Το φως των κεριών δίνει σε κάθε ατμόσφαιρα μια συγκεκριμένη ρομαντική ρομαντική ή, ανάλογα με την περίσταση, χαλαρωτική περισυλλογή. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε καθόλου κερί κεριού σε τραπεζομάντηλα, χαλιά, ρούχα ή έπιπλα. Αλλά αντίθετα. Οι αντιαισθητικοί λεκέδες από κερί είναι αρκετά ενοχλητικοί και μπορούν να σας βάλουν σε καλή διάθεση. Αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να είναι, γιατί με τις έξυπνες συμβουλές για το σπίτι σας παρακάτω, μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν επίμονους λεκέδες κεριού από εδώ και πέρα, ανεξάρτητα από πού προέρχονται. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε απλές θεραπείες και συσκευές που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι. Έτσι, την επόμενη φορά που ένα κερί θα ανατραπεί ή το κερί μόλις τελειώσει, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και χρησιμοποιήστε τις παρακάτω διαδικασίες.

Ο καθένας μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από κερί και είναι πολύ εύκολο

κεριά για να αφαιρέσετε τις κηλίδες κεριών

Αφαιρέστε τους λεκέδες από κερί από τα υφάσματα

Πριν ξεκινήσουμε με τις λεπτομερείς συμβουλές, θα θέλαμε να τονίσουμε κάτι σημαντικό εκ των προτέρων. Δηλαδή, όταν αφαιρείτε το κερί του κεριού, η υπομονή μετράει πάντα στην αρχή. Σωστά κατανοητό! Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί έως ότου το κερί σκληρύνει πλήρως. Ποτέ μην αρχίσετε να αφαιρείτε το ζεστό, υγρό κερί.

Γιατί αυτό επιδεινώνει μόνο το πρόβλημα. Η θερμή μάζα θα διεισδύσει βαθύτερα στις ίνες και τους πόρους του αντίστοιχου υλικού ή θα εξαπλωθεί σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Επομένως, είναι καλύτερο να καταψύξετε πρώτα είδη ρούχων και υφασμάτων στην κατάψυξη. Το έντονο κρύο κάνει το κερί του κεριού πορώδες και εύθραυστο. Αφού το βγάλετε, μπορείτε εύκολα να το αφαιρέσετε από τα υφάσματα με τα δάχτυλά σας.

Μπορείτε επίσης να ξύσετε το σκληρυμένο κερί με ένα μαχαίρι βουτύρου

συμβουλές για να αφαιρέσετε λεκέδες από κερί

Εάν έχουν απομείνει υπολείμματα κεριού, μπορείτε να προχωρήσετε λίγο βαθύτερα. Θα χρειαστείτε: ένα σίδερο, ένα στυπό χαρτί ή ένα χαρτί κουζίνας, ένα παλιό πανί και ένα οινόπνευμα ή λευκό αλκοόλ. Αρχικά, τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί στίγματος κάτω και πάνω από το λεκέ του κεριού και ρυθμίστε το σίδερο σε μεσαία ρύθμιση χωρίς ατμό. Πηγαίνετε γρήγορα μαζί του πάνω από το κρυφό σημείο. Η θερμότητα υγροποιεί ξανά το κερί και απορροφάται από το χαρτί κηλίδωσης ή το χαρτί κουζίνας. Έτσι κάθε τόσο τραβάτε το χαρτί λίγο πιο μακριά ώστε να υπάρχει πάντα μια καθαρή επιφάνεια στο κερί. Αν θέλετε να πάτε εύκολα με το σίδερο σας, μπορείτε ακόμη και να βάλετε ένα παλιό πανί στο πάνω κομμάτι χαρτί.

Αντί για σίδερο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήρα μαλλιών

αφαιρέστε λεκέδες κεριού από υφάσματα με σίδερο

Όταν παρατηρήσετε ότι το κερί έχει σταματήσει να υγροποιείται, μπορείτε να σταματήσετε το σιδέρωμα. Εάν μπορείτε ακόμα να δείτε λίγο από το κερί, πρέπει επίσης να πιέσετε την περιοχή με βενζίνη ή αλκοόλ και να πλύνετε το ρούχο ή το τραπεζομάντιλο στους 60 βαθμούς στο πλυντήριο.

Λάβετε υπόψη τις ατομικές ετικέτες φροντίδας για τα ρούχα σας

αφαιρέστε τους λεκέδες από κερί από τα ρούχα πλυσίματος ρούχων

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες από κερί από το χαλί, μπορείτε να προχωρήσετε παρόμοια ανάλογα με τις ίνες του χαλιού και να χρησιμοποιήσετε την τεχνική του σιδήρου. Με πιο ευαίσθητα υφάσματα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε στεγνωτήρα μαλλιών ή απλά να εργάζεστε με τη μέθοδο ψύξης. Θα ήταν μάλλον αδύνατο να βάλουμε ολόκληρο το χαλί στην κατάψυξη. Σας συμβουλεύουμε λοιπόν να βάλετε παγοκύστες ή παγάκια σε μια πλαστική σακούλα στους λεκέδες από κερί. Στη συνέχεια, μπορείτε απλά να ξύσετε το σκληρυμένο κερί και στη συνέχεια να εργαστείτε στην περιοχή με πετρελαϊκό αιθέρα.

Επιπλέον συμβουλή: Είναι λίγο πιο δύσκολο να αφαιρέσετε λεκέδες από χρωματιστό κερί και πιθανότατα θα χρειαστείτε επιπλέον αφαίρεση λεκέδων ή επαγγελματικό καθαρισμό υφασμάτων.

Και εδώ απαιτείται υπομονή και σίγουρο ένστικτο

αφαιρέστε τους λεκέδες από κερί από τα χαλιά

Σίδερο και χαρτί στίγματος – ένα ισχυρό δίδυμο ενάντια στους λεκέδες από κερί

αφαιρέστε τους λεκέδες από κερί με χοντρό χαρτί

Φαίνεται λίγο πιο περίπλοκο με λεκέδες από κερί σε σουέτ και πιο λεπτή ταπετσαρία. Αφού κρυώσει το κερί, θα πρέπει να αφαιρέσετε πολύ προσεκτικά τη σκληρή μάζα από την επιφάνεια με το χέρι και στη συνέχεια να υγροποιήσετε τα υπολείμματα με το στεγνωτήρα μαλλιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το κερί θα διεισδύσει επίσης βαθύτερα και θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με κάτι που ονομάζεται απορροφητική σκόνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη κιμωλίας ή σκόνη μαγνησίου ως οικιακή θεραπεία. Απλώς πασπαλίστε το θερμαινόμενο κερί με αυτό για να το δέσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να σκουπίσετε τα υπολείμματα με ηλεκτρική σκούπα και να ψεκάσετε με ένα κατάλληλο σπρέι περιποίησης.

Αφαιρέστε τους λεκέδες από κερί από ξύλο

Βασικά, κάνετε ένα αρκετά παρόμοιο πράγμα με ξύλινες επιφάνειες. Η διαφορά εδώ είναι ότι χρησιμοποιείτε μια πλαστική κάρτα ή μια πλαστική ξύστρα για να ξύσετε το κερί μακριά από το ξύλο αφού έχει σκληρύνει. Κάντε το όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά, ώστε να μην υπάρχουν γρατζουνιές. Εάν υπάρχουν ακόμα υπολείμματα, μπορείτε να τα υγροποιήσετε προσεκτικά με το στεγνωτήρα μαλλιών και να τα σκουπίσετε με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, είναι σκόπιμο να εφαρμόσετε λίγο ελαιόλαδο στις ευαίσθητες περιοχές και να το σκουπίσετε με ένα μαλακό πανί. Το ελαιόλαδο δεν βλάπτει το ξύλο, το φροντίζει πραγματικά.

Στην περίπτωση μη επεξεργασμένου ξύλου, θα χρειαστείτε επίσης αρκετή σκόνη απορρόφησης

αφαιρέστε τους λεκέδες από κερί από το ξύλινο τραπέζι

Αφαιρέστε τους λεκέδες από κερί από κηροπήγια

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το κόλπο του να καθαρίζετε γρήγορα τα κηροπήγια. Όλοι το γνωρίζουμε: μετά το ρομαντισμό ή το άγριο πάρτι, τα υπολείμματα κεριού κολλάνε στη μεταλλική επιφάνεια του κηροπήγου. Η κατάψυξη, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ αποτελεσματική. Απλώς βάλτε τα κηροπήγια στην κατάψυξη και αφήστε τα εκεί για 2-3 ώρες. Θα εκπλαγείτε πόσο εύκολο και γρήγορο είναι να αφαιρέσετε το κερί κεριού από αυτό. Μπορείτε ακόμη και να το αφαιρέσετε με τα δάχτυλά σας και είναι επίσης διασκεδαστικό.

Ελπίζουμε ότι τώρα ανησυχείτε πολύ λιγότερο για τους λεκέδες από κερί στη συνέχεια και μπορείτε να αφήσετε τον εαυτό σας να φύγει και να επικεντρωθείτε στο πάρτι!

Σας ευχόμαστε μοναδικές στιγμές και αξέχαστες εμπειρίες με αγαπημένα πρόσωπα!      

αφαιρέστε λεκέδες από κερί συμβουλές και κόλπα