Βαρέθηκες το ξυράφι σου; Βεβαίως, το ξύρισμα είναι μία από τις πιο γρήγορες και ευκολότερες μεθόδους αποτρίχωσης. Μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά με το πρωινό ντους. Το αποτέλεσμα δεν είναι κακό στην αρχή και τα ενοχλητικά μαλλιά έχουν πράγματι φύγει προς το παρόν. Αλλά μόνο μετά από δύο ημέρες είναι το πρώτο σκληρό καλαμάκι πίσω. Ακόμα χειρότερα, με κάθε περαιτέρω διαδικασία ξυρίσματος, τα μαλλιά μεγαλώνουν ακόμα πιο σκληρά και παχύτερα. Τι να κάνουμε λοιπόν Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές περισσότερες εναλλακτικές λύσεις αποτρίχωσης που θα αφήσουν λείο, άτριχο δέρμα για πολύ περισσότερο.

αποτρίχωση ζεστές χάντρες κεριού

Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας στο σπίτι είναι η αποτρίχωση με κερί. Η τάση ομορφιάς συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό και δικαίως. Συγκεκριμένα, το ζεστό κερί με τη μορφή μαργαριταριών θερμού κεριού έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλές πρόσφατα και συνιστάται από πολλούς επηρεαστές, καταναλωτές και επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχουν ήδη πολλά προϊόντα από αυτό το τμήμα στην αγορά. Πώς βρίσκετε το καλύτερο εκεί; Κάναμε τη δοκιμή και δοκιμάσαμε τα ζεστά μαργαριτάρια κεριού από δύο τυχαία επιλεγμένες μάρκες. Το πρώτο δοκιμαστικό προϊόν είναι το Multi Flavors Hard Wax Beans από το AliExpress και το δεύτερο WaXx μαργαριτάρια από ζεστό κερί. Παρακάτω θα βρείτε την αναλυτική αναφορά εμπειρίας μας και επιπλέον συμβουλές.

λεία πόδια αποτρίχωση με ζεστές χάντρες κεριού

Ζεστά μαργαριτάρια από κερί – έτσι λειτουργεί η αποτρίχωση με κερί στο σπίτι

Το μυστικό του κρύου και ζεστού κεριού έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις είναι μια αποτελεσματική διαδικασία αποτρίχωσης που πιάνει την τρίχα από τις ρίζες της. Αυτό σημαίνει ότι η αποτρίχωση με κερί είναι ένας τύπος αποτρίχωσης κατά τον οποίο οι ρίζες των μαλλιών αφαιρούνται εντελώς. Τα μαλλιά μεγαλώνουν αργότερα, αλλά είναι πολύ πιο λεπτά και δεν είναι πλέον τόσο πυκνά. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα ζεστά μαργαριτάρια κεριού αφορούν τη μέθοδο αποτρίχωσης με ζεστό κερί. Σε αντίθεση με το κρύο κερί, αυτό είναι πολύ πιο κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και μέρη του σώματος. Ειδικά το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να ωφεληθεί πολύ από αυτό. Επειδή με ζεστό κερί, οι πόροι του δέρματος ανοίγονται ταυτόχρονα και το σχίσιμο των ριζών των μαλλιών μπορεί να προκαλέσει λίγο ή καθόλου ερεθισμό και πόνο στο δέρμα.

Η αρχή των ζεστών μαργαριταριών κεριού

Τα ζεστά κέρινα μαργαριτάρια έρχονται συνήθως στο σπίτι μας σε όμορφα πλαστικά δοχεία ή σακούλες και μοιάζουν με χρωματιστούς κόκκους. Στη συνέχεια είτε θερμαίνονται σε υδατόλουτρο είτε, ακόμη καλύτερα, σε ειδικό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και μετατρέπονται σε ομοιόμορφη, γλοιώδη μάζα – το πραγματικό ζεστό κερί. Στη συνέχεια, είναι έτοιμο για αποτρίχωση αφού κρυώσει επαρκώς. Εφαρμόζεται ομοιόμορφα στο δέρμα με ξύλινη σπάτουλα ή με το χέρι προς την κατεύθυνση της τριχοφυΐας. Μετά από λίγο καιρό, το ζεστό κερί έχει σκληρύνει και η αποτρίχωση κορυφώνεται. Κρατάτε το δέρμα με το ένα χέρι ταυτόχρονα και τραβάτε το σκληρυμένο κερί με μία γρήγορη κίνηση αυτή τη φορά προς την κατεύθυνση της τριχοφυΐας.

Τα ζεστά μαργαριτάρια κεριού έχουν ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με το κρύο κερί. Η λιωμένη, ζεστή μάζα δεν απλώνεται μόνο στα μαλλιά, αλλά τα περιβάλλει εντελώς. Αυτό αφαιρεί με επιτυχία ακόμη και τρίχες από 2 mm σε μήκος. Η τέλεια αποτρίχωση μπορεί να είναι πραγματικά διασκεδαστική και μια λύση μεγάλης διάρκειας για λεία, άτριχα πόδια, χέρια, μασχάλες ή ζώνη μπικίνι.

τέλεια αποτρίχωση ζεστές χάντρες κεριού

Μερικές συμβουλές εκ των προτέρων:

  • Προετοιμάστε το δέρμα σας καλά πριν την αποτρίχωση. Αυτό πρέπει να είναι ιδανικά καθαρό και στεγνό. Μια ήπια απολέπιση εκ των προτέρων μπορεί να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα. Αποφύγετε οποιαδήποτε χημικά προϊόντα και βασιστείτε σε καλά φυσικά καλλυντικά.
  • Προτιμήστε τους θερμοσίφωνες με ρύθμιση θερμοκρασίας να είναι ασφαλείς και αποφύγετε κάθε κίνδυνο εγκαυμάτων με ζεστό κερί.
  • Μην χρησιμοποιείτε αρώματα στα επεξεργασμένα μέρη του σώματος για τουλάχιστον μία ή δύο ημέρες μετά την αποτρίχωση με κερί και μην πηγαίνετε στη σάουνα. Το δέρμα χρειάζεται λίγο χρόνο για να ανακάμψει πλήρως.
  • Μετά την αποτρίχωση με ζεστά μαργαριτάρια κεριού, είναι καλύτερο να εφαρμόσετε στο δέρμα μια λοσιόν ή λάδι περιποίησης με φυσικά συστατικά όπως αλόη βέρα, χαμομήλι, λάδι καρύδας ή δυόσμο. Το ευχάριστο αποτέλεσμα ψύξης κάνει θαύματα και σας βοηθά να ανακουφίσετε γρήγορα κάθε ερυθρότητα.

Η δοκιμή μαργαριταριού με ζεστό κερί: η εμπειρία μας

Και εδώ είναι τα επιλεγμένα προϊόντα μας για δοκιμή. Χρησιμοποιήσαμε την ίδια προσέγγιση όπως περιγράφηκε παραπάνω και με τα δύο, αλλά πήραμε διαφορετικά αποτελέσματα. Όσον αφορά την ποιότητα και την αντίληψη του πόνου, και τα δύο έχουν διαφορετική απόδοση.

Πρώτη δοκιμή: αποτρίχωση με φασόλια σκληρού κεριού Multi Flavors

αποτρίχωση με τάση από ζεστά μαργαριτάρια κεριού

Τα σχετικά φθηνά Multi Flavors Hard Wax Beans από το AliExpress ήταν εύκολο να εφαρμοστούν στην αρχή. Το στρώμα που έχει σχηματιστεί, ωστόσο, δεν ήταν ιδιαίτερα ομοιόμορφο και φαινόταν λίγο περίεργο ακόμη και πριν ξεφλουδιστεί. Η πραγματική απογοήτευση ήταν με την απογύμνωση του κεριού, επειδή ήταν δύσκολο να αφαιρεθεί, δεν έσκισε όλα τα μαλλιά και, πάνω απ ‘όλα, άφησε πολλά υπολείμματα.

1ο βήμα

δοκιμάστε χάντρες θερμού κεριού

2ο βήμα

δοκιμή ζεστού κεριού μαργαριτάρια κεριού

3ο βήμα

έκθεση δοκιμής θερμού κεριού μαργαριταριού

4ο βήμα

δοκιμάστε ζεστά μαργαριτάρια κεριού

Το συμπέρασμά μας: Δεν είχαμε καλή εμπειρία με αυτό το ζεστό κερί και φαίνεται να έχουμε αποθηκεύσει σε λάθος άκρο. Η διαδικασία ήταν επίσης αρκετά επώδυνη επειδή το στρώμα κεριού ήταν δύσκολο να αφαιρεθεί με υπολείμματα.

Δεύτερη δοκιμή: αποτρίχωση με τα ζεστά κέρινα μαργαριτάρια από το WaXx

waxx ζεστά κέρινα μαργαριτάρια

Στη δεύτερη προσπάθεια, όλα ήταν πολύ καλύτερα στην αρχή. Η μάζα κεριού φαινόταν πολύ πιο ομοιόμορφη. Easyταν εύκολη και ομαλή στην εφαρμογή και ήταν εντελώς σκληρή σε χρόνο μηδέν. Η απόσυρση ήταν εντελώς ανώδυνη και επιτυχημένη. Δεν έμειναν τρίχες στο κατεργασμένο μέρος του σώματος και υπολείμματα – καθόλου ίχνος!

1ο βήμα

waxx ζεστό κερί μαργαριτάρια δοκιμή αποτρίχωσης1

2ο βήμα

waxx ζεστό κερί μαργαριτάρια δοκιμή αποτρίχωσης 2

3ο βήμα

waxx ζεστό κερί μαργαριτάρια δοκιμή αποτρίχωσης 3

4ο βήμα

waxx ζεστό κερί μαργαριτάρια τεστ αποτρίχωσης4

5ο βήμα

waxx ζεστό κερί μαργαριτάρια δοκιμή αποτρίχωσης 5

6ο βήμα

waxx ζεστό κερί μαργαριτάρια δοκιμή αποτρίχωσης 6

Το συμπέρασμά μας: Είμαστε περισσότερο από ικανοποιημένοι με τα ζεστά μαργαριτάρια κεριού WaXx και σίγουρα θα τα συνιστούσαμε. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και μέρος του σώματος, μπορείτε πάντα να βρείτε το σωστό, από ζεστό κερί για πολύ ευαίσθητο δέρμα έως αυτό για επίμονα μαλλιά έως αυτό που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Σας ευχόμαστε πολύ διασκεδαστική αποτρίχωση με κερί στο σπίτι και ένα λείο, άτριχο δέρμα που εξασφαλίζει περισσότερη ευεξία και καθημερινή άνεση!

τέλεια αποτρίχωση στο σπίτι με ζεστά μαργαριτάρια κεριού