Το τέλος του ημερολογιακού έτους πλησιάζει και όλοι σύντομα θα γιορτάσουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ξέρετε όμως τι κρύβεται στην πραγματικότητα πίσω από αυτό το φεστιβάλ; Από πού προέρχεται το όνομα Πρωτοχρονιά και γιατί γιορτάζεται στις 31 Δεκεμβρίου; Το εξηγούμε παρακάτω …

Πώς γιορτάζεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς?

Από πού προέρχεται το όνομα Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Παραμονή Πρωτοχρονιάς Από πού προέρχεται το όνομα Silvester Feuewerk;

Από πού προέρχεται το όνομα Πρωτοχρονιά;?

Το όνομα Σιλβέστερ προέρχεται από έναν Ρωμαίο άγιο του 4ου αιώνα, δηλαδή τον Πάπα Σιλβέστερ Α ‘(ονομάζεται επίσης Σιλβέστερ). Εκτός από το γεγονός ότι υπηρέτησε ως Πάπας από το 314 έως το 335, πολύ λίγα είναι γνωστά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, αρκετοί θρύλοι έχουν προκύψει γύρω από το όνομά του. Ένας από αυτούς ισχυρίζεται ότι θεραπεύτηκε ως εκ θαύματος από τη λέπρα.

Πάπας Πρωτοχρονιά Ι.

Πάπας Σιλβέστερ Α Where Από πού προέρχεται το όνομα Σιλβέστερ;

Η γιορτή της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή η κηδεία του, πραγματοποιήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 335. Όταν το Γρηγοριανό ημερολόγιο μεταρρυθμίστηκε το 1582, η τελευταία ημέρα του έτους ορίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου. Και γι ‘αυτό σήμερα η τελευταία μέρα του χρόνου ονομάζεται Πρωτοχρονιά. Παρά την κοινή ημερομηνία, οι περισσότερες γερμανικές παραδόσεις της Πρωτοχρονιάς πηγάζουν στην πραγματικότητα από μια πολύ παλαιότερη ειδωλολατρική γιορτή που ονομάζεται Rauhnächte.

Από πού προέρχεται το όνομα Παραμονή Πρωτοχρονιάς;?

Από πού προέρχεται το όνομα Παραμονή Πρωτοχρονιάς;

Διακοπές Πρωτοχρονιάς

Η δημιουργία πολύ θορύβου ήταν ένα σημαντικό μέρος αυτής της παράδοσης της αρχαίας χιλιετίας. Σήμερα, τα πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι πιθανώς η σύγχρονη εξέλιξη αυτής της παράδοσης. Μετά τα Χριστούγεννα, ξεκινά η μεγάλη πώληση πυροτεχνημάτων σε γερμανικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα περισσότερα πυροτεχνήματα στη Γερμανία είναι νόμιμα και υπάρχουν πολύ λίγα δημόσια πυροτεχνήματα. Το μεγαλύτερο και πιο διάσημο από αυτά λαμβάνει χώρα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο.

Τα πυροτεχνήματα είναι νόμιμα στη Γερμανία

Από πού προέρχεται το όνομα Παραμονή Πρωτοχρονιάς

άποψη στο μέλλον

Μερικές από τις πιο ήσυχες παραδόσεις των διακοπών κάνουν προβλέψεις για το επόμενο έτος. Η χύτευση με κερί είναι το αγαπημένο. Ένα κιτ χύτευσης κεριού μπορεί να αγοραστεί σε πολλά καταστήματα κατά τη διάρκεια του μήνα Δεκέμβριο. Μια μικρή φιγούρα τοποθετείται σε ένα κουτάλι και λιώνει πάνω από ένα κερί. Το λιωμένο κερί στη συνέχεια χύνεται σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό και το προκύπτον σχήμα πρέπει να λέει κάτι για το επόμενο έτος.

Είστε περίεργοι για το τι σας επιφυλάσσει η επόμενη χρονιά; Στο παρελθόν, αυτό το τελετουργικό γινόταν επίσης με μόλυβδο 

New Year Bleigießen Από πού προέρχεται το όνομα Πρωτοχρονιά;

Άλλες παραδόσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνουν τη χρήση ενός εκκρεμούς για να απαντήσετε σε ναι ή όχι ερωτήσεις. Or ανοίγοντας τη Βίβλο σε οποιαδήποτε σελίδα για να προβλέψουμε το μέλλον. Διάφορες τυχερές γοητείες με τη μορφή γουρουνιών, τριφυλλιού, πασχαλίτσες και πέταλα ανταλλάσσονται μερικές φορές μεταξύ φίλων στην αρχή της Πρωτοχρονιάς.

Δείπνο για ένα έως εκατό άτομα

Σε ορισμένες περιοχές, το παραδοσιακό γεύμα της Πρωτοχρονιάς είναι η σούπα φακής. Κάθε στρογγυλός φακός θεωρείται σύμβολο ενός νομίσματος και η κατανάλωση της σούπας είναι μια παράδοση που λέγεται ότι ανοίγει τις πόρτες στον πλούτο το νέο έτος.

Μια από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για το δείπνο της Πρωτοχρονιάς είναι η ρακλέτα. Υπάρχουν πολλά μπολ στο τραπέζι με έτοιμα αλλά άψητα υλικά όπως τυρί, πατάτες, κρέας και λαχανικά. Κάθε επισκέπτης έχει το δικό του μικρό τηγάνι στο οποίο μπορεί να μαγειρέψει ένα συνδυασμό υλικών. Το φοντί είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή για δείπνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Παραδοσιακό δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς

Πρωτοχρονιάτικη Ρεκλέτα Από πού προέρχεται το όνομα Παραμονή Πρωτοχρονιάς;Παραμονή Πρωτοχρονιάς Fondue Από πού προέρχεται το όνομα Πρωτοχρονιά;

Τα ζελέ ντόνατς είναι ένα συνηθισμένο δώρο για την Πρωτοχρονιά, αλλά να είστε προσεκτικοί. Είναι επίσης σύνηθες για τους αρτοποιούς να παίζουν κόλπα με τους λάτρεις των ντόνατ γεμίζοντας το περιστασιακό ντόνατ με μουστάρδα αντί για ζελέ.

Λίγη διασκέδαση είναι πάντα καλό

Πρωτοχρονιάτικο Ζελέ Ντόνατς Από πού προέρχεται το όνομα Πρωτοχρονιά

Το επόμενο πρωί

Το πρωί της 1ης Ιανουαρίου είναι αναπόφευκτα ήσυχο καθώς ο πληθυσμός κοιμάται από τις χθεσινές γιορτές. Δεν υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις αυτήν την ημέρα, αλλά μία από τις πιο μοναδικές λαμβάνει χώρα στο Füssen. Το βράδυ των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, άνδρες με πυρσούς στο χέρι κολυμπούν στο κρύο νερό του ποταμού Λεχ.

Αφήστε το να σκιστεί!

Γιορτάστε την Πρωτοχρονιά Από πού προέρχεται το όνομα Παραμονή Πρωτοχρονιάς;

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά!

Από πού προέρχεται το όνομα Παραμονή Πρωτοχρονιάς