Γνωρίζατε ότι η αμαρυλλίδα ή ο ιππότης μπορεί να μεγαλώσει υπέροχα στο νερό; Αυτό είναι σωστό. Και με την κατάλληλη φροντίδα, η αμαρυλλίς θα ανθίσει ακόμη και στο βάζο. Φυσικά, οι βολβοί δεν μπορούν να μείνουν σε αυτό το περιβάλλον για πολύ, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τις υπέροχες ανθοφορίες το χειμώνα, όταν όλα τα άλλα μοιάζουν βαρετά. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την αμαρυλλίδα σε βάζα, τότε διαβάστε παρακάτω.

Η Αμαρυλλίς σε ένα βάζο

Amaryllis in a jar Συμβουλές φροντίδας για το φως Τοποθεσία των λαμπτήρων amaryllis

Ένα όμορφο ανθισμένο φυτό εσωτερικού χώρου

Amaryllis σε ένα ποτήρι λουλούδια κόκκινο σπίτι φυτεύει βολβούς amaryllis

Τραβήξτε την αμαρυλλίδα σε ένα ποτήρι

Παρόλο που η αμαρυλλίς συνήθως ευδοκιμεί ως ανθοφόρο φυτό στο σπίτι, είναι εύκολο να ριζωθεί και να αναπτυχθεί και στο νερό. Όταν καλλιεργείτε αμαρυλλίς σε ένα βάζο, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το ίδιο το κρεμμύδι δεν έρχεται σε επαφή με το νερό, καθώς αυτό προάγει τη σήψη. Mightσως αναρωτιέστε πώς λειτουργεί αυτό; Παρακάτω θα βρείτε την απάντηση …

Μια αμαρυλλίς μπορεί να ευδοκιμήσει σε ένα βάζο 

Amaryllis σε ένα γυαλί ανθισμένα φυτά σπίτι εύκολο στη φροντίδα

Εάν χρησιμοποιείτε ειδικό βάζο, είναι πολύ εύκολο να φυτέψετε αμαρυλλίς στο βάζο. Ενώ υπάρχουν ειδικά κιτ που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν ακριβώς αυτό, δεν είναι σε καμία περίπτωση απαραίτητη η χρήση τους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας βολβός αμαρυλλίς, ένα βάζο ή βάζο λίγο μεγαλύτερο από το κρεμμύδι, λίγο χαλίκι ή βότσαλα και νερό. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα βότσαλα δεν χρειάζονται καθόλου, αλλά τα βρίσκουμε αρκετά ελκυστικά.

Η αμαρυλλίς δίνει εντυπωσιακές προφορές 

Αμαρυλλίς σε ένα γυάλινο φυτό ανθισμένα φυτά σπιτιού

Τα βότσαλα και τα βρύα είναι τέλεια ως πρόσθετη διακόσμηση

Αμαρυλλίς σε ένα ποτήρι ελαφριά ανθισμένα φυτά σπιτιού

Όταν έχετε όλα όσα χρειάζεστε, ήρθε η ώρα να βάλετε το κρεμμύδι στο βάζο. Αρχικά, βάλτε λίγο χαλίκι μέσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο βότσαλα όσο και μικρές διακοσμητικές πέτρες. Ανάλογα με τον τύπο του δοχείου που χρησιμοποιείται, μπορεί να έχει βάθος περίπου 10 εκατοστά (ή 2/3 έως 3/4 του ποτηριού). Σε μερικούς λάτρεις των λουλουδιών αρέσει επίσης να προσθέτουν κάρβουνο ενυδρείου στο χαλίκι για να αποφύγουν τις οσμές. Προετοιμάστε το κρεμμύδι σας κόβοντας τυχόν ξηρές, καφέ ρίζες. Θέλετε οι ρίζες του βολβού amaryllis να είναι σαρκώδεις και άσπρες στο νερό. Τώρα τοποθετήστε τη ρίζα του κονδύλου με την πλευρά προς τα κάτω στο δάπεδο με το χαλίκι και πιέστε το απαλά μέσα σε αυτό, αλλά αφήστε το πάνω τρίτο του κονδύλου εκτεθειμένο. Προσθέστε νερό σε περίπου 2-3 ​​εκατοστά κάτω από το κάτω μέρος του κονδύλου. Αυτό είναι σημαντικό. Η κάτω πλευρά του βολβού και οι ρίζες πρέπει να είναι τα μόνα μέρη που θα έρθουν σε επαφή με το νερό. Διαφορετικά, το κρεμμύδι θα σαπίσει.

Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό ποτήρι για τους βολβούς amaryllis 

Αμαρυλλίς σε βάζο Συμβουλές Βολβοί Αμαρυλλίς στο νερό

Διατηρήστε την αμαρυλλίδα στο βάζο

Η φροντίδα της αμαρυλλίδας στο βάζο ξεκινά μετά τη φύτευση. Βάλτε το ποτήρι σας σε ένα ηλιόλουστο περβάζι παραθύρου. Διατηρήστε θερμοκρασία τουλάχιστον 15-23 C., καθώς το κρεμμύδι στηρίζεται στη θερμότητα. Παρακολουθήστε τη στάθμη του νερού, ελέγξτε το καθημερινά και προσθέστε περισσότερα εάν είναι απαραίτητο. Είναι καλύτερο να αλλάζετε το νερό μία φορά την εβδομάδα. Μέσα σε λίγες εβδομάδες έως περίπου ένα μήνα, θα πρέπει να αρχίσετε να παρατηρείτε ένα μικρό βλαστάρι από την κορυφή του βολβού της αμαρυλλίδας σας. Θα πρέπει επίσης να δείτε περισσότερη ανάπτυξη ρίζας μέσα στο χαλίκι. Όπως συμβαίνει με κάθε φυτό εσωτερικού χώρου, περιστρέψτε το βάζο για να ενθαρρύνετε την ομοιόμορφη ανάπτυξη. Εάν όλα πάνε καλά και λάβουν άφθονο φως, το φυτό αμαρυλλίς σας θα πρέπει τελικά να ανθίσει. Ωστόσο, μόλις τα λουλούδια μαραθούν, είτε θα χρειαστεί να μεταμοσχεύσετε την αμαρυλλίδα στο έδαφος για συνεχή ανάπτυξη, είτε έχετε την επιλογή να απορρίψετε την αμαρυλλίδα. Ωστόσο, το Jar amaryllis δεν ευδοκιμεί τόσο καλά όσο εκείνα που καλλιεργούνται στο έδαφος, αλλά είναι ένα έργο χωρίς παρενόχληση. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να συνεχίσετε να καλλιεργείτε το φυτό αμαρυλλίς σας, μπορεί να χρειαστούν μερικά χρόνια για να ανθίσει ξανά.

Η Αμαρυλλίς στο νερό

Αμαρυλλίς σε ένα ποτήρι Βολβοί Αμαρυλλίς στο νερό

Φροντίστε σωστά τους βολβούς amaryllis στο βάζο 

Amaryllis σε βάζο Συμβουλές φροντίδας για φυτά σπιτιού Βολβοί Amaryllis

Σύντομα οι βολβοί amaryllis θα μοιάζουν με αυτό από την παραπάνω εικόνα

Βάλτε την αμαρυλλίδα στο ποτήρι των βολβών αμαρυλλίδας στο νερό

Βρύα και νεράιδα φωτίζουν τα φυτά

Amaryllis σε ένα βάζο Amaryllis λάμπες συμβουλέςAmaryllis σε βάζο Συμβουλές φροντίδας για βολβούς amaryllis στο νερό

Διακοσμήστε τον χώρο διαβίωσής σας με ανθοφορία Η Αμαρυλλίς σε ένα βάζο

Αμαρυλλίς σε γυάλινα κόκκινα λουλούδια Amaryllis σε ένα βάζο Συμβουλές φροντίδας για ανθισμένα φυτά σπιτιού Βολβοί Amaryllis Amaryllis σε ένα βάζο Συμβουλές φροντίδας για ανθισμένα φυτά σπιτιού περβάζι παραθύρου Amaryllis σε ένα βάζο Συμβουλές φροντίδας για ανθισμένα φυτά σπιτιού Amaryllis σε βάζο Συμβουλές φροντίδας Διακόσμηση τραπεζιού Βολβοί Amaryllis Αμαρυλλίς στο γυαλί ανθισμένα φυτά σπιτιού