Είναι ήδη Δεκέμβριος και τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών. Σκοπεύετε όμως να μετακομίσετε τώρα στη στοχαστική και ταυτόχρονα αγχωμένη περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα; Παρ ‘όλα αυτά, μείνετε όσο το δυνατόν πιο χαλαροί και πραγματοποιήστε αυτό το σημαντικό έργο χωρίς πανικό. Ο καλός προγραμματισμός και οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την κίνηση σας τον Δεκέμβριο τέλεια και, κυρίως, χωρίς άγχος.

κινείται σε κινούμενα κουτιά του Δεκεμβρίου

Η μετακίνηση στον άνεμο και τον καιρό μπορεί να έχει πλεονεκτήματα από τη μία πλευρά, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια πραγματική πρόκληση από την άλλη. Γι ‘αυτό θα πρέπει να ξεκινήσετε την πραγματική προετοιμασία όσο το δυνατόν νωρίτερα. Μια πρακτική κινούμενη λίστα ελέγχου σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και χρησιμεύει ως χρονολογική κόκκινη κλωστή. Αυτό περιλαμβάνει κάθε σημείο που πρέπει να γίνει εκ των προτέρων, όπως η καταγγελία της σύμβασης ενοικίασης, η ρύθμιση του νέου παρόχου Διαδικτύου, η αφαίρεση και η τακτοποίηση του παλιού διαμερίσματος κ.λπ. βρίσκεται σε ένα σαφώς ορατό μέρος.

Συσκευάστε και αποσυσκευάστε σωστά

Δύσκολα μπορείς να ξεκινήσεις αρκετά νωρίς. Ειδικά αν έχετε μεγάλο νοικοκυριό, θα πρέπει να πάρετε μεγάλο αριθμό κιβωτίων τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες νωρίτερα ξεκινήστε τη συσκευασία. Συνιστάται να συσκευάσετε πρώτα τα αντικείμενα που χρειάζονται λιγότερο στην καθημερινή ζωή. Λίγο πριν από τη μετακόμιση, συσκευάζετε τα πράγματα που χρειάζεστε περισσότερο σε ένα ειδικό κουτί αποθήκευσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει ετικέτα στα κινούμενα πλαίσια με αριθμούς και περιεχόμενο, ώστε να μπορείτε να τα ταξινομήσετε και να τα αποσυσκευάσετε αργότερα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε ηλεκτρονικές συσκευές και ευαίσθητα έπιπλα, καθώς και σε εύθραυστα αντικείμενα και φυτά εσωτερικού χώρου. Τυλίξτε τα με κουβέρτες και πετσέτες ή με φυσαλίδες. Έτσι προστατεύονται καλά από χτυπήματα, κρύα και υγρά.

Επιπλέον συμβουλή: Το χειμώνα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποσυσκευάζετε τα κινούμενα κουτιά όσο το δυνατόν νωρίτερα. Διαφορετικά, η υγρασία μπορεί να σχηματιστεί σε πολλά αντικείμενα σε αυτά και να προκαλέσει ζημιά.

η μετακίνηση τον Δεκέμβριο έγινε εύκολη

Μετακίνηση φορτηγών ή βαν?

Εάν έχετε πάρα πολλά κιβώτια και έπιπλα, καθώς και τον προϋπολογισμό, θα ήταν λογικό να προσλάβετε μια καλή μετακινούμενη εταιρεία. Μπορεί ο εργοδότης σας να πληρώσει αυτό ή εσείς να διεκδικήσετε τα έξοδα μετεγκατάστασης για φορολογικούς σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε ένα βαν σε καλή τιμή και πιθανώς να το οδηγήσετε μόνοι σας. Μην ξεχάσετε να υποβάλετε αίτηση στις αρχές οδικής κυκλοφορίας για ζώνες μη στάθμευσης εγκαίρως. Έτσι έχετε αρκετό χώρο κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση των κινούμενων στοιχείων.

Κάντε γνωστή τη νέα σας διεύθυνση

Σίγουρα ανυπομονείτε για το νέο σας σπίτι. Η διεύθυνση του δεν είναι σχεδόν γνωστή σε κανέναν. Εκτός από το επίσημο Επανεγγραφή στο γραφείο εγγραφής κατοίκων θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε πολλά γραφεία καθώς και ασφαλιστικές εταιρείες, ενώσεις, δικό σας εργοδότη κ.λπ. ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε αλλού στο εξής. Για να το κάνετε πολύ πιο εύκολο και χωρίς άγχος, μπορείτε να το κάνετε με τη δωρεάν ειδοποίηση μετακόμισης από την Deutsche Post. Αυτό σημαίνει ότι η σημαντική αλληλογραφία σας θα συνεχίσει να φτάνει σε εσάς.

Υπάρχει όμως και μια ακόμη πιο ωραία και, κυρίως, πιο ωραία ιδέα να δώσετε στους φίλους, τους συγγενείς και την οικογένειά σας τη νέα σας διεύθυνση. Αυτή τη στιγμή, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, μπορείτε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες κάρτες για να μετακινηθείτε στο διαδίκτυο και παντού αποστολή εύκολα και βολικά.

χριστουγεννιάτικη κάρτα-κινείται-με-φορτηγό-και-χριστουγεννιάτικο δέντρο

Προθερμάνετε το νέο σας σπίτι!

Η μετακόμιση τον Δεκέμβριο μπορεί να είναι μια πολύ κρύα πρόταση εάν δεν προθερμάνετε το νέο σας διαμέρισμα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο, ειδικά αν έχετε παιδιά ή είστε ευαίσθητοι στο κρύο. Έτσι, βεβαιωθείτε εκ των προτέρων ότι η θέρμανση έχει εξαεριστεί σωστά και ενεργοποιήστε την τουλάχιστον 2 ημέρες πριν από την πραγματική κίνηση. Θα σας υποδεχτεί ένα άνετο κλίμα δωματίου στην είσοδο και θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας αμέσως.

Μην ξεχνάτε τους κινούμενους βοηθούς

Είναι σχεδόν παράδοση να ετοιμάζετε ένα μικρό ευχαριστώ για τους κινούμενους βοηθούς σας. Το χειμώνα, ζεστά ροφήματα, μικρά σνακ, καθώς και καφές και κέικ είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για αυτό αντί για τη συνηθισμένη σαλάτα μπύρας και πατάτας. Αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλα ποτά ή πίτσα. Η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Επιπλέον συμβουλή: Παρέχετε επίσης ζεστά γάντια εργασίας για όλους, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι που κινούνται να μην παγώνουν και τα χέρια τους να μην τραυματίζονται στα γωνιακά κινούμενα κουτιά.

μετακόμισε τον Δεκέμβριο

Πάντα με ηρεμία…

Προσπαθείτε πάντα να παραμένετε χαλαροί όταν μετακινείστε και μην αφήνετε κανέναν να σας βιάζει άσκοπα. Συγκεντρωθείτε πλήρως σε αυτό το πολύ σημαντικό έργο. Κερδίστε λίγο περισσότερο χρόνο την ημέρα μετακίνησης ξεκινώντας την πραγματική κίνηση αρκετά νωρίς. Τώρα τον Δεκέμβριο ο ήλιος δύει αρκετά γρήγορα. Γύρω στις 4.30 μ.μ. είναι σχεδόν σκοτεινό. Επίσης, παρακολουθήστε το δελτίο καιρού, ώστε να αντιδράσετε εγκαίρως σε πιθανή χιονοθύελλα ή ολισθηρό καιρό.

Όταν φτάσετε στο νέο σας σπίτι, μπορείτε πρώτα να κάνετε ένα διάλειμμα και ακόμη και να ανταμείψετε τον εαυτό σας με ένα ζεστό ζεστό κρασί ή να περάσετε ένα όμορφο βράδυ με τον σύντροφό σας ή την οικογένειά σας. Για αυτό είναι σκόπιμο να επιπλώσετε πρώτα μόνο ένα δωμάτιο και να το κάνετε λίγο πιο άνετο. Και αν σας αρέσει, γιατί να μην αποσυσκευάσετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια αμέσως. Με αυτό κατά νου, σας ευχόμαστε μια επιτυχημένη κίνηση τον Δεκέμβριο και πολλή διασκέδαση και χαρά στο νέο σας σπίτι!

κινείται τον Δεκέμβριο χωρίς άγχος