Έχετε παρακολουθήσει ίσως κάποιο μάθημα γιόγκα Κουνταλίνι; Τότε γνωρίζετε τον όρο aquarian sadhana ή έχετε ήδη συμμετάσχει σε αυτόν; Το Sadhana είναι ένα βασικό μέρος της πρακτικής της Kundalini Yoga όπως διδάσκεται από τον Yogi Bhajan. Στη συνέχεια ρίχνουμε περισσότερο φως στην πρακτική της πνευματικής γιόγκα τις πρώτες πρωινές ώρες. Μείνετε μαζί του …

Υδροχόος Sadhana στην Κουνταλίνι Γιόγκα

Υδροχόος Sadhana Kundalini Yoga Πρακτική πρωί Saghana

Πρακτική πρακτική γιόγκα νωρίς το πρωί

Υδροχόος Sadhana Kundalini Yoga Morning Saghana Sunrise

Τι είναι sadhana?

Πρώτα απ ‘όλα, ας μιλήσουμε για το ίδιο το sadhana. Sadhana σημαίνει καθημερινή πνευματική άσκηση. Οποιαδήποτε μορφή διαλογισμού, γιόγκα ή πνευματικής δραστηριότητας μπορεί να είναι μια μορφή σάντανα. Στα σανσκριτικά, sadhana κυριολεκτικά σημαίνει να καταφέρεις κάτι. Ένα έργο τίθεται ως στόχος και πραγματοποιείται στην υπηρεσία της λατρείας του θείου ή της εξύψωσης του πνεύματος. Η πρωινή σάνθανα λοιπόν είναι μια πνευματική πρακτική που ασκείται τις πρώτες ώρες του πρωινού.

Για τους Kundalini yogis, το πρωινό sadhana αποτελεί τη ραχοκοκαλιά ολόκληρης της πρακτικής και βοηθά στην αύξηση της ενέργειας της Kundalini και στην απόκτηση αυτοπεποίθησης και προσωπικής νίκης. Η πιο σημαντική από όλες τις πρωινές πρακτικές της σάντανα ονομάζεται υδάτινη σάντανα, την οποία εξασκούν οι γιόγκι Κουνταλίνι σε όλο τον κόσμο.

Χαιρετήστε την ανατολή

Υδροχόος Sadhana Kundalini Yoga Morning Saghana καλωσορίζοντας τον ήλιο

Τι ακριβώς είναι το Aquarian Sadhana?

Είναι μια σειρά πνευματικών πρακτικών που εκτελούνται περίπου δυόμισι ώρες πριν την ανατολή του ήλιου. Αυτά δόθηκαν από τον Yogi Bhajan, τον κύριο της Kundalini Yoga. Το πρωινό sadhana λειτουργεί με την αρχή του κάρμα – αυτό που δίνεις παίρνεις πίσω. Το όνομα Aquarian Sadhana έχει να κάνει με την τρέχουσα εποχή του Υδροχόου, γιατί σήμερα το πρωί η sadhana προορίζεται να καθοδηγήσει την ανθρωπότητα στη σημερινή εποχή.

Η πρακτική χωρίζεται σε τέσσερα μέρη: προετοιμασία για τη σάντανα, απαγγελία των προσευχών των Σιχ, Κουνταλίνι Γιόγκα Κρίγια και ψαλμωδία των υδάτινων μάντρα. Το Aquarian Sadhana μπορεί να γίνει μεμονωμένα, αλλά συχνά γίνεται και σε μια ομάδα.

Γιόγκι Μπαχάν

Υδροχόος Sadhana Kundalini Yoga Morning Saghana Tradition Yogi Bhajan

Προετοιμασία για Υδροχόο Sadhana

Η προετοιμασία για τη σάντανα ξεκινά νωρίς το πρωί, περίπου 3 ώρες πριν την ανατολή του ήλιου. Κάποιος κάνει ένα κρύο ντους πρώτα για να ξυπνήσει και να αυξήσει τη ροή του αίματος. Αυτό καθιστά ευκολότερο να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και ξύπνιοι κατά τη διάρκεια μακράς πρακτικής γιόγκα και διαλογισμού. Μετά το ντους, οι γιόγκι ντύνονται συνήθως με λευκά βαμβακερά ρούχα και τυλίγουν τα κεφάλια τους σε ένα τουρμπάνι. Αυτό θα αυξήσει το μέγεθος και τη δύναμη της αύρας σας και θα τραβήξει την ενέργεια της Κουνταλίνι στη σπονδυλική σας στήλη.

Εάν συμμετέχετε σε μια κοινή σαδανά θα έχετε έναν ηγέτη. Η Sadhana δεν θεωρείται τάξη, επομένως υπάρχει πολύ λιγότερη συζήτηση, εξήγηση ή διδασκαλία κατά τη sadhana από ό, τι σε μια κανονική τάξη. Αυτό μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένο για αρχάριους. Ωστόσο, συμβαίνει επειδή θεωρείται ιερός χώρος και η ενέργεια είναι πολύ ευαίσθητη αυτή την ώρα το πρωί, οπότε ελάχιστα ομιλούνται.

Το πρωινό sadhana λειτουργεί με την αρχή του κάρμα

Υδροχόος Sadhana Kundalini Yoga Morning Saghana Tradition

Japji

Για να ξεκινήσει μια Υδροχόος Σανθάνα, κάποιος απαγγέλλει πρώτα μια προσευχή των Σιχ που ονομάζεται Japji. Το Japji γράφτηκε από τον Guru Nanak, τον πρώτο γκουρού των Σιχ, και είναι ένα ποίημα που φέρει τη συχνότητα του διαφωτισμού. Αυτό συνήθως ξεκινά στις 3:45 π.μ. Συχνά θα βλέπετε γιόγκι της Κουνταλίνι να καλύπτουν το κεφάλι τους ακόμα και όταν δεν φοράνε τουρμπάνι. Είναι ένδειξη σεβασμού. Οι γιόγκι των Κουνταλίνι καλύπτουν επίσης τη σπονδυλική στήλη τους με πετσέτες για να τους απομονώσουν και να αυξήσουν την ενέργεια της Κουνταλίνι. Κατ ‘αρχήν, αυτή η πρακτική διαρκεί συνήθως μισή ώρα.

Η υδροχόος σάντανα ξεκινά πάντα με μια προσευχή japji

Υδροχόος Sadhana Kundalini Yoga Υδροχόος Μάντρα

Κουνταλίνι Γιόγκα Κρίγια

Την προσευχή Japji ακολουθεί η Kundalini Yoga Kriya. Αυτό περιλαμβάνει ασκήσεις γιόγκα που εκτελούνται σε συγκεκριμένο μήκος και ακολουθία. Ο ηγέτης της sadhana επιλέγει μια κρίια που κάνουν όλοι μαζί. Ο Κρύγιας βοηθά στην κυκλοφορία, ανακουφίζει από την ένταση, απελευθερώνει συναισθηματικούς αποκλεισμούς και διεγείρει όργανα, αδενικά και νευρικά συστήματα. Επιπλέον, χρησιμεύουν ως προετοιμασία για τον ακόλουθο διαλογισμό.

Συνήθως η κούρια sadhana έχει διάρκεια περίπου 30 λεπτά. Μπορούν να περιλαμβάνουν asana, pranayama και άλλες δυναμικές κινήσεις. Στο Savasana υπάρχει μια σύντομη χαλάρωση, συνήθως περίπου πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια, το Aquarian Sadhana συνεχίζει με μια σειρά από μάντρα γνωστά συλλογικά ως Aquarian Mantras.

Η Kundalini Yoga Kriya είναι μια συγκεκριμένη ακολουθία ασκήσεων γιόγκα

Υδροχόος Sadhana Kundalini Yoga Common Morning Saghana

Υδροχόος μάντρα

Το πρωινό κάλεσμα

Αυτό το μάντρα είναι επίσης γνωστό ως “Long Ek Ong Kaar”. Υψώνει την Κουνταλίνι ψάλλοντάς την για 7 λεπτά.

“Ek Ong Kaar Sat Naam Siri Waheguru”

Wah Yantee

Αυτό το μάντρα ανοίγει τη διαίσθηση. Το τραγουδάς για 7 λεπτά.

“Waa yantee kar yantee, jag dut patee, aadak it waha, brahmaday trayshaa guroo, it wahay guroo.”

Μουλ μάντρα

Το Mul mantra σε ριζώνει στο πνευματικό σου θεμέλιο καθώς σε ωθεί προς το πεπρωμένο σου. Το τραγουδάς για 7 λεπτά.

«Ek ong kaar, sat naam, karataa purakh, nirbho, nirvair

Akaal mooraat, ajoonee, saibhang, gur prasaad. Ναι!

Άαντ έτσι, γιουγκάντ έτσι, Χάι μπέι έτσι, Ναάνακ χόσι μπέι έτσι ».

Sat Siri Siri Akal

Αυτό το μάντρα εξηγεί ότι είμαστε διαχρονικά, αθάνατα όντα. Μας βοηθά να ξεπεράσουμε την απληστία και τη μικροπρέπεια και να αναπτυχθούμε περαιτέρω. Το τραγουδάτε επίσης για 7 λεπτά.

“Sat siree siree akaal, siree akaal mahaa akaal, Mahaa akaal, sat naam, akaal moorat, wahay guroo.”

Υδροχόοι μάντρα υψώνουν την ενέργεια της Κουνταλίνι

Υδροχόος Sadhana Kundalini Yoga Morning Saghana Yoga Class

Rakhe Rakhan Har

Αυτό είναι ένα μάντρα για προστασία από κάθε αρνητικότητα. Τραγουδιέται για 7 λεπτά.

«Rakhay rakhanhaar aap ubaariun

Gur kee pairee paa-eh kaaj savaariun

Οααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Saadh janaa kai sung bhavjal taariun

Σαάκατ νιντάκ ντους χιν μαα-ε μπινταριούν

Tis saahib kee tayk naanak manai maa-eh

Jis simrat sukh ho-eh saglay dookh jaa-eh »

Waheguru Wahejio

Αυτό είναι ένα μάντρα έκστασης. Isάλλεται σε μια συγκεκριμένη ασάνα γνωστή ως Vir Asana για 22 λεπτά.

«Wha-hay guroo wha-hay guroo

wha-hay guroo wha-hay jeeo »

Γκουρού Ραμ Ντας

Αυτό το μάντρα υμνεί τον Guru Ram Das και μας γεμίζει με θεραπεία και ταπείνωση. Το τραγουδάς για 5 λεπτά.

“Guru Guru Wahe Guru, Guru Ram Das Guru”

Πολύχρονο τραγούδι

Συχνά θα ακούσετε ανθρώπους να τραγουδούν το τραγούδι “Long Time Sun” στο τέλος αυτής της πρακτικής για να σηματοδοτήσουν το τέλος της πρωινής σάντανα.

Αυτό είναι λοιπόν το παραδοσιακό τέλος ενός μαθήματος Kundalini Yoga.

Υδροχόος μάντρα που τραγουδάει ο Jai-Jagdeesh

Gurdwara

Εάν λάβετε μέρος σε ένα υδρόβιο σάντανα σε ένα στούντιο της Κουνταλίνι Γιόγκα, σε ένα άσραμ ή σε ένα σπίτι της οικογένειας των Σιχ, θα ζήσετε κάτι πιο ενδιαφέρον. Μερικές φορές πραγματοποιείται μια υπηρεσία Gurdwara μετά τη sadhana, στην οποία απαγγέλλεται ένα “Hukam” ή ένα οδηγό μήνυμα από το ιερό βιβλίο, γνωστό ως Siri Guru Granth Sahib. Το Gurdwara δεν είναι μέρος του πραγματικού Υδροχόου Sadhana.

Η Sadhana μπορεί να εξασκηθεί μόνη της σε υπαίθριο χώρο

Υδροχόος Sadhana Kundalini Yoga Morning Saghana σε εξωτερικούς χώρους

Εξάσκηση Υδροχόου Sadhana

Ο Υδροχόος Sadhana είναι μια πολύπλοκη πρακτική πνευματικής γιόγκα. Περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές πτυχές της παράδοσης της Κουνταλίνι Γιόγκα και έχει μετασχηματιστικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, το να το ξεκινήσετε μόνοι σας μπορεί να είναι λίγο εκφοβιστικό. Επιλέξτε ένα στούντιο γιόγκα ή πάρτε κάποιον να σας δείξει το δρόμο. Σίγουρα θα αμφισβητηθείτε, αλλά αξίζει το ταξίδι.

Άγαλμα Shiva στην Ινδία

Υδροχόος Άγαλμα Γιόγκα πρωινού Σαδανά Κουνταλίνι Σαγκάνα Σίβα