Το μαλλί Angora προέρχεται από τη γούνα των κουνελιών angora. Η ίνα έχει πολύ λεπτή, λεπτή διάμετρο και λαμπερό αποτέλεσμα. Το Angora είναι μαλακό και πολυτελές όπως το κασμίρι και συχνά αναμειγνύεται με άλλα είδη μαλλιού. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτόν τον πολυτελή τύπο μαλλιού παρακάτω.

Τι γνωρίζετε για το μαλλί angora?

Ιδιότητες νήματος από μαλλί Angora των τύπων μαλλιού Angora

Ποιότητα μαλλί Angora – ιδιότητες και χρήσεις

Ινοί νήματος από μαλλί Angora μαλλί angora

Τι είναι το μαλλί angora?

Το μαλλί Angora ή η ίνα αναφέρεται στο χνούδι που παράγει το κουνέλι angora. Αν και τα ονόματά τους είναι παρόμοια, η ίνα της angora διαφέρει από το μοχέρ, που προέρχεται από την κατσίκα της angora. Οι ίνες Angora είναι επίσης διαφορετικές από το κασμίρι, το οποίο προέρχεται από την κατσικινή κατσίκα. Η Ανγκόρα είναι γνωστή για την απαλότητά της, τις λεπτές ίνες της και αυτό που οι πλεκτοβιομηχανίες ονομάζουν φωτοστέφανο (χνούδι). Είναι επίσης γνωστό για τη μεταξένια υφή του. Λόγω του κοίλου πυρήνα της ίνας angora, είναι πολύ πιο ζεστό και ελαφρύτερο από το μαλλί.

Μια καλή ποιότητα ινών angora έχει διάμετρο περίπου 12-16 μικρόμετρα. Γυμνάζεται πολύ εύκολα, ακόμη και στο ίδιο το ζώο, αν δεν φροντίζεται συχνά.

Μαλακό σαν κουνέλια

Ιδιότητες ινών μαλλιού Angora κουνελιών angora

100% νήματα angora χρησιμοποιούνται συνήθως ως τόνους. Είναι αρκετά αισθητά, με ευχάριστη εμφάνιση και αίσθηση παρόμοια με τη γούνα στην αφή. Έχουν το μεγαλύτερο φωτοστέφανο και ζεστασιά. Οι ίνες της Angora συνήθως αναμειγνύονται με μαλλί για να δώσουν ελαστικότητα στο νήμα, καθώς οι ίνες της angora είναι εγγενώς μη ελαστικές. Το μείγμα μειώνει την απαλότητα και το φωτοστέφανο, καθώς και την τιμή του τελικού προϊόντος. Τα εμπορικά νήματα πλέξης χρησιμοποιούν συνήθως 30-50% angora για να δημιουργήσουν φωτοστέφανο, ζεστασιά και απαλότητα.

100% νήματα angora

Ιδιότητες νήματος από μαλλί Angora

Ινοί νήματος από μαλλί Angora μαλλί angora

Ποιες είναι οι ιδιότητες του μαλλιού angora?

Είναι εύκολο. Οι ίνες της Angora είναι κοίλες, γεγονός που τις καθιστά πολύ ελαφριές, αλλά δεν παρεμβαίνει στη θερμότητα.

Η Ανγκόρα είναι ζεστή. Μπορεί να είναι ακόμη πιο ζεστό από το κανονικό μαλλί προβάτου επειδή οι κοίλες ίνες λειτουργούν ως πρόσθετος μονωτής.

Το μαλλί Angora είναι πολύ εύκολο να γίνει αισθητό.

Η Angora συνήθως αναμειγνύεται με πιο ελαστικές ίνες για να της δώσει ελαστικότητα.

Λευκό κουνέλι angora

Ιδιότητες νήματος μαλλιού Angora κουνελιών angora

Από πού προέρχεται το μαλλί της angora?

Το μαλλί Angora προέρχεται από κουνέλια angora, τα οποία βρίσκονται σχεδόν αποκλειστικά στην Κίνα, με λίγες εξαιρέσεις στην Ευρώπη, τη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μαλακά μαλακά πλεκτά από μαλλί angora

Ιδιότητες νήματος από μαλλί Angora από υφάσματα από μαλλί angora

5 διαφορετικοί τύποι angora

Υπάρχουν πέντε διαφορετικές φυλές του κουνελιού Angora: Γερμανική, Αγγλική, Γαλλική, Σατέν και Γίγαντα. Κάθε φυλή κουνελιού angora παράγει ένα ελαφρώς διαφορετικό τύπο μαλλιού.

Αγγλικό μαλλί angora: Η αγγλική Angora είναι η μικρότερη από τις φυλές κουνελιών Angora και έχει εξαιρετικά λεπτές προστατευτικές τρίχες, οι οποίες είναι γενικά πιο χοντρές από άλλες φυλές κουνελιών και προστατεύουν τη γούνα των ζώων. Οι τρίχες προστασίας γενικά δεν χρησιμοποιούνται για το τελικό ύφασμα.

Μαλλί γαλλικής Angora: Τα γαλλικά κουνέλια Angora έχουν παχύτερες τρίχες προστασίας, πράγμα που σημαίνει ότι το υπόστρωμά τους είναι μάλλινο, αλλά επειδή πλένονται φυσικά, οι ίνες γύρω από τις τρίχες προστασίας μπορούν εύκολα να ξεριζωθούν. Το ζώο έχει μεγάλη γούνα φωτοστέφανο, δηλαδή έχει επιπλέον χνούδι και η γούνα της γαλλικής Ανγκόρας είναι επομένως πολύ κατάλληλη για κλωστήρια χεριών.

Τα κουνέλια Angora έχουν πυκνές προστατευτικές τρίχες

Νήματα από μαλλί Angora Ιδιότητες μαλλιού Angora κουνελιών Angora

Μαλλί σατέν angora: Η Satin Angora δεν παράγει τόσο μαλλί όσο η γαλλική και η αγγλική Angora, αλλά η γούνα είναι πολύ λαμπερή και οι ίνες είναι εξαιρετικές για περιστροφή.

Γιγάντιο μαλλί Angora: Η γιγάντια αγγόρα είναι η μεγαλύτερη φυλή κουνελιών angora και παράγει τις περισσότερες φυτικές ίνες κάθε χρόνο. Ωστόσο, η γιγάντια αγγόρα δεν λιώνει φυσικά, οπότε η γούνα της πρέπει να κοπεί.

Γερμανικό μαλλί Angora: Τα γερμανικά αγγόρα είναι πολύ παρόμοια με τα γιγάντια αγγόρα στο ότι παράγουν μεγάλη ποσότητα μαλλιού και δεν πεθαίνουν φυσικά.

Ιδιότητες μαλλιού Angora κουνελιών angora

Πώς λαμβάνεται το μαλλί angora?

Το μαλλί Angora λαμβάνεται στην Ευρώπη, τη Χιλή, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συγκομιδή πραγματοποιείται έως και τρεις φορές το χρόνο (περίπου κάθε 4 μήνες) και συλλέγεται με μάζεμα, διάτμηση ή συλλογή της γούνας.

Τα κουνέλια Angora λιώνουν τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο και το μαλλί της angora συλλέγεται κατά τη διάρκεια της περιόδου τήξης. Κατά τη συγκομιδή της ανγκόρας, τα κουνέλια μαζεύονται ή κουρεύονται σε αγροκτήματα. Το ξεφλούδισμα εξασφαλίζει ένα ελάχιστο προστατευτικό τρίχωμα και η γούνα δεν είναι τόσο ματ κατά το μάζεμα όσο όταν συλλέγεται από το κλουβί του κουνελιού. Ωστόσο, το να μαζεύεις ένα κουνέλι είναι χρονοβόρο, γι ‘αυτό και μερικοί αγρότες κουρεύουν το κουνέλι αντ’ αυτού. Αν και αυτό οδηγεί σε ένα ελαφρώς λιγότερο ποιοτικό fleece, αφού περιλαμβάνονται τα προστατευτικά μαλλιά, χρειάζεται λιγότερο χρόνο και οδηγεί σε περισσότερο fleece. Επιπλέον, δεν εκτρέφουν όλα τα πτηνά της ανγκόρας, και αν το κουνέλι δεν κουνιέται φυσικά, δεν μπορεί να ξεριζωθεί. Για παράδειγμα, τα γερμανικά Angoras δεν λιώνουν.

Τα κουνέλια θα χρειαστούν περιποίηση τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να αποτρέψουν τη γούνα τους.

Το μαλλί Angora λαμβάνεται στην Ευρώπη, τη Χιλή, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες 

Ινοί μαλλί Angora ιδιότητες angora κουνέλια angora αίγες

Ποιος είναι ο σκοπός του μαλλιού angora?

Πλεκτά

Το μαλλί Angora είναι μια δημοφιλής ίνα για πλεκτά, καθώς δίνει στο ρούχο ή στο αξεσουάρ το πολυτελές εφέ φωτοστέφανο ή μια αφράτη εμφάνιση. Ωστόσο, δεδομένου ότι η angora δεν είναι πολύ ελαστική, γενικά αναμειγνύεται με άλλες ίνες όπως αλπακά ή μαλλί προβάτου για επιπλέον τέντωμα και όγκο.

Το μαλλί Angora είναι μια δημοφιλής ίνα για πλεκτά

Νήματα από μαλλί Angora ιδιότητες πλεκτά κουνέλι angora

Διακόσμηση σπιτιού

Το Angora μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση του σπιτιού, από μαξιλάρια έως κουβέρτες. Το Angora είναι κατάλληλο για διακοσμητικά αντικείμενα και συχνά αναμειγνύεται με άλλες ίνες καθώς είναι πολύ ακριβό από μόνο του.

Το Angora είναι επίσης κατάλληλο για υφάσματα στο σπίτι

Νήματα από μαλλί Angora ιδιότητες angora κουνέλι ύφασμα angora

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μαλλιού angora και μοχέρ?

Η κύρια διαφορά μεταξύ mohair και angora είναι ότι το μαλλί angora προέρχεται από το κουνέλι angora ενώ το μαλλί mohair προέρχεται από την κατσίκα angora. Και τα δύο είναι πολύ δυνατά και ελαστικά και έχουν μεταξένια και απαλή υφή.

Νήματα από μαλλί από Angora, μαλλί, Angora, μάλλινο παλτό