Οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι με περιπέτεια. Όλες οι καινοτομίες όσον αφορά το σχέδιο και τη ζωγραφική πρέπει να δοκιμαστούν.

Για εμάς, το τρισδιάστατο σχέδιο είναι μια συναρπαστική καινοτομία που θα θέλαμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά. Και αν θέλετε να μάθετε λίγο περισσότερα γι ‘αυτό, διαβάστε προσεκτικά τώρα…

Το τρισδιάστατο σχέδιο είναι μια τάση εδώ και αρκετά χρόνια, όχι μόνο μεταξύ καλλιτεχνών και συρταριών χόμπι. Τα τρισδιάστατα σχέδια φαίνονται πραγματικά υπέροχα και προσφέρουν εντελώς νέες και συναρπαστικές δυνατότητες για να γίνετε δημιουργικοί. Τα στυλό τρισδιάστατου εκτυπωτή, που χωράνε επίσης στην τσέπη σας, είναι εύχρηστα και εύχρηστα για μικρούς και μεγάλους.

Τρισδιάστατο στυλό για σχεδίαση τρισδιάστατο

Η συναρπαστική ιστορία της τρισδιάστατης πένας

Το πρώτο 3D στυλό είναι το 3Doodler από την Wobbleworks. Στην πραγματικότητα πήρε ένα σφάλμα στην ανάπτυξη παιχνιδιών λόγω ενός 3D εκτυπωτή. Οι ειδικοί αφαίρεσαν την κεφαλή εκτύπωσης από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή και διόρθωσαν την προβληματική περιοχή με το χέρι. Έτσι δημιουργήθηκε το 3Doodler.

Το 3D στυλό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών 2013 στο Βερολίνο. Το 3Doodler ήταν επιτυχές χάρη στην πλατφόρμα crowdfunding Kickstarter, η οποία το χρηματοδότησε και προκάλεσε αίσθηση. Μετά την επιτυχία του και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, βρέθηκαν επίσης πολλοί άλλοι πάροχοι. Αυτό το στυλό προσφέρθηκε για πρώτη φορά στη γερμανική αγορά τον Νοέμβριο του 2013. Το στυλό τρισδιάστατης εκτύπωσης βρίσκεται γενικά ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη κάποιες συγκρίσεις στο διαδίκτυο. Εδώ είναι για παράδειγμα τα 10 καλύτερα τρισδιάστατα στυλό σε σύγκριση.

Tinker ενδιαφέροντα πράγματα με τρισδιάστατα στυλό

Πώς λειτουργεί ένα στυλό 3D?

Κοιτάζει με την πρώτη ματιά το στυλό τρισδιάστατης εκτύπωσης σαν ένα συνηθισμένο στυλό. Η μόνη διαφορά από το εξωτερικό είναι ότι είναι λίγο πιο παχύ, βαρύτερο και έχει μερικά κουμπιά περισσότερα από το κλασικό στυλό. Η κύρια διαφορά είναι στο υλικό που χρησιμοποιείται. Το πλαστικό χρησιμοποιείται αντί για μελάνι. Αυτό θερμαίνεται μέσα σε αυτό το ειδικό στυλό και στη συνέχεια βγαίνει από την άκρη όπως το μελάνι σε ένα κανονικό στυλό.

Το πλαστικό σκληραίνει ξανά μέσα σε δευτερόλεπτα και μπορεί ακόμα να λυγίσει ξεχωριστά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Λειτουργικά, αυτό θυμίζει εργασία με πιστόλι θερμής κόλλας. Αυτό τελικά θα μοιάζει με ένα νήμα που βγαίνει από το στυλό. Το στυλό 3D σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τρισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα τέχνης και όχι μόνο σε χαρτί.

Ανάλογα με το μοντέλο της πένας, ο ρυθμός ροής του πλαστικού μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά, έτσι ώστε να μπορείτε να εργάζεστε είτε γρηγορότερα είτε πιο αργά. Αυτή η διαδικασία σας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσετε τα πιο δημιουργικά και τρελά αντικείμενα ακριβώς όπως στον αέρα. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του στυλό είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

διαφορετικά νήματα για τρισδιάστατο σχέδιο

Τρισδιάστατα νήματα και αξεσουάρ

Η τρισδιάστατη σχεδίαση δεν είναι δυνατή χωρίς νήματα. Τα νήματα ABS και PLA χρησιμοποιούνται ευρέως. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το PLA (Polylacitd) είναι ένα βιοδιασπώμενο πλαστικό κατασκευασμένο από ανανεώσιμες πρώτες ύλες (άμυλο καλαμποκιού ή ζαχαροκάλαμο). Το ABS (ακρυλονιτριλικό βουταδιένιο στυρόλιο) είναι ένα θερμοπλαστικό που εγγυάται υψηλή σκληρότητα, αντοχή και καλή αντοχή στις γρατζουνιές. Και τα δύο διατίθενται σε διαφορετικά χρώματα. Υπάρχουν ακόμη και νήματα που απορροφούν το φως την ημέρα και λάμπουν τη νύχτα. Αυτά είναι υπέροχα πράγματα όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες.

Όσον αφορά τα αξεσουάρ, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν μόνο μερικά προϊόντα στην αγορά. Μόνο για το 3Doodler και το 3Doodler 2.0 υπάρχουν κάποιες επεκτάσεις που διευκολύνουν την σχεδίαση και εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη διασκέδαση. Για ορισμένα άλλα μοντέλα υπάρχουν θήκες ασφαλείας για σταθερή αποθήκευση.

σχεδίαση χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων με 3d στυλό

Τι μπορείτε να κάνετε με το στυλό 3D

Τα στυλό τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι προς το παρόν πολύ περιζήτητα αντικείμενα που συζητούνται έντονα. Αυτά τα στυλό μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μεγάλη ποικιλία τρόπων. Από προσωπικές ανάγκες και ατομική χρήση (όπως εξατομίκευση προϊόντων, π.χ. κατασκευή θήκων smartphone) έως διασκεδαστικές φιγούρες για παιδιά, δεν υπάρχουν όρια στη συσκευή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στυλό 3D για να κυριαρχήσετε υπέροχα κοσμήματα και αξεσουάρ, καθώς και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα. Ακόμη και ορισμένοι επαγγελματικοί τομείς, όπως η αρχιτεκτονική, μπορούν να επωφεληθούν από αυτό. Χάρη σε αυτήν την καινοτομία, διάφορες κατασκευές μοντέλων μπορούν να γίνουν γρήγορα και εύκολα. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να σχεδιάσετε έναν Πύργο του Άιφελ και πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλές άλλες ιδέες στο διαδίκτυο.

Το μέλλον των στυλό τρισδιάστατων εκτυπωτών

Καθώς αυτή η καινοτομία βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, νέες εφευρέσεις, βελτιώσεις και προμηθευτές είναι σίγουρο ότι θα βγουν στην αγορά τα επόμενα χρόνια. Λέγεται μάλιστα ότι αυτά τα στυλό υποτίθεται ότι βοηθούν στην ιατρική. Αυστραλοί επιστήμονες ξεκίνησαν αυτήν την εφαρμογή στο Κέντρο Αριστείας για την Επιστήμη των Ηλεκτροϋλικών. Έχετε αναπτύξει ένα στυλό που ονομάζεται BioPen που θα επιτρέψει στους γιατρούς στο μέλλον να εκτυπώσουν απευθείας την οστική μάζα για το ανθρώπινο σώμα.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την περαιτέρω ανάπτυξη της τρισδιάστατης πένας. Και εσύ?

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά αντίγραφα 3D στυλό διαθέσιμα στην αγορά και αυτό καθιστά δύσκολη την απόφαση αγοράς. Ως χρήστης, θα πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας τι είναι πιο σημαντικό για εσάς: τιμή ή ποιότητα?

Τρισδιάστατο σχέδιο ως καινοτόμος τεχνολογία

Φτιάξτε μόνοι σας διακόσμηση με τρισδιάστατο στυλό εκτύπωσης

κινητό τηλέφωνο κόλαση 3d σχέδιο