Τώρα ο ήλιος λάμπει λίγο πιο δυνατά και σε βάζει σε καλή διάθεση. Σκέφτεστε ήδη το καλοκαίρι και τις επόμενες διακοπές σας στην παραλία; Αν δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε ούτε φέτος, η πισίνα και η κοντινή λίμνη παραμένουν καλές επιλογές για να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και να απολαύσετε τον καλό καιρό. Σίγουρα θέλεις να δείχνεις όμορφη με μπικίνι, έτσι δεν είναι; Στη συνέχεια, πρέπει να αρχίσετε να αλλάζετε τη διατροφή σας σήμερα. Παρακάτω, θα σας δείξουμε πώς να κηρύξετε πόλεμο στο λίπος του χειμώνα και να χάσετε περιττά κιλά. Ο λεγόμενος κανόνας 80/20 μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει σε αυτό. Αυτή δεν είναι μια αυστηρή δίαιτα με την αυστηρή έννοια της λέξης, είναι περισσότερο μια υγιεινή διατροφή που οδηγεί στην επιτυχή απώλεια βάρους. Πρέπει να προσέξετε την ποιότητα του φαγητού και τις ποσότητες του. Σύμφωνα με τον κανόνα 80/20, κάποιος πρέπει να καταναλώνει πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά και όσο το δυνατόν λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα. Θα τα μάθετε όλα σε λίγο!

 Στη συνέχεια, θα αποκαλύψουμε το μυστικό του κανόνα 80/20!

8020 κυβερνούν το μυστικό 80 τοις εκατό φρέσκα λαχανικά φρούτα φυσικά προϊόντα 20 τοις εκατό κάτι γλυκό ένα κομμάτι κέικ

Τι είναι στην πραγματικότητα ο κανόνας 80/20?

Αντί να πειραματιστείτε με μια νέα δίαιτα και να προχωρήσετε εντελώς σε ορισμένα τρόφιμα, προτείνουμε έναν έξυπνο τρόπο για να αποκτήσετε τη φιγούρα μπικίνι σας. Αν θέλετε να χάσετε βάρος βιώσιμα και χωρίς να τα παρατήσετε, θα πρέπει να αλλάξετε τη διατροφή σας τώρα. Μπορείτε όμως να φάτε τα αγαπημένα σας φαγητά και να χάσετε κιλά?

Ναι, αυτό μοιάζει με αντίφαση, αλλά είναι. Ο κανόνας 80/20 σας δίνει νέες επιλογές για υγιεινή διατροφή και απώλεια βάρους. Και το πλεονέκτημά σας είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τίποτα! Εδώ είναι οι πιο σημαντικές βασικές αρχές της δίαιτας 80/20 που πρέπει να ακολουθήσετε.

Αυτή δεν είναι μια τυπική διατροφή, αλλά ένα υγιεινό στυλ διατροφής.

80-20 κανόνας φυσικά προϊόντα λίγο επεξεργασμένα πράσινα λαχανικά μανιτάρια σπόροι

 Το ποσοστό της διατροφής πρέπει να είναι υγιεινά τρόφιμα.

Κανόνας απλή αρχή 80 τοις εκατό υγιεινά τρόφιμα φρέσκα φρούτα λαχανικά 20 τοις εκατό πατάτες χάμπουργκερ μάφιν σοκολάτας

1) Η ιδέα πίσω από τον κανόνα 80/20

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θέλουν να χάσουν βάρος, αλλά η αυστηρή δίαιτα είναι σαν εφιάλτης για τους περισσότερους. Τονίζεται συνεχώς ότι πρέπει να τρώμε υγιεινά και ισορροπημένα τρόφιμα. Ωστόσο, συχνά αποδεικνύεται ότι μια εκατό τοις εκατό υγιεινή διατροφή είναι σχεδόν αδύνατη μακροπρόθεσμα. Έτσι γεννήθηκε ο κανόνας 80/20. Σε μια υγιή σχέση μεταξύ υγιεινής διατροφής και όλων με το περιεχόμενο της καρδιάς σας, λειτουργεί πολύ καλύτερα! Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα υγιεινά τρόφιμα πρέπει να αποτελούν το 80 τοις εκατό της διατροφής σας. Για το υπόλοιπο 20 τοις εκατό, οτιδήποτε νιώθετε σαν να τρώτε επιτρέπεται! Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν απαγορεύσεις με τον κανόνα 80/20, οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε χωρίς τίποτα.

 Μπορείτε να χάσετε βάρος με υγιή τρόπο χωρίς να εγκαταλείψετε εντελώς το αγαπημένο σας φαγητό!

Συνήθως τρώτε πολλά φρέσκα φρούτα αποβουτυρωμένο γιαούρτι υγιή απώλεια βάρους σύκα βατόμουρα ακτινίδια σμέουρα σπόροι chia

 2) Τι σημαίνει αυτό; Το 80 % της δίαιτας πρέπει να περιλαμβάνει υγιεινά τρόφιμα?

Εάν θέλετε πραγματικά να χάσετε βάρος με υγιή τρόπο μακροπρόθεσμα, πρέπει να αλλάξετε τη διατροφή σας έτσι ώστε το 80 τοις εκατό να είναι υγιεινή τροφή. Για παράδειγμα, τρώτε πολλά φρέσκα λαχανικά και φρούτα, υγιείς ψευδο-κόκκους, φυσικά δημητριακά όπως άγριο ρύζι, σπινθήρα, κεχρί και βρώμη. Η κύρια αρχή του κανόνα 80/20 είναι να τρώμε λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, αν είναι δυνατόν. Εδώ, όμως, επιτρέπεται το λευκό κρέας και τα ψάρια, καθώς και το φυσικό γιαούρτι, το κουάρκ χαμηλών λιπαρών και τα προϊόντα κατσικίσιου γάλακτος. Αυτά είναι αναμφίβολα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και υψηλής ποιότητας. Καλύτερα να επιλέξετε φυτικά τρόφιμα. Αυτό θα παρέχει στο σώμα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα αποφύγει την επιθυμία για φαγητό. Αυτά συμβαίνουν συχνά σε ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και προκαλούν το φαινόμενο yo-yo.

 Φρέσκες σαλάτες πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι κάθε μέρα.

Κανόνας 80-20, τρώτε φρέσκες σαλάτες καθημερινά, χάστε βάρος υγιεινά

 3) Το 20 τοις εκατό της δίαιτας είναι μικρές γιορτές

Σκεφτείτε τι πραγματικά σας αρέσει να τρώτε και είναι το αγαπημένο σας πιάτο υγιεινό ή όχι. Με τον κανόνα 80/20, μπορείτε να γλεντάτε από καιρό σε καιρό, αλλά με μέτρο, παρακαλώ! Αν σας αρέσει να τρώτε πίτσα, μπιφτέκια, ζυμαρικά και άλλα παρόμοια, τότε μειώστε την κατανάλωσή σας στο 20 τοις εκατό της συνολικής διατροφής σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στον εαυτό σας κέικ, μπισκότα και άλλα γλυκά, αναψυκτικά και ακόμη και λίγο αλκοόλ, αλλά μόνο με μέτρο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χάνετε τίποτα που σας αρέσει να τρώτε. Ο κανόνας 80/20 σας δίνει αυτή την ευελιξία, αλλά πρέπει να αποφύγετε τις πραγματικές βόμβες θερμίδων!

 Το αιώνιο δίλημμα: ντόνατ ή μήλο; Μπορείτε να κεράσετε τον εαυτό σας με κάτι γλυκό, σωστά;?

Συνήθως το ντόνατ ή το μήλο τρώνε κάτι γλυκό το 20 τοις εκατό της δίαιτας

 Ο κανόνας 80/20 καθιστά δυνατή την απώλεια βάρους χωρίς πείνα.

Συνήθως απώλεια βάρους χωρίς πείνα πιθανή υγιή απώλεια βάρους

Πώς λειτουργεί ο κανόνας 80/20 στην καθημερινή ζωή?

Είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσο μπορείτε να «αμαρτήσετε» και να φάτε ανθυγιεινά τρόφιμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ας υποθέσουμε ότι έχετε κατά μέσο όρο τρία γεύματα την ημέρα ή είκοσι ένα την εβδομάδα. Δηλαδή, το 20 τοις εκατό είναι ακριβώς τέσσερα γεύματα όταν περιποιηθείτε τον εαυτό σας με κάτι νόστιμο και ανθυγιεινό. Με άλλα λόγια, και τα 4 στα 5 γεύματα πρέπει να περιέχουν φρέσκα και θρεπτικά προϊόντα.

Επιπλέον συμβουλή: Εάν αυτό το πρόγραμμα διατροφής σας φαίνεται πολύ αυστηρό, μπορείτε να δοκιμάσετε τη διατροφική φόρμουλα που μόλις περιγράψαμε σε διαφορετική αναλογία, για παράδειγμα 70/30 ή 60/40. Θα ήταν δυνατό, αλλά τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους σας θα είναι λιγότερο αισθητά. Ειδικά αν συνδυάσετε τον κανόνα 80/20 του φαγητού με άσκηση, γιόγκα ή προπόνηση με βάρη, σύντομα θα έχετε επίπεδο στομάχι και καλοσχηματισμένα πόδια. Απλώς εξαρτάται από εσάς!

Αν θέλετε να χάσετε βάρος με υγιή τρόπο, επιλέξτε τον κανόνα 80/20!

Συνήθως τρώτε φρέσκια σαλάτα αβοκάντο Χάστε βάρος χωρίς να τα παρατήσετε

συμπέρασμα: Οι αυστηρές δίαιτες αποτελούν τρόμο για τους περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος με έναν πραγματικά υγιή και μόνιμο τρόπο. Ο κανόνας 80/20 δεν είναι μια τυπική δίαιτα, αλλά ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής που μπορείτε να ακολουθήσετε μόνιμα. Χωρίς να χρειάζεται να κάνετε χωρίς το αγαπημένο σας φαγητό, χωρίς να πεινάτε και χωρίς το φαινόμενο yo-yo. Αξίζει πραγματικά τον κόπο γιατί αισθάνεστε κατάλληλοι και υγιείς και έχετε ένα χαμόγελο στα χείλη σας!

Τρώτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και μείνετε σε άριστη φόρμα. Το μπικίνι σας σύντομα θα γίνει πραγματικότητα!

 Αν κάποιος φίλος σας κάλεσε να φάτε πίτσα, δεν χρειάζεται να πείτε «όχι»!

Κανόνας δύο νεαρές γυναίκες που τρώνε πίτσα να χαίρονται να γελούν

Όσοι τρώνε υγιεινά ζουν επίσης υγιεινά!

Συνήθως τρώτε μια υγιεινή διατροφή, χάστε βάρος, φρέσκα λαχανικά 80 τοις εκατό, υδατάνθρακες 20 τοις εκατό

 Λίγα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι εδώ σε ζήτηση!

Συνήθως λίγα επεξεργασμένα τρόφιμα πράσινα φασόλια μανιτάρια κοτόπουλο ρεβίθια στον ατμό

 Τα σμέουρα σε συνδυασμό με το φυσικό γιαούρτι ικανοποιούν τους πόθους!

Συνήθως κάτι νόστιμο βατόμουρο σε συνδυασμό με φυσικό γιαούρτι ενάντια στους πόθους