Όλοι γνωρίζουμε ακριβώς πόσο έντονα αναπτύσσεται η καθημερινότητά μας και πόσο γρήγορα οι τελευταίες καινοτομίες στον τεχνικό και ψηφιακό κόσμο έχουν βρει μια μόνιμη θέση στη ζωή μας. Μπορείτε να δείτε πανύψηλους ιστούς πομπού και κεραίες. Τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ασύρματες συσκευές είναι απαραίτητα σήμερα, οι επαγωγικές εστίες είναι σύγχρονες, δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας στον 21ο αιώνα χωρίς τηλεοράσεις, υπολογιστές και Διαδίκτυο. Ναι, αλλά όπως συμβαίνει συχνά στη ζωή, πολλά θετικά πράγματα έχουν και τις αρνητικές τους πλευρές. Το πρόβλημα είναι ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εκτίθενται συνεχώς σε επικίνδυνη ακτινοβολία και δυστυχώς δεν γνωρίζουν πολλά για αυτό και, ακόμη χειρότερα, είναι λίγα που μπορούν να κάνουν για αυτό. Αυτή η ανεπιθύμητη ακτινοβολία προέρχεται από τεχνικά παραγόμενα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία και ονομάζεται εν συντομία electrosmog. Δηλαδή, οι σύγχρονοι άνθρωποι ζουν και εργάζονται σε ένα περιβάλλον που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.

 Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τα νέα της ψηφιακής τεχνολογίας

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο χώρο εργασίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις, όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από πονοκεφάλους, κακή συγκέντρωση στην εργασία, αϋπνία, υψηλή αρτηριακή πίεση και αλλεργίες. Ο αριθμός αυτών και πολλών άλλων καταγγελιών έχει αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Γιατροί και ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αναρωτιούνται τι προκάλεσε πραγματικά τα αρνητικά συμπτώματα?

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μαλώνουν για αυτό και αναζητούν λογικές λύσεις. Για τους απαισιόδοξους και τους φοβισμένους, ωστόσο, είναι σαφές ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι εκτίθενται συνεχώς σε έναν αόρατο κίνδυνο για την υγεία τους και αυτό ονομάζεται ηλεκτροσόμ. Ο όρος είναι στα χείλη όλων τον τελευταίο καιρό και συζητείται ευρέως παντού. Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να συζητήσουμε εν συντομία τι ακριβώς οδήγησε στην ηλεκτρολύση και πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος για την κοινή υγεία των ανθρώπων.

Το συνεχές βούισμα των κινητών τηλεφώνων είναι απλά μέρος της καθημερινότητάς μας

Τα κινητά τηλέφωνα Electrosmog αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την υγεία μας

Τι εννοείται με τον όρο “electrosmog”;?

Ο όρος “electrosmog” προήλθε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και είναι ένας συνδυασμός των αγγλικών λέξεων “καπνός” και “ομίχλη” (προσθήκη). Αυτός είναι ένας σύντομος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη ρύπανση του ανθρώπινου περιβάλλοντος με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αυτή η εξέλιξη ξεκίνησε έναν ολόκληρο αιώνα νωρίτερα με τον Thomas Edison, όταν η ιδιοφυΐα εφηύρε τον πρώτο λαμπτήρα το 1879. Τότε ξεκίνησε η νέα εποχή του ηλεκτρισμού. Εν τω μεταξύ, η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει πολύ. Το αποτέλεσμα είναι: Δεν μπορείς να ζήσεις σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Και πώς θα συνεχιστεί, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Χαιρόμαστε που έχουμε τόσες πολλές σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές και αμέτρητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάθεσή μας που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη. Είναι μάλιστα γεγονός ότι η ζωή μας δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς σύγχρονες τεχνικές καινοτομίες. Με τα πολλά πλεονεκτήματά τους, λίγοι άνθρωποι πιστεύουν ότι μολύνουν το περιβάλλον διαβίωσης και εργασίας μας.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πλήττονται τώρα από τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την ηλεκτροσόκ

electrosmog super μοντέρνες συσκευές κουζίνας στη σύγχρονη κουζίνα

Όλες οι ηλεκτρικές γραμμές και οι ηλεκτρικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ηλεκτρικό δίκτυο παράγουν ηλεκτρικά και μαγνητικά εναλλασσόμενα πεδία. Ο καθοριστικός παράγοντας είναι η συχνότητά τους. Σε πάνω από 20 KHz, δημιουργείται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Γίνεται διάκριση μεταξύ πηγών ακτινοβολίας χαμηλής συχνότητας και υψηλής συχνότητας. Για παράδειγμα, τα κινητά τηλέφωνα, οι συσκευές ασύρματου LAN και Bluetooth και τα ασύρματα τηλέφωνα αποτελούν πηγές ακτινοβολίας υψηλής συχνότητας. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι η πρόοδος της ηλεκτρικής και ψηφιακής τεχνολογίας συνδέεται με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

 Σε ποιο βαθμό κινδυνεύει η ανθρώπινη υγεία από το ηλεκτροσόμ;?

Έχει ήδη αποδειχθεί ότι η έκθεση σε ακτινοβολία έχει αρνητική επίδραση στην υγεία μας. Υπάρχουν πιο ευαίσθητοι άνθρωποι που αντιδρούν πιο έντονα σε αυτό από την πλειοψηφία των ανθρώπων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος προστατεύεται ή ότι μπορεί να ζήσει χωρίς ακτινοβολία. Το electrosmog είναι αόρατο, αλλά ακόμα αισθητό παντού γύρω μας. Είμαστε αναπόφευκτα εκτεθειμένοι σε αυτήν την ακτινοβολία και επηρεάζει την υγεία μας. Οι ηλεκτρικές συσκευές και η ασύρματη τεχνολογία παρεμβαίνουν σε διάφορες φυσικές διαδικασίες και επηρεάζουν με αυτόν τον τρόπο την υγεία μας.

 Ωστόσο, μπορεί κάποιος να ζήσει χωρίς ακτινοβολία ή όχι;?

Οι σύγχρονες συσκευές electrosmog βρίσκονται παντού στη ζωή μας

Δυστυχώς, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία θα μπορούσε ακόμη και να προκαλέσει καρκίνο (όγκοι στον εγκέφαλο, τα μάτια και τα αυτιά, λευχαιμία). Τέτοιες ασθένειες όπως ο αυτισμός ή το Αλτσχάιμερ οφείλονται επίσης σε αυτό. Επιπλέον, η αρνητική επίδραση του ηλεκτροσόμ συνδέεται με πολυάριθμες παραμορφώσεις στο ανθρώπινο σώμα, αποβολές, καρδιακά προβλήματα, πονοκεφάλους και υψηλά επίπεδα στρες. Διαταραχές ύπνου και συγκέντρωσης, χρόνια κόπωση και ζάλη είναι επίσης αρνητικά αποτελέσματα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην καθημερινή ζωή. Γιατροί και επιστήμονες είναι επίσης της άποψης ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και ορμονικά ρεύματα και να διαταράξει τη γενική ισορροπία στον οργανισμό. Και αυτά δεν είναι πλέον υποθέσεις, αυτά είναι γεγονότα που υποστηρίζονται από αδιαμφισβήτητα στοιχεία. Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα τι μας περιμένει στο μέλλον.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο?

Το electrosmog είναι ο κίνδυνος που φέρουν τα κινητά τηλέφωνα

Υπάρχουν ακόμη μέρη όπου κάποιος δεν θα εκτεθεί στον κίνδυνο ακτινοβολίας?

Η Electrosmog απειλεί την υγεία μας στο σπίτι και στη δουλειά

Εάν ενδιαφέρεστε για το θέμα, διαβάστε τη συνέχεια στη σελίδα μας. Εκεί σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να ζήσετε χωρίς ακτινοβολία.

Το electrosmog διαταράσσει τον υγιή ύπνο

Η Electrosmog πολύ πριν από τη χρήση του υπολογιστή έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία

electrosmog πιθανούς λόγους αϋπνίας

έχοντας ηλεκτροσόκ στο χώρο εργασίας

Το Electrosmog προκαλεί κόπωση μετά από εξετάσεις

electrosmog τους κινδύνους των νέων τεχνολογιών