Η νεωτερικότητα στον εσωτερικό σχεδιασμό έχει πάρει πολλά διαφορετικά πρόσωπα τα τελευταία χρόνια. Αυτός ο όρος συνδέεται με την κατάλληλη έκφραση της ατομικότητας και της λειτουργικής άνεσης του ατόμου. Η σύγχρονη εγκατάσταση αντιπροσωπεύει επίσης τον καλά μελετημένο σχεδιασμό ακανόνιστων κατόψεων και τη μέγιστη αξιοποίηση του δυναμικού των μικρών περιοχών. Κάθε σχεδιαστική ιδέα που πληροί αυτά τα κριτήρια μπορεί να θεωρηθεί σύγχρονη. Το στυλ παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα στυλ εσωτερικού σχεδιασμού που, περισσότερο από άλλα, αντιπροσωπεύουν ένα σύμβολο της νεωτερικότητας. Πρόκειται για αυτές τις μοντέρνες σχεδιαστικές έννοιες, οι οποίες ταυτόχρονα δείχνουν έναν απρόσκοπτο, κάπως συγκρατημένο, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά πολυτελή χαρακτήρα. Πώς επιτυγχάνετε αυτό το αποτέλεσμα; Θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να το κάνετε αυτό στις επόμενες γραμμές.

εσωτερικό υπέροχα σκούρα χρώματα

Εμπνευστείτε από τους Βορειοευρωπαίους σχεδιαστές

Πολλές σύγχρονες εταιρείες επίπλωσης όπως π.χ. ferm LIVING,  που ανακαλύψαμε ξανά τις τελευταίες εβδομάδες εμπνέονται από το σκανδιναβικό σχεδιασμό. Εδώ ακριβώς γεννήθηκε αυτή η απλή πολυτελής ιδέα, συνδυάζοντας ουδέτερα χρώματα, απλά σχήματα και εκλεπτυσμένες προφορές.

σύγχρονη ζαρντινιέρα για εσωτερική διακόσμηση

Ουδέτερες χρωματισμένες σύγχρονες επιφάνειες στο παρασκήνιο

Ο πρώτος βασικός κανόνας εδώ είναι η χρήση μοντέρνων ουδέτερων χρωμάτων στο παρασκήνιο. Το μαύρο, το λευκό, το γκρι και οι λεπτές αποχρώσεις του ξύλου είναι απόλυτο must. Είναι σημαντικό αυτά να χρησιμοποιούνται καλύτερα στη σκηνή μέσω σύγχρονων υφών. Πολύ συχνά υπάρχουν μαρμάρινες επιφάνειες που φέρνουν μια κάπως τραχιά πινελιά στο εσωτερικό, αλλά ταυτόχρονα ταιριάζουν απόλυτα με τον κομψό σχεδιασμό τοίχων και δαπέδων σε βιομηχανικό στιλ.

εσωτερική διακόσμηση - υπέροχη έννοια φωτισμού

Αντιστοίχιση επίπλων για μοντέρνα επίπλωση

Πώς επιτυγχάνετε ταυτόχρονα απλότητα και πρωτοτυπία στα έπιπλα; Ο συνδυασμός διαφορετικών γεωμετρικών σχημάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Για να δημιουργήσετε μια αρμονική εικόνα στο εσωτερικό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε γωνιακά σχέδια με επιμήκεις γραμμές για τα μεγαλύτερα έπιπλα. Δεν εννοούμε μόνο τραπέζια, επιφάνειες εργασίας και ράφια. Ακόμα και με έπιπλα καθισμάτων όπως πουφ και μικρούς καναπέδες, καθώς και με όλα τα μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως μεγάλες γλάστρες, γωνίες και άκρες θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν στο σχέδιο. Σε συνδυασμό με μοντέρνα υφάσματα και χρώματα, επιτυγχάνουν έναν αποφασιστικά σύγχρονο χαρακτήρα.

υπέροχα υφάσματα για εσωτερική διακόσμηση

Οβάλ σχήματα σε μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό

Η μοντέρνα επίπλωση, που συμβολίζεται από το σκανδιναβικό στιλ με τον απρόσκοπτο και ταυτόχρονα πολυτελή χαρακτήρα του, χρησιμοποιεί οβάλ σχήματα ως τόνους. Λόγω της χρήσης γωνιακών επίπλων και μεγαλύτερων αντικειμένων, αυτά εμφανίζονται φυσικά ως εντυπωσιακά. Αυτό το αποτέλεσμα τονίζεται ακόμη περισσότερο από την έξυπνη επιλογή χρωμάτων. Οι μεταλλικές αποχρώσεις είναι πάντα η πρώτη επιλογή. Ο μοντέρνος σχεδιασμός επηρεάζεται έντονα από το ασήμι και το χρυσό. Χρήσιμα αντικείμενα όπως μαχαιροπίρουνα και πιατικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως προφορά. Σε οβάλ σχήματα και λαμπρές αποχρώσεις, εμπλουτίζουν την ατμόσφαιρα στην οποία χρησιμοποιούνται.

εσωτερική διακόσμηση - μια όμορφη λάμπα

Τα πάντα από ένα κομμάτι

Εξάλλου, η μοντέρνα επίπλωση πρέπει να δημιουργεί μια ομοιόμορφη εικόνα του σπιτιού σας. Τα διάφορα έπιπλα και αξεσουάρ πρέπει να αντιστοιχούν μεταξύ τους ως προς το σχήμα και το χρώμα. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να αναφέρονται ακόμη και στο εσωτερικό σχέδιο του διαμερίσματος ή του σπιτιού σας. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε μερικές προφορές στο εσωτερικό που αντιστοιχούν στο εξωτερικό περιβάλλον, για παράδειγμα τον κήπο, το αστικό τοπίο ή το φυσικό τοπίο. Όλα αυτά θα κάνουν τον εσωτερικό σας σχεδιασμό ακόμα πιο μοντέρνο.

Τέλος, αποφασίστε για μια καλά μελετημένη ιδέα φωτισμού που τονίζει υπέροχα τα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού σας και σας εξασφαλίζει μια καλή ποιότητα ζωής στο σπίτι. Και εδώ, τα οβάλ σχήματα είναι προτιμότερα, έτσι ώστε τα φώτα να χρησιμεύουν ως έμφαση στο δωμάτιο. Στη συνέχεια, εξασφαλίστε περισσότερη ζεστασιά στο εσωτερικό χρησιμοποιώντας κομψά υφάσματα υψηλής ποιότητας με τη μορφή κουβερτών, χαλιών και διακοσμητικών μαξιλαριών. Σας ευχόμαστε πολλές υπέροχες στιγμές στο όμορφα επιπλωμένο σπίτι σας!

μικρό σκαμπό - μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό