροφής, αλλά και στη γύρη – όπως και οι άνθρωποι. Κατά συνέπεια, η άνοιξη είναι φυσικά και εποχή γύρης για τα σκυλιά. Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι αν ο σκύλος σας έχει αλλεργία (αλλά ορισμένα σημάδια το δείχνουν) τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο για να είστε στην ασφαλή πλευρά. Όπως και οι άνθρωποι, τα σκυλιά μπορεί να αναπτύξουν αλλεργικό άσθμα ή ακόμη και να βιώσουν αναφυλακτικό σοκ.

Έρχεται η άνοιξη 5 συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σκύλων4

Αλλαγή τριχώματος στο σκύλο

Την άνοιξη, τα σκυλιά πρέπει να αλλάξουν το τρίχωμά τους. Το πιο χοντρό Η χειμερινή γούνα απορρίπτεται και βγαίνει η πιο αέρινη καλοκαιρινή γούνα. Οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να περιμένουν με ανυπομονησία τα μαλλιά των τετράποδων φίλων τους ξαπλωμένοι σχεδόν παντού και το όλο πράγμα μπορεί να διαρκέσει έναν έως δύο μήνες.

Όταν αλλάζει το παλτό, θα πρέπει να βουρτσίζετε τον τετράποδο φίλο σας εκτενώς και τακτικά. Αυτό όχι μόνο εμποδίζει τα μαλλιά του σκύλου να απλώνονται παντού σε μάζες, ταυτόχρονα, φυσικά, υποστηρίζεται η φυσική αλλαγή του τριχώματος. Για τα περισσότερα σκυλιά, το βούρτσισμα είναι αρκετά ευχάριστο και μπορείτε σχεδόν να σκοτώσετε δύο πουλιά με μία πέτρα.

Έρχεται η άνοιξη 5 συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σκύλων3

Περίοδος αναπαραγωγής στη φύση

Η άνοιξη είναι επίσης η περίοδος αναπαραγωγής για πολλά αυτόχθονα πτηνά και άλλα είδη ζώων. Οι περιοχές αναπαραγωγής συνήθως καθορίζονται σε λίμνες, πάρκα και χώρους πρασίνου, αλλά είναι ακόμα σημαντικό τα σκυλιά να μην κυνηγούν τους απογόνους άλλων ζώων. Δώστε προσοχή στο πού λαμβάνει χώρα η αναπαραγωγή και πώς συμπεριφέρεται ο σκύλος σας.

Η περίοδος αναπαραγωγής διαρκεί περίπου από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το καθήκον της εποπτείας θα πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη στις σχετικές τοποθεσίες και, εάν είναι απαραίτητο, είναι καλύτερο να μαζεύετε το λουρί μία φορά περισσότερο από μία φορά πολύ λίγο. Ιδιαιτέρως θα πρέπει να παρατηρούνται κυνηγετικοί σκύλοι / σκύλοι με συγγένεια για κυνήγι.

Έρχεται η άνοιξη 5 συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σκύλων2

Αποφύγετε τα δηλητηριώδη φυτά

Τα φυτά φυτρώνουν την άνοιξη. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα δηλητηριώδη φυτά ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη και αυτά μπορεί συχνά να προκαλέσουν σωματικά προβλήματα αν καταναλωθούν σε σκύλους, όπως διάρροια, Εμετός και πιθανώς σοβαρή δηλητηρίαση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή.

Εάν ο σκύλος τρώει γρασίδι, τότε φυσικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, συνιστάται προσοχή με άλλα φυτά!

Έρχεται η άνοιξη 5 συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σκύλων7

Έντομα (δαγκώματα) και παράσιτα

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, όχι μόνο τα φυτά ξυπνούν, αλλά όλο και περισσότερα έντομα βρίσκονται σε κίνηση. Πολλά σκυλιά, ειδικά τα νεότερα, λατρεύουν να παίζουν με τα ανιχνευτικά. Αυτό συχνά μπορεί να αλλάξει επώδυνα.

Τα τσιμπήματα εντόμων είναι επώδυνα για τα σκυλιά, αλλά κυρίως αβλαβή. Γίνεται προβληματικό όταν τα σκυλιά καταπίνουν μέλισσες ή σφήκες, για παράδειγμα, και τα τσιμπούν στο λαιμό ή στον οισοφάγο. Το πρήξιμο μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.

Επομένως, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη συμπεριφορά του σκύλου και στα “επικίνδυνα” έντομα στην περιοχή.

Έρχεται η άνοιξη 5 συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σκύλων5

Εκτός από τα έντομα που τσιμπάνε, υπάρχουν φυσικά περισσότερα παράσιτα όπως οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια εν κινήσει. Αφού παίξετε έξω, ο τετράποδος φίλος σας θα πρέπει επομένως να ελέγχεται τακτικά για αυτά ή παρόμοια έντομα. Το χτένισμα της γούνας είναι μια ιδιαίτερα κατάλληλη μέθοδος για αυτό. Δεδομένου ότι τα τσιμπούρια, για παράδειγμα, μπορούν επίσης να μεταδώσουν ασθένειες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν κτηνίατρο προληπτικά εάν το παράσιτο ανακαλυφθεί αργά (και εάν εμφανιστούν ανεξήγητα συμπτώματα).