Ο COVID-19 αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για τα πανεπιστήμια και τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο. Όλοι πρέπει να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε γρήγορα. Με αυτές τις αλλαγές έρχεται ο φόβος, η θλίψη και το άγχος. Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσουμε αυτά τα συναισθήματα και στη συνέχεια να κάνουμε μικρές αλλά απτές ενέργειες για την επεξεργασία τους.

online εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Απρόσμενες προκλήσεις

Εάν είστε νέοι στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες απροσδόκητες προκλήσεις που δεν περιμένατε. Μεταξύ των πραγμάτων που δεν περιμένατε, μπορεί να υπάρχουν:

  • Νιώθετε λυπημένοι, μόνοι ή απομονωμένοι.
  • Τα μαθήματα είναι διαδικτυακά, νομίζατε ότι θα ήταν αυτοπροσώπως.

Συμβουλές για να ξεπεράσετε την πρόκληση

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό μέρος για να μελετήσετε και αφήστε χρόνο για να το ρυθμίσετε πριν από τις διαλέξεις σας. Η E-Solutions σας υποστηρίζει με τεχνικές ερωτήσεις. Δοκιμάστε διαδικτυακά μαθήματα όπως αυτά από Προηγηματικά.

Καταλάβετε ότι όταν αισθάνεστε λυπημένοι, είναι επίσης φυσιολογικό

Οι πιθανότητες είναι ότι οραματιστήκατε το ακαδημαϊκό σας έτος με έναν συγκεκριμένο τρόπο, προβλέποντας τις συνδέσεις που θα κάνατε. Θα είχατε σκεφτεί τι θέλετε να επιτύχετε και προετοιμαστείτε. Η κατάσταση το 2020 άλλαξε και μετατράπηκε σε μια τρελή πλοκή επιστημονικής φαντασίας. Μόνο σεναριογράφοι του Χόλιγουντ θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει σε κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς μας. Το συναίσθημα της θλίψης που νιώθετε δεν διαφέρει από τη συνηθισμένη απώλεια που μπορεί να νιώσετε όταν χάνετε κάτι που ελπίζατε. Όσοι το έχουν ξαναζήσει αυτό γνωρίζουν ότι αυτά τα συναισθήματα είναι προσωρινά και η δύναμή τους θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Εάν αυτό δεν συμβεί, προτείνουμε φυσικά να μιλήσετε με τον οικογενειακό σας γιατρό ή έναν ψυχολόγο εάν γνωρίζετε κάποιον. Ορισμένοι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες διαδικτυακά, προσωπικά (υπό την επιφύλαξη περιορισμών COVID) και μέσω τηλεφώνου.

εξ αποστάσεως εκπαίδευση covid-19

Είναι φυσιολογικό να αμφισβητείτε τις αποφάσεις σας

Μπορεί ακόμη και να αμφιβάλλετε για την απόφασή σας να σπουδάσετε φέτος ή αν θα ολοκληρώσετε το έτος με επιτυχία. Αυτά τα συναισθήματα είναι κοινά και φυσιολογικά, και ελπίζουμε προσωρινά με τη σωστή υποστήριξη. Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστείτε, ώστε να είστε καλοί με τον εαυτό σας και τους δασκάλους σας. Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις είναι κάτι για το οποίο είχατε λίγο χρόνο για να προετοιμαστείτε. Να είστε ευγενικοί με τους δασκάλους σας, να είστε υπομονετικοί με την τεχνολογία και να απευθύνεστε στα πολυάριθμα δίκτυα υποστήριξης που είναι διαθέσιμα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά από τεχνολογική άποψη.

Όταν αισθάνεστε μοναξιά ή παραμένετε εκτός

Να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνοι. Ακριβώς όπως στη πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία, οι δάσκαλοι, οι ομιλητές και οι υπεύθυνοι μαθημάτων είναι εκεί για να σας βοηθήσουν. Πήγαινε κοντά της, λες "γεια σας", φαντάζομαι. Κάντε τα ίδια πράγματα που θα κάνατε κανονικά. Χρησιμοποιήστε το φόρουμ, χρησιμοποιήστε email και παρακολουθήστε διαδικτυακές συναντήσεις. Γνωρίστε τους συμμαθητές σας, αλλά πραγματικά. Εάν υπάρχει μια ομάδα Facebook για την τάξη σας, θα πρέπει να συμμετάσχετε. Εάν δεν υπάρχει ομάδα, θα πρέπει να ξεκινήσετε μία μόνοι σας. Να είσαι γενναίος και να συστηθείς στα φόρουμ και τα θέματα. Βρείτε κοινά ενδιαφέροντα και άλλες ομοιότητες. Σίγουρα υπάρχει ένα κοινό πράγμα που έχετε όλοι και το οποίο όλοι βιώνουμε τώρα. Μείνετε συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά σας. Μπορεί να είναι εύκολο να επικεντρωθείτε στις σπουδές σας τώρα, αλλά η κοινωνική σας σχέση με τους άλλους δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Τραβήξτε φωτογραφίες, χρησιμοποιήστε το FaceTime, συνδεθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σηκώστε το τηλέφωνό σας ή ακόμη και παλιομοδίτικο και γράψτε ένα γράμμα.

τηλεχειριστήριο

Άλλες στρατηγικές για την αντιμετώπιση του COVID-19

Η διατήρηση και η καλλιέργεια χόμπι είναι σημαντική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση από απόσταση δωρεάν. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε:

  • Εγγραφείτε σε διαδικτυακά μαθήματα
  • Επισκεφθείτε ένα εικονικό μουσείο
  • Διαβάστε ένα eBook
  • Εξερευνήστε ένα online σαφάρι
  • Ξεκινήστε να μαθαίνετε μια νέα γλώσσα
  • Παρακολουθήστε μια ζωντανή συναυλία στο διαδίκτυο
  • Δοκιμάστε έναν νέο χορό.

Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε κάποια από αυτά τα πράγματα σωματικά ενεργά. Υπάρχουν πολλοί δωρεάν πόροι στο διαδίκτυο εάν αποφασίσετε να τους αναζητήσετε.

Διαχείριση και αντιμετώπιση του άγχους

Σκεφτείτε μια εποχή στο παρελθόν που έπρεπε να αντιμετωπίσετε πράγματα που δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο. Τότε τι κάνατε που σας βοήθησε; Έχετε μιλήσει με γιατρό, το συζητήσατε με φίλους, ασχοληθήκατε με μια ευχάριστη δραστηριότητα όπως η τέχνη ή η μουσική ή κάνατε κάτι χαλαρωτικό; Η σκέψη για την αντιμετώπιση πόρων που χρησιμοποιήσατε με επιτυχία στο παρελθόν και η εφαρμογή τους στην τρέχουσα κατάσταση μπορεί να είναι χρήσιμη στη διαχείριση των τρεχόντων επιπέδων και προκλήσεων στρες.

επιτυχημένη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Παραμείνετε παρακινημένοι με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Χρησιμοποιήστε το χρονοδιάγραμμα ή το ημερολόγιο των μαθητών σας. Γράψτε μια λίστα υποχρεώσεων, καθώς και το αντίθετό της – μια λίστα με πράγματα που έχετε κάνει. Γράψτε τους στόχους σας για τη χρονιά. Η επένδυση του χρόνου σας στις σπουδές σας μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη απόσπαση της προσοχής και είναι επίσης μια στρατηγική αντιμετώπισης. Είναι επίσης μια καλή χρήση του χρόνου σας καθώς έτσι κι αλλιώς πρέπει να είστε στο σπίτι. Όταν πρόκειται για διαδικτυακή μάθηση, επικεντρωθείτε σε αυτό που λειτουργεί καλά και όχι σε αυτό που δεν λειτουργεί καθόλου. Τι είναι για το διαδικτυακό περιβάλλον που μπορεί να λειτουργήσει για εσάς – εξοικονομείτε χρόνο στην οδήγηση; Χρήματα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Μπορεί επίσης να μην χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για την εύρεση θέσης στάθμευσης. Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί για να περάσετε τη σημαντική δουλειά που πρέπει να γίνει φέτος. Πρακτικά πράγματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το μαθησιακό σας περιβάλλον: καλός φωτισμός, άνετος χώρος μελέτης, ήσυχο μέρος για εργασία. Πρέπει λοιπόν να μείνετε σπίτι; Εάν το βλέπετε ως επιλογή και όχι ως κάτι για το οποίο έχετε δεσμευτεί, θα προσθέσει στην ευημερία σας. Σκεφτείτε πώς οι δικές σας ενέργειες και η παραμονή στο σπίτι θα ωφελήσουν τους άλλους, ειδικά εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, ειδικά τους ηλικιωμένους ή εκείνους που πάσχουν από χρόνια χρόνια.

εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σπίτι