Έξω κάνει κρύο, τα χέρια μουδιάζουν και τα πόδια δεν γίνονται πλέον αισθητά. Τι μπορεί στη συνέχεια να ζεσταθεί πιο γρήγορα και να προσφέρει μια ζεστή ζεστασιά, σαν τζάκι. Καθισμένος δίπλα στην ανοιχτή σόμπα, βλέποντας τις μικρές φλόγες να καίγονται και βλέποντας τα λαμπερά κούτσουρα και νιώθοντας τη ζεστή ζεστασιά σε όλο σας το σώμα. Η ζεστασιά του τζακιού είναι και παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να απολαύσετε μια πηγή θερμότητας. Μπορείτε όχι μόνο να ζεστάνετε οποιοδήποτε δωμάτιο, όσο μεγάλο και αν είναι, με τη ζεστή πηγή σας, αλλά και να το μετατρέψετε σε αγαπημένο μέρος οπτικά.

τζάκια αιθανόλη φιλικό προς το περιβάλλον σαλόνι στρογγυλό χαλί

Ένα χαρακτηριστικό όχι μόνο στις διακοπές – η γωνιά του τζακιού

Οι χειμερινοί παραθεριστές γνωρίζουν αυτό το θέαμα και την αίσθηση: Κάθονται σε μια χιονισμένη ξύλινη καλύβα στη γωνία του τζακιού, πίνουν ένα ζεστό γρόκο και το ξύλο τρίζει στο τζάκι και εκπέμπει μια απίστευτα όμορφη ζεστασιά απευθείας στο δωμάτιο.

Γιατί δεν πρέπει να βιώσετε αυτό το υπέροχο συναίσθημα επίσης στο σπίτι σας; Μετά από όλα, η εγκατάσταση του δικού σας τζακιού δεν είναι τόσο δύσκολη, ειδικά αν είστε ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ή του σπιτιού. Προσφέρονται αμέτρητες παραλλαγές τζακιού με διαφορετικό εξοπλισμό και για διαφορετικές χρήσεις. Από μια μικρή σόμπα με πέντε κιλοβάτ θερμαντικής ισχύος, για την κουζίνα, για παράδειγμα, ή ακόμα και φεουδαρχικά τζάκια που μπορούν να ζεστάνουν ολόκληρα σπίτια και εν μέρει να τροφοδοτούνται με πέλλετ. Περίπου βρείτε την τέλεια σόμπα τζακιού για να μπορέσετε, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να επιθεωρήσετε προσεκτικά την επιλογή. Εξάλλου, η εγκατάσταση ενός τζακιού στο σπίτι και το διαμέρισμα δεν γίνεται μόνο και είναι συνήθως μια μόνιμη, εφάπαξ και σταθερή αγορά για όσο το δυνατόν περισσότερο.

τζάκια εξωτερικό οικογενειακό σπίτι μοντέρνο σχεδιασμό

Είναι απαραίτητο να μπορείτε να καθίσετε δίπλα στο τζάκι!

Εάν το τζάκι βρίσκεται στο σαλόνι ή στην κουζίνα, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε αν δεν πρέπει να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε το τζάκι με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να καθίσετε ακριβώς δίπλα του. Εάν παίρνετε τις καμινάδες σε ορεινές περιοχές όπως η Ελβετία, η Αυστρία ή η Βαυαρία ως μοντέλο, θα μπορούσατε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε τη θερμότητα επιλεκτικά και στοχευμένα. Η ιδέα του τζακιού στο σαλόνι ακριβώς μπροστά από το καθιστικό ή το σετ καναπέ είναι επίσης πολύ ωραία, αλλά αν βρίσκεστε κυρίως στη μεγάλη κουζίνα, για παράδειγμα, και όλη η οικογένεια κάθεται εκεί Μαζί, η κατασκευή ενός τζακιού με καθίσματα γύρω του ταυτόχρονα δεν είναι λάθος επιλογή. Η ζεστασιά μιας σόμπας μπορεί όχι μόνο να προσφέρει χαλάρωση, αλλά μπορεί επίσης να διευκολύνει την αντιμετώπισή της οξείες ασθένειες συνεισφέρουν και ως εκ τούτου είναι μια πολύτιμη συμβολή σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ειδικά την κρύα περίοδο.

τζάκια καυσόξυλα στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού καναπές mantelpiece σαλόνι

Το κάνει και ένα μικρό τζάκι

Εάν δεν έχετε τόσο μεγάλα δωμάτια ή εάν ο χώρος δεν σας επιτρέπει να χτίσετε σε ένα μεγάλο τζάκι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια μικρότερη παραλλαγή. Υπάρχουν τζάκια σχεδόν κάθε μεγέθους, απόδοσης και ιδιοκτησίας που είναι κατάλληλα για κάθε δωμάτιο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων πού ακριβώς επιτρέπεται και είναι δυνατή η σύνδεση για τον αντίστοιχο εξωτερικό σωλήνα καμινάδας. Οι καπνοκαθαριστές είναι οι καλύτεροι άνθρωποι για να μιλήσουν. Γνωρίζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες, για παράδειγμα, μπορεί να συνδεθεί και να εγκατασταθεί καμινάδα.

τζάκια καυσόξυλα σαλόνι τραπεζαρία

Η επιλογή των τζακιών είναι γιγαντιαία και όλα είναι δυνατά, από τζάκια από σαπουνόπετρα, σόμπες με πλακάκια μέχρι εστίες αερίου και ηλεκτρικά τζάκια. Ακόμα και η μικρότερη θέση στο διαμέρισμα μπορεί τελικά να χρησιμοποιηθεί για τζάκι εάν πληρούνται οι κατάλληλες βασικές απαιτήσεις.

τζάκια βιο αιθανόλη φυσικό αέριο μοντέρνο σαλόνι