Θερμότητα, κρύο και υγρασία – τρία από τα πιο σημαντικά συστατικά ενός βέλτιστου χώρου αναπαραγωγής για βακτήρια, ιούς και μούχλες. Και πού έχουν σταθερή αλληλεπίδραση οι τρεις τους; Στα κλιματιστικά μας. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για κινητό ή διαιρούμενο κλιματιστικό, διάφοροι μικροοργανισμοί, καθώς και σωματίδια γύρης και σκόνης πάντα θέλουν να φωλιάζουν εκεί. Με αυτόν τον τρόπο, αυτά εκτοξεύονται από τη συσκευή πίσω στους χώρους μας με τη ροή αέρα. Το αποτέλεσμα είναι ένας βρώμικος, ακάθαρτος αέρας, ο οποίος μπορεί να ευθύνεται για αλλεργίες και άλλες ασθένειες. Συνεπώς, πρέπει να απολυμαίνετε και να συντηρείτε τακτικά το σύστημα κλιματισμού σας. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει άριστα και να εξασφαλίσει μια ατμόσφαιρα χωρίς μικρόβια. Στις παρακάτω γραμμές θα βρείτε σημαντικές συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε για την υγιεινή του συστήματος κλιματισμού σας, προκειμένου να κάνετε κάτι καλό για την υγεία σας.

Η απολύμανση του κλιματισμού αποδίδει πάντα

Απολυμάνετε τον κλιματισμό σαν επαγγελματίας

Η απολύμανση του συστήματος κλιματισμού έγινε εύκολη

Τα κινητά συστήματα κλιματισμού πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σχολαστικά, ειδικά μετά τους μεγάλους χειμερινούς μήνες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον εξατμιστήρα και στο δοχείο συμπύκνωσης, όπου συλλέγεται νερό, να αδειάζουν τακτικά. Με τη βοήθεια ενός ειδικού σπρέι καθαρισμού από το εξειδικευμένο επάγγελμα, ο εξατμιστής ψεκάζεται στη συνέχεια πολύ προσεκτικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Θα πρέπει πρώτα να αφήσετε τη συσκευή να λειτουργεί σε πλήρη ισχύ για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να φύγετε από το δωμάτιο, να κλειδώσετε την πόρτα και να αερίσετε το δωμάτιο για περίπου 15 λεπτά. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει αρκετές φορές ανάλογα με τις ανάγκες. Λίγο αργότερα, μπορείτε ήδη να νιώσετε τη μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

Είναι σημαντικό τα φίλτρα αέρα στο σύστημα κλιματισμού να καθαρίζονται συχνά

συμβουλές απολύμανσης κλιματιστικού

Κατά την απολύμανση ενός διαχωρισμένου συστήματος κλιματισμού, υπάρχουν πολλά κοινά με την απολύμανση ενός κινητού συστήματος. Ωστόσο, χρειάζεστε περισσότερο χρόνο και υπομονή εδώ. Γιατί υπάρχουν δύο μονάδες. Το ένα είναι στερεωμένο στον τοίχο του δωματίου και το άλλο βρίσκεται έξω. Τα δύο μέρη κλιματισμού συνδέονται με έναν σωλήνα που διέρχεται από τον εξωτερικό τοίχο.

Το εξωτερικό μέρος πρέπει να καθαρίζεται από βρωμιά, γρασίδι και γύρη τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες. Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τη γρίλια με ένα κατσαβίδι και να καθαρίσετε το εσωτερικό ακόμα πιο σχολαστικά. Όταν πρόκειται για το εσωτερικό μέρος του κλιματιστικού σας, χρειάζεται λίγη επιπλέον προσοχή και χρόνος.

Η βέλτιστη καθαριότητα στο εσωτερικό του κλιματισμού είναι απαραίτητη

γιατί πρέπει να απολυμάνετε τον κλιματισμό

Αφού ανοίξετε το μπροστινό κάλυμμα προς τα πάνω, θα δείτε αμέσως το ελασματοειδές φίλτρο, γνωστό και ως φίλτρο αέρα. Αυτά φιλτράρουν τον αέρα από τα πολλά δυσμενή σωματίδια και κατ ‘αρχήν βελτιώνουν την ποιότητά τους. Για να το ενθαρρύνετε αυτό, θα πρέπει να καθαρίζετε τα φίλτρα τακτικά και να τα αντικαθιστάτε όταν χρειάζεται. Ο καθαρισμός είναι πολύ εύκολος αφαιρώντας τα μέρη, ξεπλένοντάς τα με χλιαρό σαπουνόνερο και αφήνοντάς τα να στεγνώσουν.

Μπορείτε επίσης να αρωματίσετε τα φίλτρα με ένα φυσικό αρωματικό σπρέι

απολύμανση φίλτρου αλλαγής συστήματος κλιματισμού

Για την πραγματική απολύμανση του συστήματος κλιματισμού, χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό σπρέι από εξειδικευμένο κατάστημα, το οποίο συνήθως προσφέρεται σε μορφή αφρού. Spεκάστε το στον ατμοποιητή και αφήστε τον αφρό να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στενότερο εξάρτημα στην ηλεκτρική σκούπα σας για να σκουπίσετε το κάτω μέρος του κλιματιστικού, όπου βρίσκεται ο ανεμιστήρας. Επιπλέον, μπορείτε να το περάσετε με ένα αντιβακτηριακό μαντηλάκι.

Όταν όλα τα μέρη είναι ωραία και στεγνώσουν ξανά, μπορείτε να αρχίσετε να τα συνδυάζετε. Τοποθετήστε τα φίλτρα αέρα στη θέση τους και κλείστε το κάλυμμα του κλιματιστικού. πλήρης!

Κατ ‘αρχήν, τα φίλτρα πρέπει πάντα να αφαιρούνται με τον ίδιο τρόπο

συμβουλές απολύμανσης κλιματιστικού

Τώρα μπορείτε να περιμένετε ξανά υγιή, καθαρό αέρα δωματίου

Απολυμάνετε τον κλιματισμό σωστά

Απολυμάνετε τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο

Για να μπορέσετε να απολυμάνετε το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου σας, δεν χρειάζεται απαραίτητα να οδηγείτε κάθε φορά στο συνεργείο. Μπορείτε επίσης να το κάνετε με ειδικά σπρέι καθαρισμού κλιματισμού. Υπάρχουν πολλά καλά προϊόντα στην αγορά, ακόμη και καθαριστικά κλιματισμού με ιόντα ασημί νανο που φρεσκάρουν τον αέρα και τον καθιστούν σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένο από βακτήρια και ιούς ξανά. Κάθε προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες. Ωστόσο, η αρχή είναι η ίδια.

Το σύστημα κλιματισμού χρειάζεται σωστή απολύμανση, ειδικά στις αρχές του καλοκαιριού

Απολυμάνετε τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο

Σύντομες οδηγίες για την απολύμανση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο:

Ενεργοποιήστε τον κλιματισμό και μεταβείτε στη λειτουργία ανακυκλοφορίας. Ανοίξτε τα ακροφύσια εξαερισμού και κλείστε τα παράθυρα. Ανακινήστε το σπρέι και ενεργοποιήστε το με το κουμπί. Τώρα βγείτε από το όχημα και περιμένετε περίπου 15-20 λεπτά. Αφού αδειάσει το δοχείο ψεκασμού, θα ολοκληρωθεί η απολύμανση του συστήματος κλιματισμού σας. Η δυσάρεστη μυρωδιά έχει φύγει και μπορείτε να απολαύσετε ξανά ευχάριστα δροσερό, καθαρό αέρα.

Καλή διασκέδαση και επιτυχία απολυμάνετε το σύστημα κλιματισμού!

απολυμάνετε τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο