Αν έχετε περπατήσει ποτέ στα λιμάνια του Sylt, στο Maximilianstrasse στο Μόναχο ή στο Kurfürstendamm στο Βερολίνο, τότε σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει μια ολόκληρη γκάμα από ακριβά αξεσουάρ και το ένα ή το άλλο πολυτελές ρολόι στους καρπούς του πλήθους της μόδας. Χωρίς αμφιβολία, τέτοια ρολόγια είναι υπέροχα παραδείγματα χειροτεχνίας, αλλά δυστυχώς έχουν και την τιμή τους – σωστά; Θα σας πούμε πώς μπορείτε να αποκτήσετε τα πολυτελή ρολόγια των μεγάλων εμπορικών σημάτων πολύ φθηνότερα.

Συμβουλές για την αγορά ενός ρολογιού - Πώς να αποκτήσετε ένα φτηνό ρολόι πολυτελείας2

Αγοράστε μεταχειρισμένα και εξοικονομήστε χρήματα

Το μοντέλο της αγοράς των μεταχειρισμένων δεν είναι στην πραγματικότητα μια νέα ιδέα, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο – για παράδειγμα σε σχέση με ρολόγια πολυτελείας. Με πιο προσεκτική εξέταση, το εμπόριο μεταχειρισμένων ρολογιών από μάρκες όπως η Rolex, η Breitling και η Co είναι απόλυτα λογικό και αναρωτιέται κανείς γιατί να αγοράσει καινούργια καθόλου. Άλλωστε, δεν υπάρχουν μόνο διαδικτυακές αγορές που προσφέρουν μεταχειρισμένα ρούχα και αξεσουάρ, αλλά και ειδικοί έμποροι που επικεντρώνονται αποκλειστικά στην αγορά και πώληση μεταχειρισμένων ρολογιών. Με έναν παρόχο όπως το Watchmaster, για παράδειγμα, μπορείτε να αποκτήσετε μεταχειρισμένο ρολόι Omega σε πολύ καλή κατάσταση συμπεριλαμβανομένης της εγγύησης 24 μηνών, σημαντικά φθηνότερο από ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο από επίσημη επώνυμη μπουτίκ.

Όχι μόνο θα εκπληρώσετε το όνειρό σας για το δικό σας πολυτελές ρολόι, αλλά θα εξοικονομήσετε γρήγορα μερικές χιλιάδες ευρώ όταν αγοράζετε ένα τόσο μεταχειρισμένο ρολόι. Στο τέλος υπάρχουν μερικές φορές ακόμη και αρκετά χρήματα που περισσεύουν για το πολυαναμενόμενη καρέκλα σχεδιαστών ή να αγοράσετε μια μεγάλη νέα λάμπα σαλονιού. Γιατί λοιπόν να μείνετε χωρίς έναν, όταν μπορείτε να έχετε εξίσου εύκολα και τα δύο?

Συμβουλές για την αγορά ενός ρολογιού - Πώς να αποκτήσετε ένα φτηνό ρολόι πολυτελείας3

Πόσο ασφαλές είναι να αγοράσετε ένα ακριβό ρολόι στο διαδίκτυο;?

Η σκέψη ότι δεν είστε ασφαλείς από την καταστροφή κατά την αγορά στο διαδίκτυο είναι απολύτως κατανοητή. Για να προστατευτείτε καλύτερα από πιθανούς απατεώνες, θα πρέπει επομένως να βασίζεστε μόνο σε πιστοποιημένους εμπόρους. Επιπλέον, είναι σημαντικό να μάθετε εκ των προτέρων πόσο υψηλές είναι οι τιμές για ορισμένα πολυτελή ρολόγια. Μια μικρή συμβουλή: αν η τιμή για ένα Rolex φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, τότε μάλλον είναι.

Με πιστοποιημένους διαδικτυακούς λιανοπωλητές, στις περισσότερες περιπτώσεις έχετε ακόμη την επιλογή να χρηματοδοτήσετε το νέο σας αγαπημένο ρολόι σε εύκολες δόσεις. Η αγορά ενός πολυτελούς ρολογιού δεν σκίζει μια τρύπα στο πορτοφόλι σας, αλλά σας δίνει επίσης την ευκαιρία να ξοδέψετε άλλα πράγματα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε για τον εαυτό σας. Το νέο σας ρολόι μπορεί να σας κοστίσει μόνο 50 € το μήνα και ως εκ τούτου είναι ακόμη φθηνότερο από πολλά συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας.

Συμβουλές για την αγορά ενός ρολογιού - Πώς να αποκτήσετε ένα φτηνό ρολόι πολυτελείας4

Γιατί να αγοράσετε καθόλου ένα πολυτελές ρολόι;?

Αυτή είναι μια απολύτως νόμιμη ερώτηση όταν σκεφτείτε ότι κάθε κινητό τηλέφωνο αυτές τις μέρες είναι εξοπλισμένο με οθόνη χρόνου υψηλής ακρίβειας, η οποία ουσιαστικά καθιστά ένα μηχανικό ρολόι παρωχημένο. Γιατί λοιπόν να φοράμε καθόλου ένα μηχανικό ρολόι χειρός όταν μπορούμε ήδη, Φακοί επαφής AR με ενσωματωμένη οθόνη να κατασκευασω? Φυσικά, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μόνος του πού βρίσκονται οι δικές του προτιμήσεις σε αυτό το θέμα. Αλλά ένα είναι σίγουρο: Τα ρολόγια χειρός εξακολουθούν να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των καθημερινών αναγκών, είτε είναι απαραίτητα είτε όχι, και πάρα πολλοί άνδρες και γυναίκες αισθάνονται λίγο πολύ «γυμνοί» όταν το ρολόι δεν είναι στον καρπό τους. Τα ρολόγια χειρός προσφέρουν επίσης στον χρήστη τους την ευκαιρία να εκφράσει την προσωπικότητά του και το δικό του γούστο χωρίς να είναι πολύ προσβλητικός ή να προσελκύσει αρνητική προσοχή. Ένα αξεσουάρ υψηλής ποιότητας στον καρπό είναι επομένως μια εξαιρετική προφορά για μια σίγουρη και σίγουρη εμφάνιση.

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι πολυτελή ρολόγια. Μερικές φορές το χρυσό ρολόι Rolex μπορεί να έχει αμφίβολη φήμη, αλλά όταν συνδυάζεται σωστά μπορεί να φαίνεται αρκετά κομψό και να κάνει πολύ καλή εντύπωση. Τα πλεονεκτήματα ενός ρολογιού πολυτελείας είναι η εξαιρετικά υψηλή ποιότητα κατασκευής και τα υλικά υψηλής ποιότητας. Για παράδειγμα, ένα ρολόι Omega μπορεί να είναι άνω των 50 ετών και να φαίνεται καινούργιο και να λειτουργεί με ακρίβεια. Αν κοιτάξετε τη μακροζωία των πολυτελών ρολογιών, οι τιμές δεν φαίνονται πλέον τόσο υψηλές. Λόγω της μεγάλης αντοχής τους, τα ρολόγια χειρός από γνωστούς κατασκευαστές είναι επίσης συναισθηματικά αναμνηστικά που μπορούν να σας συνοδεύσουν σε όλη σας τη ζωή. Το καθημερινό τύλιγμα ενός μηχανικού ρολογιού χειρός μπορεί επίσης να γίνει ένα αγαπημένο πρωινό τελετουργικό σαν το ξύρισμα μετά το καθημερινό ντους.

Συμβουλές για την αγορά ενός ρολογιού - Πώς να αποκτήσετε ένα φτηνό ρολόι πολυτελείας5

Ένα ρολόι πολυτελείας ως σταθερή επένδυση

Εάν αυτά τα επιχειρήματα δεν είναι αρκετά για να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο ρολόι πολυτελείας, τότε θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια άλλη πτυχή σε αυτό το σημείο: Επενδύσεις. Θα σκεφτόσασταν ότι τα ρολόγια πολυτελείας σήμερα ανταλλάσσονται εν μέρει σαν μετοχές; Αγοράζοντας και πουλώντας το σωστό ρολόι, μπορείτε όχι μόνο να ανακτήσετε την τιμή αγοράς που πληρώσατε, αλλά ίσως και να το διπλασιάσετε. Αλλά ακόμα κι αν δεν θέλετε να κάνετε εικασίες με το ρολόι στο χέρι σας, διατηρεί μια ορισμένη αξία λόγω της προέλευσής του και των υψηλής ποιότητας και λεπτής επεξεργασίας υλικών. Αν αγοράσετε, για παράδειγμα, ένα μεταχειρισμένο χρυσό ρολόι Omega, θα διατηρήσει συνήθως την αξία που πληρώσατε στη μεταχειρισμένη αγορά. Στην περίπτωση ενός ρολογιού από πολύτιμο μέταλλο, μπορείτε αλλιώς να αναφέρεστε πάντα στην υλική αξία, στην περίπτωση αυτή με άλλα λόγια η χρυσή αξία, σειρά.

Απλώς ρίξτε μια ματιά στις ιστοσελίδες δημοφιλών διαδικτυακών λιανοπωλητών για μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας και πάρτε μια ιδέα για την τεράστια ποικιλία μαρκών και μοντέλων ρολογιών για τον εαυτό σας. Είμαστε σίγουροι ότι έχετε εγγύηση ότι θα ερωτευτείτε ένα ή δύο μοντέλα!

Συμβουλές για την αγορά ενός ρολογιού - Πώς να αποκτήσετε ένα φτηνό ρολόι πολυτελείας1